EU ger oss “tillåtelse” att förbjuda vapen

Jag har skrivit om FNs “försök” att förbjuda alla vapen i världen, Arms Trade Treaty (ATT). Sverige var bland de första i ledet att skriva på fördraget när det öppnades för signering. Nu har EU-parlamentet beslutat ge de enskilda medlemsstaterna rätt att skriva under. Ska man tolka det som att Sveriges signatur är ogiltig, för vi hade inte tillstånd från EU? Det skulle kunna jämföras med situationen för det svenska djurskyddet, där Sverige infört bedömningar som inte EU sanktionerat.

Både FN, EU och Sverige inbillar sig att fördraget kan förhindra att terrorister kommer över vapen. Maken till självbedrägeri får man leta efter! Bland dem som vägrar skriva under återfinns Nord- och Sydkorea, Iran, Syrien, Israel, samt Taiwan.

Dessutom ingår i fördraget att varje nation ska upprätta listor på allt privat innehav av vapen, vapendelar, ammunition och även delar som kan användas eller ändras till vapen- eller ammunitionskomponenter. Dessa listor ska kunna överlämnas till FN. Med tanke på hur den organisationen hanterar pengar, diktatorer och principer känns det inte riktigt bra. Vilket demokratiskt land som helst skulle kunna vara kartlagt i detalj inför en invasion. Minns hur tyskarna konfiskerade radioapparater från alla som hade radiolicens när de invaderat Norge.

Terroristerna och de vanliga grova brottslingarna använder normalt inte registrerade vapen. Ritningar, tekniskt kunnande, maskiner och verktyg för tillverkning av vapen och ammunition är väl spritt över världen. FN-fördraget riskerar inte bara att bli ett formidabelt slag i luften. Det riskerar även att bli ett hot mot hederliga fria medborgare.

I en dagstidning för inte så länge sedan tillfrågades några personer vilket som är deras favoritvapen. Inte en enda av dem gav rätt svar. En hederlig människas favoritvapen är det hon själv håller i handen och som bovarna inte har. På det sätt som FN kräver att få ta ifrån hederliga människor deras vapen och lämna över ensamrätt till FN att bestämma vem som får ha vapen, inklusive kompletta register för enkel konfiskering, gör att FN bryter maskeraden och avslöjar sig själv som “the bad guy”.

Det är tyvärr så med all riskeliminering att den kan inte göras total. Drar man den åt ena hållet så blir det oftast en blotta på annat håll. Det gäller inte minst när man vill införa totalitär kontroll.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på EU ger oss “tillåtelse” att förbjuda vapen

  1. Mike skriver:

    FN får ge upp sina vapen först.

Kommentarer är stängda.