3-d vapen lagligt på nätet

Just idag inleds en ny era i amerikansk rätt och frihet. Enligt en överenskommelse mellan ett nätföretag och en domstol ska det från och med idag vara lagligt, som en del i yttrandefriheten, att ladda ner ritningar på vapen. Ritningar som kan användas i såväl 3d-skrivare som cnc-maskiner för att tillverka egna fungerande skjutvapen.

Dessa vapen ska efter vad jag förstår inte heller behöva åsättas serienummer eller annan särskiljande beteckning och inte heller behöva registreras av ägaren.

Detta är vad jag läst mig till. Eftersom jag lägger in mina artiklar på timer för publicering har jag inte heller hunnit kolla in hemsidorna, eller om det fungerar utanför USA. Men jag kan inte undanhålla mina läsare att utforska detta så snart tillfälle ges. Vi får väl svar under dagen.

Jag skrev om att kunskapen och tekniken att tillverka ett enkelt vapen redan är allmängods för flera år sedan. Nu finns dessutom 3d-tekniken tillgänglig för alla som så önskar. Det går inte att stoppa.

 

P.S. En domare har tillfälligt stoppat publiceringen av ritningar.

Lite mer bakgrund om utvecklingen.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på 3-d vapen lagligt på nätet

 1. Göran skriver:

  Låter väldigt bra. Kunskap eller möjligheten att göra vapen behövs ute i Sverige inför stundande inbördeskrig.

 2. Jan Andersson skriver:

  Och ammunition? Kanske lika bra att kontakta en skäggig med vild blick för att få en komplett leverans med funktionsgaranti, och att inte polisen letar efter ett mordvapnen med samma räfflor i pipan…

  • Mats Jangdal skriver:

   Föga förvånande har FN i minst fem års tid jobbat för att all ammunition ska göras spårbar och all användning redovisningspliktig.

Kommentarer är stängda.