Sions vises protokoll 

Såsom tongångarna går i svensk och även delar av internationell debatt verkar det vara läge att till slut skriva en betraktelse. Det handlar om Sions vises protokoll och judismens förhållande till världen, inte så mycket om världens förhållande till det judiska.

I judarnas egen berättelse, den som vi känner som Gamla Testamentet, framgår att judarna självmant, på uppmaning av sina profeter, bestämde sig att bli på tvärs med alla sina grannar. Därutöver, eller som en del i detta, bestämde de sig för att utse sig själva till Guds utvalda folk, bättre än alla andra. Jo, jag skriver att de bestämde själva, inte att det var ett löfte från Gud. För jag är ateist och kan därför inte tro på någon gud av vilket slag det än är. Alltså måste judarna bestämt detta själva, åt sig själva.

Sådant kan naturligtvis väcka ont blod hos andra, vilket det också har gjort, i minst 3000 år. Judar har blivit förföljda och judar har i konsekvens med sin målsättning jävlats med sin omgivning, etc.  Judarna lät avrätta sin egen son, Jesus. Vilket alltid varit en stötesten för kristna. Snabbspolning. Någon gång innan mitten av 1800-talet började skriften Sions vises protokoll (SVP) spridas i Europa.

Där beskrivs hur judiska, sekteristiska, militanta sionistiska judar ska ta över världen genom att skaffa sig makten över främst media. Till sin hjälp ska de utnyttja alla dumma gojer (icke-judar, främst kristna), som kommer att hjälpa judarna till gojernas undergång. Författaren sparar inte på nedsättande omdömen om gojer. Vidare kommer världsfred att uppnås först när de mest hänsynslösa sionisterna fått härska och rensa ut oppositionella eller ens intelligenta gojer, samt de judar som till äventyrs inte vill göra vad som krävs för att bli världens härskare intill domedagen.

SVP togs först på allvar i samtidens nationalromantik och begynnande rasbiologi. Från judiskt håll har den den naturligtvis alltid tillbakavisats som falsk. Från säg 1900 har den allmänt betraktats som falsk. Då istället sk. antisemiter och några till hävdat dess autenticitet. Drivs sionister av revanschism? Säkert, och kanske mer än så. Att judar i hög grad hamnat i media och underhållning är inte så underligt, ofta har många andra vägar varit stängda. Underhållare kallades förr taskspelare och lekare. De tillhörde samhällets bottenstatus, så det var säkert inte något förstahandsval och drömyrke för judar i äldre tider. Att Hollywood gett taskspelarna ökad status de senaste hundra åren är en bisak, en tillfällighet i den flertusenåriga historien.

Om jag ska göra en egen bedömning så är det att SVP mest sannolikt är falskt. Det vore ju direkt korkat att publicera den egna strategin. Högmod finns visserligen varstans i vår värld, men ändå. Dessutom känns det som att i vår tid är media inte längre någon kassako, så det blir svårt att komma till makten den vägen. Fria medier och bloggar på internet har dessutom verkat i helt motsatt riktning.

Men så ser vi att exempelvis Bonniers aktivt stöder lagstiftningsförlag som ska begränsa det fria ordet på nätet, dessutom köper de på ett bräde 28 tidningar, hela Mittmediakoncernen, och blir dominerande på den svenska mediamarknaden. Finns det någon plan liknande SVP trots allt? Det fanns visst någon nätpublikation eller liknande med i köpet, men skulle det vara motivet, att köpa en massa konkursmässiga papperstidningar för att dölja att man köper en nätpublikation med potential? Eller är de bara ute för att retas med oss i ett sista hurra innan de gör stor konkurs eller på annat sätt lämnar branschen? Jag förstår inte Bonniers strategi och hoppas att den misslyckas. Inte för att de är judar, utan helt enkelt för att jag aldrig gillat monopol.

