Tryckfriheten, yttrandefriheten, åsiktsfriheten

Bonniers och deras tidningar Expressen samt i viss mån Dagens Nyheter, har i ett par månader bedrivit intensiv kampanj mot det fria ordet, mot åsiktsfrihet. Ja, rent av mot all sorts frihet. Klimathotsskeptiker har stämplats med de värsta tillmälen Bonniers kan tänka sig att presentera i tryck, varav klimatförnekare är ett av de snällare. Bloggare har hängts ut som samhällsfördärvare och samhällsomstörtare. De som granskar media har klassats som samhällsfara.

Internet i övergripande mening har utmålats som den stora måltavlan. Operatörer, sökmotorer, sociala medier och publiceringsverktyg (tänk Google, Facebook och Youtube, för att nämna de stora) beskylls alla för att inte ta ett publicistiskt ansvar och censurera sina användare.

Det finns en omtvistad skrift från 1800-talet som heter Sions vises protokoll. Den påstås vara skriven av en judisk organisation som avslöjar hur judarna tänkt sig ta makten över Europa och därmed världen. Deras viktigaste instrument är makten över pressen, vilket återkommande uttrycks. Som sagt, skriften lämnar fler frågetecken än svar och det mesta kan och bör ifrågasättas. Men den judiska familjen Bonnier gör just nu till synes mer för att bekräfta protokollets intentioner än för att få dem avskrivna som vettlösa hallucinationer. Är det bara ett misstag sprunget ur desperation över medias allmänna situation i internets tidevarv, eller hur ska man tolka det?

Detta är ingen hatskrift mot Bonniers eller judar, det är en kärleksförklaring till friheten, med respekt för alla. I antik mytologi är ett av Herkules storverk när han städade ur Augias stall. Huset Bonnier framstår idag i lika stort behov av en rengöring som en gång Augias stall, var återfinns vår tids Herkules?

Enligt nättidningen Ledarsidorna finns ett riksdagsförslag om att ändra Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) och Tryckfrihetsförordningen på ett sätt som innebär försämringar för vanligt folk utan utgivningstillstånd och presskydd. Dessa ändringar är något som måste beslutas av två riksdagar med val emellan. Hur mycket har folket upplysts om detta och hur mycket har partierna gjort det till valfråga? Är Bonniers hetsjakt på bloggare och nätpublicister ett sätt att skrämma riksdagen att genomföra lagändringarna?

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

44 svar på Tryckfriheten, yttrandefriheten, åsiktsfriheten

 1. Göran skriver:

  Värst av allt tycker jag är alla åtal om “hets mot folkgrupp”. I flera åtal är det rena fakta som personerna har gett uttryck för. Ska vi inte få säga fakta längre?

  Exempelvis har en person uttalat åsikter om en viss folkgrupps IQ vilket varit sant. Sveriges försvar IQ-testar vid värvning. Ska det nu tas bort, för det kommer att visa sig att den person som hade åsikter om en viss IQ kommer att få rätt och att det då kommer att vara staten, den part som åtalade personen, som kommer att uttrycka den åsikten, vilket även kommer att vara fakta utifrån deras empiriska resultat av deras tester?

  Det som är mest stötande är att etniska svenskar inte får säga vad de vill i sitt eget land medan alla andra får säga precis vad de vill. De får kalla svenskar vad de vill och hata både Sverige och svenskar hur mycket de vill och uttrycka det offentligt och i skrift hur mycket de vill utan att det händer dem någonting.

  • Kgb35 skriver:

   Göran lamberz borde granskas. Han har väl dragit sitt strå till stacken att etniska svenskar, som enligt riksdagen, inte existerar är olika andra inför lagen.

 2. Göran skriver:

  Vad gäller Expressen och Bonniers påtryckningar på Google, Facebook m.m. tror jag att det är helt uppdiktad och falsk flagga så att säga. Det skulle vara hur enkelt som helst för Google att förklara för Expressen att om de inte slutar upp med sin kampanj åker Expressen ut från Google och även alla företag och hemsidor kopplade till Bonniers. Men icke.

