Mest alarmistiska artiklarna hittills

Senaste månaden har vänsterorienterade Euractive, med fokus på europafrågor överträffat sig själva med alarmistiska artiklar om klimatet. Här, här och här. Nu har vi bara 3 år på oss. Har vi inte helt slutat ”förorena”atmosfären till dess, då går det åt fa… de blir… dä går åt hellvitte helt enkelt!

Irreparabla skador har då uppstått på allt liv på hela planeten. Vägen mot total planetdöd ligger öppen. Vi kommer inte att sluta använda petroleumprodukter inom tre år. Om fem år eldar jag förmodligen fortfarande med ved och kör bensinbil och försöker njuta av livet. Trots pessimistiska idioters försök att göra livet surt för oss allihop.

Både svenska och europeiska media har berättat om värmeböljan i sydeuropa att den är livsfarlig. Värme kombinerat med fuktig luft är en människodräpare. Konstigt, vad säger människorna i Amazonas, Borneo och Kambodja om det? Är de informerade?

Samtidigt har bland andra Jo Nova berättat om att australiska meteorologer avslöjats med att medvetet manipulera klimatdata så att det ska se ut som om klimatet ständigt blir varmare. Men det fusket har svenska media inte berättat om. Det kanske är fel narrativ för de svenska redaktionerna, sanningen och det fria ordets försvarare.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Mest alarmistiska artiklarna hittills

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Det är tragiskt. Lars Bern har i sin senaste artikel sammanfattat sin syn på sveket mot mänskligheten och vari upphovet står att finna. Reella miljöproblem finns, utan tvekan. Man kunde ha förhoppningen att dessa kunde åtgärdas, men det lär inte ske så länge domedagsprofeter får sätta agendan. Bort med dem!

 2. Jan Andersson skriver:

  Vädervariationerna, som så mycket annat, följer väl normalfördelningskurvan. Då och då blir det extremt kallt eller extremt varmt på ett och samma ställe. I februari 1966 var det 36 grader kallt i Karlstad en morgon. Inget att göra åt.

 3. Göran skriver:

  Årets sommar i Sverige är den kallaste sedan 1970-talet. Äppelskördarna i Norrland har gått åt skogen då maj och april var ”ovanligt” kalla. Jag undrar vad äppelodlarna ska säga nästa år.

  Solen går in i en lågaktiv period som sammanfaller med andra cykler. Förväntat resultat av det är jordbävningar och riktigt stora vulkanutbrott; så stora att vi kan förvänta oss problem med att försörja oss med mat.

  Lyckliga ni som bor på landet och bor på sådant sätt att ni kan värma med ved och ta fram vatten utan el. Ni ska nog även fundera lite på hur ni kan äta i mist två års tid utan att besöka en livsmedelsbutik.

 4. Jan Suhr skriver:

  Här i Sörmland är det sommaren utan frukt. Det var kallt när de blommade och insekterna höll sig undan. Sen har vi haft rätt torrt, i Juli kom det bara 25% av normal regnmängd. Djurbönderna och hästägarna oroar sig nu för att fodret ska räcka. De som normalt sett säljer hö till hästgårdarna håller på höet och räknar med att priserna ska stiga. Normalt sett har de ett överskott som kan säljas till hästägarna men i år verkar det som att hästarna blir utan. Det kommer nog att köras hö långa sträckor för att alla ska få sitt.

  • Göran skriver:

   Intressanta iakttagelser. Ett bra sätt att undersöka hur det står till med extrema väder och liknande är att se på siffror för försäljning och speciellt vad försäkringsbolagen betalar ut skadestånd för. I USA betalar försäkringsbolagen ut rekordlåga ersättningar för stormskador

   Det spelar faktiskt ingen roll om det regnar mycket eller är väldigt torrt om det inte har någon påverkan på människor eller företags ekonomi. Det kan faktiskt bli tvärtom.

   En liten lekmannamässig iakttagelse är att ett år med ovanligt varm väder även har ovanligt kallt väder. T.ex. var det varmaste åren i USA under 1900-talet under 30-talet och det var samtidigt det årtionde det var som kallast.

 5. Göran skriver:

  Detta är kanske lite fånigt, men det jag känner oro över är att människan ställer till det på sådant sätt att vi får för lite koldioxid i atmosfären.

  Vad skulle hända om världshaven absorberade 50 % av all koldioxid i atmosfären? Hur många grader kallare behöver världshaven bli för att de ska göra det? Hur fort kan en minskning till 50 % ske?

  En gissning. Jag tror en 50-procentig minskning kan ske på tusen till några tusen år. Mänskligheten kan således vara slut om tusen år. Vad skulle då hända med mänskligheten om temperaturen på jorden ökade med 2 grader eller 4 grader? Mänskligheten skulle inte dö ut.

  I och för sig kan vi nog om tusen år bygga städer i ”växthus” där vi tillför koldioxid så att vi överlever.

Kommentarer är stängda.