Rörelser i genpoolen

Genetisk forskning har sedan millenieskiftet tagit stora steg framåt. Det gäller inte minst ökad kunskap om människans genom. Detta ger nya insikter om hur människoarten spritt sig över planeten i vågor och epoker.

Vi kan endast följa kvinnolinjer eller manslinjer, X eller Y, inte de släktled som blandat ligger däremellan. Kvinnornas fås fram via mitokondrie-DNA, dess DNA ärvs endast från modern. Själva mitokondrien är inte en del av cellkärnan, därför finns inte DNA från två X,X mor och farmor, utan endast från mor. Mitokondrier finns i alla celler och är viktiga för cellens energiförsörjning, nödvändigt för ägget, men saknas i spermien. Spermien innehåller primärt en sak väsentlig för dess funktion, DNA. Alltså den kod som tillsammans med motsvarande kod i ägget ger genotypen för en ny individ. Det finns mycket mer att skriva om detta, men det ligger utanför ämnet denna gång.

Vad analyser av mitokondrie-DNA visar, är att kvinnor genom historien varit mycket stationära. Efter att manliga upptäckare funnit obebott land verkar det som om de första kvinnor som kommit dit vid koloniseringen lämnat gener som ärvts in i vår tid. Männen har dock ofta ersatts av män från nya invandrare. De har i olika grad slagits ihjäl, utkonkurrerats, förslavats eller jagats undan. Säkert alla varianter i olika grad vid olika tider och på olika platser.

En liten personlig brasklapp om detta. Ovanstående, vanliga tolkning, kan vara en artefakt av att Y-kromosomer i släktleden med kvinnorna inte finns med, inte kan finnas med, när vi tar prov på dagens människor. Det ser därför ut som om männen snabbt trängdes undan. Om det faktiskt var så kan endast arkeologiskt material, i den händelse sådant finns tillgängligt i tillräcklig omfattning, ge svar på.

I Norden, särskilt de norra delarna finns ovanligt mycket gener från yamnaya-kulturen, som ursprungligen verkar ha uppstått på slätterna i vad som idag är östra Ukraina, Ryssland och bort mot Azerbadjan. I det området var också Thor Heyerdahl och letade bevis för nordiska förfäder, asatro och Odindyrkan. Han kom inte i mål med det innan han dog, men han fick en mängd kritik för sina påståenden.

Nu är inte det hela världen. Det väsentliga är förmodligen två insikter om dessa folkvandringar och befolkningsförändringar. Den ena är att de män som kommit inflyttande har tidigare i historien kommit med bättre teknologi, vad gäller bostäder, jordbruk, militär- eller samhällsorganisation eller annat. Kvinnorna har valt eller tvingats att acceptera de nya männen. Deras förmåga att skapa trygghet i försörjningen har definitivt premierats av kvinnorna.

Man kan beskriva det som en grundläggande skillnad mellan könen. Kvinnor värnar livet, män vågar livet. En skillnad som gäller inte bara könen hos människan utan åtminstone de flesta däggdjur. Hondjur värnar liv (sitt eget och avkommans), handjur vågar livet för revir och avkomma.

Men nu kommer en mängd män från länder i mellanöstern och Afrika till Europa. Den här gången har de inget nytt eller bättre att erbjuda kvinnorna eller samhällena här. Ändå välkomnas de främst av kvinnor på vänsterkanten. Hur kan det komma sig? Finns det en inbygd genklocka i kvinnorna som säger att nu behöver de fylla på med nytt genetiskt material till kommande avkomma? Är det en del av förklaringen till folkvandringar och att invaderande stammar lyckas ta över samhällen, att tillräckligt många kvinnors genklocka säger att det är dags nu? Vilda spekulationer, visst, men inte märkligare än att havslevande sköldpaddors äggläggning på land styrs av månens faser och tidvattnet.

Men de invaderande välkomnas också av de politiska ledarskikten i samhället, ledarskikt som till mer än hälften består av män. Hur kan det komma sig att de välkomnar vad som måste uppfattas som inkräktare? Fler män att konkurrera med om kvinnorna i ett samhälle där kvinnorna redan är dominerande på partnermarknaden. Med risk att det skapas än fler incels som Säpo bedömer som en av de största säkerhetsriskerna. Eller har feminismen alienerat ett antal kvinnor till att bli incels på den sidan, de så kallade batikhäxorna? Hur farliga är de? Har Säpo koll på dem?