  Således är kampanjen bara ett sätt för Google att genomföra den censur de vill genomföra utan att de själva vara den som sitter på den anklagades bänk för censurering.

  Detta ska vara och en hålla i minnet när var och en använder sig av Googles tjänster. Det har redan föreslagits att Google ska vara staten behjälplig att jaga personer med obekväma åsikter. När en person censureras ska även staten upplysas om det.

  Det vi kan trösta oss med är att den tekniska utvecklingen ligger steget före staten. Många tror att både Google och Facebook är företag som har en sådan ställning att de kommer att existera för evigt. Det tror inte jag. Det kan totalt underminera sina affärsidéer genom att börja bli angivare åt staten.

  Det finns redan tjänster såsom d.tube för videofilmer som inte går att censurera. En nackdel är dock möjligheten för den som lägger upp en video där att tjäna pengar via reklam. Men det kommer säkert lösas, för Googles mer eller mindre monopolställning på reklam är inte en positiv situation bland annonsköpare som gärna ser konkurrens.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Om jag uppfattat Hanif Balis omskrivningar i pressen korrekt så har an avslöjat hur kopplingen mellan journalisterna och politikerna fungerar. Han tog sig friheten att avslöja hur UD skickar ut sin propaganda med hjälp av pålitliga journalister. https://e-tidning.hd.se/#reader/72035/1/1791120408
  Stämmer det är det inte ett dugg förvånande att Sverige blivit som det vi tvingas genomleva idag.
  Finns det fler tabun?
  Kusligt!!!

  • Göran skriver:

   Hanif Bali är som en hund som står bakom ett staket och skäller. Jag vill likna detta med att om det skulle bli en alliansregering i höst, då kommer Hanif Bali att ställas till svars för sitt skällande – staketet tas bort. Vad ska han skylla på om en alliansregering inte gör det de lovar att göra, dvs. fixa allt Hanif Bali skäller om.

   Ett försvar till Hanif Bali är att alla politiker är likadana. De har inte fixat ett enda problem sedan början på 1900-talet utan skapat mer eller mindre oändligt med problem.

 4. mats skriver:

  Expressen skriver ju själva att de stäłler krav på G och FB. Krav på att de ska ta ett basalt utgivaransvar. Även krav på staten att lagstifta.
  Så det är nog inget hiitepå från FB.

  • Göran skriver:

   FB är vänsterorienterad, så de vill nog få bort en hel del så kallad höger. Smidigare att låta lagen tvinga dem till det än att de öppet visar det.

   Expressen och Bonniers hets är bara första steget. Det gäller bara att få in en fot, sedan kommer de att gå vidare med andra saker de inte gillar.

   • Göran skriver:

    En annan syn på saken:

    “Kvällstidningen Expressen kör en aggressiv kampanj mot nätets centrala plattformar: Google, Facebook och Youtube som samordnats med Dagens Nyheter. De stora nätjättarna håller på att kapa åt sig tidningarnas annonsmarknad. Det är orsaken till det höga tonläget, skriver gästkolumnisten Håkan Boström.”

    http://www.gp.se/ledare/bostr%C3%B6m-hatet-mot-google-1.5406944

 5. Ivar Andersson skriver:

  Jag är hellre klimathotsskeptiker än klimathotstroende. De klimathotsreligiösa tror på sagan som översteprästen berättar och tänker inte själva på vad som är rimligt och orimligt i sagan. MSM vill också berätta sina sagor utan att bli ifrågasatta och söker stöd hos den politiska adeln för sin version av verkligheten.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Just för att poängtera att de som överdriver hotet om vårt klimat och dess förhållande till antroprogen verksamhet, kan jag bekänna mig till en övertygelse som jag valt att kalla “klimathotsagnostiker”.
   Det är för mycket “tro och tyckande” i denna debatt för att det skall kunna vara sunt att använda som påtryckningsmedel i politiska sammanhang.
   Att vara skeptisk kan uppfattas att vara osäker, då hörsammar jag hellre de veteskapliga bevisen och lämnar all tro till andra att utöva.
   Jag är hellre “agnostiker” i dessa sammanhang.

