Några spridda noteringar

Jag twittrar ganska mycket och ofta under tagen #klimatbluffen. Har bland annat skrivit detta. Har nu fler följare där än här, snuttifieringens förbannelse.
Världen över tar extrema klimatalarmister ett steg fram och kräver diktatur för att rädda klimatet.
Det är precis det vi skeptiker har varnat för i 20+ års tid kommer bli konsekvensen skrämseln kring den politiserade ”vetenskapen” om klimatet. Förnuftets nederlag!

Medborgarlön i Spanien. Det är bland annat dit vi skickar 150 miljarder via EU.

Detta skickade jag till Bulletin innan kollapsen, när de frågade om uppslag. Fick bara ett hövligt svar om att det är noterat.
Kommer Bulletin att ta tag i klimatfrågan och granska alla falska påståenden om ett förestående klimathot orsakat av våra utsläpp av CO2?
Det är ett jättescoop!
Dessa falska påståenden från FNs IPCC och andra offentligt finansierade organisationer, säger bara det politiken vill höra för att rättfärdiga en repressiv politik mot ett allt ofriare folk.
Den svenska klimatlagen är ett groteskt försök att binda upp politiken vid kejsarens nya kläder!

Sossarnas trollverkstad har jag skrivit om flera gånger, mest i form av vad jag kallat kugghjulsverkstan där de lanserar nya ord för att leda debatten. Men de har också troll som går in och avsiktligt förstör debatter.

Slutet för förbränningsmotorn tänker sig flera inom EU att de ensidigt kan bestämma.

Dan Ahlmark är aktiv och har skrivit flera bra krönikor under vintern. Här är en om globaliseringen.

Det var som redan konstaterats varmare förr. Än en gång erkänt i SVT utan att de drar någon slutsats om klimatalarmismen.

Sossejanten Göran Greider tycker att Karl Hedin gott kunde blivit fälld för jaktbrott, för att Hedin har den dåliga smaken att vara miljardär.

Som jag ser det finns påtagliga samband mellan Universalism – Globalism – Isolationism. Universalism är tanken att alla människor, alla kulturer i grunden är lika. Globalismen är tanken att man därför lika gärna kan ha endast ett ”land”.
Isolationismen är dess konsekvens när folk inser att premisserna för de två första är falska.

Woke = sömngångaraktivister
Wokemänniskorna är vår tids sömngångaraktivister. De är så lättkränkta att de hellre lever i en lögn där de inte behöver konfronteras med något endaste dugg som upprör deras känsliga sinnen. De kräver att få sova sig igenom livet. Det är dags att vakna nu!

Läs Bo Theutenberg, Dagboksanteckningar från UD, vol 1-5, om ni har intresse av svensk utrikespolitik under kalla kriget!

Det kan vara läge att lära sig det kinesiska uttrycket ”baizuo”. Med det avses högutbildade västerlänningar som tror att de vet allt, men i verkligheten inget förstår. Vi lär få höra det oftare framöver. Det finns en viss likhet med det amerikanska nincompoop, även om det avser en mer genuint korkad person.

Världen är dömd till ännu ett storkrig
Andra världskriget och krigsslutet betydde ett gemensamt avstamp för en hel värld. Aldrig mer! löd parollen. Men urspårningen har inte kunnat hejdas. Kriget, den efterföljande parollen och det kalla kriget har stått ivägen för en utveckling som säkrar fred och stabilitet.
Murens fall och utvecklingen av EU har inte förmått bilda ny plattform och avstamp för en fredlig värld i positiv utveckling. Diverse baizuos ansträngningar att forma världen efter deras önskningar har inte varit lyckosam för folkflertalet.

Vaccin, coronaförnekare och högerextrema, SVTs beskrivning av människor som ropar på frihet. Men det är ju inte enda perspektivet.
Vaccinet är inte ens ett vaccin, det är endast en sjukdomshämmare, med okänd effekt på vårt DNA!

Nils-Eric Sandberg, fd. redaktör på DN skriver då och då i Kristianstadsbladet, här om nazism och socialism.

Höghastighetståg är en dålig affär nästan oavsett vilket perspektiv man anlägger på frågan.

Jag har en mängd andra järn i elden för närvarande, så jag hinner inte skriva initierat varje dag om viktiga saker. Hoppas ni har tålamod med det!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Några spridda noteringar

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats, jag och många med mig är ytterst tacksamma för dina klara och otroligt välskrivna analyser. Dessutom behärskar du svenska språket som få. Frihetsportalen är den första jag läser på den nya dagen.
  Det som upprör mig mest när jag läser övriga media, framför allt PK är att det är i princip kostnadsfritt att ljuga och förtala medmänniskorna.

  • Åke Sundström skriver:

   I min värld är det, som du säkert märkt, vår alltmer korrupta intelligentia som är de största skurkarna. Det är denna professorskader som genom sin maktlojala tystnad möjliggör ljugandet i PK-pressen och inte minst i SVT, det tongivande mediet.

