Blödande hjärtan

Det finns tydligen både politiker, myndighetspersoner och vanliga medborgare som anser att alla som vill komma till Sverige är välkomna och de ska även omgående få samma privilegier som svenskarna. Jag kan inte låta bli att undra över hur de människorna är funtade? Vad anser de det vara som ger dem rätt att bjuda ut, lova bort andra människors pengar och trygghet?

Andra människor i det här fallet, det är vi andra som inte tycker att det är rätt att ge sådana löften. Vi som tvingas betala skatt för att dessa blödande hjärtan ska kunna känna sig goda när de ger bort våra pengar.

Det hela är orkestrerat av det ”Välfärdsindustriella komplexet” som Patrik Engellau så ofta återkommer till. Det är det komplexet som driver svensk politik, som är ”the deep state” i Sverige. De behöver ständigt mer pengar från skattebetalarna. För att motivera det behöver de fler kunder och nya arbetsuppgifter. Detta ordnas enkelt genom att rekvirera nya ”kunder” från utlandet, kunder utan egen betalningsförmåga.

Utan godkännande från de blödande hjärtana och deras behov att få sola sig i självberöm för sin godhet skulle det inte gå. Ett slags gerillakamp mot de blödande hjärtana har utförts av AfS i Stockholm. De visar tiggare vägen till de valkretsar där det bor flest blödande hjärtan, som Södermalm. En subtil form av civil protest.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Blödande hjärtan

 1. Niklas skriver:

  Själva grundproblemet med den ofantliga sektorn är ju att det inte är frivilligt att betala skatt, samtidig som enbart politiker (och vissa byråkrater) har rätt att bestämma så väl skattesatser som vad skatterna ska gå respektive inte gå till. Således har den vanliga skattebetalaren inget inflytande över de stora pengar som denne tvingas att avstå i skatt, utom möjligtvis vid själva valdagen.

  I USA är väl skatterna betydligt lägre och man har istället ett väl utbyggt system för välgörenhet, där givaren får bestämma om och i så fall till vad och hur mycket som ska skänkas till välgörenhet. Något som Sverige borde ta efter.

  Ett annat stort problem är ju att de flesta slipper betala någon skatt själv, utan får istället ut lönen netto, där skatt + arbetsgivaravgifter redan är dragna. Om man däremot finge ut lönen brutto och själv fick betala in både skatter och arbetsgivaravgifter, så blir det nog ett uppvaknande för många.

  Slutligen borde så väl alla statliga subventioner som alla privata avdragsmöjligheter fasas ut, för att öka rättvisan när det gäller skatteuttaget.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Ge mig ett tips hur vi/jag kan sparka ut korrupta politiker ur den svenska ”Riksdagen”.
  De politiker som äventyrat vår livsmedelsförsörjning bl.a. hör dit!

  • Göran skriver:

   Ja, det är nog ett svårt projekt. Hela samhället lider av en infektion som heter socialistisering. Ska vi sparka ut alla politiker utan en våldsam revolution måste vi avprogrammera alla människor från sitt godhetstänkande och lära alla att ta ett eget individuellt ansvar och att mans ska stå på sina egna ben.

   En bidragen ska till att Sverige har varit ett sådant framgångsrikt land är en hög arbetsmoral. Den har dock socialdemokraterna, fackföreningar och andra socialistiska organisationer luckrat upp. Den måste återställas. Alla marxistiska lärare var de än finns måste sparkas.

   Vad vi enskilda människor kan göra är att påpeka i alla möjliga situationer hur dåligt det fungerar med politiker och hur korrupta de är. En dag kanske folket inser det.

   Medborgerlig Samling har gett ut en lista på myndigheter de vill ta bort. En person kommenterade det med en fråga om Medborgerlig Samling hade gjort en analys på vilka myndigheter som kan tas bort. Haha! Precis som om den personen ens känner till vilka myndigheter som finns. Vilken dum fråga.

 3. oppti skriver:

  Vi har väl en lång tradition av att hjälpa behövande.
  Nu med ökat resande så får vi förmånen att hjälpa på plats.
  Kanske skulle vi låta socialtjänsten åka på långresa och se om hjälpbehovet finns utanför landets gränser och om det kan lösas med att ett fåtal flyttar hit.
  Fast det är klart , där kan vi inte få bestämma lagar och regler.

  • Jan Andersson skriver:

   Ursäkta, men varifrån kommer kravet att vi i ett litet land under polcirkeln skall försörja kreti och pleti? Varför hjälper inte stenrika Saudiarabien sina sämre lottade bröder i närområdet? Varför kan inte Afrikas befolkning stanna kvar på en kontinent som är ofantlig rik på naturtillgångar? Ett av de viktigaste delsvaren är: islam, som effektivt bevarar och vårdar sina medeltida fördomar och fobier, lär folket att hata otrogna och motsätter sig all utveckling. Den allra viktigaste frågan är alltså: varför? Jag kan inte hitta ett enda godtagbart skäl. Skandinavien är på väg att förvandlas till ett nytt Mellanöstern.

   • Göran skriver:

    Du kan plussa på socialism också. Det är en stor orsak till att Afrika är så fattigt trots möjlighet till att vara rika. Se vad som händer i Sydafrika där kommunister styr. Landet börjar förfalla totalt. När väl de vita bönderna har blivit mördade till sista man och deras jordbruk övertagna kommer mattillgången i Sydafrika börja tryta.

 4. Jan Andersson skriver:

  Läs Arnstbergs blogg i dag på samma tema! I övrigt anser jag att vi måste börja ”tvångsrekrytera” erfarna ledare från näringslivet till stat och kommun, som har lärt sig att hålla i pengar, att bevilja medel först efter en noggrann behovsanalys och att göra investeringar först efter en noggrann och detaljerad upphandlingsprocess och att hålla budget och tidplan. Förr i tiden blev samhällseliten typ läkare, präster, brukspatroner med flera efter att under livet bevisat sin duglighet kallade till riksdagen och det var inte många som vågade neka.

