Cancel-culture bakbinder världen

Cancel-culture är nu en del av vardagen, dels vår civila mellanmänskliga, men framför allt den politiska. Cancel-culture är ett nytt begrepp i den politiska vokabulären oavsett land. Tillsammans med deplattformering är det den socialistiska diktarurens nya verktyg i den digitala eran. Det handlar om att göra motståndaren, även på gräsrotsnivå utan plats att framföra sina åsikter och sin politik. Cancel-culture handlar också om det som svenska sossar excellerat i sedan 80-talet, nämligen återställarpolitik.


Socialister när ett innerligt hat till allt borgerligt. De kan troskyldigt säga att så inte är fallet, men vid minsta tillfälle slår de till skoningslöst. Så när Fälldin slagit Palme ur statsministertaburetten växte hatet till toppnivå. Folkpartiet lurade skjortan av Fälldin och bildade minoritetsregering med låtsasborgerlig politik. När de förlorade mot sossarna gick flera Fp-ministrar över till sossarna för ambassadörs- eller ministerposter. Så borgerliga var de.


Sossarna talade öppet om sin återställarpolitik. Sverige är deras och endast deras. Allt en borgerlig regering gjort måste göras ogjort, även om det är skadligt för riket med återställaren. Det blev samma visa efter regeringarna Bildt och Reinfeldt, återställare.


Redan som barn, när det endast fanns ett parti i Sveriges riksdag med det beskrivande ordet ”demokraterna” i partinamnet insåg jag att detta inte var någon garanti för demokratiskt uppförande. Det verkade närmast vara ett sätt att söka släta över motsatsen.


Demokraterna i USA är lika lite intresserade av demokrati som de svenska. Det är bara makten de är intresserade av. Därför har de i fyra års tid intensivt sökt deplattformera Donald Trump och utlovat återställare av allt han gjort. I detta ingår ett oändligt ljugande från demokraterna, både om vad de själva är och vill, samt om vad Trump sagt och gjort.


Till sin hjälp har de haft medströmsmedia, MSM, vilka sedan länge domineras av vänstersympatier och ägarmässigt innehas av sympatisörer till vänstern. Trumps motdrag har främst varit Twitter. Till det ett antal fria, eller oberoende kanaler som han inte styr, men som stött honom. Till en början hade han Fox på sin sida. Men när Rupert Murdoch lämnade över till sin dotter visade det sig att hon var en antitrumper och Fox bytte snabbt sida, i lagom tid till valrörelsen.


Smutskastningen av Trump har varit makalös. I Sverige har all etablissemangsmedia aktivt tagit ställning mot Trump, enbart på grundval den propaganda mot honom som amerikansk MSM pumpat ut. En följd av detta är att svenska folket lurats tro att Trump är värre än Hitler. Att han är en fara för demokratin och värdlsfreden. Han som är den enda president på senare år som inte startat nya krig. Tvärtom, han har bidragit till flera fredsavtal. Endast en minoritet av svenskarna har bildat sig en mer rättvis uppfattning av Trump.


Som en konsekvens av desinformationen åtnjuter Stefan Löfven och hans regering fortfarande ett förtroende hos över 20% av svenska folket. Trots att folket anser att han är en dålig statsminister och regeringen usel. Men rädslan för vad som skulle hända om inte sossarna, ”som alltid styrt Sverige” skulle lämna över makten till någon annan är för stor. Ingen av dem funderar över hur illa det kan bli om Löfven får fortsätta styra.


Ett lite udda och i sig opolitiskt exempel på deplattformering är brukspatron och baron DeGeer i Lesjöfors i Värmland, som älskade bandy. Lesjöfors hade ett eget aktivt lag då. När han på femtitalet fick höra att den lokala sporthandlaren tagit hem klubbor till den nya sporten ishockey, gick han dit och förbjöd dem att sälja sådana. Allt för att gynna bandyn.


Ett annat och definitivt politiskt är när Olof Palme såg till att blockera Gustav Petréns karriär i svensk förvaltning. Petrén grundade Medborgarrättsrörelsen i Sverige, MRRS. Senator McCarthy i USA ägnade sig under kalla kriget åt deplattformering av kommunister. Han var så hårdhänt och framgångsrik att det slog över och han har senare fått tjäna som exempel på otillbörlig censur.


Men nu är det demokraterna som utöver sin version av maccarthyism. Det har under hela valåret 2020 rått en intensiv hetsjakt på republikaner och trumpanhängare i MSM och från demokraterna. De ägnar sig åt ett slags kreativ bokföring av allt republikanskt de kommenterar och hetsar emot. Som alla vet, om man ska ha framgång i sådan bokföring gäller det att ha nollorna på sin sida. Dessa nollor kan exemplifieras med BLM och Antifa, men det finns många andra.


Nu efter valet har de gått till storoffensiv mot Trump och konservativa människor. De har gjort det tillsammans med Bigtech i samförstånd och samarbete. Trump är permanent avstängd från Twitter. Google, Apple och Amazon tar bort alla möjligheter att via deras plattformar nå Parler, som är ett alternativ till Twitter. Youtube har tagit bort allt med Steve Bannon, Trumps kampanjledare i förra valet. Webläsaren Mozilla anser att internet måste byggas om för att tysta hat på nätet, (från höger naturligtvis). Facebook kommer att radera hat mot svarta, men inte mot vita (för det senare är inte rasism).