  • oppti skriver:

   Nu är det så att vi redan idag vet att vi påverkar klimatet och att fortsatt forskning är onödig.
   Påverkan ligger mellan 1,5-4,5 grader fram till 2100. Det har modellerna visat.
   Därför måste vi sluta använda den energi som möjliggjort dagens välstånd för oss och övergå till en helt annan livsstil.
   Arktis isar smälter mitt i vintern eftersom det är varmare där än normalt.

   Så vill media att vi skall uppfatta klimatfrågan. Detta samtidigt som NOAA i USA manipulerar temperaturdata och SVT går ut och påstår att vi inte får mer sol idag trots SMHIs data gett oss 8% ökad instrålning. För den som är skeptisk är detta lätt att kolla!

   Jag är skeptisk!

 6. Lars Lindeberg skriver:

  Bonniers har varit ett hot mot Sverige sedan de tog sig illegalt in landet för ca 100 år sedan!

  Utdrag! Men läs hela! Denna gång måste de stoppas för gott!

  Bonniers är en mardröm för Sverige

  Bonniers expansion i Sverige är en utdragen mardröm för det svenska samhället. En vanlig bonde visste att en främmande stam som höll ihop i vårt land – mot oss svenskar – inte skulle medföra något gott. Vi var ett svenskt land utan några som helst erfarenheter av hur etnisk eller politisk infiltration fungerar. Vi var naiva och trodde gott om alla. I jämförelse med vilket land som helst var Sverige ett fantastiskt land, vi låg alltid steget före oavsett vad det gällde och oavsett vilken tid vi befann oss i. När världen öppnade sig 1960 var Sverige ett etniskt homogent land, ett av världens mest välmående länder. Allt detta på grund av gemensamma rötter och en gemensam historia som höll oss samman. I jämförelse med de flesta andra folk har svenskarna varit ett folk av god kvalitet.

  https://bonnierhotet.wordpress.com/

 7. Jan Andersson skriver:

  Ta bort presstödet så ska ni få på anpasslingar som kommer krypande…

 8. Göran skriver:

  Presstödet infördes en gång i tiden som ett dolt partistöd. Det var inte lagligt att stödja partierna med skattemedel. Då kan man stödja partiernas tidningar i stället.

  Idag får partierna skattemedel och det dolda partistödet kan tas bort. Även partistödet bör tas bort.

  • Lars Lindeberg skriver:

   Vad hjälper det att ta bort! Sverige är genomkorrumperat av judarna!Börja med att ta bort judarna!
   Judarna är de värsta samhällsförstörarna genom tiderna!
   De har blivit utkastade 109 gånger från våra samhällen!
   Judarna har genomkorrumperat alla samhällen de har penetrerat samt förstört dem inifrån!
   Bonnierjudarna har varit de drivande!
   Det finns inget fräckare än judar!
   Vakna upp och se dig omkring!

   • Göran skriver:

    Jaha, och hur har du tänkt dig att det ska gå till? Sverige lyckas inte ens kasta ut kriminella asylsökande.

    Vad gör vi med de judar som arbetar i opposition mot Bonniers? I vissa fall tycks de vara de enda som vågar säga något emot Bonniers.

    I flera år har jag sagt till folk att det är ironiskt att Silvio Berlusconi i Italien får utstå sådant spott och spe från media i Sverige, dels för hans inflytande via media, när Bonniers inflytande i Sverige är mycket större, när Bonniers mediakoncentration är mycket större.

    Vad får jag för svar på det? Inte ett pip.

    • Lars Lindeberg skriver:

     Det finns inga “goda” judar! I så fall är de inte judar!
     Judarna har alltid spelat på bägge planhalvorna!
     Fråga Lenin!
     Om nyttiga idioter!

     • Åke Sundström skriver:

      Bra med högt i tak, men visst syndar Lars här på nåden när han har oförskämdheten påstå att det inte finns några goda judar. Hade nog väntat mig en protest från Mats, för att inte riskera att Frihetsportalen beskrivs som en blogg för nazistsympatisörer.