Har västvärldens välfärdsstater degenererats så till den grad att de inte känner igen sin egen undergång när den väller över gränsen? Har det naturliga urvalet varit avskaffat här ungefär lika länge som det varit vetenskapligt beskrivet, utan att man förstått konsekvenserna? Japans minskande militära verksamhet nämns som en möjlig bidragande orsak till avtagande maskulinitet i samhället.

Har det drabbat även Sverige efter avvecklingen av allmän värnplikt? Om man inte tvingas umgås med stridisar så blir man mindre stridig själv?Om det är så, då kommer den industrialiserade västvärlden att drabbas av en kulturskymning och social nedgång som saknar motstycke där det inte varit naturkatastrofer som orsakat undergången. Men det kanske bara är det feministiska värdegrundsarbetet som skördar nya strålande pyrrhus-segrar.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Rörelser i genpoolen

 1. Stefan Eriksson skriver:

  En mycket amatörmässig fråga:

  När jag tittar på “biljakt och busar”-film producerat i USA (som kan vara ett välbehövligt avbräck ibland), (man behöver ju inte anstränga sig för att förstå vad som händer i filmen!) finns ett begrepp som fångat mitt intresse.
  Då busen jagas genom staden, (efter att ha begått ett par mord) talas det ibland om signalement;
  där talas om “afro,,,latino,,,och för en vit nordamerikan: “kaukasier”.

  Alltså: De vita i USA benämns vara “kaukasier”?
  Har det med ett genetiskt arv att göra?

  Med vänlig hälsning.

  • Niklas skriver:

   Ja, Kaukasus är ju tillräckligt nära den Ukrainska stäppen, där indoeuropeiska språk lär ha kommit ifrån.

  • Göran skriver:

   Läs på Wikipedia om den kaukasiska rasen, så får du en bättre beskrivning om vad som avses med begreppet i USA:

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Kaukasisk_ras

   • Stefan Eriksson skriver:

    Enligt teorin där ett “ursprung” fastställs vara “kaukasiskt” är “vita i Europa, Perser och Araber, av ett och samma genetiska ursprung.

    Skall jag tolka det så??

    Jag upplever stora skillnader mellan en Svensk och en Iranier, men det är väl fel kan jag tro, att tänka på det.

   • Mats Jangdal skriver:

    Har uppfattat det som att man i USA, som är ett av få länder idag där man faktiskt folkbokför ras, med “kaukasian” menar folk med ursprung väster om Kaukasus.
    Gränsen ner mot Mellanöstern är dock svårdragen. Många av dem är vita i skinnet men med svart hår och mörka ögon, liksom latinos, vilka egentligen också borde vara kaukasier.
    Något som jag uppfattar som typiskt för européer är det ljusa skinnet och en rak näsprofil med en skarp vinkel mellan näsans över- och undersida. Men fäst inte för stor vikt vid det.
    Blandningen är redan för stor att kunna tala om rena raser.

 2. Niklas skriver:

  Mats! Utan att vara en genetisk expert, så tror jag nog generellt att fertila kvinnor är mer nyfikna på främlingar av genetiska orsaker. De är nog undermedvetet mycket medvetna om heterosis och inavelseffekt.

  Å trots allt, skulle ett barn bli defekt av en eller annan orsak, så lär det påverka kvinnorna mer än män. Männen kan ju alltid sticka och hitta en ny partner, medans kvinnan får vårdnaden om barnen.

