Skrämmande besked

Polisen i Malmö har tydligen haft ett omfattande register över romer. Både romer och en massa prominenta personer är upprörda. Bland annat justitieministern hävdar att man i Sverige inte får ha register grundat på etnicitet. Det låter ju ytterst märkligt. Vi har fem gynnade minoriteter med historisk hemortsrätt inom landet. Dessa är samer, tornedalingar, finländare, judar och romer. Om man inte för register över vilka dessa är kan ju vem som helst hävda och missbruka den priviligierade ställning som dessa grupper har. Då kan det ju inte vara olagligt att föra register, det måste vara en nödvändighet. Om det sedan är polisen som ska hålla i de registren, det är en annan fråga. Utan register grundade på etnicitet, hur får de då fram vilka som får rösta och är valbara till sameriksdagen?

Adelskalendern har avskaffats och adeln tvingats acceptera att vara som vilka svenssons som helst. Vill inte dessa gynnade minoriteter vara registrerade får de väl ansöka om att få gå samma väg som adeln, bli svenssons.

 

Socialdemokraterna är övertygade om att de kommer att vinna valet om ett år. Därför håller de en förvaltningsutbildning för ett antal sossar som kan antas få poster i deras nya regering och administration. Namn som Ardalan Shekarabi, Åsa Westlund med flera finns på listan. De är personer som står långt till vänster och inte visat någon förståelse för individens rättigheter eller för äganderätten. Sådana som uttryckt starkt rättfärdigande av majoritetens förtryck såsom varande demokratins väsen.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Skrämmande besked

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Vill inte dessa gynnade minoriteter vara registrerade får de väl ansöka om att få gå samma väg som adeln, bli svenssons”.
  Palme lyckades som bekant inte riktigt ta död på vare sig adeln eller adelskalendern där även minderåriga finns representerade, även som nyfödda.
  Det vore intressant om någon kunde avslöja med bild och personuppgifter hur den murvel eller subversiva person ser ut som har möjligheter att starta dessa mediadrev som det nu aktuella mot poliserna i Malmö. Förmodligen är de skattefinansierade.

 2. Errbe skriver:

  I National Geographic september 2012 finns en artikel om romer i Rumänien: ”Home of the Roma Kings”.

  Den beskriver hur nyrika romer bygger fantasipalats, som fortarande har dass ute på gården, eftersom romer inte kan göra sina behov under samma tak som de bor.

  Rikedomen har de nått som ”metallhandlare”. När kommunismen och dess ineffektiva industrier kollapsade, stod stora anläggningar utan tillsyn. Dem rensade romerna på alla säljbara metaller, främst koppar. Vi reporterns besök fanns inget kvar att hämta i Rumänien, varför ”affärerna” spritts till hela Europa.

  Registreringen i Lund är naturlig för grupper av kriminella med stark sammanhållning mellan familjer, släkter och klaner. När en sådan grupp av ett par familjer avslöjats som ficktjuvar i staden där jag bor, vandrade stöldgodset snabbt från hand till hand för att till sist kastas över huvudet på poliserna till en åttaåring, som ju är ”oberörbar” för poliser. Det finns alltså anledning för polisen att veta vilka familjer barnen hör till.

  Sverige utmärks av metodiska strävanden att göra polisens arbete svårt och i många fall rent omöjligt. Hur kan det komma sig ?

 3. Gunnar Littmarck skriver:

  Snälla Mats.
  Visst är romer mer samhällsdestruktiva en medelsvensken med femton generationer i Sveriges klimat, men det gäller de flesta grupper som håller hårt samman mot de samhällen de lever i.

  Jag mins då min far gick ner till grundskolelärare och använde tusentals timmar på sin fritid för att en ”romsk” flicka skulle få studera över årskurs 8:a.

  Alla grupper som sluter sig mot majoriteten blir alltid utsatta för förtryck.

