Subversiv indoktrinering

Vi är ständigt omgivna av indoktrinering och desinformation, har alltid varit och kommer med intill visshet gränsande sannolikhet alltid att vara. Den kan se olika ut beroende på vilka medel som står till förfogande. Traditionellt har lägerelden, religionen-kyrkan, skolan, posten, radion, TV:n och numera alla varianter av internet förmedlat osanningar. Formella och informella möten med sladdertackor och bulvaner ska inte heller underskattas.

Edward Nordén från partiet MED har i en artikel på Ledarsidorna aktualiserat arvet efter Yuri Bezmenov. Jag tycker dock att den beskrivning jag gav år 2015 är bättre konkretiserad.

Men, vad har vi då idag av sådan subversiv verksamhet att tampas med? Uppenbart är att Klimatet och Migrationen har varit föremål för rena lögner, vanföreställningar och desinformation under lång tid och ungefär lika länge, 30-50 år! På senare tid har Covidinfluensan och dess mRNA-vaccin lockat fram mängder med falsk information, den mesta från offentligt håll och etablerad media.

Krig är alltid infekterade med desinformation, både av strategiska skäl och som rättfärdigande. Nu senast gäller det krigen i Ukraina och Israel-Palestina. Men Balkankrigen, Kuwait, Irak, Syrien, Libyen med flera konflikter, har alla haft sin beskärda del av lögner och desinformation.

Även civilsamhället har sin orkestrerade desinformation. Det gäller val, procedurer och demokrati i länder vi bryr oss om, som USA, Ungern, Ryssland, Frankrike, Italien, England, Tyskland, Holland och självklart även Sverige. Likaså åsikter om kriminalitet, skolan, inflation, landsbygdens olika dilemman samt vår beredskap och livsmedelsförsörjning, samt inte minst medias förmenta objektivitet. Det sistnämnda gäller inte minst Hanna Stjärne och SVTs senaste favoritmetod, nudging. De till och med skryter om det.

Låt mig ge några exempel:
Hollywood har öppet stöd från USAs militärindustriella komplex. Det innebär inte bara att de får ”låna” fordon och annan utrustning för att få något att visa i bild. Det innebär även instruktioner för hur man agerar, inklusive dialoger och motståndarkaraktärer som nästan utan undantag fortfarande är ryssar 30 år efter Sovjetunionens fall. Så upprätthålls bilden i folks sinne av en fiende i system, moral och fysisk aktivitet.

Amerikansk fotboll har övertagit rollen som den största idrotten i USA, från baseball som tidigare var ”Americas #1 pastime sport”. Under säsong televiseras matcher torsdag, söndag och måndag varje vecka. Vissa veckor även tisdag, fredag och lördag. NFL, som äger ligan har avtal med Pentagon att de tillhandahåller militärmusikkårer (för den obligatoriska nationalsången som framförs allt mer smäktande), överflygningar, flaggutdelningar, hedersutmärkelser med mera.

Flera gånger i varje sändning säger kommentator och bisittare att amerikanerna har sitt försvar att tacka för att de kan leva i fred och välstånd. De berömmer alla dessa män och och kvinnor som redo att ge sina liv i främmande länder för att försvara amerikanernas frihet och livsstil. De försöker få det att låta naturligt, men ofta här man att de läser innantill på order från kontrollrummet.

För den som undrar hur det kan komma sig, kan meddelas att USA sedan länge fungerar som en polisstat med en aggressivt överdimensionerad militär. Konstitutionen skrevs av kolonisatörer som ville befria sig från kolonialmakt de helst såg stanna i Europa. Därefter startades ett fullständigt erövringskrig, inklusive folkmord, för att lägga resten av kontinenten under sig. Det lyckades.

Tidigt i denna erövring användes propaganda med tydliga religiösa toner. Fransosen de Tocqueville som besökte USA i början av 1800-talet och skrivit utförliga redovisningar av vad han såg och upplevde, påstod att USA var det mest fanatiskt religiösa landet i sin tid. Det är också så även måttligt religiösa amerikaner ser saken. De har fått sitt land och sina fri- och rättigheter av gud och ingen har rätt att ifrågasätta detta narrativ.

