Diktaturen i skuggan av COP27

Jag sammanfattar G20 mötets resolution. Den långa texten i Vita Husets memo säger då följande:

Vi godtar alla lögner som förs fram om klimat, biologisk mångfald, artutrotning, krig, pandemi, vacciner och vaccinpass.
Vi kommer jobba ännu hårdare för att genomföra den totala undersåtefieringen av världens folk. Det skall genomföras i form av vaccinpass för alla människor.

Att ödelägga all naturlig immunitet för en så mild sjukdom som en influensa kommer att vara förödande för mänskligheten, alldeles oavsett undersåtefieringen i den totalitära globaliseringen. Vaccinpassen har inget med smittskydd att göra, det handlar enbart om total kontroll över världens alla människor. Det gäller våra pengar, löner, hyror, resor, mat, vård, utbildning, nöjen, mm. Allt kan ransoneras beroende på hur lydig man varit.

I Sverige har vi just fått en ny ändring inskriven i tryckfrihets- och yttrandefrihetsgrundlagen. Den säger i korthet att det betraktas som utlandsspioneri att granska alla slags verksamheter där svenska intressen har samröre med utländska dito. Att ifrågasätta rimligheten av G20s vaccinpass kommer säkerligen att klassas som sådan olaglig verksamhet.

Macron hävdar att ”gemensam världsordning” är nödvändig för att undvika för stora skillnader. Visst är det trevligt att besöka Frankrike, men vill vi ha fransk ordning över hela världen?
Samtidigt vill Albertas premiärminister, Danielle Smith, säga upp allt samröre med WEF. Det känns som en rimligare hållning och en intern kamp på gång i Kanada.

Det är dags att protestera nu, eller för alltid säga farväl till varje uns av individuell frihet!

Här finns en dokumentär om WEF, en organisation med mycket nära band till världens ledande demokratier och inte minst G20. Det är inget skämt att Klaus Schwab deklarerat att vanligt folk efter The Great Reset inte kommer att äga något och kommer att (tvingas) vara lyckliga.

 

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Diktaturen i skuggan av COP27

 1. Lars Mellblom skriver:

  Macrons framträdande vid G-20 mötet kommer inte som en överaskning utan ligger helt i linje med regeringsförklaringen i våras och med vad Frankrikes premiärminister Élisabeth Borne presenterade den 21 oktober 2022 om de utlovade riktlinjerna för regeringens ekologiska planifiering av medborgarnas liv. Detaljerna kommer senare. Vid regeringsförklaringen i våras sade hon att alla, alla aspekter av folks leverne ska omfattas i syfte att planmässigt nå koldioxidmålen. Borne bekräftade nu också skapandet av en 25 000 man stor styrka av tjänstemän (läs klimatpolis) vars uppgift blir att skola fransmännen i klimatkunskap och att påbjuda nykterhet (sobriété) ifråga om energikonsumtion och livsstil.

  Jag citerar från regeringens hemsida om Bornes tal:

  ”Ces chantiers s’articulent autour de six thématiques de la vie quotidienne (se déplacer, se loger, se nourrir, produire, consommer, préserver nos écosystèmes) et seront déployés sous la bannière « France nation verte”.

  Dessa projekt kretsar kring sex teman i det dagliga livet (att föflytta sig, bo, äta, producera, konsumera, bevara våra ekosystem) och kommer att presenteras under titeln ”Frankrike grön nation”.

  I ”bevara våra ekosystem” ingår ett jordbruk fritt från konstgödsel och växtskyddsmedel.

  https://www.gouvernement.fr/actualite/la-methode-du-gouvernement-sur-la-planification-ecologique

  Bornes tal. Vägen till Dystopia: https://www.youtube.co/watch?v=djOxciR1FVU&t

  • Mats Jangdal skriver:

   Man kan skämta om att korta fransmän inte ska ges för mycket makt. Men det där med Macrons inriktning på total kontroll är faktiskt skrämmande av flera anledingar. Tänker främst på Frankrikes centrala position i EU.

 2. Göran skriver:

  Statens byråkrater är snabba och villig att kontrollera och reglera folks liv. Får de bara chansen tar de den direkt. Senaste exemplet är hur till exempel Malmö kommun skickar brev till folk som äger en eldstad. De får av Malmö kommun veta hur ofta de får lägga lägga ved på eldstaden och hur länge de får göra det varje gång. Skit samma om folk eldar med ved för att har råd med elräkningen.

  Det är bara att ta ovan och applicera det på vad som helst. Vart enda pinal du handlar ska registreras. Sedan kommer statens byråkrater skicka brev till dig med råd om vad du handlar för mycket av eller för lite av. Sedan kommer de hota dig om du inte följer råden. Sist kommer de brukar våld mot dig om hoten inte hjälper.

  Finns det något politiskt parti i Sveriges riksdag som är emot detta? Nej.

