Klimathotet, ingen oro

I Gallups senaste amerikanska undersökning, där de tillfrågade får säga fritt med egna ord vad de anser vara den viktigaste politiska frågan idag, gavs 36 olika förslag från de svarande. Ingen, inte en enda nämnde klimatet!

På första plats, med 22% kom immigrationen. På andra plats, med 19% kommer dåligt politiskt ledarskap, tredje plats rasrelationer/rasism 7%. De tre högst rankade problemen, av 36, upptar således 48%. Övriga 32 problem delar alltså på 52%, i snitt 1,6% per problem.

Visserligen nämner 2% miljön och föroreningar som det största problemet, men inte klimatet. Ännu färre nämner relationen till Ryssland. De är så få att det inte ens ger ett utslag i procent.

I Sverige har sossarna gjort en alldeles egen sida för klimatfrågan i valet. De inleder med att ljuga, inte bara om klimatet och klimathotet, utan även om vad som oroar svenskarna. Klimatförändringarna är det framtidshot som oroar svenskarna mest.” De redovisar ingen källa för det påståendet.

Sant är att av eu-medborgarna är svenskarna de som oroar sig mest för klimatet. Men inte i någon undersökning jag sett de senaste åren kommer klimatet på första plats ens för svenskarna. Som högst kommer den på tredje plats, med invandringen och ekonomin framför sig. För övriga européer kommer det normalt sist.

Lögner och falska påståenden präglar alltså den socialdemokratiska valpropagandan. Som vanligt kanske man kan fylla i.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Klimathotet, ingen oro

 1. Jan Suhr skriver:

  Novus har gjort undersökningar och den senaste är från mars 2018. Klimatet har i den sjunkit från 50% 2014 till 30% 2018.
  https://novus.se/valjaropinionen/viktigaste-politiska-fragan-och-basta-parti/viktigaste-politiska-fragan/

  • Jan Suhr skriver:

   Intressant om man tittar på kurvorna så sjunker alla frågor 2015 utom två som istället stiger markant, invandring och ”lag och ordning” blir betydligt viktigare för gemene man. Sjukvården ligger hela tiden som den viktigaste frågan, en tjänst som samhället blir sämre och sämre på att leverera. Undrar hur det sett ut om vi hade haft en helt privatdriven sjukvård?

   • Göran skriver:

    Förmodligen något i stil med den privatdrivna djursjukvården.

   • Jan Suhr skriver:

    Ska korrigera avanstående, invandringen gick om sjukvården som viktigaste fråga efter hösten 2015 men sjukvården gick tillbaka till nr1 i december 2016

 2. oppti skriver:

  Klimatfrågan följer Arktis isläge.
  Stor avsmältning ger stort intresse.

  • Mats Jangdal skriver:

   Inte ens det tror jag många har koll på.
   Det är nog snarare hur ofta man använder AC i bilen eller köper en mjukglass på stormarknaden som får folk att ”känna” klimatförändringarna.

   • Jan Suhr skriver:

    Inte ens Miljöpartiet eller media har koll på isläget i Arktis. För dem så smälter isen konstant, till och med på vintern 🙂

 3. Göran skriver:

  Något projekt i Luleå har fått miljoner i skattepengar för att hjälpa folk med klimatångest. Synd att det inte var i södra Sverige för jag behöver hjälp mot min klimatångest som består av oro för högre elpriser och sämre eldistribution.

 4. Jan Andersson skriver:

  Det måste väl finns en ansvarig utgivare för all socialdemokratisk propaganda? Ställ vederbörande person mot väggen, och gör det nu! Att politiska partier kommer till makten med råa lögner hör de mest outvecklade bananrepublikerna till.

  • Göran skriver:

   De flesta väljare bryr sig inte om att lögner. De vill bara höra lögner som är tillräcklig bra för att tro på. Att förstå det är mycket enkelt. Ingen väljare ställer sig frågan hur lögnarna ska lösa de problem de säger sig ska lösa.

Kommentarer är stängda.