Vad är en konspiration?

I vår tid kan alla tänkande människor misstänkliggöras om man tillvitar dem konspirationsteorier. Men finns det då inga konspirationer? Är det endast hjärnspöken hos några få viljesvaga individer?

Nej, konspirationer har faktiskt funnits länge och ofta. Då och då blir de tydliga för alla att se. Gaius Julius Caesar mördades. Det är ett odiskutabelt faktum. Det är också väl belagt att han mördades av en grupp närstående som konspirerade mot honom om makten.

Den ryska revolutionen startades av en liten hängiven grupp som tände gnistan. Om de var judar eller andra som konspirerade om makten (vilket ofta förs fram som ett sidospår i diskussioner om denna revolution) är oväsentligt. Poängen är att det förelåg en konspiration bakom den revolution som fick världen att hålla andan i över sextio år.

John Fitzgerald Kennedy mördades 1963. Många av oss minns det ännu, för det skedde under vår livstid. En ensam galning pekades ut som förövare. Men han var så osannolik som förövare redan när skotten avlossades, att känslan av styrande skuggfigurer i bakgrunden var omedelbar. När han omgående mördades av en person som sedan själv röjdes ur vägen, stod det klart för alla att här var något mer sinistert i görningen. Ytterligare indikationer på en underliggande konspiration kom när även Brodern Robert Kennedy samt Martin Luther King mördades 4,5 år efter JFK.

När en grupp som Romklubben öppet säger att de vill styra världen i en viss riktning, genom att otillbörligt påverka vilka beslut demokratiska församlingar fattar, då är väl det också en konspiration? Så har det varit i snart femtio år. Genom konferenser där vinklade “forskningsresultat” presenterats har världen bringats uppfattningen att en räcka katastrofer står för dörren. Katastrofer som endast avskaffande av demokratin och införande “expertstyre” kan avvärja.

Så har vi fått varslen om världssvälten, överbefolkningen, klimathoten (först en ny istid, sedan en katastrofal överhettning), den biologiska utarmningen, med mera. De ledande företrädarna för dessa scenarion, som numera ofta sitter som ledare för olika avdelningar inom FN, säger uttryckligen att målet med de åtgärder de vill genomföra inte i sig är motiverade av de hot som målats upp. Åtgärderna är främst motiverade för att avskaffa kapitalismen, införa ett totalitärt globalt styre och andra liknande övergrepp på fria nationer och folk.

När blir konspirationen bakom FN så tydlig att vi offentligt kan tala om den och hantera den som en konspiration?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Vad är en konspiration?

 1. Göran skriver:

  När jag ser någon på stan som arbetar med något för FN brukar jag vara elaka och fråga dem om det känner till att majoriteten av FN:s medlemsländer är diktaturer? Något mer behöver man inte säga. Så ett frö hör och där.

  Å andra sidan kan man göra som Donald Trump nu gör, drar in bidrag till FN och ge bidragen direkt till dem som behöver dem på grund att pengar som ges till FN kommer fram som ören till dem som behöver dem om de ens kommer fram.

 2. Ganskasnart skriver:

  Mer korrekt är nog att det inte är en enhetlig konspiration utan flera stora och små nätverk som ibland samarbetar ibland motarbetar varandra men stegvis leder till ett konsoliderat enhetligt nätverk.

  Vi har tex ruben och hilda nätverken inom det korrupta “rätt”ssystemet i sverige för aktivistisk maktmisbruk.

  FN är bara en av många institutioner som är infiltrerat av nätverk och maktkamp.

 3. rubicon skriver:

  Intressanta uppgifter.
  Betr. Kennedy. Varför innehålles fortfarande vissa dokument hemliga ?
  Filmer har visats där man ser K träffas framifrån och kastas bakåt.
  Högst trovärdiga vittnen om att K. hade ingångshål framtill i halsen.
  Varför kröp Fru K. på bakluckan för att samla in rester från K. skjutna skalle.

  Betr. Las Vegas. film med ljud har visats, där man entydigt hör skott med olika kaliber och f.a. olika skjuthastighet samtidigt.

  Och nu Wieckman( eller vad han nu heter) som klassar ned demokrati och framhåller Kina som efterföljansvärt exempel för att åtgärda klimatskrämseln. Detta är dock ingen konspiration utan rena verkligheten. Borde en sådan person inta få en bannbulla eller värre.

 4. Stefan Eriksson skriver:

  Min personliga (konspirations)teori är att “ljusskygga” med maktambitioner som går utöver den makt som frivilligt överlåtes, finner sätt att få “frivilligheten” att öka.
  Konspirationer fabriceras i samma “bubbla” som där korruptionen är accepterad som en metod för att erhålla maktpositioner. I fall där bestickning visat sig svårframkomligt, är det säkert så att en och annan råkat riktigt illa ut.
  För att framgångsrikt konspirera gäller förmodligen att antalet i kretsen av konspiratörer hålls till ett minimum. Kanske ofta ett fåtal initierade, för att kunna hålla bedrägeriet hemligt.
  Men det “kostar på” att “ligga på topp”, så därför skulle metoden att “följa pengarna” bringa lite ljus i detta skumrask.