  • Thomas skriver:

   På 1960-talet var 30% av befolkningen medlemmar i politiska partier… idag är det 3%!
   Idag är det byråkratins anställda som är politiker… så byråkratin styr sig själva.
   Kan det bli annat än vad det är?

 3. Jan Andersson skriver:

  Jag tror ändå att det finns en gräns när vanligt folk får upp ögonen och bestämmer sig för att nu får det vara nog. I och för sig är myndigheterna bra på att smyga in bestämmelser som folk inte riktigt vet om de är bra eller dåliga eftetsom de inte själva är direkt berörda och därför inte behöver ta ställning till.

  Men exemplet med eldningsbestämmelserna är ett sådant som folk i hela landet tänker skita blankt i; jag känner flera som använder det som en påminnelse om att det är dags att ta ner mer skog: ”Känner du nån som har en vedprocessor?” “Javisst, känner du X?” ”Jaa, det vet jag vem det är! Jag ringer honom i morgon!”

  Och idag kom ett mail som talade om att det kan bli smärre stopp på vår väg under ett par dagar eftersom en skogsmaskin skulle köra ner ett skogsparti.

  Olydnaden finns redan under ytan: många struntar även i officiellt bygglov utan snackar bara ihop sig med grannarna. Det är exakt som det ska vara eftersom de är de enda som är berörda. Och har man börjat vara olydig så har man ett bekymmer mindre, och det är inte som myndigheterna tror att folk är skräckslagna för att avslöjas som lagbrytare, ett öde värre än döden.

  Får man nuförtiden inget straff för värre brott, vem bryr sig då om en felställd vedbod?

  • Benny skriver:

   Jan, man ska aldrig underskatta dumheten som styr politiker och byråkrater det är samma andas barn. Visst ska man vara optimist men utvecklingen visar att typer som Morgan ”Riksdvärgen” Johansson, Bovlund med flera inte låter sig stoppas av att de röstats bort. Och problemet numera är ju att inkompetens och ren idioti premieras för att det finns krafter typ globalismen som via fulmedia ser till att PK-idiotin förblir kvar! Hur länge det dröjer innan högafflarna i Sverige kommer fram som de redan gjort i Frankrike, Tjeckien m m? Det ”sovande folket” är inte lätta att väcka!

   • Jan Andersson skriver:

    Nej, men vi struntar i de maktsugna överallt där de ändå aldrig kan märka vad vi håller på med. Makthavarnas lösningar riktar sig mot gårdagens problem, men vi försöker alltid lösa dagens och morgondagens hinder för ett rimligt liv. Denna ständiga planering är starkt personlig och förändras dessutom ganska mycket från ungdomen till åldrandet.

    Det verkar dessutom som om myndigheterna inte riktigt förstår att det mesta av det vi behöver för ett rimligt liv tillhandahålls på frivillig basis av funktioner som står utanför stat och kommun och som ofta indirekt motarbetas av makthavarna eller i bästa fall tolereras, eftersom makthavarna personligen också är beroende av bostäder, livsmedel, kläder, bilar inkl. bränsle, telefoner, husgeråd osv.

    När de gemensamma samhällsfunktionerna levererar och gör det bra är de värda all respekt, men man ser alltför ofta klåfingrighet och kortsiktighet bakom många ”åtgärder”, som kanske löser ett problem med skapar två nya.

    I bra samhällen finns en stor (ekonomisk) frihet att kunna välja, i dåliga samhällen har makthavarna allt för stor makt och gör alla privata alternativ omöjliga. Och ju större maktsfären blir, desto mindre utrymme finns för personliga lösningar (läs FN, EU, NATO, WEF, WHO och många fler).

    Sverige har länge lyckats hålla en god balans mellan ”det allmänna” och det privata, men verkar nu gå mot ett allt mer toppstyrt och dåligt samhälle. De åtgärder för att underlätta gränspassager, minska ett påstått arbetskraftsbehov och påstådda miljöpåverkande utsläpp har knappast varit allmänt efterfrågade utan istället lett till en mångfald negativa konsekvenser som alla skulle ha undviktits om myndigheterna bara låtit bli att agera och hållit tassarna borta.

    Allt var inte bra förr, nu har vi blivit av med många gamla problem men fått överväldigande många nya och större svårigheter att se framåt mot ett rimligare liv. Det enda man kan lita på är att man personligen inte kommer att bli tillfrågad om några lösningar, allmänna val eller inte, fast vi hela tiden varnat för ”utvecklingens” konsekvenser.

    Bara att vänta och se, men inte hålla käft. Den dag vi blir tystade är Sverige inte ett dugg bättre än DDR eller Nordkorea.