I Sverige stänger Swedbank med styrelseordförande Göran Persson ner bankkontona för den fria tidningen Fria Tider. DNs ledarskribent Peter Wolodarski tycker på Twitter att Annika Sörenstam ska skämmas för att hon tagit emot en utmärkelse från president Trump. I GP kräver en svensk läkare hårdare, totalitära tag av regeringen för att stoppa corona. Andra anser att ett coronagestapo som förföljer alla som är tveksamma till att vaccinera sig, som inte vill bära mask, och som hänvisar till vetenskap för att påvisa att dödligheten egentligen är mycket låg för Covid 19. Kort sagt alla som hyllar frihet och anser stränga åtgärder är opåkallade. Åter andra vill se liknande åtgärder för att hota, straffa och deplattformera ”klimatförnekare” (tänk: miljöpartister mfl).


Håll i hatten, för nu kan det gå snabbt utför och den globala totalitära samhällsordningen kan vara införd i Sverige, EU och USA redan innan det svenska valet 2022!
Polen är det enda land som just nu går mot strömmen. Där införs tuffa böter för Bigtech om de censurerar polska inlägg, polsk debatt och polska medborgare!

Här är ett exempel från Twitter hur en vanlig medborgare blockerats från det mesta i det vardagliga livet som kräver digital uppkoppling.
https://twitter.com/mtgreenee/status/1347955436092346370

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

72 svar på Cancel-culture bakbinder världen

 1. Thomas skriver:

  Pandemilagen har alla funktioner som krävs för att styra tillvaron.. (Vi som följt djurskyddslagen och dess olika funktioner ser den exakta parallellen i konstruktionen.) Hmm… Folket kommer in på banan alldeles för sent..

  • Thomas skriver:

   Förresten… Riksdagen röstade igenom den 17 december 2020 att Sverige skall driva igenom Agenda 2030… sägs det.??!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Konstigt, jag har letat efter de ca 45 medborgere i den så kallade ”riksdagen” som sade ja till den nya undantagslagen (pandemilagen).
  Vi vet inte heller om SD röstade emot eller är Sverige numera helt prisgivet till ett socialistiskt gangstervälde?
  Förresten, hur länge dröjer det innan vi tvingas bära en sk. QR kod eller streckkod fullt synlig som bevis på att vi är ”vaccinerade” mot ett kines-virus.
  Hitlers visioner lever vidare i socialistmarionetten LÖFVEN kanske.

  • Thomas skriver:

   Låt dig inte förblindas! Bonden och författaren Anders Kilian Larsson betraktade förundrad den tidiga demokratins fall när olika totalitära ideologier poppade upp parallellt med det svenska försöket till demokrati med partistyrd Riksdag.. Allt detta som nu kokar ihop till en enda soppa..

  • Göran skriver:

   Du kan se vilkas som röstade och hur de röstade enligt följande:

   1. Gå till https://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/en-tillfallig-covid-19-lag_H801SoU23
   2. Skrolla ned till Ärendets gång och klicka på Beslut.
   3. Skrolla nedåt så finner du tabeller på hur partierna har röstat. Under varje sådan tabell finns Visa ledamöternas röster.

   Jag vill här passa på att noter att eftersom Riksdagen inte har full bemanning utan varje parti röstar med en proportion till antalet ledamöter de har, kan vi medborgare inte få veta vad varje enskild ledamot anser i varje fråga. I detta fall kan vi inte se vilka ledamöter vi bör kalla landsförrädare, mer än de som röstade.

   Vad jag kan tolka av röstningen så röstade SD nej till pandemilagen.

   Notera även att i fråga om stöd till företagen, så röstar som enda parti vänsterpartiet nej till det. Vänsterpartister är så förbaskat korkade att de inte förstår att företag har anställda som drabbas av den pandemilagen som vänsterpartiet är med och röstar fram.

 3. Dandersan skriver:

  Agendan visades tydligt kl 21 i TV2 igår.
  Ingen där som uppfattade att protesterna baserades på känslan av att valet inte gått rätt till och att tydliga filmer från vallokaler inte förklarats. Vad gjorde en back med röster under täcket och varför togs de fram först efter rösträkningen officiellt avbrutits?
  I Sverige visades en spricka i Estonias skrov upp. Det föranledde en ny utredning för att förklara och slippa ovisshet och rykten.
  Igår har medias ointresse för demokrati visats. Ännu en gång!

  • Göran skriver:

   Offentliga data från valet visar t.ex. att Donald Trump fråntogs 432.000 röster i Pennsylvania. Det är röster han först fick men som sedan har tagits bort.

   Ingen är intresserad av att veta hur det gick till och vad som var orsaken till det.

   • Åke Sundström skriver:

    Är det verkligen sant, att “offentliga data” bekräftar röststölder. Verifiera med källa, tack.

    Men att “ingen är intresserad av att veta” är förstås osant, fast det just nu kan verka så och deep state gör sitt bästa för att lägga locket på.

