Skrivna på näsan

I det ”demokratiska” Sverige är vi röstberättigade medborgare tydligen inte betrodda att bilda oss egna uppfattningar om vilka åsikter och partier vi vill rösta på. Därför måste vi uppfostras och få skrivet på näsan vad vi ska tycka och vilka vi ska rösta på.

Vi får inte rösta på partier som vill upprätthålla äganderätten, varken för privatpersoner till mark eller för svenska folket för självbestämmandet inom nationens gränser.

Vi får inte ifrågasätta klimathotsdogmen. Detta trots att några av ”rörelsens” spjutspetsar kan tänka sig att pausa demokratin för klimatets skull, det vill säga för makten.

Vi får inte ifrågasätta främmande religiös politisk ideologi som hotar åstadkomma en total omvälvning av det svenska samhället.

Vi får inte rösta för traditionella borgerliga världen utan att kallas för högerextrema nationalister och antidemokrater.

Vi får inte önska oss frihet i någon form. Allra minst åsikts- och yttrandefrihet, för det kränker dem som inte delar våra åsikter och mest av allt de vänsterblivna.

TV4, gemensamägt mellan staten och Bonnier, vägrar visa Alternativ för Sveriges reklamfilm inför EU-valet. Detta trots att filmen inte visar annat än texten swexit och en barnröst som bokstaverar och tillägger – rösta på AfS.

Facebook har tolkat överenskommelsen med regeringen och FBs allmänna regler så att de stoppat ett vänsterpartis valfilm för att den innehöll för mycket naket, liberalernas valfilm för att den var för explicit om homosexualitet, samt kristdemokraternas för att en kandidat promenerade i skogen med en hagelbössa och sa att hon gillar jakt men inte att EU lägger sig i jakt och vapenägande.

Johan Westerholm på Ledarsidorna har noterat samma utveckling och hade en bra artikel igår.

Jag har ofta påpekat att vi har en pågående undersåtefiering i Sverige, och ofta fått mothugg. Men är det någon som behöver tvivla längre?

Denna text publicerades igår på https://fridebatt.se/

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 svar på Skrivna på näsan

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vi har inte personval i Sverige. Vi kan inte avsätta politiker som bevisligen är landsförrädare!!!
  Omöjligt att finna en sådan lösning med de förutsättningar du nämner i ditt utmärkta inlägg som majoriteten av bidragstagarna/valmanskåren förmodligen möter med en axelryckning.

 2. Rikard skriver:

  Hej.

  Men tack vare EU kan du ju resa i Europa utan pass, och tack vare EU kan du ta hem en större spritranson, och tack vare EU är det inte krig i Europa!

  Det brukar ju framhållas som de stora vinsterna med att ha gjort landet till en provins.

  Ett land är bara självständigt om ingen annan kan utöva tvingande lagstiftande makt över det.

  En röst mot EU är en röst för svensk självständighet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Långt innan EU kunde svenskar resa utan pass i Europa och framför allt utan personnummer. Rätta mig om jag har fel.

   • Göran skriver:

    Du har nog både rätt och fel. Tidigare var det mer upp till respektive land i Europa att be om att få se pass eller inte. Jag minns från min ungdom när jag tågluffade att jag sällan behövde visa mitt pass.

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Jag gör mig alltså lustig över diverse Bildt:ar och Björklundar: deras huvudargument för att ingå som provins i EU var och är just de tramserier jag räknar upp.

    På den nedlåtande och översittaraktiga nivån fördes debatten inför EG-omröstningen: spriten, snuset och resorna – samt freden. (Och vi minns väl alla hur EU och inte minst vår egen Goddags-Bildt skötte kriget i Jugoslavien…)

    Som Göran påpekar berodde det på vart man skulle, och varifrån man avreste. (Samt inte minst hur man såg ut och ur stad vid kassa man var – gränspolisen i vissa länder noterade nogsamt mängden valuta man medförde.)

    Sverige hade likt USA behövt en skrivelse, eller (grund)lag, om att alla internationella överenskommelser och avtal endast gäller underställda landets lag, och aldrig över eller istället för densamma.

    Det går alldeles utmärkt att ha bilaterala avtal med olika länder – det är ju inte som att gloparna på UD med tillhörande verksamhet blivit färre sedan uppgåendet i EU.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Stefan Eriksson skriver:

     En av de mer framträdande i propagandan inför medlemskapet i EU.
     Mycket motbjudande och arrogant hantering av denne predikant för EUs lov;
     https://sv.wikipedia.org/wiki/Ulf_Dinkelspiel

     • Göran skriver:

      Jag läste en bok om Sveriges förhandlingar inför EU-medlemskapet och författaren ansåg att Ulf Dinkelspiel var det absolut sämsta förhandlare som något land hade utsett.

      • Mats Jangdal skriver:

       Där kom du med ett namn som jag lyckats förtränga. Gillade aldrig det den mannen kläckte ur sig.

       • Stefan Eriksson skriver:

        Dinkelspiel tog ju emot den dåvarande kommissionen för att jaga ripa(från helikopter förstårs) ett par timmar. Det var då presentationen av Sverige som kandidatland i denna församling.
        Säger det mesta om nivån på dessa förhandlingar och vad som ”gav” oss ett deltagande med ”rösträtt”.
        Ja jösses!

    • Göran skriver:

     Vad jag vet finns det inget handelsavtal med Kina och av någon konstig anledning går det att köpa varor från Kina.

