Turk på burk

På burk, det vill säga i TV-rutan, efter Hasse Alfredssons höga föredöme. Det är vad vi kommer att få se om Mikail Yüksels planer på ett muslimskt parti med turkiska förtecken blir verklighet, vilket det med all sannolikhet blir. Den 22 september ska de samlas för att formellt bilda ett parti och anta ett partiprogram. Den före detta centerpartisten har rimligen möjlighet att samla tillräckligt många muslimska röster för att komma över fyraprocentspärren.


Vilket block som kommer att vinna respektive förlora på det står än så länge skrivet i stjärnorna, eller halvmånen. Det är inte alls omöjligt att de kommer agera politisk vilde och därmed göra en stabil regeringsbildning i det närmaste omöjlig. Håller medströmsmedia och våra twittrande politiker tyst om detta, i fåfäng förhoppning att de inte ska få ihop ett parti? Blundar man så finns det inte?


Enligt Ledarsidorna lär kontakter mellan Yüksel och odemokratiska organisationer i såväl Turkiet som den muslimska världen i övrigt ha förekommit. När får vi höra Annie Lööf målande beskriva vilken fara för demokrati och frihet hennes före detta partikamrat utgör?


Vi kan nog vara säkra på att i dumburken återkommande få höra från Yüksel och hans partikolleger att inte tillräckligt görs för att minska rasism och diskriminering mot muslimerna i Sverige. Att vi måste gå dessa nya svenskar till mötes på ett bättre sätt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Turk på burk

 1. Göran skriver:

  På ett sätt kan jag hoppas att turk-partiet kommer in i Riksdagen och att det blir problem på grund av det. Det blir förhoppningsvis ett vitaminpiller för alla tröga och dumma svenskar. Väljarna behöver börja fundera på vad det är de röstar på när de går till val, även om jag tror att det aldrig kommer att ske.

  • Åke Sundström skriver:

   ..men problemet är ju att de ”tröga och dumma” inte haft något annat än SD att välja på och varit kloka nog för att tänka sig för både en och två gånger innan de stöder parti med nazisitiskt förlutet. Det är precis därför som Sverige behöver ett parti som driver ungefär samma migrationspolitik som SD, men står på solid liberal grund. Nu när våra förment konservativa partier, M och KD, så skamligt avsagts sig rollerna som försvarare av vårt nationella arv.

   • Mats Jangdal skriver:

    Att återge de andra partiernas smutskastning av SD ”nazistiskt förflutet” är att lägga sig platt för dessa partiers önskan att flytta fokus.

    Dick Erixon har lämnat en bra redovisning av migrationens ”kremlologi” i Sverige.
    https://samtiden.nu/2019/08/vem-lovade-att-16-miljoner-uppehallstillstand-skulle-beviljas/

    • Åke Sundström skriver:

     Där kan jag inte hålla med dig, Mats. Men bortsett från hur det ligger till med historiken, så är det ju den ”smutskastningen” som gör att SD parkerat på 20 procent i stället för på kanske det dubbla. Min poäng är att det finns en väldig potential för att invandringskritisk parti som ingen ens kan misstänka för att gilla den tyska nationalsocialismen. T ex ditt eget, KLP. Eller?

    • Åke Sundström skriver:

     Utmärkt kommentar av Dick Erixson, men jag ser nu att han där inte alls tog upp frågan om SD: s nazistiska förflutna, som ju var det du reagerade inför. Så frågan är om Dick i något annat sammanhang diskuterat SD:s tidiga omfamning av den bruna läran.

     Att partiet i dag inte alls styrs av sådant brunt tänkande må vara sant, men väljarna har ganska gott minne, så underskatta inte den faktorn som förklaring till SD:stagnation kring 20 procentsstrecket.

     • Mats Jangdal skriver:

      Jag är osäker, men jag tror Dick har band till SD idag. Om du inte har noterat det Åke, bland intresserad allmänhet idag sjunker förtroendet för den som känner sig manad att lämna en brasklapp om SDs bruna historia när de ger dem rätt i migrationsfrågan.

      SD har har inte mer brunt bagage än C, S, L, M. Det de har kanske ligger lite mer i närtid.

      • Åke Sundström skriver:

       Jovisst har Dick band till SD, nära sådana, som anställd på informationssidan. Och jag behöver verkligen inga brasklappar för att dela SD:s åsikter om migrationen. Har du kunnat missa, Mats, att jag kritiserat de förment liberala partier som för en ansvarslös vänsterpolitik i den frågan, som i så många andra.

       Hur radikalt är f ö ditt eget parti, KLP, om hoten mot nationen? Trots sådana frågetecken menar jag ett valsamarbete mellan KLP, MED och KVP skulle kunna bli den murbräcka som välter den oheliga M-S-alliansen över ända.

       För deras samsyn är ju det centrala problemet, inte sant? Manifesterat av att Kristersson vägrar bilda regering, trots att det finns stöd i riksdagen för en sådan. Fler än Östblockets gamla Stalinkopior har kvalificerat sig för att, som Palme uttryckte saken, utnämnas till ”diktaturens kreatur”.

