Alarmisternas dröm

Lite som slasken, bara ett litet prov på klimathysterin senaste tiden. Det är omöjligt för mig att kommentera vart och ett av dessa exempel. Dock finns ett samlingsord för Greta, XR och klimahotshysterin – Stolleprov!

Greta vill att barn ska få bestämma politiken.

Malena Ernman genom sitt sjuka barn. Hennes sjukdom är ett symptom på en sjuk värld.

Extinction Rebellion vill utplåna arter för att vi ska kunna få biobränslen till våra fordon. De inser det inte själva, men det är konsekvensen  av deras krav.
Extinction Rebellion kräver särbehandling vid sidan om demokratin. De jag personligen talat med vet ingenting om klimatet. Deras agenda måste alltså vara att störta demokratin.

Piers Corbyn, storebror till Labors Jeremy Corbyn motdemonstrerar och kallar klimataktivisterna dårar.

Skådespelerskan Emma Thompson flyger 336 mil för att delta i XRs klimatdemonstration.

Häxbrännarna, elitens sado-masochistiska förhållande till skräckslagna unga kverulanter. Det var nog tänkt när klimathotet lanserades på 90-talet att det skulle bli den stora ”fin de siècle”-skräcken inför millennieskiftet. Istället blev det datorernas milleniebugg. Nu har ”the millennials”, människor födda runt millennieskiftet blivit så gammla att de deltar i samhällsdebatten med den klimatskräck de föddes in i. Det är dessa skrämda ungdomar som är den senkomna millenniebuggen, skapade av de gröna kommunisterna..

Nordkorea visar vägen till det fossilfria samhället.

BBC hyllar Greta.

Klimatkultens budord.

Politiska hallelujamöten bestämmer vad som är vetenskapligt korrekt.

Elbilar släpper ut mest CO2.

Gasbilar är farliga för både resande och räddningstjänst. Bör få egna skyltar.

WWF berättar helt falska sagor och hoppas få in donationer och styra politiker med det.

Gretas föräldrar polisanmälda.

Å andra sidan, Felix Kirby, 16 år, tar avstånd från masshysterin.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Alarmisternas dröm

 1. Dandersan skriver:

  Vad skall unga göra när deras värld inte är tillräckligt utmanande?
  De har god tillgång till alla nödvändiga resurser, mat , värme, skolor, transporter osv.
  Allt fungerar och de kan tom leva i överflöd av produkter som ibland verkar onödiga.
  Ja de kan ju alltid hitta något som oroar dem och agera så att världen uppmärksammar det.
  Klimatet är perfekt.
  Då kan de vända sig emot det samhälle som föder dem.
  På 70 talet var det många som försökte leva med enklare förhållanden i den gröna vågen.
  De tröttnade snart.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ungdomsrevolt är naturligtvis en del av svaret (orsaken), men vad ska man tro om alla vuxna, över 40 som är helt dogmatiskt sålda på klimathotet?

   • Åke Sundström skriver:

    Precis, Greta är de vuxna alarmisternas grundlurade megafon. Så låt oss strunta i henne, och i stället brännmärka de VERKLIGA skurkarna: den korrupta intellektuella ”eliten” och de fuskande professorerna. Inte ens pressen och övriga medier går att skuldbelägga, när det s k forskarsamhället godkänt alla de klimatlögner som producerats av IPCC och andra ohederliga forskare.

    Mest anmärkningsvärt att vår egen Kungliga Vetenskapsakademi, KVA, inledningsvis utan minsta invändning godkände alla IPCC:s teser, för att senare halvvägs backa i sak – DOCK utan att dra tillbaka sitt stöd för den helgalna svenska klimatpolitiken (inte ens DEN logiken klarade dessa irrhjärnor). Detta svenska vetenskapliga bedrägeri har nogsamt förtigits av andra forskare och har därför förblivit helt okänt för väljarna.

