Mer censur i EU och Nato

De som ser sig som frihetens institutioner känner sig allt mer besvärade av folks krav på frihet och att få bli lämnade ifred. Myndigheter både här och där (Sverige, EU, USA, NATO, mfl) vill veta mer om medborgarna, men vill inte att medborgarna ska veta att de vet. Lite Galenskaparnavarning alltså (Hajen som visste för mycket).


Framför allt ska vi inte få utnyttja vår yttrandefrihet till att faktiskt säga vad vi egentligen tycker och tänker om olika saker, Inte ens om sådant som angår oss själva i vår vardag. Vi får inte vara otacksamma djävlar som hyser tankar om att myndigheterna inte gör sitt bästa för oss.


För tänk om vi sårar någon, då är det hatbrott. Morgan Johansson tycker det är ett hot mot demokratin när en ledarskribent kritiserar sosseregeringen. Eller om vi kritiserar myndigheterna, då är det subversiv verksamhet, brott mot värdegrunden.

Skulle kunna vara våld mot tjänsteman eller landsförräderi också. Eftersom våld inte längre är ett kriterium för våldtäkt behöver det väl inte vara det för våld mot tjänstehen heller. Det räcker om tjänstehen känner sig kränkt i sitt självupplevda genus under tjänsteutövning.


En svensk läkare har tillfälligt stängts av från sitt jobb för brott mot värdegrunden. Hen hade skrivit på nätet att hen är medlem i Sveriges högerextremaste parti, Klassikt liberala partiet, samt att hens pappa är medlem i SD.

Själv har jag nyligen blivit censurerad på Kristianstadsbladet för denna kommentar till en insändare om Greta.
Här finns en bra sammanfattning i tio punkter om hela bedrägeriet som har Greta som gisslan och frontfigur. De som lurar henne och utnyttjar henne för att driva en cyniskt maktagenda borde skämmas. Men först och främst måste de stoppas!
RedIce med tio avslöjanden om Greta.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Mer censur i EU och Nato

 1. Ivar Andersson skriver:

  Varför inte införa tjänstemannaansvar som vi hade förr så att alla dåraktiga byråkrater kan avskedas?

 2. Jan Andersson skriver:

  Grundproblemet är att debatten inte längre förs i riksdagshuset, utan i folks vardagsrum och sängkammare. Det existerar ingen opposition där den hör hemma eftersom alla partier är vänster numera; någon som drar tillbaka högerut där näringslivets intressen alltid befunnit sig finns inte.

  Så folk knyter handen i fickan på jobbet och på sta’n, men bränner av sina åsikter bakom stängda dörrar hemma och anonymt på nätet, någonstans måste trycket ut annars kan man bli vansinnig på riktigt.

  Makthavarna fattar allt mindre av utvecklingen, bevisat av att de förnekar eller vägrar att ta åt sig av kritiken, och lanserar varje vecka allt mer vansinniga skatter, förbud, regler och begränsningar i folks möjligheter att bo var de helst vill och jobba med det de helst vill.

  Hallå, vakna! Vi står här utanför era fönster och knackar på rutan. Kan vi få en timme av er tid? Vi är sju miljoner som är trötta, bekymrade och förbannade. Första frågan: Vad ska våra barn leva av i framtiden?

  • Göran skriver:

   Jag undrar om det verkligen är som du skriver att folk knyter näven i fickorna. Om det är så, hur många är egentligen beredda att ta ett steg för att göra motstånd?

   Det finns ingen förädnring i att tala utan bara i handling och den viktigaste handling vi kan åta oss är att se till att staten får så lite skattepengar som möjligt. Vi måste ekonomiskt kollapsa dagens system.

   Det finns idag flera tusen alternativa valutor till svenska kronor. Börja använda dem och se sedan till att börja utföra tjänster och varubyten med dem helt utanför statens system. Eller hitta på andra världen för att byta varor och tjänster.

   Vågar vi ta upp en sådan diskussion bland vänner de som säljer tjänster och varor? Kan vi få hantverkaren att ta 5 % av tjänsten utanför det vanliga systemet och sedan öka den andelen undan för undan.

   Och när systemet vill slå tillbaka, kan vi då mobilisera oss tillsammans och slå tillbaka med systemet egna metoder: byråkrati. Med det sagt, att det går att dränka byråkratin med ärenden så att den blir totalt ineffektiv.

   • Jan Andersson skriver:

    Inte för ett år sedan, men idag kan man tala öppet med folk man litar på. ALLA är urförbannade men några uppvisar också en resignation: ”Det går åt pipan men det är inget vi kan göra något åt”.

    Jo, vi kan fortsätta att protestera med fredliga metoder genom att använda oss av yttrandefriheten. Någonstans bland alla oss finns det några som är i rätt position och starka nog att välja sida när de ställs inför ett vägval, och den inslagna vägen som åt helvete bär blir omöjlig att välja med berått mod och bibehållen heder.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Jan, Du har helt rätt men kritiken måste riktas mot Reinfeldt, Batra, Kristersson och framför allt Andreas Norlén, näst efter Statschefen högsta hönset i riket.
   Han vägrade att avslöja eventuellt VALFUSK efter det senaste valet och Kristersson har väl haft fler chanser att hemförlova ”Löfven” men kissat i brallan inför möjligheten.
   Hoppas att inte SD luras in på den parasitära levnadsbanan.

   • Jan Andersson skriver:

    Varför i hela världen accepterar man att bli ledare för ett politiskt parti i opposition, men sedan drar sig undan när chansen att ta över statsministerposten kommer? För man verkligen då en oppositionspolitik för att åstadkomma det maktskifte som man säger sig eftersträva? Eller har vi en opposition som lever gott i skuggan av regeringspartierna utan att behöva ta ansvar?

    Svaret är nästan övertydligt: ja, det har vi. Därför måste alla utan undantag bort innan en vändning är möjlig att göra. Ingen i sjuklövern har visat någon som helst vilja att röja upp i lögnhärvan och det idag helt förkvävande skattetrycket. Det sista är faktiskt något som medvetna ungdomar är mest förbannade på; ett gott tecken.

 3. Dandersan skriver:

  I USA har media flera kanaler, där Fox News har fått ett uppsving, tack vare Trump.
  Eller kan det vara så att USA fått en president Trump tack vare Fox News?
  I dagarna har en av deras främsta kolumnister kritiserat Iranpolitiken och dödandet av Generalen.
  Det påstås att detta fick Trump att begränsa sin och USAs aggression.

  Tucker Karlsson for president!

 4. Mats Jangdal skriver:

  Dilberts skapare, Scott Adams, har många åsikter. https://www.pscp.tv/w/1LyGBLqnnwLxN

 5. Göran skriver:

  Lagom, så har Skattebetalarnas förening utsett regeringens klimatpolitik till årets slöseri med skattepengar. Jag länkar nedan till Fria Tiders artikel om saken eftersom Skattebetalarnas hemsida är så dålig så artikeln ger bättre information:

  https://www.friatider.se/svenskarnas-dom-klimatpolitik-det-storsta-skattesloseriet

 6. Göran skriver:

  En liten repris. Greta Thunberg säger i ett av sina tal att hela ekosystem håller på att utrotas. Vetenskapsmannen Ronan Connolly har rest runt i världen och studerat fiskars ekosystem och upptäckte då att han inte kunde se några förändringar i ekosystemen som skulle vara orsakade av klimatförändringar.

  Med det sagt. Hur kommer det sig att ingen frågar Greta om vilka ekosystem hon tänker på?

Kommentarer är stängda.