  • Dandersan skriver:

   Ett lands självständighet är i fara om vi pressar fram en solidarisk migrationspolitik.
   Nästa gång kan det bli vi som pressas att släppa spritmonopolet eller föräldraförsäkringen. Eller bötfälls för allt för omfattande tillströmning av migranter och för slapp asylhantering.

   • Åke Sundström skriver:

    Men, som Rikard som riktigt noterar, redan genom själva medlemskapet har vi sålt ut vår självständighet Fast sant att en ”solidarisk” migrationspolitik skulle förtydliga den saken.

    Men det förblir obegripligt att det enda förment sanna liberala partiet, KLP, avstår från att kräva ett svenskt utträde och därmed blundar för att EU är urtypen för en nära nog totalt reformresistent institution.

    • Mats Jangdal skriver:

     Den slogan vi affischerar med säger: ”Gör om, gör rätt, eller gå ur!”

     • Åke Sundström skriver:

      Utmärkt att de tre sista orden finns med (troligen din förtjänst) och grattis till vara ensamma om den formuleringen.

      Men min poäng är ju att alla initierade och tänkande borde inse att EU inte GÅR att förändra så mycket som krävs och att det enda realistiska alternativet därför är att begära utträde. Precis som det mesta demokratiska landet i Europa, Storbritannien, nu förhoppningsvis är på väg att göra.

      • Mats Jangdal skriver:

       Vi var flera som förordade utträde, medan andra var tveksamma.

       Som du säkert vet förordar den hypotetiska teorin för libertarianer en gränslös värld. Vi är dock flera i partiet som inser att varken Sverige eller världen är redo för något sådant.
       Jag har också envist hävdat att om inga gränser finns riskerar vi även att gränserna för vad som är enskild egendom upphävs.
       Och det vore på tvärs mot libertariansk ideologi.

       • Åke Sundström skriver:

        Libertarianismens mål är inte alls en helt gränslös värld, men förvisso en värld med fri rörlighet för varor, tjänster och personer. Vilket dock, nota bene, inte gäller villkorslöst, utan bara under förutsättning att alla länder deltar på samma villkor.

        Det kravet är, som väl alla vet, inte på långa vägar uppfyllt i ett EU som sätter upp höga skyddstullar mot tredje och fjärde världen. Jag tror inte heller (gör du?) att den franska agrara protektionismen kommer att vara förhandlingsbar i brådrasket.

        Du har förstås rätt i att EU är ett uppenbart hot mot äganderätten, vilket dock inte verkar bekymra dina EU-kramande kamrater, som tycks ha förvånansvärt vaga insikter om vad sann libertarianism innebär.

        (Ändå skulle jag nog ha avstått från min kommentar om KLP haft en rimlig chans att om en vecka skapa sensation genom att övervinna 4-procensspärren.)

        • Göran skriver:

         Libertarianismen förespråkar inte alls att alla ställe upp på samma villkor. Det är precis tvärtom. Ingen behöver tvingas till att ställa upp på andras villkor. Å andra sidan får man inte vara med om man inte vill godkänna villkoren.

         Men vitsen är att vi kan ha många olika församlingar med olika regler och villkor och slipper vara stöpta i samma form.

         • Åke Sundström skriver:

          Och? Vad är skillnaden? Att ”inte få vara med” är samma sak som att tvingas godta de gemensamma villkoren.

          Men i praktiken sker förstås handel utan en sådan samsyn. Som en viss Mr Trump konstaterat i bl a fallet Kina, men som ekonomer (icke enbart vänstermärkta sådana) i decennier förtigit.

         • Mats Jangdal skriver:

          Det finns sidor av libertarianismen som tangerar anarkismen.
          Jag försöker hålla visst avstånd till de strömningarna.

          • Jan Andersson skriver:

           Fri rörlighet för varor, tjänster och personer.

           Det vill jag inte ens ha grannarna emellan på vår villagata.

           Snarare absolut tvärtom.

 3. Göran skriver:

  Sveriges handel med EU

  År 1999 var det ett överskott på 25 miljarder
  År 2017 var det ett underskott på 216 miljarder

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Den svenska kronans köpkraft faller och den sanna inflationen får inte redovisas.

   • Åke Sundström skriver:

    Så sant, skall vi gissa att inflationstakten just nu ligger på nivån 4 procent. Det betyder att staten i lönndom (d v s utan att erkänna faktum) konfiskerar fyra procent av pengarna på bankernas räntelösa sparkonton. Det blir ett stort antal miljarder över ett antal år. De drabbade ovetandes.

    Tala om gangsterregimer! Och om en ohederlig ekonomkår som tiger om vårt politiskt friserade konsumentprisindex (KPI).

 4. Göran skriver:

  Angående EU och invandring. Har ni glömt bort det där avtalet Sveriges skrev under i höstas år 2018 med namnet typ Global impact… någonting. Det spelar ingen roll vad EU hittar på vad gäller invandring. Sverige kommer ändå vara värre än EU.

 5. Ivar Andersson skriver:

  För några år sedan var invandringen lönsam enligt Löfven och kompani. Nu har den naive insett att invandringen är olönsam och vill tvinga länderna i Östeuropa att hjälpa oss. Sent ska syndaren vakna.

 6. Åke Sundström skriver:

  Mats, Är frihandel anarki? Ser du verkligen anarkistiska inslag i vår diskussion? Eller är det andras anarkism du kommenterar?

Kommentarer är stängda.