  • Jan Andersson skriver:

   Det där är ju en sjuka som det moderna jämlika samhället har skapat och politikerna möjliggjort, till allmän tristess och samhälleligt förfall. Det är inte kul för ett barn att bara ha en förälder, vilket jag själv blev högst medveten om. Förr förstod väl kvinnor, speciellt med barn, att de fortfarande behövde mat och tak över huvudet även om mannen var ett svin. Mannen behövde någon som passade och uppfostrade hans avkomma, när han var på jakt eller jagade bort fiender. Utan en avkomma att skydda och ett stycke land att med spjut och yxa försvara för att barnen skulle slippa var och är det manliga livet ganska meningslöst. Möjligen kan man dricka så mycket mjöd man mäktar i lag med likasinnade, eller rista en stor ej flyttbar sten full med runor för att göra sig hågkommen, men det är väl allt. Att komma hem stolt med ett knippe fet fisk eller ett rådjur på axeln är något helt annat. De som kom hem tomhänta förtjänade att bli tadlade av sina kvinnor även om det ibland kändes enklare att ta sitt spjut och sin yxa och bara dra.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Det är väl rätt klart att behöver man inte anstränga sig utan endast leva på utplundrad skatter och bidrag därav ser kvinnorna att männen gott kan “dra”.
    Beväpnade är endast till del överlevnadskonstnärerna, landsbygdsbefolkningen. Den socialisterna till varje pris skall förinta.

    • Jan Andersson skriver:

     Förr lät man bli sin grannes hustru för grannen kunde komma hem när som helst och klyva ens skalle med vedyxan. Det ansågs av häradsdomaren som självförsvar. Och i jordbrukstrakter var det svårt att gömma hästen.

  • Göran skriver:

   Kvinnor söker biologiskt efter män som kan försvara dem och ge dem trygghet. Den mesiga svenska mannen uppfattas inte som en sådan karaktär, speciellt om något starkare erbjuds.

   I kommentarsfält kan jag ständigt läsa kommentarer från svenska män som tror att de ska uppfattas som bra män genom att vara “den hyggliga mannen för kvinnor” i jämförelse mot invandrade män som är “dåliga män för kvinnor”. På detta synsätt tror den mesiga svenska mannen att han ska vinna gehör hos kvinnorna.

   Män och kvinnor väljer inte varandra som partner på resonabla kriterier utan mer på utbyte av hormoner mellan varandra om de fritt får välja själva. Detta förklarar bland annat att kvinnor som använder P-piller totalt kan tappa intresset för sin partner när hon slutar ta P-piller utan att hon förstår varför. Utbytet av hormoner var manipulerat.

   Likaså förändras en mans hormoner när hans kvinna blir gravid. Intresset för andra kvinnor minskar vilket är naturens sätt att göra mannen mer omhändertagande av avkomman.

   Och precis som Jan skriver om nedan behöver en man en funktion för att fungera och det är hans biologiska roll. Män som inte får den tillfredsställd mår dåligt. Kvinnor som inte får sin biologiska roll uppfylld mår dåligt.

   Av rationella skäl med hänvisning till vad jag skrivit ovan bör alla svenska män totalt förkasta den feministiska rörelsen. Precis som Mats tolkar det, blir den den svenska mannens undergång.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, det lär finnas undersökningar som visar att kvinnor via doft attraheras av män som markant skiljer sig från dem själva genetiskt. Vilket sägs vara en spärr mot inavel.
   Något ligger det säkert i det.
   Å andra sidan är människan en kulturvarelse och de flesta män och kvinnor föredrar nog en partner med ett kulturellt uttryck de känner igen och förstår sig på.

   • Göran skriver:

    Ja, det är sant, men det blir en kombination av allt. Dagens svenska män gör misstaget att tro att svenska kvinnor vill ha dem bara för att de är svenska män och låter sig nöjas med det. Men, det krävs lite mer.

 3. Dandersan skriver:

  Det förekommer väl också en manlig motsvarighet.
  Där hämtas generna från Asiatiska länders kvinnor.

  • Niklas skriver:

   Ja, en del asiatiska kvinnor anses väl mer fogliga och mindre krävande än svenska kvinnor.

   • Göran skriver:

    Eller så vill de ha en kvinna som inte har något emot att vara en kvinna.

 4. Lars Mellblom skriver:

  Den som är intresserad av beteendevetenskap, speciellt om hur kvinnor väljer partner, bör absolut spendera några timmar med att läsa igenom länksamlingen Scientific Blackpill. Länkarna leder till ett stort antal vetenskapliga studier. Texten i länken beskriver kortfattat innehåll och slutsats. Uppställningen är föredömligt klar.

