Näringsbristen på SVT

Har av insatt person fått höra en tråkig historia om Uppdrag Granskning, UG, på SVT. Den är dock inte oväntad! Tror det finns många veganer på SVT, en del av dem är förmodligen djurrättsaktivister.
Som jag uppfattar det blir antikött-människorna bara mer och mer extrema. Först blev de vegetarianer, sedan veganer och nu ska de vara raw-food veganer.


Vi som varit med ett tag och lärt oss saker från grunden vet att en av de viktigaste milstolparna i människans historia var att lära sig tämja elden. Den ger inte bara värme till kroppen eller bostaden. Ännu viktigare är att vi lärde oss hetta upp maten. Dels dödar det bakterier, dels förändras proteiner och kolhydrater så att de blir åtkomliga för vårt matsmältningssystem. Detta i sin tur gör att våra hjärnor får mer näring, växer bättre och ökar vår intelligens.


All denna kunskap kastar dessa ungdomar som vägrar lära av äldre generationer bort. De gör sig själva bokstavligen mer korkade. Tyvärr är det sådant som grasserar på mediaredaktionerna i Stockholm. De vet inte bättre, men tor att de vet allt och att de har ett heligt uppdrag att upplysa världen om det.


När de i morgonprogrammet den 26 oktober diskuterade DNs tilltag att låta Greta styra tidningen en dag i december, handlade det inte om att granska klimatfrågan. Det handlade endast om i vilken utsträckning man kan låta aktivister styra det journalistiska arbetet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Näringsbristen på SVT

 1. Göran skriver:

  ”Det handlade endast om i vilken utsträckning man kan låta aktivister styra det journalistiska arbetet.”

  Men, alla journalister i stort är aktivister. Det är denna brist på självinsikt som är en av de mer irriterande saken med dagens journalistik.

 2. Gunnar Littmarck skriver:

  Nu är det som tusan om SVT och globalt msm kan fortsätta vara tysta om Bidens kopplingar till Kina och hans grova kriminalitet.

  https://www.youtube.com/watch?v=cMOq_fWIS2s&feature=push-lbrm&attr_tag=wfn_zKsoq-ez07Rk%3A6

  Bannon brukar hålla det han lovar och har tänkt sprida allt mer allt grövre genom allt fler kanaler till valdagen.

  Bara tänk om Trump får en period till och startar urstädning av den djupa staten som gör folket och mindre för5etag så stor skada globalt?

  Då kommer andra länder tvingas följa efter för ekonomin tillåter inget annat.

  USA får då över 10% tillväxt nästa år och omvärlden är fortfarande tyngd av lockdown, klimatpolitik och den djupa staten.

  Fegisen Boris lär vänta med en hård Brexit tills han ser vem som vinner valet för Biden är på Brysselbyråkraternas sida och Trump på ett fritt Storbritanniens.

  Nu ger jag den goda utvecklingen över 50% chans, d.v.s. Trump vinner en hård Brexit EU läggs ner med klimatpolitik och tillöhörande3 energipolitik, FN och alla liknande organisationer reformeras eller läggs ner, den allt djupare staten globalt kommer reduceras med kraft och Kinas ledning stoppas i sin framfart för världsherravälde.

  Följ hur Tyskland bröt avtal på avtal under 1930:talet utan att ledarna i väst trodde de skulle gå vidare, så se Kina som numer öppet talar om att invadera Taiwan efter omvärldens tama reaktion på Hongkong och Kinas alla avtalsbrott inkl de som gav de medlemskap i WTO.

  Bara tänk vilken hoppfull jul vi alla kan få.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Aktivism (i alla avseenden) är förmodat en ”välfärds-sjukdom” som endast professionen inom själavård kan avhjälpa/mildra.
  Påfallande många av de ungdomar som upplever sig inte ”synas”, är bortskämda ”curlade”, vilsna i sin begreppsuppfattning. Inte sällan uppfostrade i en välbärgad miljö, där konsumtion inte saknats.

  ”Självsvält” som politisk idé får allt större utrymme i samhället, och där finner vi allt mellan himmel och jordfräs inom likartade organisationer: klimathysteriker, xr, djurrättsrörelse, osv, osv.

  Ett välfärdsproblem likt fetma, diabetes, och andra metabola sjukdomar.

 4. Ivar Andersson skriver:

  ”Först blev de vegetarianer, sedan veganer och nu ska de vara raw-food veganer.”
  Om de äter närodlat så blir de inte gamla i Sverige där soja inte odlas.

