Det är ditt fel, Kallepånken!

Rubriken är en välkänd kommentar ur seriestrippen Snobben, där Lucy alltid skyller på Kalle (Charlie Brown) för sina egna misstag. Här nedan återger jag i sin helhet en inbjudan till konferens i Örebro. Arrangörer är Länsstyrelsen, Regionen och länets idrottsförbund. Bokade föredragshållare verkar samtliga vara avlönade med skattemedel. Det är naturligtvis också arrangörerna, om än kanske inte till hundra procent för idrottsförbundet.

För våra skattemedel har de sedan 2010 diskuterat maskulinitet och klimat, alltsammans under premisserna att det är något fel på män och att detta måste åtgärdas med skattemedel och myndighetsvägen, samt att IPCCs klimathot är verkligt och inte kan ifrågasättas, män är huvudansvariga för denna stundande katastrof som även den kan påverkas med skattemedel. Redan när man läser programförklaringen inser man att här gäller endast dogmatisk genusvetenskap och klimatalarmism.

Denna konferensserie tog alltså sin början långt innan riksdagen stiftat den beramade klimatlagen. Men den skattefinansierade byråkratin satt inte och rullade tummarna i väntan på att våra rikspolitiker, som vill gå före i världspolitiken för klimatet, skulle komma till skott. Tjänstemännen beslutade uppenbarligen på egen hand att de skulle gå före våra politiker, för att rädda klimatet.

Målgruppen anges till politiker, tjänstemän, genusforskare och andra intresserade. Detta är med andra ord tjänstemän som tänkt sig motivera politiker att ge ifrån sig mer makt och pengar till dem som redan är tjänstemän inom området. Vidare ska deltagande tjänstemän lära sig hur de ska förmå politikerna att göra just detta.

Allt detta liknar ju någon form av landsförräderi. Odemokratiskt är det i alla händelser, hur man än ser på det. Ovetenskapligt är det i än högre grad. Helt omotiverat och ett flagrant övergrepp på medborgarna, både som väljare och skattebetalare är det också.

Hur kan sådant få fortgå i ett land med världens äldsta yttrandefrihetslag och ett omfattande meddelarskydd för dem som skvallrar till pressen när politiker och tjänstemän gör fel eller begår brott? Varför granskar inte media dessa tokigheter?

Är det någon av läsarna som har möjlighet att delta? Det är gratis att vara med. Hur många tror sig stå ut med en heldags indoktrinering? Det lär knappast finnas tillfällen för publiken att ställa kritiska frågor och än mindre att presentera opponerande material.

Konferens – Maskulinitet – klimatet, möjligheterna, motståndet

Maskulinitet i förändring är en konferensserie som belyser aktuell forskning såväl som praktiskt arbete. Konferensserien har ett brett köns- och genusperspektiv, men har en särskild betoning på pojkar, män och maskuliniteter. Konferenserna har genomförts sedan 2010 och sker i samarbete mellan Länsstyrelsen i Örebro län, Region Örebro län och Örebro läns idrottsförbund.

Hur hänger maskulinitet ihop med klimatfrågor? Vad behöver förändras på ett individuellt respektive strukturellt plan? Våra konsumtionsvanor och identiteter påverkar i olika grad miljöerna vi lever i men inramas också av mer strukturella faktorer som exempelvis infrastruktur eller transportmöjligheter. I årets konferens är syftet att fördjupa våra kunskaper kring maskulinitet, makt och klimatfrågor med några konkreta förslag till förändring.

Målgrupp
Konferensen vänder sig till dig som är politiker, arbetar inom statlig eller kommunalförvaltning, är verksam inom ideell sektor, är genusforskare eller är intresserad av området.

Anmälan
Deltagande är gratis. Anmälan görs senast den 25 september längre ner på denna sida. Länsstyrelsen bjuder på fika och lunch. 
Max antal deltagare är 260. Din anmälan är bindande men kan överlåtas till kollega. Vid uteblivet deltagande utan avanmälan tas en avgift om 500 kronor ut.

Program

08.30 Registrering och kaffe
09.00 Inledning med Landshövding Maria Larsson samt info från moderator
09.20 Genus, makt och klimat – ett intersektionellt perspektiv?
Anna Kaijser, avdelningen för miljö, Formas (Forskningsråd för hållbar utveckling)
10.20 Paus
10.35 Är alla män klimatförnekare? Maskuliniter i klimatkrisens tid
Martin Hultman, Chalmers
12.00 Lunch
13.00 Lämna gamla fossila normer om maskulinitet – tillsammans
Vidar Vetterfalk, Robin Hedenqvist MÄN
14:00 Fika
14:30 Fortsättning Lämna gamla fossila normer om maskulinitet – tillsammans
15:15 Antropocen och en ny förståelse för människan – den ekologiska krisen 
och en existentiell kris
Pella Thiel, ordförande för Omställningsnäteverket och koordinator för Naturens rättigheter i Sverige
15.55 Sammanfattning av dagen
16.00 Avslut