 5. Sten-Arne Persson skriver:

  Kjell Sjöberg gav ut boken “Låt varna Er” 1993. IBSN: 91-630-2152-8 där han redogör bland annat för Illuminatis sammansvärjning som lanserades den 1 maj 1776 av Adam Weishaupt med syftet att bilda en världsregering med hjälp av:
  1. Avskaffande av alla regeringar
  2. Avskaffande av privat ägande
  3. Avskaffande av arvsrätt
  4. Avskaffande av patriotism
  5. Avskaffande av alla religioner
  6. Avskaffande av familjen

  Man har anledning att anse att Sveriges regeringar har jobbat hårt på uppfyllande av dessa målsättningar i vårt land. Vår nuvarande regering är inget undantag, de gör så gott de kan för att slutföra beställningen. Globalisten Annie Lööf har varit på årets upplaga av Bilderbergergruppens ordergivning. Hon förefaller att vara utsedd av ledningen för detta sällskap att bli statsminister i Sverige med hjälp av opinionsundersökningar och vår politiskt korrekta massmedia i ljuv förnedring. Ingen har väl kunnat missa SVT och övrigt mediafolk lyfter Annie Lööf till skyarna, inga fula tillmälen där inte. Låt varna Er!

  Bilderbergergruppen som årligen samlar de c:a 100 inbjudna delegaterna på hemlig ort och väl bevakad plats av landets polis och militär, så att ingen kommer i närheten. För ett antal år sedan hölls mötet i Ljungskile. Inte ett pip från massmedia om vad som pågick. Medan ordningsmakten såg till att ingen kom i närheten av mötesplatsen. Hur hade det sett ut om de hundra bästa tennisspelarna i världen hade samlats i Ljungskile? Då hade massmedia gjort reklam för mötet lång tid före och massor av folk hade trängts för att få en skymt av sina idoler. Hur kan det komma sig att massmedia kan behandla olika eliter så olika? Nog är det en konspiration från svensk massmedia som heter duga! Inte ett pip från SVT om de hemliga sällskapens liv.

  När det gäller Annie Lööf så har hon i tidigt skede av sin politiska karriär marknadsfört sig som ett villigt redskap när det gäller ovanstående Illuminatiska målsättningar. När det gäller avskaffande av arvsrätten så ingick det som ett av Annie Lööfs förslag samtidigt som önskemålet om 30 miljoner invandrare till Sverige och då blir det ju nödvändigt att förbjuda all religion annars blir det ju religionskrig vilket kommer att drabba även ateister, såvida de inte kommer till tro. Den privata äganderätten lär väl snart vara avvecklad i Sverige om det fortsätter med “allt till alla” utom de som producerar mat de ska ju jobba gratis. Sveriges bönders kostnadstäckning i jordbruket är 4 procent enligt EU:s FADN-statistik för 2014 när medeltalet i EU ligger på 63 procent. Nog borde väl lägsta strävan vara att medeltalet skulle ligga på full kostnadstäckning = 100 procent. Fem länder i EU hade år 2014 full kostnadstäckning eller mer. Portugal 103 procent, Luxemburg 114, Bulgarien 137, Tjeckien 198 och Ungern 220 procent.

  För att förstå att skillnaden är så stor mot Sveriges 4 procents kostnadstäckning, så visar Jordbruksverkets statistik “Jordbrukarhushållens inkomster” rätt beräknad att 82 procent kommer från inkomst av tjänst, 2 procent kommer från kapital, resterande 16 procent kommer från näringsverksamhet. Tar man bort alla jordbruksfrämmande inkomster såsom skog och alla konsultfirmor som lagt sig till med ett jordbruk av skattetekniska skäl så finns det i genomsnitt inte en enda krona kvar av de 16 procenten att betala underskotten i växtodling och djurskötsel med. Man måste ha jordbruksfrämmande inkomster för att ha råd att driva jordbruk i de flesta fall.

  Sist men inte minst marknadsförde Annie att vi skall införa månggifte i Sverige, så inte är hon någon patriot, samtidigt som hon pläderar för familjesplittring som hon vet att detta jämställdhetstjafs med kvotering av föräldraledigheten m.m. leder till. Splittra och härska är makthavares och massmedias livsluft. Det syns på alla plan. Se bara hur lätt det är att så split mellan bönder, där de ekologiska bönderna träter med de traditionella bönderna samtidigt som de ekologiska bönderna får bidrag så att de besuttna inte ska behöva betala för den kvallitet som de tror sig få. Om det ekologiska är så mycket bättre skall väl de som köper en “bättre” vara betala för sig. Globalistvarning för Anni Lööf. Vem vill ha ett gränslöst jordklot nu när vi har fått testa öppna gränser och dess konsekvenser.

  För att inse fullt ut att ILLUMINATI existerar i vår tid så finns deras symbol på endollarsedeln, “det allseende ögat” i form av en pyramid med ett öga i toppen. Konspiration var ordet sa Bill. Just det sa Bull!

 6. mats skriver:

  Med era svar kommer jag att tänka på det kloka påpekandet att, bara för att förföljelsemani är en psykisk sjukdom utan verklig bakgrund i en reell förföljelse så kan man inte avfärda alla som påstår att de är förföljda med att de bara inbillar sig. I en del fall är det faktiskt sant. Samma kan sägas om konspirationer.

  • Kgb35 skriver:

   Jag brukar fråga konspirationsskeptiker när man slutade konspirera. Morden på Cesar, Gustaf iii var resultat konspirationer så frågan är när det slutade konspireras. Förmodligen tycker många strax innan Lenins statskupp…

Kommentarer är stängda.