     • mats skriver:

      Lars, det där är ett onödigt kategoriskt påstående om judar. Vi har berört gränsdragning förr och som du säkert minns så är ansvaret för dina kommentarer ditt eget.
      Mitt inlägg var inte till för att skapa hat mot judar, utan att varna Bonniers för att deras nuvarande uppträdande riskerar att framkalla ett hat mot dem som vi väl hoppades skulle vara avskrivet.

      Jag har varit endast sporadiskt tillgänglig några dagar, då jag varit inlagd för att byta höftled. Det verkar ha gått bra och jag är nu hemma igen.
      Men mediciner och andra belastningar gör att man liksom går in och ut ur dimman på villkor som man inte helt bestämmer själv.

      • Stefan Eriksson skriver:

       Ta det varsamt på “svallisen” om du måste ut till bilen eller så. Hoppas de nya “delarna” passar och att allt går bra.

       “En få inte tappa sugen se”, som en gubbe i byn gjorde till lokalt “bevingat uttryck”.

       Krya på dig hälsar Stefan.

       • mats skriver:

        Tack!
        Jag har plogat under vintern så att solen nu tagit bort det mesta av is och snö där jag behöver gå.
        Ved finns framme, så gumman kan elda i flera veckor till.

 9. Lars Lindeberg skriver:

  Ja Mats jag skriver inte för att göra det svårt för dig! Det vill jag du skall förstå av detta! Jag hatar inte judarna! Hatet kommer från judarna sedan 2000 år tillbaka! Detta vet vi med bestämdhet!
  Men det är judens paradnummer att få det till alla hatar dem!
  Jag är inte det minsta rädd att beskriva sanningen!
  Jag står för vartenda ord!
  Om Sverige skall räddas åt svenska folket måste sanningen fram till varje pris!
  Kommunisterna eller judarna vilket är desamma är det verkliga problemet vi har!

  Jag vill bara belysa en punkt! Juden Åke Bonnier sitter som Biskop i Skara och predikar islam!

  Är svenska folket så enfaldiga så de inte förstår vad det handlar om?

  Jag har fått bägge mina knä ersatta så jag vet vad du går igenom!

  PS Jag och mina anhöriga har byggt Sverige under 1000 år att se det ödeläggas på några årtionden av folk som inte ens är svenskar och kommer aldrig att bli det är fruktansvärt!DS

  • mats skriver:

   Jag är inte beredd att vara så kategorisk mot alla judar, även om jag känner till vad som brukar läggas dem till last. Men självklart finns det svekfulla individer även i den skaran.

   Jag känner till Åke Bonnier, men jag inte säga att jag förstår mig på honom.

   • Åke Sundström skriver:

    Lars LIndeberg väljer att blunda för dina invändningar: “jag står för vartenda ord” skriver han trotsigt, och du nöjer dig med att inte vilja vara lika kategorisk mot alla judar. Att det finns “svekfulla individer” även bland judar kan givetvis inte rättfärdiga generella omdömen om detta kollektiv, det som i lagboken kallas hets mot folkgrupp. Vi är båda, vad jag vill minnas, kritiska mot denna särlagstiftning, eftersom det räcker med reglerna i TF, tryckfrihetslagen, men nu handlar det i första hand om Frihetsportalens goda namn och rykte. Anmärkningsvärt också att Lars vidhåller att “det inte finns några goda judar”, men hävdar att det hatfulla inte alls ligger hos honom utan hos judarnas själva. Jag kan tycka att sådana magstarka logiska kullerbyttor borde motivera en lägre toleranströskel i en frihetlig blogg som denna. Och varför detta fokus på biskopen i Skara, Åke Bonnier, som enligt Lindeberg “predikar islam”? För det gör väl i så fall också de flesta av hans kollegor, inklusive högsta hönset, ärkebiskopen?

    • Lars Lindeberg skriver:

     Åke Sundström, om nu det är ditt namn!

     En slugt skriven insändare precis vad du kan förvänta dig av en som tillhör de utvalda!
     I ett Sverige som finns inte mer och kommer aldrig att återfås!
     Som har fått 1000-åriga traditioner och generationers uppbyggnad förstörd på ett par årtionde av det utvalda folket som har blivit utkastade 109 gånger från våra samhällen!