    • Thomas skriver:

     Det är så mycket egendomliga uppgifter som cirkulerar just nu så vad som är vad är nästan omöjligt att förstå…
     Att det skall finnas “offentliga data” som är trovärdiga är lika otroligt som att fake news skall vara trovärdigt..
     Eller hur man skall uttrycka sig.
     (vissa inslag på tuben har märkliga rubriker, som åtminstone jag tolkar som ett sätt att gå runt automatcensuren…)
     Det som är riktigt spännande är hur Trumpen skall tackla den närmaste tiden.. oavsett om han får kicken eller ej..
     De mer personliga kontakter jag har i USA tycks trots allt reagera mot vad som sker, trots att de kan kallas för “medelsvenssons”..

    • Göran skriver:

     Det går att ladda ner data om röstningen från olika myndigheter, även om det är svårt att hitta den. Men det finns folk som klarar av det.

     Lyssna på följande intervju med personer som har laddat ned data och analyserat den:

     [https://www.youtube.com/watch?v=e2mH9X4jQT8]

     • Åke Sundström skriver:

      Tack för övertygande bevis för att valfusk förekommit, fast tveksamt om man kalla uppgifterna för “offentliga data”.

      Det mest häpnadsväckande är väl forskarvärldens tigande, både i USA och i än högre grad här i Sverige. Har någon enda svensk statsvetare sagt ett enda pip om alla de uppenbart borttrollade Trumprösterna?

      Och de oligarker som enligt Mats allt styr och ställer, var har dom hållit hus? Eller är det kanske trots allt Rockerfellerklanen som organiserat borttrollandet av valsedlar?

      • Göran skriver:

       De nyttiga idioterna gör jobbet åt oligarkerna.

       • Åke Sundström skriver:

        Nej, där misstar du dig. Rockefeller och Soros älskar inte USA:s vänsterparti, de inser att eventuella vinstlotter förr eller senare drabbar dem själva som en bumerang.

        Självmål – precis som Svenskt Näringsliv gör med sitt stöd till den dåraktiga klimatpolitiken. Under mottot “in the long run we are all dead”, som han sa, lord Keynes, den cyniske lorden, fortfarande en guru för våra ekonomiprofessorer.

        Oligarkerna lägger sig sällan sig i politiken, de har haft fullt upp med att tjäna lättvunna miljarder på bl a Englands och Sveriges övervärderade valutor. .

        I USA har de ingenting haft att hämta – men kan få med Biden vid rodret. Och då handlar det inte om att “göra jobbet” åt honom, utan att bidra till att han förlorar jobbet.

        .
        .

    • Mats Jangdal skriver:

     Det redovisas inte så i klartext. Men vad jag förstår går det att ta offentliga siffror och räkna plus och minus så kan man få fram detta. Det som Supreme Court inte ville göra.

 4. Jan Andersson skriver:

  Återigen – idag är allt känslostyrt, till och med sportnyheterna handlar bara om vem som är ovän med vem. För den som verkligen är intresserad av sporten är det nästan helt irrelevant. Samma gäller inte minst inom politiken, säg inte ett enda förfluget ord för då är du rökt. Kvinnliga reportrar av bägge könen hugger direkt och leder snabbt in en intervju på helt irrelevanta villospår. Den stackars politikern kan inte leda tillbaka samtalet för då är alla i media helt överens om att vederbörande har en dold agenda och måste avslöjas. Det blir svarta rubriker och boulevardpressen säljer sitt lösnummer i kassan på ICA en dag till.

  Ur Wikipedia: Theodore ”Teddy” Roosevelt, född 27 oktober 1858 i New York i New York, död 6 januari 1919 i Oyster Bay på Long Island i New York, var en amerikansk politiker. Han var USA:s vicepresident mars–september 1901 och därefter USA:s president åren 1901–1909. Slut citat.

  Han var kanske den populäraste presidenten någonsin. Men då fanns varken radio eller TV och inget Internet. Pressens journalister rapporterade fakta och det var därför vissa blaskor blev världberömda, till exempel New York Times.

  Han hade inte haft en chans idag för han lär ha haft ett irriterat röstläge och en gäll röst, dessutom var han retlig och kryddade sitt tal med ovidkommande småord. Och inte nog med det, han uppvisade också konstiga ansiktsryckningar. Dagens medströmsmedia hade gjort slarvsylta av honom första intervjun.

  Jag är gammal nog att minnas Bertil Ohlin, folkpartiledare på femtiotalet. Då var Folkpartiet största oppositionsparti men arbetarna i Sverige misstrodde honom för hans aristokratiska “snobbiga” tal och han hade blivit totalsågad i dagens media; inte på grund av sin politik utan långt tidigare.

  Många förvånar sig storligen över Stefan Löfvéns opinionssiffror. Men vad finns det för alternativ? Löfvén må vara den han är, men är faktiskt den ende som i och med benägen hjälp av media åtminstone försöker verka intresserad av sitt jobb. Och det går kanske hem i stugorna, för något annat kan man inte hitta som skulle kunna ge poäng. Men låt honom hålla på ett tag, så kanske han lär sig!

