Rasismen i DNC

När det demokratiska partiet i USA, DNC nyligen skulle välja ny ordförande blev det lite intern konfrontation, om man säger så. Den i partiet populäre Keith Ellison mötte hårt motstånd. Ellison är svart och två inflytelserika medlemmar av DNC Uttalade rakt av att Ellison inte kunde väljas, för att han inte var tillräckligt Israelvänlig. Istället valdes latinon Tom Perez.

De två som kom med detta ultimatum var Haim Saban och Alan Dershowitz, två judar som tillhör de viktigaste donatorer av pengar till DNC, förutom den välkände George Soros då. Också han jude. De får det att låta som att USA är den viktigaste försvarsgrenen i Israel. Att USA tog emot många judar under och efter kriget är känt. Att de har bidragit till USAs utveckling är likaså välkänt. Men är det verkligen USAs primära uppdrag att säkra den judiska drömmen om en egen stat i hela det område i Mellanöstern där det någon gång har bott judar? En önskan som vissa extremistiska judar försöker förverkliga.

Soros har ju också varit synnerligen aktiv som destabilisator av världsekonomin när det passat honom. Han har även varit instrumentell i såväl klimathot och ekologisk fundamentalism, inte minst via nu avlidne Maurice Strong. Det vore bra att få veta om Haim Saban använder sina pengar på samma sätt som Soros för att köpa sig inflytande och även om det är i samma riktning.

Nej det är inte rasistiskt av mig att peka ut detta förhållande. Man gör det rutinmässigt i USA och i amerikansk politik. Där är etnicitet och uttalat eller upplevt stöd för religion och för Israel av avgörande betydelse på många sätt. De har själva valt att ha det så, därför är det nödvändigt att visa upp den sidan av maktspelet för att exempelvis svenskar ska förstå vad som pågår.

I Sverige har BRÅ inte tidigare redovisat etnicitet i sina sammanställningar. Det blev upprörda stämningar i media när det uppdagades att den skånska polisen hade kartlagt romska familjer för att försöka klara upp brott. Det ropades anklagelseer om institutionaliserad rasism. Men I USA noteras ras och/eller etnicitet för alla som polisen undersöker, det är rutin. Etnicitet är viktigt där, även inom DNC och även om amerikanerna säger sig vara icke-rasister. Ibland kan man till och med få för sig att det är viktigast för just icke-rasisterna. Jag återkommer till amerikanska definitioner imorgon

Innan någon hojtar till om rasprofilering, kan jag säga att som vit svensk man har jag helt omotiverat utifrån min egen person, mötts med misstänksamhet och ibland öppet förakt av samer, indianer, svarta, judar, muslimer och kvinnor med vissa extremistiska åsikter. De människor som mött mig med störst nyfikenhet och utan reservationer för min härkomst är polynesier på andra sidan Jorden. Vad ska man tro om det?

Många har under senaste året i politisk debatt gjort sig lustiga över Donald Trumps hår, utan att de blivit anklagade för rasism. Skulle man kunna göra sig lustig över Colin Kaepernicks hår utan att kallas för rasist? Kaepernick som är en professionell fotbollsspelare i USA inledde förra säsongen med att vägra stå upp när nationalsången spelades. Han gjorde det i en uttalad manifestation för rörelsen Black Lives Matter. Han har kritiserats för sitt förakt för det amerikanska, för militären, flaggan och nationalsången. Men ingen har gjort sig lustig över eller kritiserat honom för hans 70-talsinspirerade afrofrisyr.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Rasismen i DNC

 1. B-J Bjurling skriver:

  “I Sverige har Brå inte tidigare redovisat etnicitet…”
  Jo, det har de väl… Se Brå-rapport 2005:17, “Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet”
  http://www.bra.se/bra/publikationer/arkiv/publikationer/2005-12-14-brottslighet-bland-personer-fodda-i-sverige-och-i-utlandet.html
  Se även
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/krav-ny-undersokning-av-utrikesfodda-och-brott

  • mats skriver:

   Se där, då har jag missuppfattat läget. Jag noterade att BRÅ skulle göra en ny redovisning av brottslighet, där det även framkommer om det är svenskar eller invandrare som står för de olika brotten. Jag fick uppfattningen att något sådant inte gjorts tidigare, men det var tydligen fel.
   Det nya är tydligen att det begärts en ny rapport, med anledning av den väsentligt ökade invandringen sedan den förra rapporten.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Enligt intervjun i SVT säger socialisten M Johansson följande:

   Regeringen säger nej till kravet på en ny undersökning om brott och utrikesfödda.
   I februari i fjol meddelade justitieminister Morgan Johansson (S) i ett skriftligt svar på en fråga i riksdagen att han inte tänker ge Brå något uppdrag att genomföra en ny undersökning.

   Han anser inte att ”en rapport om registrerad brottslighet och individers ursprung skulle tillföra kunskap med potential att förbättra det svenska samhället.”

   Han avser att störta det “svenska” samhället i grus?

   • Göran skriver:

    Oavsett vad en undersökning kommer fram till klarar socialdemokrater inte av att få in invandrare i produktion i Sverige. Det hela beror bara på en enda sak mer eller mindre. Inga krav ställs på att invandrarena ska acceptera den svenska kulturen.

    Socialdemokraterna = ett av partierna för obildade människor som aldrig vill ta ut nappen ur munnen.

 2. Göran skriver:

  Jag undrar om det ingår i de folkvaldas mandat att ljuga om verkligheten, att medvetet dölja verkligheten för väljarna och folket. Hur tänker dessa politiker när de anser att det ska ljugas och döljas? Politiker verkar ha en väldigt låg moralisk kompass.

Kommentarer är stängda.