Bedragaren Annie Lööf

När Annie Lööf gjorde avbön från sin nyliberala hållning ljög hon om vem hon är. Hon ljög för att hon hade insett att hon skulle inte tillåtas vara partiledare med en nyliberal hållning. Hon valde att ljuga för att nå en position. I samma ögonblick gjorde hon sig omöjlig som partiledare och än mer som statsminister. Hon vet om det och hon har skämts för det sedan den dagen.

Det har gjort henne till en ”lame duck” som partiledare. Hon har inte kunnat leda partiet i någon fråga alls, för alla hennes partikamrater vet att de behöver bara fråga; hur var det nu, är du nyliberal eller inte? så ger hon med sig. Med Annie som partiledare har centern varit en skuta för lösa boliner. Riktningen har varit otydlig och energin låg.

Det finns tydligen väljare, runt 10%, som lyckas tolka in sina egna preferenser i en sådan ordning. Men till slut faller fjällen från deras ögon och de väljer ett annat parti, som bättre matchar deras önskningar. Det är vad som hänt när centern tappat 3 procentenheter, från 10,1 till 7,1 i bara en enda mätning. Troligen kommer tappet att fortsätta ända fram till valdagen. Om det blir ett riktigt ras återstår att se.

Personligen hade jag inget emot stureplanscenterns utspel och debattglädje. Både partiet och de som var med har blivit betydligt gråare sedan de tvingats göra avbön i partiet. Här kan man misstänka att väljarna genomskådat konformismen i centern. När någon som knullat rätt personer i ungdomsförbundet och skaffat sig ett stabilt nätverk inom partiet, tror att de för alltid kommer att ha en plats vid smörgåsbordet, då vill väljarna bara spy på dem. Man vill inte se dem längre, man vill inte höra deras floskelharanger. För väljarna vet att de inget vet och inget kan för att få svensk politik på rätt köl.

Detta gäller för övrigt alla gammelpartier. Det är därför det som kallas populism och skys av etablissemanget bara växer sig starkare och starkare i hela västvärlden. Väljarna vill inte ha självgoda egennyttiga politiker som mästrar dem. När väljarna säger ifrån och vänder dem ryggen, då äntligen fungerar demokratin!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Bedragaren Annie Lööf

 1. terra non firma skriver:

  När hon påstår att Grönlandsisen kommer att smälta och hela Grönland kommer att översvämmas av stigande hav,
  och röstar för att ge flyktingstatus till ekonomiska migranter trots lagrådets motsatta rekommendation,
  då undrar man vad som rör sig i hennes huvud,
  och om hon verkligen skaffat sig en uppfattning om centerröstarnas synpunkter.

 2. Rikard skriver:

  Hej.

  Annie Lööf verkar ha läst ’Atlas Shrugged’; för det skall ha hon ha en eloge.

  Hon verkar dock missa att en central poäng i den, som i många andra ideologiska, religiösa och filosofiska verk är idén ”Känn dig själv”.

  Hon har heller inte tagit P.T. Barnums ord till sig*:
  ”Be it, don’t say it”
  ”Show, don’t tell”

  Å andra sidan lär hon aldrig behöva slita knogarna blodiga, eller bryta ryggen, eller stå i asbestdamm, eller i buller över 100 dB, eller med sk*t upp till armhålorna, eller med läkarintyg för leukemi försöka övertyga F-kassan att hon är sjuk, eller…

  Så hon chillar nog till max hur det än går, och blir hon petad eller avgår så poppar hon nog upp som en Johan Norberg med bröst hos olika nyliberala och libertarianska publikationer.

  Varför? Därför:

  ”The poor have been rebels, but they have never become anarchists: they have got more interest than anyone in there being some decent government. The poor man has a stake in the country, the rich man hasn’t; he can go away to New Guinea in a yacht. The poor have sometimes objected to being governed badly; the rich have always objected to being governed at all.”
  ― G.K. Chesterton

  Med Annie Lööf (Norberg, Reinfeldt, Lifvendahl m fl) som galjonsfigur, behöver liberalism inga fiender.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad kostar det för en politiker att ljuga?
  Historisk är det många som mist liv och egendom men det gäller väl inte socialister i modern tid?

  • Åke Sundström skriver:

   Den relevanta frågan är väl snarare vad det kostar för en politiker att tala sanning, i stället för att ständigt ljuga.

 4. Sten-Arne Persson skriver:

  De som deltar på Bilderbergergruppens och andra hemliga organisationers möten som t.ex. Annie Lööf, Stefan Löfvén, Karl Bildt, och ”Öppna era hjärtan Reinfeldt” borde inte vara nominerbara till politiska uppdrag.

  • Göran skriver:

   Exakt. Deltagande i Bilderberggruppen innebär att de har kastat bort all lojalitet för landet. Det är bara att titta på hur deltagarna agerar. Vartenda beslut de tar eller medverkar till är till nackdel för Sverige.

 5. Risto Matinen skriver:

  När jag hör/läser något av 7-klövern, och särskilt Annie Lööf, får jag en obeveklig lust att prata/skriva yngsta barnspråk. Vet inte hur det kommer sig och jag var inte först, utan läste det. Här är en annan som drabbats av samma (o)lust:

  https://i2.wp.com/www.aristofanes.se/wp-content/uploads/2018/04/c_s-regering-1.jpg?zoom=2&resize=300%2C220

  En annan länk till samma hemsida som bilden ovan kommer ifrån: #böneutropsuppropet: Dags att stå upp för Islams rättigheter i Sverige!

  Förmodligen beror det främst på att särskilt hon är provocerande idiot och att vi andra inte skulle förstå det?!

  • Göran skriver:

   Andra länken är till en artikel med rubrik som står i länken. Artikeln är undertecknad av följande personer:

   Henrik Arnstad
   Alexandra Pascalidou
   Malena Ernman
   Özz Nüjen
   Mona Sahlin
   Mehmet Kaplan
   Helena Hummasten
   Annie Lööf
   Ulf Bjereld
   Mattias Gardell
   Helle Klein
   Antje Jackelén
   Fredrik Reinfeldt
   Birgitta Ohlsson
   Jason ”Timbuktu” Diakité
   Rakhmat Akilov
   Anders Lindberg
   Peter Wolodarski
   Fatemeh Khavari
   Taimour Abdulwahab(postumt)
   Rakel deBiehl
   Mina Dennert
   Fatima Doubakil
   Gustav Fridolin

   En lång lista på personer som vill totalt förstöra Sverige. Alla är att betrakta som fiender till svenska folket och Sverige.

Kommentarer är stängda.