Kroesusarna

Älgjakt denna vecka, så det kan bli si och så skrivande och godkännande av nya kommentarer. Bara helt kort om tidigare EU-kommissionärer. De har 18 månaders karens efter sitt politiska uppdrag innan de får ta ett uppdrag i affärslivet. Nu har det avslöjats i Cayman-papperen att Neelie Kroes inte hade redovisat och avsagt sig alla sina styrelseuppdrag medan hon var kommissionär, något som naturligtvis upprör de troskyldiga som litat på brysselpolitikernas heder.

Men det räcker inte med Kroes, Barroso är numera städslad av Goldman Sachs. Före detta högprofilerade miljökommissionären Connie Hedegaard har tagit tjänst hos Volkswagen för att stärka deras miljöprofil.

Principer är värdefulla, men pengar har ännu högre värde. Tydligen!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Kroesusarna

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vore det inte bättre om dessa skatteplundrare fick en chans att återbetala en del av pengarna ”dom” missbrukat genom att få utbetalt maximum den statliga garantipensionen och resten blev konfiskerat.

 2. Niklas skriver:

  Det får mig osökt att tänka på en gammal ordförande i Fältbiologerna, som sedan köptes över till SJ som miljöchef. Har tyvärr glömt hans namn, men han lyckades i alla fall införa källsortering i restaurangvagnen. Fast det var inte så mycket till källsortering när det kom till kritan. Ty även om det fanns tre olika fack som skräpet skulle källsorteras i, så hamnade allt skräp ändå i samma sopkärl – utan några särskiljande mellanväggar!

  • Göran skriver:

   Det mesta av källsortering åker ner i samma brännugn. Det är totalt meningslöst att källsortera. Dåligt för miljön och dåligt för ekonomin. Bättre att lägga allt i en stor hög. I framtiden kommer vi att hitta på teknik att återvinna sophögarna på ett bra och ekonomiskt sätt.

Kommentarer är stängda.