Det klimatsmarta bokbordet

I samband med att jag var på föreläsningen, om man nu kan kalla den infantila föreställningen för en föreläsning, Gullspång i förrgår, framgick det tydligt att många människor inte tagit till sig annan information om klimatet än den som återges i MSM. Jag har därför plockat ihop en lista på böcker och någar debattörer/hemsidor där man kan få veta mer, om man vill.

Jacob Nordangård disputerade med denna genomgång av hur intresseorganisationer hänger ihop och finansieras med offentliga medel för att leverera den opinion politikerna vill ha. Ordo ab chao är latin och betyder ordning ur kaos. Avhandlingen kan fritt laddas ner från nätet.

ordo ab chao

Efter framgången med sin avhandling skrev Nordangård tillsammans med Sven-Olof Karlsson och Marian Radetzki en exposé över hur undergångstankar plågat civilisationsskeptiker under 1900-talet. Kan beställas här.

Domedagsklockan

Pia Hellertz har skrivit boken Att leka Gud som handlar om hur makthavare, ledare för stora organisationer, skaffar sig megalomani och vill forma världen efter deras smak. Kan beställas här. Hellertz är en återkommande skribent på DSM.

Att leka Gud!

Tege Tornvall har i Solen driver vårt klimat, gjort en sammanställning av argument för varför IPCCs larm och krav är felaktiga. Kan beställas här.

Solen driver vårt klimat

Erik Lakomaa har i häftet Peak whale, peak oil, på svenska beskrivit varför naturen och naturens resurser aldrig tar slut, trots en till synes ändlig värld. Kan laddas ner fritt här.

Peak whale, peak oil

Kanadensiskan Donna Lafarmboise har minutiöst och skoningslöst avslöjat hur IPCC medvetet ljugit och vilsefört i sina rapporter. Boken är redan en klassiker på engelska, som kan beställas här. Hon driver även en aktiv klimathotskritisk sajt.

The Delinquent Teenager

 

James Delingpole är journalist och klär upprepade gånger av framför allt de brittiska klimatalarmisterna alla deras falska argument. Han gör kopplingarna till sammhällspolitiska och ekonomiska frågor. I boken Watermelons visar han hur den gröna rörelsen egentligen drivs av socialistiska/kommunistiska idéer. Likt just vattenmeloner är de gröna på utsidan, men röda på insidan. Boken kan beställas här.

Watermelons

Christopher Snowdon har i häftet Sock Puppets redovisat några case studies hur brittiska regeringar i decennier både skapat och betalat för intressegrupper som ska skapa den opinion politikerna vill ha som stöd för sina ageranden. Kan laddas ner på engelska här.

Sock Puppets

Amerikanen Mark Steyn skriver för Breitbart och anklagade, korrekt, klimatforskaren Michael Mann som med falska data skapade den beryktade ”hockeyklubban” som skulle visa att vi går mot en katastrofal global uppvärmning. För detta har Mann stämt Steyn för förtal. Steyn har svarat med att lämna in sin bevisning till domstol och motstämt Mann för att han vägrar fullfölja rättsprocessen. Mann har inte längre stöd av sitt universitet och historien verkar hamnat i dödläge. Men läs den på nätet här.

 

Australiensiskan Joanne Nova är vetenskapsjournalist och driver den kritiska bloggen jonova. Hon har bra koll på läget ”down under”, där den nuvarande konservativa regeringen kom till makten på löftet att avskaffa klimatpolitiken. Ett arbete som också inletts.  Förutom att granska klimatpåståenden tipsar hon om en hel del litteratur.

 

Anthony Watt driver världens största och mest respekterade/hatade klimathotskritiska blogg. Här finns nästan allt som publicerats på engelska eller översatts till engelska.

 

Björn Lomborg är en dansk statsvetare som energiskt söker fakta på många områden. Han är inte klimatskeptiker, men har många viktiga frågor att redovisa, som inte alltid får raka svar på annat håll. En forskare med egen hemsida.

Edit:151027. Lägger till Gösta Pettersson bok, som kan laddas ner här.

Falskt Alarm

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Det klimatsmarta bokbordet

 1. Länken till Sock Puppets var död, den här fungerar: http://www.iea.org.uk/sites/default/files/publications/files/DP_Sock Puppets_redesigned.pdf

 2. Michael skriver:

  Glöm för all del inte Falskt alarm av Gösta Pettersson. Det finns även många guldklimpar i den numer nedlagda bloggen Dr Max

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Orkar du läsa allt detta?

  • mats skriver:

   Jag har läst allt utom Tornvalls respektive Hellertz böcker. Hennes är så ny att jag inte hunnit dit ännu.
   Jag har läst mycket mer, även i andra ämnen, både sådant jag skrivit sammanfattningar och kommentarer om och sådant som jag inte funnit intressant nog att kommentera.

Kommentarer är stängda.