     “We must hate. Hate is the essence of Communism [Judaism].” –Vladimir Lenin, a Jew and Leader of the U.S.S.R. !!!

     Lars Lindeberg

     • Åke Sundström skriver:

      Vi är eniga om förstörelsen, men jag ser andra, i huvudsak kristna skurkar i rollerna som ansvariga. Nu senast Fredrik Reinfeldt och hans Alliansregering. Vår f d statsminister är kanske också jude, vad vet jag, i så fall får du vatten på din kvarn. Men min poäng är att judar säkerligen var i minoritet i hans regering av landsförrädare. Alla vederbörligen invalda av ett folk som så gott som helt består av icke-judar.

    • Mats Jangdal skriver:

     “Jag kan tycka att sådana magstarka logiska kullerbyttor borde motivera en lägre toleranströskel i en frihetlig blogg som denna.”
     Du kanske menar högre tröskel, Åke? Annars tycker jag inte din kommentar håller ihop.

     Jag har inga problem med att ge religiösa människor och religioner skulden för det som är dåligt i vår värld. I mina ögon är att vara religiös att vägra se verkligheten.
     Problemet med judar i detta sammanhang är att de själva och andra gjort en unik och närmast total sammanblandning mellan religionen och de människor som tillhör den kultursfären.

     Religionskrig (krig mellan olika religiösa åskådningar) är inte lösningen på världens problem. Inte heller är mer kristendom hos svenskar eller européer någon lösning. Det är sekularismen som är det, med vapenmakt om nödvändigt, statens våldsmonopol i första hand. Medborgerligt självförsvar i andra.

     • Åke Sundström skriver:

      Rätt om tröskeln. Men i övrigt lämnar du walk over. I min värld kan bara dårar eller nazister påstå att alla judar är onda. Är inte det också din värld?

      • mats skriver:

       Ja, ja, självklart! Hat kan inte var grund för en konstruktiv politik.

      • mats skriver:

       Om tröskeln.
       Jag vill inte att en blogg som heter frihetsportalen ska censurera något alls, egentligen. Var och en får stå till svars för sina egna bra och dåliga kommentarer.

       Exempelvis låter jag klimatetablissemangets bandhund Thomas P skälla obehindrat.
       Lasse Lindberg hyser inte heller åsikter som jag delar mer än undantagsvis. Därför upplyser jag honom och även andra som närmar sig gränsen för vad jag bedömer att lagen tillåter, om deras eget ansvar.
       Det finns andra läsare som skriver till mig privat och försöker omvända mig till kristen tro, eller i vart fall vördnad. För då skulle jag i deras ögon tycka rätt om precis allt. De vet att det är bortkastad energi, men vi blir inte osams för det.

       Det kan tänkas att jag har fel om allt, det får framtiden utvisa. I så fall får jag ta den smällen.

       • Åke Sundström skriver:

        Som sagt, utmärkt med högt i tak. Men kanske inte med ett helöppet sådant. Om inte annat för att värna Frihetsportalens anseende som en intressant och frihetlig blogg. Att påstå att det inte finns några goda judar är förvisso så urbota tossigt att varje läsare drar sina egna slutsatser, men är sådana uppenbara dumheter värda att publicera?

        Och alltför lättvindigt, menar jag, att jämföra med Thomas P:s argumentering om klimatet. Något så anstötligt som Lindebergs drapa har denne aldrig författat. Det är väl inte heller så relevant att andra privat försöker leda dig in på de rätta kristna vägarna.

        Jag är vidare lite nyfiken på vad du syftade på när du skrev att “jag är inte beredd att vara så kategorisk mot alla judar, även om jag känner till vad som brukar läggas dem till last.” Det antyder att du delvis kan instämma i Lindebergs generella judekritik. Vilka delar då? Utöver att alla religiösa, enligt din åsikt, vägrar se verkligheten?

        • mats skriver:

         Är uppenbara dumheter värda att censurera? Vilken standard sätter det för fria ord?

         Det förekommer i mindre utsträckning även i kommentarerna en önskan om att jag ska försvara det kristna.