    Ett tungt medansvar vilar även på några välkända svenska ”skeptiker”: T ex Stockholmsinitiativet och utbrytaren Lars Bern med sin populära och bitvis värdefulla blogg Antropocen. LB har valt att utse professor Lennart Bengtsson till sin personlige guru i ämnet, varefter båda vägrar att kommentera den senares roll som KVA-medlem och författare till akademins första rapport, den som svalde IPCC-budskapet med hull och hår.

    Även andra inom den s k skeptikerkåren har medverkat till hysch-hyschandet. Jag har ibland önskat att även Mats oftare skulle återkomma till denna skandal, diskutera dess konsekvenser och tydligare ta avstånd från radarparet Bern & Bengtsson.

    • Göran skriver:

     Lars Bern brukar påtala att han ställer sig bakom Vetenskapsakademins ståndpunkt i klimatfrågan. Jag tror att han gör det för att han inte vill bli en total paria genom att våga säga att människan inte bidrar det minsta till klimatförändringarna med utsläpp av koldioxid.

     Stockholmsinitiativet har i alla fall skribenter som vågar ha åsikten att koldioxid inte påverkar jordens temperatur.

     Lite roligt med Lars Bern, för sedan han blev utfryst från etablissemanget kan han säga vad han vill utan att bli motsagd eftersom ingen vill ta hans namn i munnen. Det är inte bra, eftersom han faktiskt har fel i flera frågor och vissa verkar han inte förstå överhuvud taget, såsom globalism.

     • Åke Sundström skriver:

      Att Bern deklarerat att han ställer sig bakom KVA:s klimatrapporter – vilken då, f ö, den senaste som bara säger god dag yxskaft eller den första som hyllade IPCC? – tyder väl på att han drabbats av ålderssenilitet. I denna konkreta fråga ägnar han sig åt att kritisera sitt gamla och friskare jag. En sorglig historia, som många av hans supporters ännu inte noterat – eller inte haft kurage att kommentera.

    • Samuel af Ugglas skriver:

     Apropå Lars Bern och Fjärde Stasmakten: https://www.youtube.com/watch?v=xsGy98RiCjs&feature=youtu.be
     Det finns så många duktiga skribenter på fantastiska ”frihetsportalens” sida som skriver om de vetenskaplig detaljerna i klimatförvirringen så den klarar alla skrivarna säkert utmärkt.
     Däremot tycker jag det framkommer ganska tydligt hur socialisterna missbrukar SCB (socialistiska central byrån) enl min tolkning.
     Den skulle sprängts i luften och upplösts i atomer för länge sedan. Hade svenska folket sluppit den hade politikerna knappast vågat att missbruka möjligheterna att utplundra befolkningen och förvandla Sverige till en gangsterstat av afrikanska mått. Vad f-n är KPI i ekonomiska sammanhang, möjligheten att förleda och ljuga för en hel befolkning?
     Tala hellre om hur socialisterna missbrukat, misshandlat och fördrivit landsbygdsbefolkningen.

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Vad får dig att tro att fyrtiotalister och Gröna Vågen:are och progg-vänstern någonsin slutat med sitt ungdomsuppror? Det är ju det de fortfarande håller på med. De utkämpar fortfarande Almstriden och Kårhusockupationen och kämpar mot USA-imperialismen via FNL, KFML, KPML(r) och alla andra politiska bokstavsdiagnoser.

    Klimathotet är perfekt för dem: både konkret och abstrakt på samma gång. O- till svåröverskådligt, där specialkunskap och inte minst dito intresse långt utöver det vanliga krävs – och då blir följden exakt densamma som när de själva var högljudda ungdomar (och ’unga vuxna’, denna språkliga perversion). Vi vanliga dödliga kastar pengar på dem för att få tyst på dem och köper oss sedanrent samvete eftersom det sitter rätt magiskt sigill på varorna: KRAV, ekologiskt, en stympad svan eller vad det nu är.