  Trump säger för mycket om personligt ansvar och tungt arbete, Biden säger vad folk vill höra och så ska det låta! Nu kan vi trycka på gilla-knappen igen!

  • Dandersan skriver:

   Nu är det snart bra RT som är öppen och relevant: https://www.rt.com/shows/crosstalk/512082-speech-assault-american-politics/
   För den som kan och vågar se saken från en annan plattform!

   • Dandersan skriver:

    De hänvisar till Riksdagsbranden 1933 i Berlin.
    Då fick Tyskland enpartivälde eftersom kommunisterna fick skulden för branden. Lägligt för den lille korpralen!
    Vart är USA på väg?

    • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

     Domestic Terrorism A CURATED COLLECTION OF LINKS

     https://www.themarshallproject.org/records/1225-domestic-terrorism

     Mvh,

     • Mats Jangdal skriver:

      Jag förstår hur du tänker Claes-Erik. Du vill avslöja hur Trumps motståndare använder statsapparaten och cancel-culture för att utpeka honom som landsförrädare och samtidigt dra glömskans tjocka täcke över honom.

      Men både och går inte, inte samtidigt och egentligen inte alls.
      Den som en gång stämplats och dömts som landsförrädare blir aldrig glömd, tänk Anckarström eller Oswald.
      Den som en gång blivit bortglömd vill man inte lyfta fram igen.

      Just nu framstår amerikansk politik som kalleboll, det är spelet utan regler som de tecknade figurerna Kalle och Hobbe spelar.
      Vi har nog inte hört det sista av Trump ännu. Det viskas på webben, men svårt att bedöma rimlighet och sanning.

  • Göran skriver:

   Moderaterna i Sverige säger inget. Förmodligen för att de är korkade, för med tiden kommer även “Cancel Culture” till dem också.

   Å andra sidan, kanske det är bra, för det ökar marknaden för riktiga frihetliga organisationer.

 5. Göran skriver:

  Tittar man på företag som Twitter, Facebook, Google och Amazon så kan man tro att det är dessa företags ledning som är förespråkare för cancel-culture. Men, det verkar som om det är dessa företags vanliga arbetare som står bakom cancel-cutlure.

  Amazons avstängning av Parler verkar vara en åtgärd som är gjord i rädsla hos Amazons ledning att arbetarna ska ställa till problem.

  Vad har Twitter, Facebook och Google gemensamt? Jo, de skapar inte själva värde utan det är deras användare som skapar deras värde. Det är användarna som skapar deras annonsintäkter. Så de korkade anställda i dessa företag vill slänga bort dem som ser till att de får en lön.

  Denna cancel-culture är i princip bra, för den kommer att ge ökad konkurrens. Desto mer folk de bannar desto större blir möjligheten att skapa ett konkurrerande alternativ.

 6. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Donald Trump could be planning Turnberry trip as Scots airport told to expect a high-flyer the day before Joe Biden’s inauguration
  January 3, 2021

  “There is a booking for an American military version of the Boeing 757 on January 19, the day before the inauguration,” the anonymous source told The Sunday Post. “That’s one that’s normally used by the Vice-President but often used by the First Lady.”

  https://www.sundaypost.com/fp/donald-trump-could-be-planning-turnberry-trip-as-scots-airport-told-to-expect-a-high-flyer-the-day-before-joe-bidens-inauguration/

  Scotland’s Leader Says Trump Wouldn’t Be Allowed To Visit Under Pandemic Rules
  January 5, 2021

  https://www.npr.org/2021/01/05/953627011/scotland-s-leader-says-trump-wouldn-t-be-allowed-to-visit-under-pandemic-rule?t=1610380464229

  Mvh,

 7. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Trump and His Many Billionaire Enablers
  JANUARY 11, 2021

  https://inequality.org/great-divide/trump-many-billionaire-enablers/

  Mvh,

  • Stefan Eriksson skriver:

   Så är ju nu det politiska systemet upplagt i USA. Utan ordentligt med pengar för reklamkampanjer och valrörelse kommer kandidaten inte att synas någonstans.
   “Listan” på miljardärer som stöder demokraternas kampanj finns väl redan, om inte, så dyker den upp i det snaraste. Var så säker.
   Jag vet inte, men tror att representanthuset har rätten att informera sig om donationer av större mått, ungefär som här hemma.

   • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

    Det amerikanska politiska systemet skapar ofrihet bl.a. för den den exekutiva makten!

    Mvh,

    • Stefan Eriksson skriver:

     Hur menar Ni nu? Är det för att presidentämbetet i USA utser domare i deras “högsta domstol”? Jurister skall begränsas i sin frihet att tolka lagar, det är själva kärnan i deras uppdrag att markera var gränsen går i laglig mening.
     Den exekutiva makten skall förmodat vara bunden vid lagens innebörd, och inte ha friheten att väga in politiska uppfattningar som underlag för dess beslut.
     Så, att det politiska systemet skapar, i så måtto, ofrihet, finner jag vara fullt i sin ordning.
     Eller har jag fel uppfattning där?
     Utveckla gärna!
     Med vänlig hälsning

 8. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Hur vet man om publicerade nyheter är sanna eller falska?