  Se bara judar som är mänsklighetens mest resursskapande grupp.

  (o,2% av mänskligheten är judar men 25% av alla nobelpris har vunnits av judar, drygt 20% är muslimer, men de har blott vunnit två naturvetenskapliga nobelpris)

  Du märkte säkert detta redan i barnåren?

  Alexander den store vad den första som med makt ändrade detta då han tvångsgifte tiotusen soldater med lokala persiska kvinnor.

  Norra Europa har den minst diskriminerande befolkningen:

  Detta kan studeras genom att neandertalmänniskan utrotades från all regioner utom norra Europa där rasen absorberades.

  Zigenare fördrevs från dagens Indien för 1000 år sedan och från var boplats tills de nådde Västeuropa.

  Visst vi har en lång väg att gå för att se alla människor som individer och inte tillhörande en grupp, (inte minst utomvästliga invandrare) men alla andra människor är främst individer, först efter grupptryck blir vi en del av en grupp.

  Yes We Can!

  • mats skriver:

   Såvitt jag kan se är det du skriver sant, men jag är inte säker på vad det betyder. Förutom på en punkt, grupptryck är ett slags intern diskriminering. Det är det som resulterar i sekterism och ”hederskultur”. Det är jante i andra kläder. Du ska inte tro att du är något eller någon. Du ska göra som svenssons gör, om du ska göra nå’t alls!

   Självständigt tänkande personer som du och jag känner bara allt för väl igen symptomen från såväl minoritets- som majoritetssamhälle.

 4. Gunnar Littmarck skriver:

  Jag vet inte vad du skrev efter dina inledande ord då det inte syns på webben.

  Men jag ska förtydliga:

  Vi människor är som de flesta djur avvisande (diskriminerande) mot avvikande beteeleser även från liv som delar vår art.

  I tidernas begynnelse var det kanske en överlevnadsstrategi, där de som inte behärskade dialekt, kulturella särarter och värdegrunder, kunde skiljas ut?

  Med tiden lever det kvar i yrken där sotare fortfarande bevarar en stor del av ett språk som är skapat för att utestänga de som inte delar gruppen, läkare är en annan om än sådana som jag enkelt lär oss med latin en godtyckliga läkare.

  Jag inser ofta efter att flytta till Norge att jag utesluter människor genom att prata fort och med ord de sällan förstår då jag blir stressad.

  Tyvärr är det kontraproduktivt att använda lagar regelverk och skattemedel för att bevara minoritetskulturers kulturella makt över sina barn.

  Jag är vän med Stefan Fölster, men jag tar det största avstånd till de metoder hans förföräldrar valde för att länder som Sverige skulle bryta den kulturella indoktinering föräldrar utövar mot sina barn.

  Trots det inser jag Myrdals logiska argument.

  Men vem ska bestämma?

  • mats skriver:

   Jag skrev inte så mycket, wsiwyg.
   Föräldrar måste få bestämma över sina barn, men samtidigt måste de successivt släppa taget, om barnen som vuxna ska kunna vara självständiga myndiga individer. Det förväntas de vara från artonårsdagen, alltså måste man börja släppa fram individen i barnet tidigare än så för att den ska hinna utvecklas.

   Vidden av vad makarna Myrdal ställt till med för svensk del har svenskarna ännu inte börjat inse.

   • Gunnar Littmarck skriver:

    Jag håller med dig Mats och inser att detta är ett svårt ämne som jag har liten chans att finna en rationell lösning på.

    Annat än att samhällen inte ska gå från förtryck till subvention av minoritetskulturer.

    Gungan svänger från sina ytterligheter i Sverige som var Nazirikets förebild genom sin skattefinansierade ”rasforskning”.

    Vi ser de samma tendenserna vad gäller klimatkrig och hur den gröna rörelsens argument får stå oemotsagda samt implementeras i utbildning och skattefinansierade yrken.

Kommentarer är stängda.