       Det krävs, menar jag , en ny, tredje kraft för att återställa en fungerande svensk demokrati. De gamla partierna är alltför komprometterade för att orka ta sig upp ur dyn. Och det börjar blir bråttom, händer ingenting om tre år, 2022, är gamla Sverige mycket illa ute.

       • Mats Jangdal skriver:

        Det levereras inte mycket politik utåt från KLP för närvarande. Men jag kan lova att de återkommande debattörerna på forumet har insett faran med dagens kravlösa invandring.

        Tyvärr tror jag du underskattar trögheten i omdaningen av svensk politik. Delvis är det ett resultat av lyckad socialdemokratisk indoktrinering om allt från jantelag till folkhemmet och det statsbärande partiet.
        Dels ett resultat av andra orsaker, svenska nationalkaraktärer som är lite för sega.

        • Åke Sundström skriver:

         Men har inte bristen på lockande alternativ varit den viktigaste förklaringen? När såg du/vi senast ett valmanifest från 7-klövern som fick väljarna att utbrista: YES, finally something for me!

         Den enda proteströsten, SD:s, har fått duga, men Jimmy har lika mycket fel om annat som han har rätt om invandringen.

         SD har t ex misslyckats med att etablera sig som ett klimatskeptiskt parti! Där missade man minst 5 procent och troligen även regeringsposter.

         Ett sånt parti är, trots sina framgångar, inte den räddande ängel vi lär behöva när räntan normaliseras och skuldsaneringen börjar bita.

         • Mats Jangdal skriver:

          Om det är bristen på alternativ som gör att efterfrågan uteblir, eller bristen på efterfrågan som gör att alternativen uteblir, börja likna frågan om hönan eller ägget.

   • Göran skriver:

    Det finns inget nazistisk förflutet i SD. Några medlemmar i partiet början som varit nazister. Det är betydligt mindre nazism i SD än det är i t.ex. socialdemokraterna eller centern.

    Ett bättre skäl att inte heja på SD är att de är socialister, värnar välfärden och saknar intellektuella eller tänkande personer i toppen.

    • Göran skriver:

     Lägg märket till att SD öppnar sina arkiv för den som vill forska i SD historia. Inte en enda historiker i Sverige har anmält intresse och ingen annan forskare heller.

     Vad kan det bero på? Att narrativen om SD inte blir belagda och därmed karriären över för den som skriver sanningen om SD.

    • Åke Sundström skriver:

     Nazismen i andra partier gjorde sig gällande på 30-talet, innan Hitlers avsikter till fullo uppenbarats. Att även efter kriget kalla sig nazist är mer komprometterande.

     Men sant att Jimmy & Co i grunden hör hemma i den socialistiska sfären, fast man profilerat sig som högerhulkar. Precis som den unge Bengt Westerberg, före den snabba helomvändningen till att bli mer sosse än sossarna själva.

 2. Åke Sundström skriver:

  Det självklara motdraget är väl att lansera en friihetlig motkraft i form av ett kartellsamarbete mellan våra tre liberianska småpartierna,, MED, KLP och KVP?

 3. Niklas skriver:

  Ska detta turk-muslimska parti också ställa upp i kyrkovalet? Kan ju bli lätt komiskt i så fall.

 4. Jan Suhr skriver:

  Ett sådant parti lär nog ta väljare från Sossarna.

 5. Rikard skriver:

  Hej.

  Är det bara jag som undrar varför turkar skall ha rösträtt i Sverige?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Åke Sundström skriver:

   Varför bara turkar? Självklart skall medborgarskapet och rösträtten vara en belöning efter en lyckad integration, med eget arbete, egen skattsedel och ett prickfritt namn i brottsregistret. Få klarar ett sådant krav på mindre än fem år och väldigt många gör det aldrig någonsin. Men inte ens moderaterna har kurage att ställa sådana krav. Hur tänker de MUF-are som stöder dagens partiledning?

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej inte alls!
   Jag har undrat i 50 år varför invandrare ska ha rösträtt i riksdagsvalen.
   Eller som Åke skriver, flera års prickfritt och produktivt leverne som assimilerad svensk.

   Att de har kommunal rösträtt har jag inget emot.

 6. Thomas Gunnarson skriver:

  Då t.ex. C i Göteborg, tydligen, enbart finns på grund av muslimska röster så måste naturligtvis Annie vara positiv angående muslimer.. ungefär som C förr var ett tydligt miljöparti – innan Miljöpartiet kom in i Riksdagen. Då blev miljöargumenten brända… När KD blev ett starkt riksdagsparti blev kristna frågor en fråga för KD och ingen annan… Visserligen röstade muslimer på KD men de insåg snart att man kunde lika gärna ägna sig åt några andra partier… Ja, så på det sättet försvinner olika allmänna argument när ett enskilt parti tar över frågan som sin egen.. Så om ett muslimskt parti tar upp och arbetar stenhårt med muslimska frågor – och kanske använder sig av klanröster som taktik, då förändras den partipolitiska kartan omedelbart. Om det inte sker så är Sverige mycket snart en förlorat nation med inbördeskrig och en kollapsad ekonomi. Egentligen så var kanske valet 2018 den sista möjligheten att bromsa den svenska delen i ett globalt kaos…men det sista som överger människan är hoppet.

Kommentarer är stängda.