 4. Pingback: Diktaturen i skuggan av COP27 | ulsansblogg

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Sviktar bidragsekonomin, parasiterna inte får de pengar de behöver för sin konsumtion och överlevnad finns det inget som stoppar ANGIVERIET genom någon förorättad granne. Det blir ingen förändring förrän man avskaffar det utplundrande skattesystemet och återupprättar den enskilde medborgarens egendomsrätt.
  Jag har upplevt tider då s k SKATTER aldrig behövde diskuteras. Nu försvinner kanske helt upp till 85:kr av varje 100 lapp som korrupta politiker och tjänstemän ”skimmar” innan det når det avsedda målet.
  Hur kan svenska folket stillatigande acceptera att socialisterna köper den genomkorrupta MODERATEN Mårtensson i Sölvesborg för 4.800.000:kr, pengar som socialisten kommer att stjäla ifrån hederliga Sölvesborgsre.
  Det var väl ett olycksfall i arbetet att det avslöjades?
  Vad med Reinfeldt och hela horder av liknande samhällsomstörtare.
  Börjar tro att president Putin är hederligare än av dem det arma svenska folket har låtit sig lurats av.
  Allena av ovan givna anledningar önskar jag den MODERAT ledda regeringen snarast avsätts!
  Dom äcklar mig och värst Carl Bildt, han med ESTONIA offren på sitt samvete resten av sitt ushla liv. Hur kan han tillåtas gå ikring mitt ibland oss, livslevande?

  • Göran skriver:

   Det är faktiskt så att för varje sak du köper har du betalar mer i skatt än vad saken kostade. Ekvationen är enkel.

   Skatt på en sak = moms, löneskatt och arbetsgivaravgift.

   Och det blir till och med ännu värre för i saken ingår även skatter för energi, löner, arbetsgivaravgifter, fastighetsskatt och gud vad det kan vara mer.

   Kan ni fatta att staten aldrig får nog. Och nu ser vi det ultimata eländet av att staten konsumerar mer än den tar in: inflation.

   Riksbanken kan inte ”bekämpa” inflationen med höjda räntor. Det finns bara ett sätt. Banta byråkratin och sänka skatterna. Men det kommer aldrig att ske frivilligt utan förmodligen bara genom mer eller mindre en kollaps av samhället.

   • Jan Andersson skriver:

    Magda svarade på den ironiska frågan om det kan bli 100 % skatt i framtiden, att det kan inte uteslutas…

    Sverige är en fluglort på världskartan, varför ska vi överhuvudtaget existera när vi skapar så stora problem för världssamfundet med våra utsläpp och andra fula vanor?

    Den frågan blir allt mer relevant för varje dag, och makthavarna grubblar intensivt på den slutliga lösningen.

    • Benny skriver:

     Magda ”glömde” nog att blir det 100% i skatt slutar folk att gå till jobbet! Sverige är irrelevant och idiotpolitikerna verkar inte ens begripa att Sveriges totala utsläpp motsvarar det som Kina släpper ut på mindre än två dygn. Och de som begriper har på sin agenda att fortsätta skinna folk med den ”gröna” omställningen och klimatbluffen. Tyvärr är folk i allmänhet för obildade och godtrogna som låter sig luras av media och politiker.

  • Benny skriver:

   Det är nog som Michael Hudson säger att kriget i Ukraina är globalisternas krig och att en anti-globalist som Putin styr ett land som häckar på ca 30% av de återstående naturresurserna kan ju naturligtvis inte tolereras av den globala oligarkmaffian som styr EU och USA. Ukrainarna är ett bondeoffer i kampen och många där är medvetna om detta och flyr landet både till väst och öst. En komisk fotnot i sammanhanget är att många ukrainare som kommit till Sverige vänt tillbaka eller valt ett annat land efter att ha sett hur illa det är i utanförskapsområdena och den utbredda kriminaliteten.

 6. Lars Mellblom skriver:

  Mats kommentar ovan om Frankrikes stora inflytande i EU tål att upprepas och att betonas.

  Ett annat pågående projekt som kan bli EU-lag, är inrättandet av zones à faibles émissions mobilité (ZFE-m) i 43 franska storstäder, vilket innebär att alla fordon förutom de som klassas som varande mest miljövänliga förbjuds i dessa områden. På sikt ska antalet berörda städer utökas till 67.

  En omfattande utplacering av registreringsnummerläsande kamror i ZFE-m planeras. Böterna per registrerad överträdelse föreslås bli 135 €. Franska bilägarföreningen beräknade att en körning till centrum och tillbaka skulle leda till 4-6 böter, 540 – 810 €, 5 940 – 8 910 SEK.

  Zonerna motiveras med att explosionsmotorerna påstås orsaka 40 000 (sic) dödsfall per år, varav 7 000 av kväveoxid. Det verkliga skälet är, förutom hatet mot privatägda bilar, att storstadsborna vill skapa gated communities som begränsar populasens tillträde, men utan fysiska hinder. Redan nu gör lägenhetspriserna i dessa område att endast de allra rikaste eller de som åtnjuter subventionerat boende (läs politiker och offentligtanställda) kan bo i storstädernas centrala delar.

  https://www.gouvernement.fr/actualite/premier-comite-ministeriel-sur-les-zones-a-faibles-emissions-mobilite

Kommentarer är stängda.