Anmälan

Sista anmälningsdag
2019-09-25
Antal deltagare
38/260

Namn  * (obligatorisk)

Vilken kön har du? * (obligatorisk)
Vilken kön har du?
Kvinna
Man
Annat
Vill inte uppge

Vi använder uppgifterna till statistik för uppföljning av vårt jämställdhetsarbete (könsuppdelad statistk). Med kön menar vi könsidentitet, alltså det kön du själv känner dig som.
E-post  * (obligatorisk)

Befattning  * (obligatorisk)

Företag/organisation  * (obligatorisk)

Fakturauppgifter   (obligatorisk) Anmälan är gratis men vid uteblivet deltagande tas en avgift på 500 kronor ut Jag är införstådd i ovanstående villkor för anmälan och uteblivet deltagande  (obligatorisk)
Jag är införstådd i ovanstående villkor för anmälan och uteblivet deltagande
Nej
Ja

Upplysningar
Exempelvis önskemål om specialkost, allergier eller hjälpmedel

VAR: Örebro universitetssjukhus. Lokal: Wilandersalen.KOSTNAD: Gratis SISTA ANMÄLNINGSDAG: 25 sep 2019

Det här inlägget postades i Jämlikhet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Det är ditt fel, Kallepånken!

 1. thojak skriver:

  Det lilla landet i norra Europa måste vara världens enda med ngn form av vansinnets slukhål !
  Man kan i sanning bli blodfattig för (bra) mycket mindre !
  Arma Land ! 🙁

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Tack Mats för att Du avslöjar och EXPONERAR vansinnet där ingen annan törs!

 3. Göran skriver:

  Vad är det för fel med män som deltar i sådant här och för den delen även kvinnor? Om man nu har en genusvetenskap, då borde de fokusera på vad det faktiskt är för skillnad på män och kvinnor och studera hur våra olikheter kan berika oss och lära ut hur vi ska bete oss för att tillfredsställa varandra på alla plan. Vad vill kvinnor få ut att ett parförhållande och vad vill män få ut av ett parförhållanden.

  I USA är de mest nöjda kvinnor i ett parförhållande heterosexuella konservativa och kristna kvinnor. I USA sker även mest våld i parförållanden i homosexuella parförhållanden.

  Desto närmare det som naturen avsåg att förhållandet mellan en man och en kvinna ska vara desto bättre mår dessa individer. Kvinnor som har få sexuella förhållanden och tar han om en familj mår bäst.

  Hela vänsterrörelsen med klimathotsalarmister, genusgalenskap, veganism, trygghetsnarkomani, omfördelning osv. gör folk sjuka både fysiskt och mentalt.

  Igår lyssnade jag på en föreläsning av Willie Soon där han bland annat visade på hur halten vattenånga och temperaturen helt och hållet korrelerade med varandra. Är man då en klimatförnekare om man upptäcker det? Jag har tidigare sett en föreläsning där Willie Soon visar hur temperaturen i Kanadensiska städer korrelerar med solens aktivitet. Blir man en klimatförnekande forskare om man upptäcker en sådan sak? Är det så att om man som forskare har högt testosteron, då kommer data visa något som inte alls stämmer med IPCC:s rapporter.

 4. Jan Andersson skriver:

  Friheten får aldrig tas för given, den måste alltid försvaras när den hotas. När ord inte längre kan användas som argument måste man gå vidare med hårdare metoder om man inte vill leva som ett kreatur.

  Det första jag skulle önska är att någon överordnad stoppar detta förljugna spektalkel och ger upphovsgivarna ett varsitt respass ut i kylan: ”Städa ditt skrivbord och försvinn innan lunch. Varje skattekrona skall användas till medborgarnas nytta och inte för att bekräfta vissa dissidenters vanföreställningar, som tyvärr i detta fall även råkar vara offentligt anställda, vilket samhället nu tar fullt ansvar för och ger er sparken. Hädanefter får ni försöka att försörja er på annat sätt.”

  Själv törs jag inte delta i detta möte eftersom blodtrycket steg till fyrahundra bara när jag läste detta. Men tack ändå Mats, även om mina flyktplaner nu tog allt fastare form.

  • Tege Tornvall skriver:

   Vi har ju ont om bär-, frukt- och svampplockare. Lämpligen kan därför alarmistiska tjänstemän omplaceras till att plocka bär, frukt och svamp. Men det är de troligen inget. vidare på.

 5. Tege Tornvall skriver:

  Man baxnar och förfäras. Jag kan tyvärr inte närvara. Slöseri med tid vad gäller ”fakta” men intressant som social och politisk upplevelse.

Kommentarer är stängda.