Paludan, Greta och de andra

Vilka är vi redo att tillåta praktisera sin yttrandefrihet? Vad får de säga? Hur får de säga det?

När halvdansken, halvsvensken, Rasmus Paludan säger att han ämnar protestera mot islam i Sverige, eventuellt genom att bränna en koran, blir det upplopp på platsen direkt. Han behöver inte ens visa sig där. Det räcker till och med med att någon annan tror sig veta var Paludan ämnar dyka opp så blir det upplopp. Inget av det Paludan gör är olagligt.

Mediesverige utropar närmast unisont att Paludan måste stoppas, hans yttrandefrihet är en skam. Svensk media, med världens äldsta tryckfrihet i ryggen, anser att Paludan måste tystas. Detta trots att de ligister och terrorister som skapar kaos med hänvisning till sitt hat mot Paludan anfaller polisen, bränner och förstör, vilket alltihop är grovt olagligt. Rikspolisen säger att man funnit att även utländska aktörer ligger bakom uppmaningar till våld mot polisen och det svenska samhället. Men hundhuvudet sätts på Paludan.

Greta Thunbergs vänner, klimatalarmisterna, ockuperar gator och huvudleder i och runt rikets huvudstad. De släpper inte ens fram ambulanser i utryckning. När medborgare eller polis tar sig för att flytta på brottslingarna, ingen har rätt att begå brott för att säga sin mening, då angriper media de som gör vägen fri igen. Media redovisar brottslingarnas åsikt att de anser sig ha rätt att tvinga Sveriges regering att vida åtgärder för att styra klimatet, men media kommenterar inte det odemokratiska och orimliga i dessa krav.

I varenda social kanal på internet har vi de senaste två åren sett okunniga och uppskrämda människor ropa på extrema restriktioner för alla människor på jorden. Det är rädslan för covid som fått allt för många människor att kasta alla rättsstatens principer över bord. I Kina fortsätter myndigheterna att behandla folket just så diktatoriskt som en totalitär regim kan göra. Svenska statens megafon, SVT, redovisar detta, men samtidigt är mediehuset fortsatt uttalad vaccinförespråkare och domptör av folket.

Det är postmodernismens marxism vi ser, inte bara kommunismens marxism utan även en kopia på Groucho Marxs filmreplik:
“Those are my principles, and if you don’t like them…well I have others.”
Det finns inte längre några generella principer, det finns bara marxismens principer, och de kan variera. I varenda fråga bestämmer media vad som rätt eller fel, sant eller falskt, och det finns ingen koppling till logik eller verklighet. Sådan är vår nya värld och media är dess främsta budbärare och organisatör.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Paludan, Greta och de andra

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Och SVENSKEN är bedövad och nerdrogad med UTPLUNDRADE skattepengar. Aldrig ifrågasätts det. Varför?
  Hur djupt ner i träsket skall vi sjunka?
  Tack Mats, en strimma av hopp.

 2. Jan Andersson skriver:

  I reklambranschen vet man att timingen är avgörande för hur ett budskap uppfattas; det är därför brevlådan fylls med reklamblad när det är avlöningsdags för de flesta. Rasmus Paludan har en synnerligen taskig timing eftersom muslimernas reaktioner är förutsagda och förväntade, och svenska folket nu har skallen full med bekymmer för Ukraina och att hata Putin. Budskapet må vara aldrig så angeläget och motiverat, men just nu orkar ingen ta det till sig och det blir bara ännu ett omöjligt svårt problem att ta ställning till. Och priserna stiger, problemen ökar; tusentals säljare och affärsmän ”ser bara om sitt hus” för att inte drabbas av orostiderna. Men vad som är saklig berättigad oro och vad som kommer att dunsta bort ur folks medvetande snart, vet ingen i dagsläget.

  Men muslimerna i sina getton har ingen vetskap om vad svenskar oroar sig mest för. De talar ett annat språk, läser helt andra ”felvända” skrivtecken, ser inte på svensk TV, och har i svenska ögon bara de negativt klingande identiteterna ”flykting” och ”muslim” hängande över sig. Unga män som får sin identitet kränkt och förnedrad upprepade gånger reagerar med våld. Det gör svenska, norska och danska killar också, om de nu inte är så feminiserade så att de låter bli och får de leva med förnedringen resten av livet. Det gäller förresten alla mobbningsoffer i den helsvenska skolan också; att markera en gräns, ”hit men inte längre” kan vara livsavgörande för en ung man. Många har väl hört talesättet: ”En man är som en spik; har han en gång böjt sig är han inget att ha längre”.