  • Göran skriver:

   Tyvärr, är näringslivet fullproppat med godhetsriddare också som tror på stor välfärd, höga skatter och att lägga sig i marknaden och att människor kan påverka klimatet, bra med stor invandring m.m.

 5. Ivar Andersson skriver:

  När det gäller tiggare har jag framfört argumentet till förespråkarna att lägg en tjuga i varje pappmugg du ser så behöver kommunen inte lägga pengar på mat, sovplatser, duschar och hemresor till tiggarna. Då smiter förespråkarna undan och tycker att vi (samhället) måste hjälpa tiggarna. Prata går ju bra men att agera på egen hand skiter sig.

 6. Tege Tornvall skriver:

  Om jag flyttade till annat land skulle jag omgående a) lära mig språk och kultur, b) se till att försörja mig med hederligt arbete, c) engagera mig i det lokala samhället. Det vill säkert de flesta som kommer hit också. Men de hindras av långsam och krånglig formalism. Man kan misstänka att meningen egentligen INTE är att de snabbt skall klara sig själva och komma in i samhället. Då kan de ju frestas att ifrågasätta och rösta fel!

  • Göran skriver:

   De invandrare som kommer från de så kallade menaländerna har inte någon som helst inställning att de ska anpassa sig till Sverige (med några få undantag). Varför skulle de vilja bli svenskar? Är vi så självgoda att vi tror att hela världen vill vara svenskar?

   Dem som vill anpassa sig gör det, oftast snabbt, och behöver inte den minsta hjälp från myndigheter eller stat.

 7. Göran skriver:

  Det är en självklarhet att Sverige inte behöver hjälpa något annat land.Det finns ingen rättighet att göra det eller ta ansvar som alla politiker jämt säger. Det gäller bara att stå upp och säga emot det hur impopulär man än blir. Oftast är det ändå någon eller några som säger till en att det var skönt att en stod upp.

  Till exempel är det nästan alltid någon ”smart typ” som ska säga något negativt om Donald Trump när vi i Sverige har en totalt korkad statsminister som det går alldeles utmärkt att hålla sig till när det gäller negativt om någon ledare. Man behöver inte gå utomlands för att hitta korkade ledare.

  I vartenda diskussion i Sverige ska det nämnas att vi måste tänka på de som har det sämst. Nej, det behöver vi inte alls göra. I första hand ska vi tänka på vår familj. När den har sina behov tillfredsställa kan vi börja tänka på andra. Då blir det första hand de vi har närmast oss och sedan kan de kretsen utvidgas. Det är mer eller mindre biologiskt inprogrammerat i oss.

  Det är visat att det bara är sex steg från dig till vem som hest på jorden. Vill du träffa Donald Trump krävs det bara sex kontakter för att de ska ske. Med andra ord är steget från vår egen familj till att hjälpa resten av världen befolkning ganska kort. Vi behöver inte blanda in skatter för att hjälpa andra. Då blir de där sex stegen oändligt många steg.

  Att folk är fattiga i Afrika beror inte på att de har blivit fråntagna resurser utan på att de aldrig får möjlighet att utnyttja sina resurser, till stor del på grund av de politiska systemen. Det går även att lägga till kultur, religion och genetiska förutsättningar.

  Att ett land har korkade ledare är inget Sverige behöver ta något ansvar för eller att ens hjälpa landets invånare. Var och en bygger sina samhällen, vilket inte gör att någon sämre byggare har rätt att ta del av någon bättre byggares frukter.

  Dessutom hjälper de flesta människor andra människor, så länge som de som blir hjälpta förtjänar att bli det.

 8. Samuel af Ugglas skriver:

  Att döma av kommentarerna ovan tycks de flesta vara ointresserade i att förpassa odugliga politiker och tjänstemän till andra mer passande uppgifter i samhället.
  Socialisterna kan simma lugnt?

  • Ivar Andersson skriver:

   Vilka enkla jobb föreslår du till den politiska adeln och deras tjänare?

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Arvet efter de så kallade ”folkpartisterna”, förvärrat under ”socialdemokraterna”. https://www.svtplay.se/video/17894771/korna-i-djurarpsdalen?start=auto
    Är det inte skrämmande att bli utskåpad av socialisterna på detta viset?
    Var finns efterträdarna och varför finns dom inte tillgängliga?
    Här finns hur mycket jobb som helst. Man kan ju dubbla invandrarstyrkan om 9.000 som Löfven vurmar för att arbeta i skogen, med större delen av Regeringskansliet och ”bossarna” på allehanda departementen.
    En som jag gärna sett med planteringssäcken och spaden är Margareta Svenning. Hon är expert på ”naturen”, fråga Alf Svensson.
    Det går väl knappast att påstå att socialisterna underlättat för landsbygdsbefolkningen sedan 1932? Personligen tycker jag det är skamfläck på Sverige och den behandlingen tror jag knappast den danska befolkningen tolererar för att göra en enkel jämförelse.

  • Göran skriver:

   Jag är 110 % för att vilja skicka iväg politikerna till mer passande jobb. De kan bli ståuppkomiker i någon någon förort där ingen talar svenska så inte förstår vad de säger.

   Bättre jobb om de kunde bli fångvaktare, då får de så satt säga sina ”hjältar” – som Fredrik Reinfeldt kallar dem – riktigt inpå knuten.

   Frågan är bara hur vi får dem att byta jobb, när vi har en stor naiv befolkning i landet som röstar på dem hela tiden?

Kommentarer är stängda.