Rättvisan checkar ut

Nu har jag de senaste två dagarna skrivit om förutsättningarna för rättvisa och frihet samt brottslingar respektive skötsammas möjlighet att använda vapen. Idag blir det om konsekvenserna för rättvisa och frihet när man inte låter skötsamma människor sköta sig själva.

När myndigheterna inte litar på folket vill de veta allt om alla. För myndigheterna kan ju inte veta vilka som är de dumma fåren och vilka som kan tänka själva. Att media i sin roll av indoktrineringsinstitution ska ha frikort för övervakning och skvaller anses självklart. Likaså att de ska få rejält med skattepengar för sitt bedrägeri mot folket.

Säkerhetspolis och militär övervakning måste smälta samman. För fienden kan ju finnas mitt ibland oss. Nämligen en vanlig svensk som får syn på och råkar berätta sanningen. Tänk om Julian Assange eller Edward Snowden vore svenskar, vad obehagligt det skulle kunna bli för makthavarna. Bättre då att låta Robban Aschberg fronta för ett gäng kriminella och låtsas jaga elaka näthatare. Allt med Mona Sahlins välsignelse.

Eftersom man från centralt håll inte kan vara säker på att myndigheterna alltid gör som de blir tillsagda, utan istället emellanåt följer lagen och råkar ge medborgarna rätt, så måste man implementera en bakdörr stor som en hangarport. Skriv på en massa internationella konventioner som åsidosätter svensk lag och tillåter organiserade särintressen att överklaga myndighetsbeslut när myndigheterna följt lagen och detta råka ge vanliga medborgare rätt.

Inte heller detta system är riskfritt för makthavarna. För att riktigt kuva folket måste man göra allt som ingår i deras vanliga frihet förbjudet på ett eller annat sätt. En medborgare ska känna sig som en undersåte, i bästa fall. Så bygglov för att ändra kulör på det egna huset, nyttjandeförbud för den egna stranden vid sommarstugan, artcertifiering och mångfaldskrav på allt som växer på privat mark, förlöjligande av bilförare och avlägsnande av friheten att framföra fordon på eget föraransvar, med mera.

Skulle folket få nog av detta måste det vara avväpnat. Därför ska jakt misstänkliggöras och försvåras till den grad att allt färre ser någon anledning att äga ett jaktvapen. Reglerna för förvärv av vapen ska hela tiden krånglas till och handläggningstiderna förlängas på obestämd tid.

Å andra sidan måste polisen få bättre resurser. När polisen och militären har så bra utbyte av underrättelser är det inte mer än rätt att polisen också får tillgång till militär utrustning för de insatser polisen rimligen förväntas göra med anledning av all den värdefulla information om medborgarnas brottsliga avsikter som de lyckats vaska fram. Att militären inte får brukas mot det egna folket blir ju en ren bisak om all utrustning är blåmålad istället för grön och det står polis på den istället för militär.

Så här illa kan det bli när inte rättvisan sköts rätt. Så här illa är det på väg att bli i Sverige, för att inte rättvisan skötts rätt. För att vi aldrig fullt ut varit medborgare. För att det inte är vi som har makten och med tydliga instruktioner och begränsningar delegerat den för att få vår vilja förverkligad.

Förfallet är ingen slump. Allt hänger ihop. Förtrycket är resultatet av att förfallet uppmuntras av ledarna och deras propagandakanaler. För att folket inte säger ifrån.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Rättvisan checkar ut

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Nyfiken på vad som händer när den enorma kader av utlandsstationerade Amerikanska soldater återvänder hem till USA, för att hamna i total sysslolöshet, eller?
  Kan vi åkalla Ådalshändelserna 1931 för att skydda oss mot socialismen härjningar?

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Dessutom har jag för mig att regeln att svenska soldater inte får skjuta mot den egna befolkningen – är borttaget….

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Att skriva upp svensk lag som bättre än importen från Bryssel är jag inte alldeles säker på….
  Vi kan inte ha egna regler om vi skall vara med i en union.
  Inte på det vis vi har nu….
  Då blir det myndighetsmissbruk ordentligt!

  • mats skriver:

   Tror du att EU håller ihop i tio år till utan vapenmakt? Antingen internt (NATO) eller med tryck från Ryssland, Kalifatet eller annat.

   • Thomas Gunnarson skriver:

    Ibland undrar man…
    Då Bryssel blir alltmer ett kommersiellt jippo..
    Men den svenska demokratin har aldrig varit mycket att hurra för…
    Det är bara en hybrisgrej från sosseväldet.
    Så pest eller kolera.
    Fast folk måste nog förbereda sig på att själva ta ansvar för siit liv och landet och inte förlita sig på Bryssel och storbolagen…
    Kan vi klara det på ett demokratiskt vis?
    Med vår svaga demokratiska kultur…..

   • Stefan Eriksson skriver:

    En from förhoppning vore att ”pyspunkan” gör kollosen på lerfötter (EU)
    så ifrågasatt att det imploderar i brist på finansiering.
    Varför skall ett dysfunktionellt system försvaras med vapen?
    Nej! Jag tror inte att EU håller ihop i tio år till.

 4. Niklas skriver:

  Här verkar ännu en idiotisk utcheckning vara på gång http://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-utreder-terrorgodsel/

  Man tar sig för pannan!

  • mats skriver:

   Ja, när man måste hantera det tonvis så blir det ju bara problem för de legala användarna när man inför restriktioner.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Den socialistiska terroriseringen av livsmedelsproducenter är nog långt allvarligare än en och annan vettvilling som inte kan tillskansa sig tillräckligt med socialbidrag och ger sig tid att tillverka bomber i stället. Hederligt arbete föresvävar dem inte. Det går fort utför för Löfven och Ygeman trots snöbrist.

Kommentarer är stängda.