Funktionssocialister och Myndighetsaktivister

Jag var inte gammal, när jag i första klass upptäckte att majoriteten var en samling fårskallar som helst gick i flock. Det var faktiskt en chock! De förklarade dessutom sin inställning med att ”majoriteten har alltid rätt”! Jo, snorungarna hade redan indoktrineras till denna syltryggsinställning av lekskolefröknar och föräldrar, så de trodde på allvar att om de bara gaddade ihop sig tillräckligt många så fick de bestämma och göra vad som helst. Deras numerär var deras moraliska alibi.

Nästa insikt i samma riktning var att man på grund av majoritetsdiktaturen alltid tvingas försvara det man har, annars tar de det ifrån en. I en värld av kleptoman majoritetsdiktatur. Hela tiden tvingas man stå upp och säga detta är mitt det rör ni inte! Med ord, näbbar och klor försöker man försvara sitt.

Lika fullt är man mer eller mindre chanslös mot funktionssocialisterna när de samlat sig till en majoritet, lagt lagar och regler i ordning för att ge intryck av legitimitet för deras rofferi.

Prätorer, mandariner, mamluker, socialismen placerar avsiktligt aktivistiska tjänstemän i förvaltningarna för att dessa ska bli kvar och bedriva sossepolitik även om sossarna inte styr. Blanche Jarn har bra koll på dem. Leif V. Erixell har också bra analyser.

Man skulle behöva avskeda alla offentliganställda med mer än 15.000 i månaden efter varje val och låta dem söka sina jobb på nytt, om den nya politiska ledningen anser att deras tjänster behövs. Ja, i anställningsvillkoren ska framgå att de är uppsagda dagen efter nästkommande val.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Funktionssocialister och Myndighetsaktivister

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Det är på detta viset som vi regeras. Och så hände det att när det passar så ”rinner vattnet i ett dike uppströms”.
  ”Batikhäxan” som drev denna tes i egenskap av ”handläggare” hemma hos mig, har visserligen skilts från sin tjänst, så att fler slipper råka ut för henne. (Personligen då), för hon har förärats tjänsten som chef över den avdelning hon jobbade på. (Länsstyrelsens naturvårdavdelning).

  Och Åke! jag ser inte henne som ett offer för politiska ”nycker”. Jag ser henne som en obstinat funktionssocialist.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Inte ens väljaren kan sparka dessa kleptokrater när de avsiktligt missbrukar sina mandat eller tjänstepositioner. Minimala kravet på ett lands styrelseskick är att väljarna naturligt skall tilldelas ”initiativrätt”.

 3. Göran skriver:

  Inse, att det inte blir någon ändring på något vilka som än väljs till makten. Det blir bara kosmetiska förändringar.

  Sveriges grundlag bör skrivas om från början, där utgångspunkten är att förhindra maktmissbruk; utgå från frihet för medborgarna; oinskränkt äganderätt; och en begränsning i hur stor staten kan växa både fysiskt och finansiellt.

  Det borde finnas en begränsning som säger att staten endast får bedriva en verksamhet om det inte finns ett privat alternativ och att den verksamheten har mycket stort värde för medborgarna.

  Kommunallagen måste tas bort. Varje kommun eller mindre medborgarområde bestämmer vad som är viktigt i deras område och vad som är viktigt ska inte bestämmas från någon riskdag. Den så kallade likhetsprincipen måste tas bort.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det finns väl redan en regel som säger att offentlig sektor inte får driva verksamhet som konkurrerar med privat verksamhet, om sådan finns på orten. Har väl inträffat flera gånger med serveringar och någon gång med mindre byggverksamhet vill jag minnas.

   Det är väl bra om vi har en kommunallag till skydd för medborgarna även mot kommunala beslut. Den bör naturligtvis skydda kommunerna mot statliga beslut.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Regler är till för att brytas, tror jag;
    https://www.mariestadstidningen.se/2019/03/04/kanalslussen-har-oppnat-stationscafe/

    • Mats Jangdal skriver:

     Jag har inte prenumeration, så jag kan inte läsa färdigt. Är det kommunen som driver café?

     • Stefan Eriksson skriver:

      Jag har heller inte prenumerationen heller: Det är kommunens ”arbetsmarknadsenhet” eller vad det kallas som ställer personal till förfogande, och stationshuset köpte kommunen från ”jernhusen” i ett förfallet skick där vandalism florerat och ”värmestuga” för våra EU-migranter som gång på gång brutit sig in i dessa lokaler.

      Komunnen äger lokalerna och ställer arbetskraft tillhanda. Undrar jag vad ”konkurrenterna” på orten tycker om detta?

 4. Dandersan skriver:

  SVT med flera gör reklam för att återföra fastighetsskatten.
  Till deras hjälp är det flera professorer som konstaterar:
  Fastighetsavgiften har höjts så Kirunabon fått större höjning än de i Djursholm.
  Kirunabon är dubbelt förlorare eftersom han inte fick lika stor skattesänkning när fastighetsbeskattningen togs bort.
  På allvar-alla skatter som sänks ger mer till dem som betalar mest!

  • Stefan Eriksson skriver:

   Jo. för att på allvar konstatera det Ni så riktigt påpekar, behövs ”bara” kunskapen om addition och subtraktion . Ingen rymdvetenskap alltså.
   Det brister i medias rapportering om detta enkla samband.

  • Mats Jangdal skriver:

   Nu var väl huvudpoängen i reportaget att fastighetsavgiften i Kiruna blivit nästan dubbelt så hög som den gamla fastighetsskatten. Detta är i alla händelser, oavsett konsekvenserna i Djursholm, ett svek av Alliansen mot väljarna.

 5. Bernd Stymer skriver:

  Varje gång när jag försökte rädda kunskapsskolan eller när jag försökte rädda naturen från att skövlas av vindkraftverk genom aktion och skrift får jag höra – riksdagen har bestämt, du måste lyda.-
  Jag har varje gång påpekat att tyska riksdagen med klar majoritet beslöt att frånta judarna alla rättigheter och sedan vägrat lyda riksdagens majoritet.
  Naturligtvis straffas för det, men det är det värt. Jag kan se mig i spegeln utan att skämmas.

Kommentarer är stängda.