  Kvinnorna förstår inte: ”Det är väl bara att strunta i vad de säger, för oss är du en fin person”.

  Det stora problemet med alla invandrare är för både dem och oss, att de inte (som Zlatan) kan få en positiv identitet, därför att ingendera sidan besitter resurser att vidta de ganska omfattande och krävande steg som behövs för att en invandrare ska ”bli någon” i Sverige.

  • ivarandersson skriver:

   Jan
   Eftersom det är val i september kommer regeringen att dela ut valfläsk för att få sitta kvar.

 3. Niklas skriver:

  Finns det någon koppling mellan de stenkastande ungdomarna och de gängkriminella, med tanke på att det är polis och räddningstjänst som främst angrips och att båda tycks verka i samma områden?

  MSM lär ju vara ovilliga att sprida eventuella samband, så sanningen får ju sökas annorstädes.

  • Mats Jangdal skriver:

   Tvärtom! MSM sprider gärna att det är kriminella gäng. För det andra alternativet, att det är invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet, vill de inte alls berätta om.

   • Göran skriver:

    Det är nog bara vanliga invandrare av en viss sort som passar på att spy ut sitt hat mot Sverige och använder sig av koranbränning som en legitimitet.

    Det är inga kriminella gäng som är religiösa för det mesta dessa gäng gör är inte harma enligt islam. Straffen enligt sharia för deras verksamhet skulle utrota dem. Möjlig kan de stödja sig religiöst på att brott mot icke troende inte är brott. Det är okej att göra brott mot svenskar och i Sverige om det främjar islams utbredning.

    Man ska inte glömma att i islamiska länder sker det ständigt mer eller mindre lynchningar i still med uppbåd mot folk som har påståtts skändat islam.

    Vad vi ser i Sverige är bara deras kultur och vi ska ju ha multikultur. Bjuder man in multikulturen får man ta både fördelarna och nackdelarna.

    Glöm nu inte bort att rösta på socialdemokraterna i år. Det blir en vinst lite längre fram. Fast kanske inte för etniska svenskar.

    • Mats Jangdal skriver:

     Ja, det är skarp varning till hela svenska folket och i synnerhet våra politiker Westerholm lämnar där!

 4. Göran skriver:

  Under år 2021 ökade antal dödsfall överlag inom USA:s arme med 40 %. Ingen vet vad det beror på – ännu. Någon föreslog att det kunde bero på klimatförändringarna.

 5. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Har ställt följande fråga till justitiedepartementet:

  Är det en mänsklig rättighet att i yttrandefrihetens och/eller demokratins namn få kränka religiösa känslor?

  Yttrandefriheten behövs ju inte för att skydda allting som människor är överens om. Det är först när något är provocerande eller utmanande som yttrandefriheten sätts på prov.
  I en dom i Europadomstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg den 25 oktober 2018 fastställde domstolen en fällande dom mot en österrikisk kvinna för att hon kallat Muhammed pedofil. Bakgrunden var en överprövning av en tidigare dom 2011 i Österrike. Där hade kvinnan dömts till böter för uppgiften att Muhammed vid 56 års ålder hade gift sig med en 6-årig flicka. Kvinnan ansågs genom sitt uttalande ha sårat religiösa känslor och det var straffbart.

  Mvh,

  • Mats Jangdal skriver:

   Vi tycker annorlunda i Sverige. Hädelse togs bort som straffbar gärning 1970.
   Förutsätter att Europadomstolen tog hänshyn till vad österrikisk lag säger.

   Blir det straffbart kritisera islam är vi alla förlorade!

   • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

    I Österrike dömdes hon till böter!

    Mvh,

    • Niklas skriver:

     Nu var Paludan anmäld för hets mot folkgrupp av Malmö-polisen.

 6. Pingback: Paludan, Greta och de andra | ulsansblogg

 7. Jan Andersson skriver:

  Det finns mer hunger efter kärlek och uppskattning i världen, än efter bröd.
  /Moder Teresa

Kommentarer är stängda.