I detta ingår att inga andra än amerikaner har rätt till samma rättigheter, inte ens i sina egna hemländer, för det är blott och bart USA som fått sina från gud. Latinos som kommit olagligt över gränsen är inte ett stort socialt eller demokratiskt problem, för de är kristna. Men det har kommit många muslimer, både legalt och illegalt, och det har redan visat sig vara ett problem. USA (vilda västern) är ej som förut! Religiösa människor, i synnerhet kristna, är allt för ofta aningslöst omedvetna om vilka politiska konsekvenser acceptansen för andra religioner medför.

Med denna stormakt har nu Sverige skrivit ett militärt avtal som ger dem rätt att besätta sammanlagt sjutton svenska militärbaser, flera av dem de bästa och strategiskt viktiga vi har. Där ska de få husera vapen och ammunition, samt soldater och annan militär personal som alla ska lyda under amerikansk lag, inte svensk.

Förutom att detta avtal föregåtts av både öppna och hemliga påverkansoperationer kan vi vara säkra på att en del av den personal som nu hamnar på våra baser kommer vara spioner och påverkansagenter som i olika grad och med skiftande uppdrag kommer skapa ett Sverige som på bästa sätt passar amerikanska intressen. Detta är vad våra politiker kallar att försvara Sverige.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

32 svar på Subversiv indoktrinering

 1. Pingback: Subversiv indoktrinering | ulsansblogg

 2. Ivar Andersson skriver:

  Det är bättre att ha avtal med USA om 17 baser än att ha Rysslands soldater i hela Sverige.
  Ukrainarna verkar inte gilla ryska soldater på ukrainsk mark.

  • Mats Jangdal skriver:

   Därmed bevisar du min poäng om att vi är och varit utsatta för en påverkanskampanj som gett ett odemokratiskt utslag.
   Konsekvenserna kommer att bli omfattande och mörkas så gott det går.

   • Ivar Andersson skriver:

    Visst är vi utsatta för en påverkanskampanj. Från en demokrati och från en icke-demokrati.

    • Benny skriver:

     Kallar du USA för demokrati fortfarande? Snacka om att vara indoktrinerad…Man tar sig för pannan!

     • Ivar Andersson skriver:

      Jämfört med Ryssland är USA en demokrati.

      • Benny skriver:

       Jämfört med USA är parti-diktaturens Sverige en ”demokrati”! Uppenbart har du ingen aning om att i Ryssland har man många partier och därmed mer demokratiska än USA som har två partier med samma program! Löjeväckande att kalla USA demokrati!

    • Mats Jangdal skriver:

     Eftersom jag ogillar när vår egen demokrati ljuger för oss spelar det ingen roll för mig om de utländska intressen som ljuger för oss kallar sig demokratiska eller ej.

     • Ivar Andersson skriver:

      Demokratin är inte perfekt men mycket bättre än andra styrelseskick.

      • Mats Jangdal skriver:

       Är lögnerna bättre tycker du?
       Vad tror du om risken att massan inte kontrollerar lögnerna i demokratin, för att man invaggats i villfarelsen allt är gott? Medan massan i diktaturerna vet att inte lita på lögnerna.
       Man kan alltså lura fler människor i en demokrati än i en diktatur.

       • Ivar Andersson skriver:

        I en diktatur behöver du inte lura människorna eftersom det inte finns några alternativ. Tvång är diktaturens medel. Kan man rösta bort en diktatur?

  • Benny skriver:

   Åjo, minst halva Ukraina vill bli av med USA och deras lakej Zelensky! Att det finns folk som inte begriper att Sverige frivilligt bjudit in djävulen? I Japan, Tyskland och Italien försöker man bli av med packet från USA men de korkade svenska politikerna låter dem frivilligt invadera landet! Landsförräderi kallas sådant och hade Vasa kunnat stiga upp ur graven hade hela bunten blivit ett huvud kortare!

   • Ivar Andersson skriver:

    Varför bor du kvar i Sverige om gräset är så grönt på andra sidan?

    • Benny skriver:

     Varför anmäler du dig inte som frivillig till fronten i Ukraina? Ni krigsmånglare och landsförrädare trivs bäst i fåtöljen!

     • Ivar Andersson skriver:

      Du producerar bara varmluft men kan inte svara på en enkel fråga.

      • Benny skriver:

       Du producerar ju bara samma svammel som MSM! Hade jag inte haft familj plus den språkförbistring som man skulle ha i Ryssland hade jag stuckit på momangen! Inget hindrar dig dock från värvning till Ukraina…Bara åk!

       • Ivar Andersson skriver:

        Nu fegar du ur när du skyller på din familj. Ynkligt. Har du inte råg i ryggen att flytta till himmelriket Ryssland?