  Barack Obama Alleged ‘Tweet’ Mocking Donald Trump’s Twitter Ban Is Fake: Report

  Utdrag:
  ”There is no evidence that Obama tweeted it, and it does not appear on his Twitter timeline. The former president’s last tweet was posted Friday and was related to Wednesday’s Capitol riot. There are no posts about Trump’s ban on his Twitter page.”

  ”USA Today also confirmed that the archived page from the Internet Archive Wayback Machine of Obama’s official Twitter page on Jan. 9 didn’t show the alleged tweet.”

  ””The claim that former President Barack Obama released a tweet making fun of President Donald Trump’s Twitter ban is FALSE, based on our research. The tweet is fabricated as there is no evidence of the tweet on Obama’s timeline and archived versions of his page. Obama has not commented on Trump’s permanent suspension from the platform,” the outlet concluded.”

  https://www.ibtimes.com/barack-obama-alleged-tweet-mocking-donald-trumps-twitter-ban-fake-report-3119646

  Mvh,

 9. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Internetbaserade nyhetsflöden utgör nu det allvarligaste destabiliserande vapnet mot demokratiska rättsstater.

  Medborgarnas online exponering av storskalig desinformation, inklusive vilseledande eller helt falsk information, är nu en stor utmaning. Man kan fråga sig frågan om lagstiftarna kan genomföra åtgärder mot spridningen och effekterna av desinformation online och säkerställa skyddet av värderingar och demokratiska system med bibehållandet av att webben är ett fritt flödande nätverk av information? Från företag som Facebook, Google och Twitter har vi inte sett mycket av “algoritmisk transparens” mot falska nyheter och felinformation.

  Mvh,

 10. Mats Jangdal skriver:

  Man måste änd tillskriva Trump en viss självinsikt.
  They’re not after me, they’re after you. I’m just in the way. President Donald J. Trump

  • Göran skriver:

   Donald Trump gjorde en minnestest. Av 40 frågor hade han 40 rätt och genomsnittet på testet är 29 (eller däromkring för här sviktar mitt minne lite).

   Sagt med det, är att så många kallar Donald Trump korkad. Sanningen är nog den bland de flesta politiker att Donald Trump ställer alla andra politiker i dålig dager genom att Donald Trump visar hur otroligt ineffektiva de flesta politiker är.

   Jimmy Åkesson gör sig bara löjlig när han säger att Donald Trump saknar mänskliga sidor. Vad vet han om det? Det väcker bara frågan om vilken kanal som Jimmy Åkesson använder sig av när han informerar sig om världen?

   Jag har lyssnat på flera intervjuer av personer som Donald Trump har sparkat. Alla säger att han är en mycket omtänksam person som månar om att alla ska må bra och att det var helt rätt av Donald Trump att sparka dem eftersom de hade gjort fel.

   Jämför det med hur SD behandlar personer som de inte gillar i partiet.

   En del av det träsk som Donald Trump ville dränera är att politiker i USA blir mångmiljonärer och även upp till miljardärer på att ta emot mutor. Klart att dessa korrupta politiker kämpar med näbbar och klor för att få behålla sin möjligheter att dränkas i pengar.

   • Thomas skriver:

    Ja, den hets mot Trumpen som nu sker i särskilt svensk media är synnerligen märklig! Vad har han gjort som är så hemskt? Är det bara hans offentliga stil (Därför att någon tyckte att han inte uppförde sig tillräckligt elegant, som Obama brukade göra..). Är folk så korkade? Därför att han har inte startat några nya krig.. Han höll på att skapa fred mellan Nord- och SydKorea (Som stoppades av någon). Han har försökt att dra tillbaka trupper från Syrien och Afghanistan, men fått mothugg av de som sitter emellan honom och beslutet… Och den ekonomiska situationen, den situationen skapades av Bush och förvaltades kass av Obama.. Och när Trumpen tog vid så drog man igång haveriet..som nu sker.

    • Mats Jangdal skriver:

     Har du glömt jantelagen och bruksmentaliteten? I Sverige får ingen sticka ut, vara annorlunda, tro att man är någon. Om man inte är bög förståss, det enda fribrev som gives numera.
     Så varför skulle Trump tillåtas att han är någon, bara för att han har pengar och VALTS till president, istället för att utses av partistyrelsen?
     OSV. Du känner säkert igen den kungliga svenska avundsjukan om du tänker efter.

    • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

     “Vad har han gjort som är så hemskt?” / Thomas

     Enligt min uppfattning UPPVIGLING, ett brott mot staten.

     Straffas han inte för detta är USA inte längre en RÄTTSSTA enligt min personliga uppfattning.

     Mvh,

     • Thomas skriver:

      Du plockar alltså fram det allra sista som det Absoluta beviset på Trumpens aktiviteter, men har hela tiden hänvisat till vad som sagts om honom sedan valet 2016… Att han missat taktiken i sluttampen var klart för motståndet har hela tiden varit honom övermäktigt.. Precis som i det svenska valsystemet så är det amerikanska inte tillräckligt transparent utan om valfusk kan uppstå måste alla politiska krafter gemensamt bevisa för allmänheten att så icke kan ske. Så har inte skett varken i USA eller i Sverige… Det innebär att det enbart är etablissemanget som kan kalla nationen för ett RÄTTSTAT…

     • Thomas skriver:

      Jag måste tillägga… Att med din argumentation så kommer all form av politisk retorik att automatiskt kunna betraktas som “försök till möjlig statskupp”…

     • Göran skriver:

      Och,vad har Donald Trump uppviglat?

