Judge Nap, Ron Paul on guns

Judge Napolitano och Ron Paul har åtminstone en sak gemensamt. De tycker båda att det är vansinne att försöka skydda laglydiga medborgare från våld och övergrepp genom att förbjuda dem att äga vapen. Förutom att det i USA är förbjudet enligt konstitutionen att neka amerikanerna att äga och bära vapen, är det också fullständigt verkningslöst mot brottslingarna. Dessa bryr sig som bekant inte om lagen.

Judge Napolitano säger det rent ut, “vapenfria zoner är det farligaste som finns, för där finns ingen som kan kan försvara dig mot beväpnade brottslingar.”

Jamen vi ska göra det svårare för brottslingarna att komma över vapen, säger du, inspirerad FN och deras Small Arms Trade Treaty. Men det går inte säger jag. Jag sa det förresten redan för fem år sedan och tidigare. Kunskapen om hur man tillverkar vapen är redan så spridd och den maskinella utrustningen för att göra det kan köpas i mellansvensk stad som helst.

Nu kan de snart tanka ner vilken vapendesign som helst från nätet och skriva ut den på en 3d-skrivare. Glock gjorde sensation redan 1982 när de kom ut med sin pistol i polymerstomme. Nu är den en av de vanligaste tjänstepistolerna världen över.

Jaja, stomme säger du men ett helt vapen det går inte. Säg inte det. Scanias ingenjörer använder 3d-skrivare för att skriva ut motorer och annat för att se hur de passar ihop, innan börjar tillverka delarna på riktigt. Ett annat företag, Arevolabs har lovat att ta fram en fungerande fyrcylindrig förbränningsmotor, helt med hjälp av 3d-skrivare.

Vapenattrapper är redan utskrivna i 3d. Någon som vågar slå vad om banditer och terrorister hinner före legala vapentillverkare med att skriva ut fungerande vapen? Den dagen finns det inga fungerande lagar som begränsar brottslingars tillgång till vapen.

För den som orkar se saken från den satiriska sidan finns ju alltid “The Gun Control Song“.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Judge Nap, Ron Paul on guns

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Är Löfvens liv mer värt än Ditt eller mitt för att han är socialist och omger sig med en beväpnad skattefinansierad livvakt som vi under hot om våld tvingats att betala för?

 2. Jan Suhr skriver:

  Det här gäller egentligen alla typer av kriminalitet, vapen, narkotika, prostitution osv. Alla dessa verksamheter kostar samhället massvis med pengar och resurser bara för att de är kriminaliserade.

  Det är helt självklart att om en brottsling vet att han kan bli beskjuten om han begår brottet så är det mer avskräckande än något annat. Narkotikarelaterade brott, som stölder, heminbrott m.m kostar försäkringsbolagen flera miljarder varje år i ersättningar, pengar som vi får betala i form av premier. Legalisera narkotikan så försvinner den brottsligheten och man kan samtidigt erbjuda narkomanen hjälp och rehab.
  Jämför med spritförbuden i början av 1900-talet vilket i USA gav maffian en marknad och språngbräda. Principiellt ser jag ingen skillnad.

  Och prostitutionen, varför kan den vara laglig och fungera med marknadsmekanismer i andra europeiska länder? Där är traffickingen minimal och inte är damerna narkomaner heller.

  Men här handlar det om ursprungligen viktorianska kristna värderingar som är svåra att få bort. Det är inte logik i politiken, är det det i någon fråga egentligen?

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Nja, det är nog feministiska reaktioner som knappast ha några religiösa undertoner…
   Det har nog mer med djurskydd att göra…
   Och liknande psykologiska saker.

  • mats skriver:

   I princip, ja. Principer, det är något svenska politiker har svårt att fatta. Vi införde motboken 1 januari 1920, jänkarna införde totalförbudet några månader senare….

 3. Tege Tornvall skriver:

  I Sverige har vi folk som beväpnade med pilbåge rör sig bland renar – i uppgivet självförsvar.

  • mats skriver:

   Det där var en nyhet för mig. Förklara mer!

   • kallepelle skriver:

    Bara en tokfan i Dalarna som tjuvsköt en ren i sin trädgård. Vapen var en pilbåge.Hävdade självförsvar men fälldes för tjuvjakt!

Kommentarer är stängda.