  Fransmännen har ett mycket bra uttryck, “pour ne pas mourir idiot”, för att inte dö varande en idiot. Läs Scientific Blackpill och undvik ett sådant öde!

  https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill

  https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill_(Supplemental)

  • Mats Jangdal skriver:

   Det var imponerande många stollerier de samlat där, varav en del, kanske mycket är helt sant!

   • Lars Mellblom skriver:

    Beteendevetenskap är inte en exakt vetenskap och svälvklart maste man läsa mer än kort sammanfattningen för att bedöma studiernas tillförlitlighet. Likväl, nog maste du erkänna att manga underliga beteende bland kvinnor vi mött eller känt till under arens lopp, finner sin förklaring i en del av studiernas slutsatser.

    T.ex, kvinnors dragning till valdsporr kan jag själv bekräfta, efter att för tjugo ar sedan ha marknadsfört automatiska hyrvideokasettdistributörer. Man kunde i realtid, via datorn som maskinerna var uppkoplade till, se vad och vem som hyrde vad, men det blir för langt för att berätta om nu när jag sitter pa ett kyligt hotellrum i nära tyska gränsen.

    • Mats Jangdal skriver:

     Jag hoppas du uppfattade att jag menade att en del av människors beteenden som de beskrivit korrekt, samtidigt verkar vara ett stolligt beteende sett utifrån rationella kriterier.

     Både kvinnor och män agerar märkligt vid många tillfällen. Det räcker väl att nämna de kvinnor som blir kära i typer som Juha Valjakala.

     Stämmer alla de där undersökningarna samtidigt, tvingas man konstatera att det kan inte vara många människor på vår jord som kan räknas som lyckliga.

 5. Lars Mellblom skriver:

  Joda, det misstänkte jag, men eftersom det redovisas sa manga studier, varav en del kanske är triviala, kan man med visst fog nog ocksa pasta att forskarna är stollig.

  Hur som helst, det samlade intrycket maste enligt min mening bli att människan, liksom andra däggdjur, i hög utsträckning drivs i vart beteende av vara gener och att det kan ge märkliga effekter i ett modernt samhälle. De verkliga stollarna är de som inte erkänna detta.

  T.ex, hybristofilia, som du nämner, är ju inget som den enskilda kvinnan själv funderat ut och sedan ägnar sig at. En sadan egenskap har utvecklats under tiotusentals ar och har tydligen räddat livhanken pa tillräckligt manga kvinnor för att etablera sig i deras genom, obs endast i kvinnors. Vem minns inte att under var ungdom tyckte flickorna att datidens värstingar var sa “käära”, som uttrycket var, medan vi vanliga pojkar bara var löjliga.

  • Mats Jangdal skriver:

   En av de största märkligheter jag noterat är att många kvinnor anser att det är legitimt och försvarligt att ljuga. Att de kan avgöra när andra inte kan hantera sanningen och att de själva är kapabla att servera en lögn som passar bättre än sanningen.
   Jag träffat tillräckligt många kvinnor som vid diskussioner utan omsvep intar den positionen och försvarar den, för att med övertygelse kunna påstå att det är en inställning många kvinnor omfamnar. Inte alla, men allt för många.
   Har också kunnat avslöja en del lögner där kvinnorna vid konfrontation om detta försvarat sig med att de tycker det var rätt och att min upprördhet över lögnen är bevis för dem att det var rätt att ljuga…

   • Lars Mellblom skriver:

    jag klickade paa länken till Scientific Blackpill för att se om det stod naagot om lögn. Se vad som kom upp var gaang!

    “Sorry, this page was recently deleted (within the last 24 hours). The deletion, protection, and move log for the page are provided below for reference.” Herr Google gillade inte innehaallet.

    Kolla om samma resultat ocksaa visas i Sverige.

    • Mats Jangdal skriver:

     Den sidan är borttagen. Men den andra, supllemental fanns kvar.

     Tja, hela debatten om om blackpill och incels känns konstlad. Däremot att det finns könsskillnader värda att utforska och hålla i minnet, det säger jag inte emot

Kommentarer är stängda.