Jag tror och hoppas att de som söker begränsa det fria ordet i Europa till att enbart gälla systemmedia, de som är lojala med makten och i allt för hög grad styr den via smutskastningkampanjer på den de för tillfället ogillar, kommer att misslyckas. De gula västarna och andra visar att det fortfarande finns lite tåga i Europas folk.

Om medias i allmänhet förändrade attityd mot läsarna förändrats så att media känner sig mäktigare när de får ransonera relevant information, för att förhindra att läsare och tittare bildar sig en egen uppfattning; att de inte längre kan analysera medias uppriktiga och fullständiga informationsförmedling, då är det fara å färde för vanligt folk. När need to know basis blivit ledord för media upphör deras funktion som tredje statsmakt och demokratin får sig en allvarlig knäck. Det är min åsikt. Judar eller ej, det är i grunden irrelevant.

Att det finns olika åsikter om judar vet väl alla. Här är en åsikt om protokollet. En krönika om vad som får sägas. Om vad som hände 1948. Tänka får ni göra själva. Oavsett vad man tror om en komplott av det slag som beskrivs i protokollet, kan det vara bra att känna till att det finns när man tar del av vad som yttras på nätet. Det hänvisas ju dit ibland.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Sions vises protokoll 

 1. Dandersan skriver:

  Intressant speciellt efter att ha läst dagens SVD understreckare om Ukrainas historiska förföljelser av judar.
  Judar förföljdes och har ofta förföljts i Östra Europa och Ryssland.
  Där framgår även Krims öde, som kanske inte är så lätt att förstå för oss nutida.
  Krusse, själv Ukrainare, skänkte (det ryska) Krim till sovjetdelen Ukraina på 50 talet.

  Man skall aldrig underskatta vikten att vara Jude-sade Leif Silbersky i SVT om man fick fritt tolka honom!

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, Krim-Ukraina är ju ett speciellt kapitel i judisk historia som ofta missas i Sverige, troligen för att det inte är omnämnt i GT. Den judiska perioden där inträffade ju på hitsidan Jesu födelse.

 2. Göran skriver:

  “Det vore ju direkt korkat att publicera den egna strategin.” Är det det? Vi har två djävulska strategier publicerade i FN:s Agenda 21 och Agenda 30. Väldigt få bry sig om dem. Desto mer konspiratorisk en strategi är, desto färre tror på dem. Med andra ord kan man dölja en strategi genom att göra den så överväldigande som möjligt eller krydda den så att den blir mer fantasifull än möjlig.

  • Mats Jangdal skriver:

   Du menar att det är “hiding in plain sight.” Det kan vara så.
   Den stora skillnaden mot FNs Agenda 21 och 2030 är ju att det är våra egna politiker som varit med och godkänt planerna och gjort dem till mål för vår offentliga politik. De visades inte upp för folket innan de var beslutade.
   Det kan jag se som en konspiration, givet att vi anses ha en demokrati där ett välinformerat folk ska välja sina representanter att genomföra folket vilja. Med Agenda 21 och 2030 är det precis tvärtom, folket hålls i okunnighet om vad ledarna planerar för dem. Först när signaturerna finns på plats och bläcket torkat in får vi veta.

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  En annan sådan där skröna är tanken om ett Stor-Israel. Tanken om att när alla judar återvänt till Israel så skall Jesus återkomma och upprätta Guds rike. Detta sker efter ett stort krig i området som rensar för att ge plats till ett Stor-Israel. Det innebär också att alla judar skall konvertera till Kristendomen och de som inte gör det skall dödas… Var denna skröna kommer ifrån, som är väldigt starkt påverkande i USA och dess Israelpolitik, med 20-25% av befolkningen som tar denna skröna på allvar, är frågan… Jo, troligen har den uppstått med reformationen och emigrationen till USA… Det är fantastiskt att Luther på 1500-talet skapade en politisk kris i mellanöstern 500 år senare… (Ja, många amerikaner tror att Jesus skall återkomma under deras livstid, idag alltså…)

Kommentarer inaktiverade.