         Det finns en rörelse inom judendomen som benämns sionism och är en extremistisk judisk politisk falang. De som söker svartmåla alla judar förutsätter att alla judar är sionister.
         Det tror jag inte på och det finns goda bevis på att finns en mycket varierad debatt om judenhetens framtid, bland judarna själva. Främst kanske utanför staten Israel.
         Möjligen har jag fattat fel, men ändå uppfattat det som om judarna i staten Israel är mer etnocentriska och möjligen mer sionistiska än de judar som valt att inte flytta dit.

         • Åke Sundström skriver:

          Beskrivningen av skillnaden mellan sionister och andra judar gjorde mig inte så mycket klokare om vari du ansett dig kunna instämma i Lindebergs generella judekritik. Du gav intryck av syfta på ett digrare syndaregister än så.

          • Lars Lindeberg skriver:

           Detta kommer direkt från hästens mun eller judarna själva om Zionism och judendomen!
           Kan det bli klarare än så eller har ni svårt för att fatta!

           “The study of Judaism is that of the Talmud, as the study of the Talmud is that of Judaism…they are two inseparable things, or better, they are one and the same …” ~ Arsene Darmesteter (Therefore, Judaism/Communism came straight out of and from the TALMUD, NOT out of or from the Holy Bible) !!!!!

           “Zionism is Judaism, and Judaism is unthinkable without Zionism.” (Harper’s Encyclopedia of United States History, Vol. X, “Zionists”).

           “Some call it Marxism [Communism], I call it JUDAISM.” – Rabbi S. Wise, The American Bulletin, May 5, 1935. (Judaism is nothing but disguised, camouflaged Communism, therefore, Zionism is nothing but disguised, camouflaged Communism) !!!

           “We must hate. Hate is the essence of Communism [Judaism].” –Vladimir Lenin, a Jew and Leader of the U.S.S.R. !!!

           “The JEWS and their co-religionists (“Judeo”-Christians = deliberately fake christians) rule these United States as though they were the absolute monarchs of this country ” – Benjamin Freedman, a Jew, 1961 Willard Hotel Speech

           The London Jewish World of March 15, 1923 declared: “Fundamentally, Judaism is anti-Christian.”

           Rabbi Moshe M. Maggal, President, National Jewish Information Service wrote: “. . . you will notice the great difference between the Jewish and Christian religions. But these are not all. We consider the two religions so different that one excludes the other. . . we emphasized that there is no such thing as a Judeo-Christian religion. . . . There is not any similarity between the two concepts” (Letter of August 21, 1961).

          • mats skriver:

           Lars hann före mig.

           Sionoism går från illa till värre, utan bortre gräns.

           Här är ett dagsfärskt exempel från Israel där vissa anser att man måste välja mellan apartheid eller med tiden acceptera en palestinsk premiärminister.

           https://www.reuters.com/article/us-israel-palestinians-population/jews-arabs-nearing-population-parity-in-holy-land-israeli-officials-idUSKBN1H222T

 10. Åke Sundström skriver:

  Fortfarande inga besked om på vilka punkter du instämmer i Lindebergs generella judehat. Vari ligger det konstiga i att i Israels belägenhet föredra apartheid (sionism) framför en palestinsk premiärminister?

  • mats skriver:

   Nu måste du ha missförstått något Åke. Jag har inte instämt i Lindebergs GENERELLA judehat. Däremot kan jag instämma i vissa kritiska synpunkter avseende detaljer. Stor skillnad anser jag.

   Det är inget märkligt alls att en skurkstat som Israel föredrar apartheid. Det intressanta är att de nu själva debatterar det öppet. Man brukar få så indignerad kritik från svenska israelkramande besserwissers när man berättar hur det verkligen ligger till. Men nu blir det svårt att förneka vad Israel egentligen är.
   Man kommer inte runt att Israel skapades av ett gäng terrorister/fundamentalister som stal protektoratet Palestina från krigströtta britter direkt efter kriget. Bland terrorhandlingarna ingick sprängning av ett hotell och mordet på fredsförhandlaren Folke Bernadotte.

