Allting kan gå itu- även samhällen

Allting kan gå itu!
För när vännerna försvinner eller kärleken tar slut
Ser man allt med lite andra ögon
Man övar sig och långsamt blir man bättre på att se
Skillnad mellan sanningar och lögner
Allting kan gå itu
Och Sverige har gått i tusen bitar
Säger du att du är min vän
Så är du kanske det
Lätt modifierat, lånat av Anne Linnet, Mikael Wiehe, eller vem det nu var som verkligen skrev texten.

Sverige har gått i tusen bitar och man kan inte längre lita på att människor man möter runt omkring är ens vänner. Så nu är det så att den som vill vara min vän, först måste bevisa det.
Detta håller på att slita mitt hjärta itu. För de politiker vi trodde att vi kunde lita på har visat sig inte hålla ord. De media som skulle vara folkets vänner har visat sig vara bland de största svikarna.


I klimatpolitiken. I migrationspolitiken. I pensionspolitiken. I EU-politiken. I jordbrukspolitiken. I äganderättsfrågor. I trygghetsfrågor. I åsikts- och yttrandefriheten. I nationalekonomin.


På punkt, efter punkt, efter punkt, sviker det offentliga Sverige och rikets elit medborgarna, svensk historia och svensk kultur.
Vill du som är verksam inom politiken, myndigheter eller media vara min vän, måste du först bevisa det. För ni har alla slarvat bort det förtroende som fanns. Visst är det sant det som sägs, att förtroende kan förloras på ett ögonblick, men det kan ta en evighet att vinna tillbaka.

Den som kallar sig sverigevän blir offentligt kallad nazist, fascist, högernationalist och allt möjligt annat de kan komma på som inte är sant, men som de inte gillar. En sorglig och mycket kontraproduktiv utveckling. Precis så som vänsterextremisterna vill ha det.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Allting kan gå itu- även samhällen

 1. Göran skriver:

  Det är inte bara vänsterextremister som vill att samhället ska gå i tusen bitar. Hela riksdagen vill det. Den lilla skara som kanske inte vill det, har inte förstånd att skapa en situation där samhället inte faller sönder.

  Det enda ni kan göra är att fundera ut hur ni ska klara er och leva i ett trasigt samhälle.

  Lyssna på ”Fjärde statsmakten 35 med Hans Jensevik om Sveriges geopolitiska utveckling” på Youtube. Hoppa fram till 28:10, där de börjar tala om klanstrukturer.

  Det enda ni kan göra i ett sönderfallande samhälle, är att skapa era egna klaner. Det är ungefär det som intresseföreningen ”Det fria Sverige” gör (https://www.detfriasverige.se/). Vi får helt enkelt se till att bosätta oss med folk som är beredda att ta till verkstad när det behövs.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Hans Jenseviks beskrivning om hur man iscensätter ett socialistiskt plundringståg är minst lika intressant, så för allt i världen hoppa inte över det.

  • Åke Sundström skriver:

   Första meningen, behövdes den? Skrev inte Mats att han kritiserade hela riksdan och hela den svenska ”eliten? Men i det sista stycket valde han att gissla enbart ”vänsterextremisterna”. Har han kanske, liksom Samuel, övergått till att definiera även våra förmenta borgerliga partier som extremvänster? Finns ju goda skäl för det, men informera gärna läsarna om det lite ovanliga språkbruket. .

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  I Sveriges Riksdag har de flesta medlemmarna OMYNDIGFÖRKLARAT sig själva.
  Nu återstår bara för befolkningen att sparka dem från sina guldglänsande taburetter. Ju fortare desto bättre. Sjöstedt och Björklund stack med svansen mellan benen. Underbart om apanaget kunde dras in! Och för all del glöm inte Reinfeldts 20 millar.

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Landet Sverige satt på en vägg
  Landet Sverige var skört som ett ägg
  Landet Sverige som på alla litar
  föll från väggen; gick i tusen bitar

  Landet Sverige är sönder: knäckt
  Landet fick den vita ytan spräckt
  Landet är splittrat; insidan utfluten
  och ingen kan få det ihopa igen

  Fritt efter Lewis Carroll m fl.

  Som Frans G- Bengtsson påpekade i Röde Orm kan en skald inte sitta tyst på bänken om en annan kväder vers i salen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Göran skriver:

  Det roliga med de vänsterblivnas taktik att ha sönder Sverige och sedan bygga upp sitt vänsterblivna samhälle ur det är att de vänsterblivna inte klarar att att bygga något. De kan endast riva och stjäla det som andra bygger (för att riva även det).

  • Åke Sundström skriver:

   Varför sådana svartmålningar? Att vänstern bara kan riva och stjäla? Faktum är ju att Sverige, även under S-regeringar, förblivit en i huvudsak kapitalistisk ekonomi – fast med en överstor och välståndstyngande offentlig sektor. Halvera densamma, så blir Sverige ett nytt Singapore. Svårare än så är det inte, men tydligen likväl alltför svårt för dagens borgerliga vänsterpartier.

   Problemet är ju att inte ens moderaterna vågar föreslå sådana operationer. Det är därför, bara därför, som vi sitter fast i smeten, men övervintrar genom att M och S skickar räkningarna till våra barnbarn. Framtidsimperalism kallas det, verkställd av Stefan Ingves, via minusräntan – i reala termer minst 4 procent minus! Vi lever sannerligen på rost och röta, tills bubblan spricker.

   Mer ituslaget än så kan inget land vara!

 5. Thomas skriver:

  Drömmen om en ideologisk grund för samhällets existens har nog alltid funnits sedan jordbruket uppfanns… och krossas varje gång. Välfärdsstaten, som bara existerade ett par veckor i slutet av 1968, har blivit ett mantra för svenska folket. Ett mantra som Keynes skapade och som han själv tydligen insåg krävde en totalitär stat. Motsatsen, Ayn Rand och hennes egotrippade tanke, som sprack för henne personligen då hennes älskare gjorde precis som hon ansåg – skaffade sig en yngre och snyggare älskarinna – blev mycket skakad då hon själv drabbades av sin egen ideologi. Det svenska efterkrigssamhället byggde på att kunna sälja dyrt och köpa billigt – då blev det pengar över till ”välfärd”… Idag måste man sälja billigt (för att kunna få sålt något) och köpa dyrt (om man vill ha något).. Det blir inget över till ”Välfärd”…så vi står nog inför en omvälvande tid.

  • Åke Sundström skriver:

   Jo, tiderna har hårdnat – eller snarare ”bara” normaliserats. Det tar ytterligare flera decennier att tillfullo anpassa västvärlden till den mördande konkurrens som beror på frigörelsen av Östeuropa och uppvaknandet i Indien. Plus fortsatt hög tillväxt i Kina. från Östblockets. Fortfarande blir dock alltför mycket över till den gigantiska offentliga sektorn, den som du felaktigt döper till ”välfärden” (om än inom citattecken). Mer korrekt att kalla den ”ofärden”.

Kommentarer är stängda.