      Inte är det att våld eller skadegörelse ska ske vid Kapitoleum. Tvärtom säger han att det ska gå fredligt till. Det finns på video.

      Inne i Kapitoleum, vinns det video på när en känd BLM-organisatör säger att de ska bränna ned Kapitoleum.

      Och, Claes-Erik, är du med på att även alla demokrater som har uppmanat till våld och skadegörelse ska ställas inför rätta? Några av dem är Kamala Harris, Nancy Pelosi, Alexandria Ocasio-Cortez, Maxine Waters och många fler.

      Och, var var ditt inlägg om den hotade demokratin när demokrater eldade upp en polisstation?

      • Thomas skriver:

       ja, det som i själva verket nu sker är en övergång till öppen diktatur – med “Demokraterna” – där all form av politisk retorik måste ha självcensur. Visserligen har väl det varit så sedan Kennedy, men nu borde väl varje amerikansk medborgare inse det… för svensk del så gäller detta nog från att de demokratiska experimenten upphörde med att “polisminister” Tage Erlander blev S-ledaren.. (och vår nuvarande “fria” debatt på nätet kommer inom några månader att tvingas till självcensur, är min tro.)

      • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

       Rally on Electoral College Vote Certification
       President Trump spoke at a rally in Washington, D.C., held to protest the results of the Electoral College, which Congress was set to count later that day.

       https://www.c-span.org/video/?507744-1/rally-electoral-college-vote-certification

       Mvh,

 11. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Trump’s Scotland Wall

  https://www.youtube.com/watch?v=xty0Pv3EHGc

  Scottish government wins Donald Trump wind power legal costs
  28 February 2019

  https://www.bbc.com/news/uk-scotland-north-east-orkney-shetland-47400641

  Mvh,

 12. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Trump’s Scotland Wall

  https://www.youtube.com/watch?v=xty0Pv3EHGc

  Why has Trump applied for new planning permission in a Scottish town?
  16 dec. 2018

  https://www.youtube.com/watch?v=oCS7XLo4MjQ

  Scottish government wins Donald Trump wind power legal costs
  28 February 2019

  https://www.bbc.com/news/uk-scotland-north-east-orkney-shetland-47400641

  Mvh,

  • Thomas skriver:

   Snälla rara…
   Det finns massor av folk i dagens Sverige som inte tänker alls själva utan bara suger i sig vad SVT och andra propagandakanaler häver ur sig… Vi har levt i ett svenskt DDR sedan radion infördes..
   Kan du komma med något annat än en massa propaganda utan en egen tanke?!
   Att ha fel är en sak, men att bara vara en megafon, en husbondens röst, gör att vad man kommer med framöver har inte värde… Varenda förbannade amerikansk president genom tiderna har haft en massa skumt för sig.. en massa fruntimmer eller ekonomiska justeringar…Låt då analysera vad Trumpen har gjort som är så fruktansvärt – för oss och övriga världen – än att diskutera hans personliga stil som tycks reta det mesta av fålket…

   • Dandersan skriver:

    “Science is settled” så försöker man tysta klimatdebatten.
    Election is settled-så försöker man tysta valfuskdebatten.

    Vetenskapen kommer alltid att överleva och finna nya sanningar, frågan är om demokratin tål denna tystnad!

    • Åke Sundström skriver:

     Men klimatvetenskapen, som den nu ser ut, kommer INTE att överleva som nu – genompolitiserad. Men sant att alarmismen varit svårare att övervinna än andra nojor.

     Det beror på koalitionen mellan vänsterregimer och starka branschintressen – kärnkraftsbolagen och den tunga basindustrin. Den senare har gynnats av de konstlat låga elpriserna (för industrin, inte för konsumenterna).

     Än viktigare att övriga industribranscher accepterat att bli negativt särbehandlade. De som i eget intresse borde ha höjt sina röster han tigit, delvis av partipolitiska skäl. I Sverige har oheliga allianser av detta slag haft större genomslag än annorstädes. Till väldigt skada för både demokratin och för välståndet.

     • Göran skriver:

      Som industri går det att höja rösten utan att ha någon politisk åsikt om det. Det är t.ex. bara att säga typ, att om denna lag införs överväger vi att flytta från Sverige.

      Observera att det inte spelar någon vilken färg det är på lagarna, utan både så kallade borgare och vänster inför ständigt nya lagar som minskar produktionen.

      • Åke Sundström skriver:

       Att hota med flytt ur landet är väl i högsta grad att “höja rösten”.

       Men har verkstadsindustrin gjort det av skälet jag nämnde, att de blivit negativt särbehandlade? Svaret är nej. Dom håller god min, när Svenskt Näringsliv favoriserar den tunga industrin. Det är bara den som märkbart gynnas av elrean.