   .

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Åke, jag drabbades av den här boken häromdagen. Johan Lundberg, ”När postmodernismen kom till Sverige”.
    En alldeles utmärkt sammanfattning har Du här: https://swebbtv.se/videos/watch/9ba3d7f5-ebb8-4d43-9e5a-d6519395892b
    Inbillade mig att det var kvinnorna i Svenska Akademin som var orsaken till allt rabalder vilket svenska folket också tror. Vem är Kjell Espmark?

    • Åke Sundström skriver:

     Tack för Swebbtv-tipset. Magnus Stenlund var en positiv överraskning, kanske alltför akademisk för att gå hem i stugorna, men en tillgång om han skulle prata med sina lyssnare på bönders lättbegripliga vis. Men förvisso beläst och initierad. kunnig

     Tyvärr blev det bara en liten snutt en om ekonomernas svek, lättare att genomskåda än skönandarnas. Stefan Ingves och vår strikt maktlojala kår av ekonomiprofessorer är naturligtvis ett långt allvarligare hot än litteraturvetaren, författaren och akademiledamoten Kjell Espmark och hans postmoderna vänskapskrets. Så visst kan man ha invändningar mot Stenlunds överfokusering på det kulturella etablissemanget

    • Thomas skriver:

     Jag såg Stenlund när han började på SwebbTV.. Då var han litet mer försiktig. Sedan hade han en video med Alexander Bard där de båda var ganska överens.. Jämngamla tydligen. Då höjde han ribban betydligt.. Och med denna videon tog han ut svängen rejält… (Själv så har jag en film från 1970-talet med Sean Connery som heter ”Zardos”, som är en ren ”kalkonfilm”, men som spinner på samma tema.. Och inte får man glömma Annie Lööfs guru, Ayn Rand, som förespråkade egenintressets kraft, som motsats till den protestantiska kristendom som drivit miljontals emigranter till USA och vars moraliska ledmärken Ayn Rand totalt motsade – och som hennes ”elev” Greenspan nyttjade som FEDs chef.. Så nog slog det igenom, i familjepolitiken, i ekonomin och i dagens amerikanska situation… ja, även i Sverige där allt styrs från FED, BIS, IMF med flera förkortningar..)

 2. hellertz skriver:

  Jag håller med Samuel af Ugglas. Jag har uppskattat dina artiklar i flera år. Och lägger ut det mesta på min FB-sida där jag för närvarande har över 2,500 ”vänner”. Du hjälper mig ofta med pusselbitar som hänger i luften.

 3. ivarandersson skriver:

  SVT går i sossarnas ledband.
  ”En ytterligare aspekt på rapporteringen i media är att SVT och och SR också ger regeringen äran för förslaget, trots att de mycket väl vet att det är moderaterna som tagit fram underlaget och gjort allt jobbet. Det är närmast pinsamt att public service agerar på det sättet i stället för att sprida den korrekta bilden. Public Service framstår i detta läge mer som en megafon för regeringen och mindre som en opartisk nyhetsförmedlare.”
  https://www.ericsoniubbhult.se/
  Moderaternas krav om stöd för evenemangsnäringen uppfylls 2021-04-02

  • Dandersan skriver:

   Bottennotering-hoppas jag-när Hallengrens stjärna tändes av SVT. Stiger i Svenska folkets förtroende tydligen. Baserad på en tunn enkät med få svar och liten skillnad.
   Värt att förtiga, men SVTs redaktion gjorde en annan bedömning.

 4. Åke Sundström skriver:

  Det mest skrämmande och beklämmande i ditt inlägg är nog nyheten att inte ens Sveriges bästa journalister, Bulletins skapare, förstått att klimatnojan är det största bedrägeriet i modern tid, en pendang till 1600-talets häxprocesser, en repris på Storebrors nyspråk och möjliggjord av en numera svårt korrumperad intelligentia.

  Vi är överens om det allra mesta, men du har inte rätt om allt och kan då i enstaka fall vara obenägen att byta fot. T ex när det gäller de falska klimatskeptiker som i grunden inte är annat än förklädda kärnkraftsvänner i bl a Stockkholmsinitiativet och Klimatsans. De som ogillar vindkraften därför att den bidrar till att slå ut deras älskade reaktorer. Men storskojaren Lennart Bengtsson har du med skärpa tadlat, det tackar vi för.

  Jag tror också att du svartmålar när du skriver att nya storkrig är oundvikliga. Men visst får vi anledning att ta till oss det kinesiska ordet “baizuo”, en kortterm för ”högutbildade västerlänningar som tror att de vet allt, men i verkligheten inget förstår”. Hur många av den sorten finns det inte i vår egen bunker på Helgeandsholmen? Och till och med bland Bulletins förment libertarianska stjärnjournalister.

  Och grattis till scoopet att de upphaussade coronavaccinen inte är några riktiga vaccin.

