Den ljusnande framtid är?

Äntligen verkar delar av det intellektuella Sverige vakna upp om invandringen. Delar säger jag, för de som tillhör vänstersidan och miljöfundamentalismen, det vill säga en majoritet, är fortfarande djupt nedsövda av bedövningsmedlet egen godhet och lär inte gå att väcka utan allvarliga biverkningar för deras egen självuppfattning.

Det är endast personer som tillhör vad som tidigare utgjorde delar av något slags borgerlighet som börjar reagera och säga, ”men vänta nu”! ”Vad är på väg att hända med vårt samhälle, och hur är det beroende av invandringen”? Sådana frågor är fortfarande stigmatiserande för vår ”kulturelit”, men de börjar höras allt tydligare. DGS har haft några intressanta artiklar i ämnet, här är en.

Fortfarande hörs tillmälen om rasism, det är dock inte alls en fråga om ras och sålunda omöjligen om rasism. Migranterna kommer uppenbarligen från olika håll och med olika raser, genetiska bakgrunder. Vad det handlar om är kultur, kulturella skillnader, och hur dessa kräver anpassning, respektive anammar anpassning. Mer rakt på sak, vill vi ha kvar vår kultur måste vi upprätthålla vår del och kräva att de inflyttade anpassar sin kultur till vår. En fortsatt stor invandring och en fortsatt ovilja till assimilering kommer inte kunna bevara något fribrev, vare sig kulturellt eller ekonomiskt, för  svenska akademiker med godhetssjälvbild.

Som en kort repetition kan nämnas att nyanlända lågutbildade personer kostar mer än de tillför i vårt högutbildade och specialiserade samhälle. De kommer inte hit för att ta hand om våra gamlingar, det hade de kunnat göra hemma med sina egna gamlingar, men ville inte. De kommer inte hit med innovationer och patent färdiga att sätta i produktion. De kommer inte från samhällen där stratifiering, klasskillnader och titelsjuka är utjämnat. De kommer inte från samhällen med vår samlevnadskultur mellan könen. Det finns säkert fler väsentliga skillnader att peka på.

Som ytterligare lök på laxen har våra tekniska innovatörer, framtidsanalytiker och vissa politiker börjat fundera på hur vi ska anpassa politik och samhälle till den robotisering och artificiella intelligens som förväntas få ett stort genombrott innan halvseklet. Hur nytillkomna personer med de skillnader från oss som jag nämnt, passar in i den utvecklingen är fortfarande helt okänt. Vi vet inte ens hur vi själva ska passa in ännu. Andra förstå-sig-påare varnar allt mer för att världens fiatvaluta-system är moget för en omfattande hundraårskris. Om pengarna förlorar sitt värde, varmed skola vi betala?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Den ljusnande framtid är?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det finns ingen marknad och fri prisbildning på mänskligt arbete I Sverige och har inte funnits sedan 1938.
  ”Om pengar förlorar sitt värde, varmed skola vi betala”? Den mest motiverade fråga vi läst på länge, tack för den Mats.

 2. Ivar Andersson skriver:

  Jag brukar fråga så här: Om flyktinginvandringen är lönsam så kan väl pensionerna höjas? Då är invandringen inte lönsam idag utan någon gång i framtiden. Invandringen blir säkert lönsam samtidigt som temperaturen ökat 4 grader och havet stigit 3 m. Arbetskraftsinvandringen är troligen lönsam efter någon månad och ibland ännu tidigare.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   ”Arbetskraftsinvandringen är troligen lönsam efter någon månad och ibland ännu tidigare”.
   Så länge socialisterna mörkar (håller hemligt) konsekvenserna och framför allt kostnaderna för invasionen kan man lura i befolkningen vad som helst.

   • Ivar Andersson skriver:

    Européer som kommer till Sverige bidrar till lönsamheten. Vad hade vi gjort utan alla finnar, italienare osv? Här behövs inget mörkande.

    • Jan Andersson skriver:

     Det var då det! De större industriföretagen tog emot utbildade yrkesmän, som jobbade första dagen i Sverige och skötte sitt jobb väl så nitiskt som svenskarna eftersom deras livsdröm var att en gång kunna köpa en Volvo. Deras barn uppfostrades i Herrans tukt och förmaning och blev mycket dugliga medborgare. Skillnaden mot dagens lycksökare är diametral.

     • Ivar Andersson skriver:

      Min omgivning talar emot din uppfattning. Mina grannar kommer från Island, Frankrike, Holland, Polen, Spanien, Iran och Kina. Vad jag vet så har de inte varit arbetslösa under de år jag har bott här.

   • Göran skriver:

    Socialisterna vill inte ha någon arbetskraftsinvandring. Talar man med borgerliga politiker tror de att det har kommit en massa läkare och ingenjörer med arabinvandringen.

    Är det inte lustigt av politikerna läser tidningar om vad för slags yrken som invandrar har och inte verkar läsa en enda rad från till exempel SCB om vad det är för yrken som invandrar. Tidningarna har inte läst något från SCB, så varifrån får de sina uppgifter?

  • Jan Andersson skriver:

   … och när det blir sju torsdagar samma vecka.

Kommentarer är stängda.