       • Göran skriver:

        Jag menade att höja rösten utan att vara politisk.

        Om jag har ett företag och riskdagen skapar lagar som gör att jag inte kan driva mitt företag längre med vinst och därmed överväger att flytta företaget till ett annat land, är det ett hot?

        Det är bra den krassa verklighetens villkor och det är bra den jag behöver berätta om utan att blanda in vare sig höger eller vänster.

        Inför införandet av löntagarfonderna gjorde alla stora företag i Sverige en plan för utflyttande från Sverige.

  • Mats Jangdal skriver:

   Om man bygger en “Scotland Wall” så får man väl på insidan en Scotland Yard?

 13. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  An American Authoritarian
  The Republican presidential candidate is not a Fascist, but his campaign bears notable similarities to the reign of Italian dictator Benito Mussolini.

  RUTH BEN-GHIAT is a professor of history and Italian studies at New York University.
  AUGUST 10, 2016

  https://www.theatlantic.com/politics/archive/2016/08/american-authoritarianism-under-donald-trump/495263/

  Mvh,

  • Göran skriver:

   Klar skenmanöver för att dra blickarna bort från hur demokraterna beter sig, och även hur socialdemokraterna beter sig i Sverige.

   En dag kommer de även efter dig Claes-Erik, eller tror du att du kommer att vara en av bödlarna? Men, Stalin t.ex., mördade många av sina trogna då och då.

   • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

    ”Trump-ismens” och högerextrema gruppers konspiratoriska, nationalistiska och influensers retorik och handlanden har nu lett till att det inte längre verkar att finnas någon gräns mot vad man inte får/kan göra för, att kunna behålla makten. ”Trump-ismens” anhängare har nu begravt rättsstatliga principer vilket pga. spridningsrisken även bör oroa andra demokratiska rättsstater.

    Mvh,

    • Mats Jangdal skriver:

     Du är sorgligt indoktrinerad och felinformerad i den kommentaren!
     Vad menas med trumpism? Låter som något vänsteruttryck.
     Definiera högerEXTREM!
     Definiera konspiratorisk!
     Definiera nationalistisk!
     Definiera på vilket sätt dessa begravt rättsstatliga principer!
     Definiera vad demokratiska rättsstater ska oroa sig för när folket väljer nya politiker!

     • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

      “Du är sorgligt indoktrinerad och felinformerad i den kommentaren!”

      Mats, jag är sedan “barnsben” en person som ifrågasätter allt och litar till min egen förmåga att bl.a. analysera händelser, dra egna slutsatser och agerar därefter. Växte dessutom upp i en finlandssvensk liberal miljö som betonat ekonomisk liberalism med beaktande av dess sociala effekter och rättsstatliga principer. Ställer stora krav på människors etiska och moraliska handlanden och har aldrig tillhört eller kommer att tillhöra någon religiös – eller politisk sektliknande rörelse.

      Som jag tidigare framfört eftersträvar jag direktdemokrati, byggd på rättsstatliga – och grundläggande mänskliga principer, trots att det kan bli utopiskt att uppnå under min livstid

      P.S. Skulle inte ge min röst till maktsträvande personer (despoter) som bygger sin politiska plattform till stor del bl.a. på halvsanningar och lögner!

      Mvh,

 14. Stefan Eriksson skriver:

  Som “genuin och rättroende” “soffliggare” har jag valt att åhöra dagens debatt på Helgeandsholmen. Gääässssppp!!
  Nåja, nyvaken kan jag konstatera att Isabella lovar att inte intaga talarstolen som partiledare mer.
  Positivt besked som normalt borde få börsen att öka i värde.
  Samtidigt konstaterar jag att Stefan L anför behovet av att “reglera” sociala medier ungefär som det görs när det handlar om en vanlig dagstidning.
  Åkesson tar upp farhågorna om “deplattformering” för de då som har avvikande åsikter jämfört en (S)-ledd regering.
  Vi kommer att se en ökad censur av det fria utbytet av tankar och åsikter, så desperata är de maktbärande partierna.

 15. Åke Sundström skriver:

  Polariseringen tycks vara djupare än vad man kunnat föreställa sig, vana som vi är att betrakta USA:s invånare som väldigt eniga i sina frihetliga värdering och sitt American Way of Life. Nu är det den vita vänstern, Pelosi & Co, som går i spetsen för något som liknar en statskupp. Stormningen av kongressen kan visa sig vara iscensatt av de tillträdande makthavarna. För visst var det obegripligt enkelt att forcera avspärrningarna? Varför så tyst om den saken? Var det möjligen någon i Bidens närhet som hade övertalat ett antal polisbefäl att släppa in folkhopen – som en desperat lösning på kriget mot Trump och hans halva av väljarkåren.

  Var skall det sluta? Flera delstater tycks på allvar vilja lämna unionen. I backspegeln kanske det hade varit bättre om sydstaterna redan för hundra år sedan tillåtits bilda sin egen federation?

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   “För visst var det obegripligt enkelt att forcera avspärrningarna? Varför så tyst om den saken?”