    Är det någon som är mogen och agerar vuxet i sammanhanget är det faktiskt frk Thunberg själv. Hon följer sin order, hon bygger sitt varumärke, och hon tror på vad hon gör. (Och som en bonus: Greta Thunberg och cirkusen runt henne, vilken påminner inte så litet om den kring en viss Jiddu Krishnamurti för sisådär hundra år sedan, ställer hela ’rational choice’-hypotesen på huvudet. Antingen agerar Greta rationellt, eller ej. Pikant, men ett stickspår: dock relevant då ’rational choice’ är en grundbult i en hel del modern liberalism.)

    Vänta bara. Snart är Greta myndig, och då kanske det hampar sig så att Greta vill ha kontroll över intjänade medel…

    Som sagt, det är just fyrtiotalisternas eviga tonårsuppror som är en stor del av boven i dramat, från dyrkan av Kambodjas Röda Khmerer till dagens klimathysteri – de fyrtiotalister som deltog i dylikt från början vill säga: de flesta rykte ju mest på axlarna åt allehanda hen i afghanpälsar och näbbstövlar, och ville spisa rock’n’roll, köra fin bil och ha både sommarstuga och semester på ’Mallåkra’.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Mats Jangdal skriver:

     Jo, jag vet ju att de vänsterblivna och som var det i sin ungdom ofta fortsätter hysa samma tankegångar, men tonar ner dem i vardagen.
     Varför de inte nyktrar till begriper jag inte.

     • Rikard skriver:

      Hej.

      Det valpen, eller barnet, får lov att göra utan att korrigeras eller kultiveras, gör den med lust och glädje.

      Jag tror inte det är svårare än så, egentligen.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 2. Göran skriver:

  Det jag inte kan förstå med att polisanmäla Greta för att hon inte går i skolan på fredagar och att vi har skolplikt, är att var tror ni hon har fått sina idéer om klimatet någon stans? Förmodligen i skolan.

  Det finns bara två länder i hela världen som har skolplikt: Sverige och Tyskland. Tyskland införde skolplikt under Tyska Nationalsocialistiska Arbetarpartiets regim.

  Att hänvisa till skolplikten och kräva att barn ska vara i skolan, visar väldigt tydligt på hur dålig den svenska skolan är, dvs. vilken indoktrinering de som hänvisar själva har varit utsatt för.

  Det absolut sämsta en befolkning kan göra om den värnar om frihet och äganderätt, är att överlåta utbildningen till staten. Observera att statens monopolisering av utbildning av barn inte skedde för att ge barnen en bra utbildning utan för att fostra dem att tänka rätt.

  Av vilken anledning skulle socialister eller andra som vill ha makten ha något intresse av att deras undersåtar blir bildade eftersom de då lämnar socialistisk ideologi och skulle dra ner byxorna på makten? Nej, det bästa är att ha en relativt obildad befolkning med några få undantag som kan lite matematik men i övrigt är ganska naiva och obildade.

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej, polisanmälan gäller inte brott mot skolplikten. Anmälan gäller vårdnadshavares aktiva gärningar för att försämra Gretas mentala hälsa. Barnmisshandel helt enkelt.

 3. splintved skriver:

  Är det konstigt att ”klmatvetenskapen” vanskötes å det gruvligaste från topp till tå, med tanke på allt annat ,som från högsta ort , globalismens autokrater, manipuleras till destruktivt fördärv för allmänheten

  https://usawatchdog.com/trump-coup-biggest-violation-of-constitution-in-history-kevin-shipp/

 4. bom skriver:

  Enligt P1 är FN nu i färd med att skapa ett systerorgan till IPCC. Nu skall det handla om det stora artutdöendet. Kretinerna i P1 famlar nu i blindo om detta eftersom de till varje pris vill stödja FN men ännu saknar all insikt om det nya problemet de de skall blåsa upp. Vem skall bli deras nya Rockström-profet? Vem?

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är 60 miljoner år för sent och även då fanns det inget att göra åt saken.

   Jasså, är det dagens lögnaktiga påståenden från WWF med eko i SNF mfl. Ja, suck. Okunskap är handlingens moder inom FN!

 5. Pingback: Münchausen spökar igen – Greta-effekten – Bakom kulisserna

Kommentarer är stängda.