   • Åke Sundström skriver:

    Den fråga jag ställde i går 12:13 var denna, med syftning på jämförelsen med Lindebergs teser: Jag är vidare lite nyfiken på vad du syftade på när du skrev att ”jag är inte beredd att vara så kategorisk mot alla judar även om jag känner till vad som brukar läggas dem till last.” Det antyder att du delvis kan instämma i Lindebergs generella judekritik. Vilka delar då? Utöver att alla religiösa, enligt din åsikt, vägrar se verkligheten?”

    Jag tyckte med andra ord att din text andades en partiell samsyn med LL, vilket du nu menar var en övertolkning. Bra i så fall med ett förtydligande. För det är ju verkligen en himmelsvid skillnad mellan Lindebergs allomfattande judehat och din kritik mot att sionistiska “terrorister” lyckades stjäla Palestina från britterna. Är inte detta två helt skilda kategorier, som bör hållas isär? Och bör man inte också tillägga att “stölden” godkändes av FN, i det goda syftet att ge ett folk som nära nog utrotats av Hitler ett eget land? Ansvaret för att många palestinier permanent fördrevs därmed vilar på FN, vilket sällan framgår i den Israelkritiska propagandan (och inte heller i dina kommentarer).

    • mats skriver:

     Det finns i den judiska självbeskrivningen av dess historia (Torah/GT) en uttalad konfrontation med allt och alla i övriga världen, förbundet med jahve som gör Israels barn till guds utvalda folk, det oförsonliga hatet och kravet på ovillkorlig och total hämnd för alla oförrätter, som gör judendomen till en osympatisk religion.
     Nu är det ju ganska få moderna judar som är sådana. Men de som är det, varav flera av dem som startat och fortsatt styr Israel, har dessa tankegångar med sig.

     Sant att FN kan skyllas för att påtagit sig ansvaret för Israels övergrepp. FN kan därmed sägas ha gjort fel, där också.

     • Åke Sundström skriver:

      Som LL:s senaste drapa bekräftar är inte problemet hans judehat (dolt bakom lögnen, ännu en, att det är judarna som hatar alla andra), utan att han inte förstår vad ordet debattetik betyder: att logiskt argumentera för en ståndpunkt och sakligt bemöta andras genmälen. Sådana debattförstörare har du all anledning att betacka dig, utan att behöva riskera att anklagas för censur. Pajkastning på en nivå som även en begåvad tredjeklassare uppfattar som pinsam hör inte hemma på en seriös blogg och kan också, menar jag, i någon mån devalvera dina egna värdefulla insatser i sanningens och frihetens tjänst.

      • mats skriver:

       Där har du en viktig poäng Åke! Floskler i en nivå av generalisering som bara måste avfärdas på grund av sin orimlighet, tillför inte debatten något.
       Jag hoppas emellertid att normalintelligenta läsare genomskådar detta och censur därför blir överflödigt.
       Men strängare moderering ska övervägas.

       • Åke Sundström skriver:

        Tack för det, Mats. Hoppas att vi nu slipper personer vars enda syfte tycks vara att sabotera seriösa samtal i detta forum. Det var ett svårslaget lågvattenmärke när Lars Lindeberg i går kväll hävdade att mina inlägg bevisar “judens enorma fräckhet”? Är jag alltså själv jude, trots mitt namn, eller på outgrundliga vägar utsedd till talesperson för denna folkgrupp?

        Att skärpa modereringen borde inte vara nödvändigt, men i fallet LL måste den tyvärr välkomnas.

   • Lars Lindeberg skriver:

    Åkes skriverier bevisar en sak nämligen judens enorma fräckhet!
    Det går en historia om den fräckheten!
    Det var en jude som slog ihjäl sina föräldrar!
    Inför domaren bad han om nåd därför han var föräldralös!

    I mitt fall vill han ha det till att jag hatar när det är precis tvärtom!
    Judarna hatar oss sedan över 2000 år tillbaka!
    Vi svenskar hatar aldrig och har aldrig gjort!
    Det är judens hat mot oss vilket vi ser dagligen idag!
    Sverige finns inte mer och kommer aldrig att återfås!
    Bara se dig omkring!

Kommentarer inaktiverade.