  • Thomas skriver:

   SD tycks själva ha fastnat i en vegoburgare… Fram till slutet av 1980-talet var Bryssels jordbrukspolitik ett sätt att få fram en ”söndagsstek” på särskilt fransmännens bord. Det var själva grunden efter krigsåren. Efter 1992 blev det istället några stora multibolags behov av jämna priser på jordbrukets ”råvaror”, spannmål främst. (marknaden hatar osäkerhet). OK, den”säkerheten” skulle skattebetalarna stå för – men bolagen ville inte att det skulle framstå som det var – industristöd – utan ansåg att det var jordbruksstöd. Så därför försvann alla form av marknadsfunktion för jordbruket genom lokal byråkratisk reglering i alla jordbrukets funktioner. Detta är numera ett axiom där staten samarbetar på olika sätt med ”näringslivet” runt jordbruket. En fenomenal funktion, ett äkta ”bondfångeri”, inte bara av den agrara befolkningen utan i stort sett hela EUs befolkningen har gått på detta gigantiska lurendrejeri… (Det är så kriminellt att det endast finns en sak att säga: Jordbruk är en skitbransch..!!)

 5. Göran skriver:

  Det finns en tjej som blev vegan och sedan satte sig ned för att samla argument för att vara vegan. Det slutade med att hon skrev en bok om hur destruktiv det var med växtodling där hennes slutsats var att växtjordbruk är det mest miljöförstörande som människan har hittat på.

  Och så kan det vara. Vissa forskare hävdar att matjorden är slut om cirka 60 år.

  Det enda jordbruk som är bra, är djurhållning. Det är bra för jorden, växter och proppar oss människor fulla med näring.

  Som en kommentar till artikeln. EU är inte svenska bönders största hot, utan det är LRF. De lurar i bönderna en massa skit rent ut sagt om man ska utgå från LRF:s reklam med rena nonsensproppagandan.

  • Thomas skriver:

   Jo, LRF fick monopol på bönderna 1932… och har det märkligt nog fortfarande.. men idag är det inte bönder som dominerar i LRF utan Swedbank, Arla, Jordärgarförbundet och en hel del andra som gjort sig en karriär och vill placera sina inkomster i något ”värdesäkert”. (Jag skulle kunna peka ut några typfall men då blir man kanske åtalad i dessa tider…) Själva jordbruket och dess produkter måste bli ännu billigare för att klara konkurrensen, men who cares… och veganer och djurrättare är bara ”nyttiga idioter”…

   • Göran skriver:

    Bort med all skatt på mat och matproduktion. Storbritannien har ingen matmoms, så varför skulle Sverige behöva det?

    Dessutom djupt omoraliskt att lägga skatt på mat. Ungefär: Vill du inte dö, betala skatt. Eller: Du har endast rätt att leva om du betalar skatt.

    Då ska man komma ihåg, att politiker och liknande endast lever på grund av att jag lever.

    • Thomas skriver:

     Då CAP är ”bara” 30-40% av EUs budget (från förr 80%) så detta en stort irritationsmoment för alla… då det idag endast berör 25 000 medborgare i landet så är det givetvis lätt att kritisera och helst minska detta i reda pengar och procent.
     http://capreform.eu/cap-decisions-make-slow-progress-towards-the-green-transition-i-definitions/

    • Åke Sundström skriver:

     Inget sannliberalt samhälle godtar ett så högt skattetryck som vårt, men givet det faktiska läget är moms en mindre skadlig utväg än att behöva skatta för inkomster under existensminimum. Enbart moms, lika för allt och alla – därmed med små fuskmöjligheter – är ett bättre recept.

     Grundbulten för ett blomstrande Sverige är och förblir att hårdbanta den välståndsförstörande offentliga sektorn. Lätt fixat, givet att de borgerliga partierna vänder socialismen ryggen och står upp för sina väljares mer frihetsliga värderingar. Ett steg som säkert M:s partisekreterare Strömmer önskar sig, men som den fegare riksdagsgruppen inte tycks orka med.

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Inbillar mig att, statstjänstemännen på SR/SVT, de troende på ett högre väsen man kallar för socialism, gör vad kan för att svälta ihjäl befolkningen genom att använda LIVSMEDELSRANSONERING. Stalin praktiserade det med framgång och Hanna Stjärne skall nog lyckas med uppdraget att övertala folket till självspäkning och en förtida död.

 7. Åke Sundström skriver:

  Fortfarande fokus på fel pianister. De sanna skurkarna är dagens korrumperade kunskapselit, framför allt våra samhällsvetenskapliga professorer som tiger om sönderfallets huvudorsaker: den reella demokratins död och alla de förödande planekonomiska systemfelen inklusive nollräntan, skuldberget och framtidsimperialismen i sedeltryckandet spår.

  Medansvar vilar inte minst även på förment ”borgerliga” politiker som ingenting heller låtsas se eller förstå och som därmed gör sig medskyldiga i högre grad än Greta och hennes vilsna generationskamrater. Problemet är inte att de senare ”vägrar lära av äldre generationer”. Det är de äldre generationerna själva, lärarkårerna och tredje statsmaktens chefer på SVT, DN och SvD som leder råttparaden mot avgrunden.

Kommentarer är stängda.