Skyll dig själv

På ett sätt tillhör jag en gynnad generation som fick delta i den sexuella revolutionen. Minns inte att det talades om våldtäkter annat än som abstrakt fenomen. Med inledande konversation kunde man snabbt få klartecken till sex eller ett avböjande. Det var inte mer med det. Det var ingen tvekan om att lifta eller själv ta upp liftare när man körde bil. Det var bara ett sätt att vara hygglig.

Som pojke fick man under uppväxten passa sig för vissa ställen och vissa typer, annars kunde man åka på stryk. Gjorde man det fick man av vuxna, även föräldrar, höra: ”Vad hade du där att göra? Skyll dig själv!” Nu råkade jag aldrig illa ut, även om det var nära någon gång. Ett par av misstag pangade rutor har jag fått betala av med veckopengen. Alltid på egen förskyllan.

Men idag! Nu är jag i och för sig gift sedan länge, så det har inte varit aktuellt på många år, men skulle man våga spendera tio minuter ensam på ett rum med en kvinna? Skulle man våga ta upp en liftare, man eller kvinna? Innan man inleder ett intimt förhållande idag verkar det som om man måste ställa sig att antal såväl köns- som genuskritiska frågor:

Gör du detta som en del av ett patriarkalt härskarmönster? Är du säker på att det inte kan jämställas med en våldtäkt? Har du skydd mot alla jordens upptänkliga sjukdomar? Har du fått medgivande, skriftligt?

Kvinnor vill ha rätten att klä sig hur utmanande som helst, var som helst, när som helst och utan tanke på följder. Får män klä sig så? Nej, män klär sig sedan länge på ett nedtonat sätt. Kostymen är ett ofta refererat exempel på detta. Den lediga varianten, jeans och T-shirt är väl snart i samma klass. I våras var det en debatt om att män inte skulle få gå i kortbyxor i tätorter, för vi har så fula ben. Det har också förekommit kritik mot att det är stötande när män sitter bredbent. I ett jämställt samhälle får väl alla klä sig så sexigt som de vill och leva med konsekvenserna, eller ska vi ha dubbla måttstockar?

Till kvinnor får man idag inte säga skyll dig själv, när de betett sig dumt och råkat illa ut. Offerkoftan ger dem rätt att peka på närmsta karl och med enbart sina egna overifierade påståenden skicka honom till Gulag. Den enda tröst mannen får med sig på vägen ut i kylan är, skyll dig själv!

Visst finns förbrytare även på detta område, också grova sådana. Men den kollektiva skuldbeläggning som idag avsiktligt sker i media har ingen välgörande demokratiserande effekt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Skyll dig själv

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Mycket intressant inlägg Mats, jag ber om att få återkomma då dagens ”huvudnyhet” i msm. är ”tafsandet” i trängseln på festivaler för ungdomar.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  De svenska kvinnorna tycker tydligen det är mer spännande och förutseende att på sikt bli impregnerade av muhammedaner (muslimer) än av svenska män. Utifrån det kan man ana att folkutbytet från Svenska rediga män till fullfjädrade muslimer inte är långt borta. Den svenska feministrörelsen har lagt grunden till detta och får skylla sig själv. Dom skall inte förvänta sig att svenska män kommer till deras försvar! Allt har sitt pris, så även jämställdheten. Vill männen bli förförda i sinnesvärlden eller i sängen, en ren överlevnadsfråga!

 3. Kgb35 skriver:

  Precis, rumlade jag runt i Sankt Pauli eller Baltikum och blir rånad skulle jag få höra att jag för skylla mig själv.

  Det nya är att om du som svenska går ut var som helst i Sverige, riskerar du att få skylla dig själv, oavsett klädsel-undantaget slöja. Det är ett riktigt paradigmskifte jämförbart med syraatacker i Indien. Våra DÖpartier accepterar detta, liksom de accepterar barnäktenskap. De är bokstavligt talat dödens partier.

 4. Göran skriver:

  Jag skriver det igen. Kvinnor vill ha hit muslimerna. Det är deras problem om de blir våldtagna eller tafsade av dem. Svenska män behöver inte bry sig om det.

Kommentarer är stängda.