   How a Presidential Rally Turned Into a Capitol Rampage
   https://www.nytimes.com/interactive/2021/01/12/us/capitol-mob-timeline.html

   2 Capitol Police Officers Suspended, 1 Arrested Amid Investigation Into Cooperation With Mob

   https://www.usnews.com/news/national-news/articles/2021-01-11/2-capitol-police-officers-suspended-1-arrested-amid-investigation-into-cooperation-with-mob

   Capitol Police Were Overrun, ‘Left Naked’ Against Rioters

   “Once the mob began to move on the Capitol, a police lieutenant issued an order not to use deadly force, which explains why officers outside the building did not draw their weapons as the crowd closed in. Officers are sometimes ordered against escalating a situation by drawing their weapons if superiors believe doing so could lead to a stampede or a shootout.”

   https://www.voanews.com/usa/capitol-police-were-overrun-left-naked-against-rioters

   Mvh,

   • Mats Jangdal skriver:

    Både ja och nej. Det hade varit enkelt att försvara ingångarna, dörrarna.
    Men saken är ju den att det var väldigt få protestanter som uppträdde hotfullt eller våldsamt. Det var en städad grupp som gick in, med få undantag.

    Vi kommer med säkerhet att se romaner, dokumentärer och spelfilmer som berättar olika sidor av detta de närmast tio åren!

    • Göran skriver:

     Om man läser i media om en stormning och vandalisering av Kapitoleum och sedan tittar på videos från denna händelse och vill se både stormning och vandalisering, då blir man väldigt besviken.

     Det mesta ser mest ut som turister på besök. De flesta som var kvar utanför hade inte den minsta aning om vad som hände och fick läsa om det i tidningarna dagen efter, fast i en version som de inte kände igen.

     Det hela är så löjligt upphöjt och är mest en flugskit i jämförelse med allt vänstervåld under hela år 2020, vilket t.ex. Joe Biden inte har kommenterat med ett enda ord.

     Samma sak i Sverige. Stefan Löfven gastar om nynazisters våld, som vi får leta med förstoringsglas efter, medan han knappt fäller en kommentar om allt invandrarvåld.

     • Mats Jangdal skriver:

      Han kommenterar heller aldrig vänstersidans våld. Löfven är en av de värsta hatarna i Sverige idag. Mycket illa!

      • Åke Sundström skriver:

       Lika illa dock, att Kristersson är så tyst om statskuppen i Washington och därmed förvandlar sig till en Biden-kramare. Sådant tigande är ett allvarligare svek än Löfvens hat (som delvis kan ursäktas som tomma floskler i syfte att blidka vänsterflygelns aktivister).

       Större krav bör kunna ställas på en politiker som kallar sig konservativ, men säljer sin själ genom att stödja en socialistisk omdaning av vårt tidigare (pre-Palme) relativt välfungerande land.

       Reinfeldt var en än än värre förrädare, genom avtalet med MP, medan Löfven i egenskap av Metallboss rakryggat revolterade mot en av partiets och LO:s heligaste principer, att aldrig tumma på ingångna avtal, inte ens i en djup ekonomisk nedgång som den s k finanskrisen.

   • Göran skriver:

    Om polisen nu var beordrade att inte använda dödligt våld, hur kom det sig då att de sköt ihjäl en kvinna?

    • Mats Jangdal skriver:

     Det var inte en uniformerad polis som gjorde det. Möjligen var det en av Capitoliums egna säkerhetsvakter, Secret Service, tjänsteman eller en av ledamöterna som var innanför avspärrningen som sköt ut genom glasrutan i en dörr.
     Det framgår tydligt av videofilmen. Men den personen klev inte fram så långt att man ser vem det är. Man ser bara att det är en kostymklädd man med tvåhandsfattning på pistolen som avlossar ett skott.

     Men det är otroligt mycket vilsen information som snurrar runt. Antingen avsiktligt eller av okunskap.

     • Åke Sundström skriver:

      Naturligtvis avsiktligt, från Bidens och vänsterpressens sida, det är väl ingenting att hymla om. Det Mats och andra kan utläsa från svensk horisont kan knappast vara okänt för den amerikanska intelligentian eller för hederliga journalister, både här och där.

 16. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  The latest on the coronavirus pandemic and vaccines

  4 hr 40 min ago
  HHS secretary praises insight of CDC official who was muzzled for months

  Utdrag.
  ”United States Health and Human Services Secretary Alex Azar has praised the insight of a top Centers for Disease Control and Prevention official who was muzzled for months as the coronavirus pandemic raged.”

  ”Dr. Nancy Messonnier, who heads the CDC’s respiratory diseases branch and who has for years been a regular, trusted voice for reporters covering the center, disappeared from public view after she warned about the potential spread of coronavirus in February.”

  ”Sources have told CNN and others it was because her frank and truthful statements upset President Donald Trump.”

  ”At the time, Azar was telling the public that coronavirus, which has now killed more than 388,000 Americans, was no serious threat.”

  ”On Thursday, Azar went on to praise Messonnier for giving warnings he did not give.”

  https://h5.newsbreakapp.com/mp/0YJeWeXO?cv=&platform=2

  Mvh,

Kommentarer är stängda.