        • Mats Jangdal skriver:

         Ivar och Benny!
         Det lönar inget att puckla på varandra om USA eller Ryssland.
         Min poäng med inlägget ovan är att vi blir lurade och vilseförda av båda, i synnerhet om vi tror att någon av dem är menlösa.

         • Ivar Andersson skriver:

          Man ska inte bara producera tomma ord utan agera som man säger. Annars gör man som en politiker.

        • Benny skriver:

         De som är ynklig är du som inte tar värvning nu när du har chansen! Eftersom ditt himmelrike är Ukraina passar det dig bra att flytta dit och åka och kriga! Vi andra som inte vill ha krig har rätt att kritisera alla som provocerar fram krig som är USA:s specialitet!

         • Göran skriver:

          Det finns en video som visar amerikanska politiker på besök i Ukraina 2016, där de hetsat som sjutton att Ukraina ska kriga mot Ryssland. De lovar pengar och vapen.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Tänk om Hanna Stjärne knäcks av SOCIALISTERNA och börjar sjunga för SVENSKA FOLKET om hur de bar sig åt att ödelägga en hel befolkning?
  Många detaljer finns ännu i det fördolda.
  Apropå Palestina konflikten. Är det JURIDIKEN eller MORALEN som skall avgöra vad man får SÄGA om den?

 4. Peter Sjöström skriver:

  Sverige har allt sedan andra världskrigets slut varit lite av lakej åt USA . Att Pål Jonsson flinar upp sig i media angående de nya avtalen är för mig löjeväckande .
  Mvh Sjöström

 5. Benny skriver:

  SR P1 rapporterar om att FN:s säkerhetsråd blockerat en uppmaning till vapenvila på Gazaremsan. Man undviker att säga att det var USA som blockerade uppmaningen! Är det så här alla medlöpare till USA vill att statlig svensk nyhetsförmedling ska fungera? Finns det ens någon i samlingen sopor som sitter i riksdagen som ens tänkt tanken på att ett USA med så enorma problem kanske har en hårdför diktator vid rodret fortare än man anar och att det lilla som finns kvar av låtsasdemokratin är borta? Från regimen meddelas ”vi såg det inte komma”…

  • Benny skriver:

   Nå, Ivar har du inget att säga om det jag skrev ovan? Men landsförrädarna tror de kan sitta tryggt och desinformera på alla plan och numera är SR/SVT en propagandalakej för maffian i USA…Fy f-n!

   • Benny skriver:

    Ynkliga USA-lakejen Ivar hade alltså inget att kommentera om hur svensk regim-media fjärrstyrs? Visar väl bara hur illa ställt det är…

 6. Göran skriver:

  Demokrati. Av Europas befolkning vill 71 % ha ett slut på kriget mellan Ukraina och Ryssland. Politikerna vill dock fortsätta döda ukrainare. Vad där detta för demokrati?

  Om vi hade haft en riktig demokrati i Sverige då hade Ulf Kristersson varit avsatt nu och utvisad från Sverige.

 7. Göran skriver:

  Det kan bara finnas två orsaker till amerikansk militär i Sverige och ingen av dem är att skydda Sverige.

  1. USA vill ha krig mot Ryssland och Sverige ska bistå med kanonmat.

  2. Amerikansk militär ska användas mot svenskar när inbördeskriget bryter ut. De amerikanska baserna garanterar folkutbytet.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Det är ingen tveken om vad som fösiggår i svenska POLITIKERS hjärnor.
   Dom litar inte på svenska militärer längre och hade gärna set dem bli kanonmat i Ukraina, lätt ordnat av ”ryssen”. Därför denna iver med US armen stationeras i Sverige.

 8. Göran skriver:

  När jag läser på Friatider.se att Sverige ska ge 15 miljoner till Ukraina för att stärka den journalistiska verksamheten där kan jag inte låta bli att dra följande slutsats om Sveriges regering.

  Socialdemokraterna är korkade men de har intelligens att förstöra och manipulera. Nuvarande regeringen är dock enbart dumma i huvudet och saknar alla formar av intelligens. De klarar inte av någonting.

 9. Mats Jangdal skriver:

  I Frankrike sägs Macrons regering vara så infiltrerad av amerikanska ”konsultfirmor” att det kan ifrågasättas om Frankrike längre är ett självständigt land.
  https://www.nyatider.nu/intervju-den-radande-politiska-och-mediala-situationen-i-frankrike/

Kommentarer är stängda.