Tjugofem års felaktiga profetior

Den varning som år 1992 utfärdades av 1700 ”ledande forskare” om hur illa det var ställt med människorna och Jorden, kan nu granskas med 25 års facit. Inom ett till ett par decennier skulle deras profetior slå in om vi inte radikalt ändrade livsstil, framför allt petroleumanvändningen. Investor’s Business Daily har tagit fram en lista. Så här blev det:

 • Fler skulle drabbas av vattenbrist. År 1990 hade 76% av mänskligheten tillgång till rent vatten. År 2015 hade den andelen ökat till 89%, enligt UN-FAO.
 • Fisket skulle utarmas så att fisk inte skulle vara tillgängligt som föda. Tillgången har sedan dess ökat med 30%.
 • Fler skulle drabbas av matbrist. 1990 var 40% av mänskligheten undernärd. Idag är det 26%.
 • Jordbruksmarken skulle utarmas och sluta producera. I stort sett odlar vi samma areal idag som då, men föder 34% fler människor till en högre grad näringstillfredsställelse.
 • Luftföroreningarna skulle förgifta oss. I USA har alla kontrollerade substanser i luften minskat. Det beror inte på begränsningar införda EPA, det beror på bättre metoder som den fria marknaden tagit fram.
 • Skogen skulle ta slut. Världens totala skogsytor har minskat med 3%. I flera industriländer, som Sverige och USA har den ökat.
 • Artutarmningen och utrotningen av arter skulle minska vår tillgång till nya effektiva mediciner. Någon ökad utarmning eller utrotning av arter har inte skett. Men läkemedelsföretagen påstår sig ha 5000 nya mediciner på gång.

Nyligen har 15.364 ”ledande forskare” varnat i tidskriften Bioscience att om 25 år, då är det slut för gott med mänskligheten om vi inte………….

Vem tror att de får det rätt denna gång?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Tjugofem års felaktiga profetior

 1. Göran skriver:

  15.364 – 1.700 = 13.664 nya välfärdsforskare

  Vad är skillnaden mellan en forskare och en ledande forskare?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   En murvel på STASI agenturen SR/SVT (Rockström kanske) som ger sig ut för att vara forskare och ställer ledande frågor till socialister!
   Alldeles för lätt fråga, kom igen.

   • Göran skriver:

    Aha! Nu förstår jag. En ledande forskare är en sådan som går i åsiktskorridoren och svarar på de ledande frågorna? Behöver inte ställa dem, men gör det för att socialisterna ska ställa rätt fråga eller förstå vad de ska prata om.

    En ledande forskare är en sådan forskare som inte redovisar sitt resultat objektivt.

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Hur mycket motstånd de gör mot strömmen?

   Själv nöjer jag mig med att förutspå jordskalv i Japan. Jag tror det blir minst ett till före nyår! (Det är det som kallas ”the prohet-margin” på engelska…).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

  • mats skriver:

   En ledande forskare är en som köpt in i den rådande politiska dogmen?

 2. dolf skriver:

  På vilket vis skulle artutarmningen minska vår tillgång på mediciner?

  • mats skriver:

   För att läkemedelsföretagen förväntas upptäck nya substanser i naturen. Substanser som har en fantastisk läkande förmåga för svåra sjudomar.

 3. Adam skriver:

  Jag vet inte om författaren missar eller bara inte vågar låtsas om att 1700 har blivit 15000 av den enkla anledningen att man får massor av finfina skattepengar om man slår på stora skrämseltrumman.

  • Adam skriver:

   Men för övrigt en bra genomgång, som man så klart aldrig skulle se i en svensk tidning…

  • Göran skriver:

   Forskarna upptäcker att de måste stoppa in vissa ”nyckelord” i sin forskning även om de inte ska forska om det. De hamnar väl sedan på listan över ”ledande forskare”.

   Detta föregår överallt i vårt samhälle. Företagare stoppar in nyckelord. Ideella föreningar som söker bidrag stoppar in nyckelord; sådant lär de sig blixtsnabbt. Byråkrater använder sig av nyckelord för att lura av oss medborgare ännu mer pengar. Observera att alla pengar som går att ta från oss medborgare inte behöver ske genom skatter utan kan ske genom en mängd avgifter till överpriser. Ja, de kan till och med hitta på avgifter som inte går till det avgiften påstår sig vara till för.

Kommentarer är stängda.