  • Dandersan skriver:

   Du gillar vindkraften?
   Inser du inte att den ger oss god tillgång på el-då och då. Men tär på vår tillförlitliga eltillförsel.
   Att den stör dem som tvingas se på dessa torn spelar ingen roll för dig?
   Kärnkraften ger oss god och kontinuerlig försörjning.
   Vi får ett nytt stort tillskott öster om oss, vilket säkrar god eltillförsel i den närmsta framtiden.

   • Benny skriver:

    Japp, vindmöllor fungerar inte i ett utvecklat industrisamhälle som Sverige! Dessutom kräver det reservkraft som är dyr att ha och underhålla…Denna kostnad borde räknas i i vindkraften vilket inte görs idag!

    • Åke Sundström skriver:

     Har ingenting att göra med att vi kan kallas ett välutvecklat industrisamhälle eller med att reservkraften skulle vara för dyr, utan med produktionskostnaden och med fundamenta om konkurrerande utbud.

   • Åke Sundström skriver:

    Häng med bättre: har jag inte underkänt svensk vindkraft i minst ett dussin inlägg.

 5. Thomas skriver:

  Det finns en gemensam nämnare i det mesta av länkarna… Bristen på mänskligt värde. Det känns som att allt är en cirkelrörelse.. De totalitära rörelser i samhället som Anders Kilian tyckte kändes oroväckande för framtiden i sina reflektioner i sina sista skrivningar på 1950-talet – och som vi, i efterkrigsgenerationen, inte trodde skulle återkomma i umgänget människor emellan, är nog allt på väg tillbaka.. Den tystnad som tydligen utbredde sig hos allmänheten under krigsåren och som jag tror de levde med resten av livet (min föräldrageneration) tror jag nu snabbt återkommer… Att diskutera politik är snart alltför farligt för den enskilde.

 6. Mats Jangdal skriver:

  Tack alla, för er uppmuntran! Just lägger jag golv, men det är tillfälligt. Det som tar mer tid är ett vansinnesprojekt att försöka skriva en roman. Dessutom en sådan där jag måste läsa in en massa bakgrundsmaterial för att det ska kännas trovärdigt.
  Vi får se om jag lyckas. Med långt över 3000 artiklar här på Frihetsportalen känns det som om jag ändå måste försöka mig på en bok när jag tycker mig ha fått en bra idé.

 7. Benny skriver:

  Ett storkrig mellan EU/USA och Ryssland/Kina är för livet på jorden en total katastrof för utan tvekan så kommer i så fall kärnvapen att användas och då är det slut..Så ingen är väl så galen att man numera med tusentals kärnvapen startar ett storkrig! Fast osvuret är väl som vanligt bäst då globalisterna uppträder alltmer provocerande mot länder som inte vill dansa efter deras pipa!

  • Åke Sundström skriver:

   Hur kan en tänkande människa anklaga ”globalisterna” för att ett eller annat land uppträder hotfullt och eventuellt umgås med krigiska planer? Menar du att det är Soros och hans gelikar som styr i både Moskva och Washington? Dags för ett uppvaknande i så fall.

   Och att sen dessa krigiska länder ”utan tvekan” kommer att använda kärnvapen är en slutsats helt utan belägg. Förvisso regerar dårskapen, men inte ens Putin är så galen som du förmodar. Lite sans, tack.

   • Thomas skriver:

    Därom tvista de lärda… Den uppladdning som just nu sker i Ukraina kan sluta med vad som helst – och varför sker det… ?
    här är ett tips: http://chinascope.org/archives/6458

   • Benny skriver:

    Globalisterna styr alltmer i Bryssel och Washington…Den som missat detta har ingen koll på läget! I Moskva sitter inga globalister vid makten men de försöker få bort Putin och andra antiglobalister runt om i världen!

 8. Jan Andersson skriver:

  Det jag retar mig nästan mest på är alla tvärsäkra påståenden om än det ena och än det andra som hotar vår framtid, utan att en enda siffra kan presenteras som underlag. Det är lätt att då känna att att man nog inte begriper och att det är bättre att låta ”experterna” hållas, för självklart har de väl torrt på fötterna i sina påståenden? Men är man ändå misstänksam och försöker att hitta relevanta siffror på nätet så hamnar man snabbt i ett obeskrivligt mischmasch av siffror och statistik som egentligen inte säger någonting och är tämligen värdelöst som beslutsunderlag.

  Bilar tillverkade ”i år” men vilket år? Är det 2021 så kanske det ska stå ”hittills”? Och hur många av dem är elbilar? I vissa mer trovärdiga underlag = försumbart antal jämfört med fossilbilar.

  Vissa länder ska förbjuda fossilbilar ganska snart, vilket om det är sant borde stoppa fossilbilförsäljningen i dessa länder helt, eftersom andrahandsvärdet blir negativt. Men den samlade bilindustrin har ingen möjlighet att ersätta alla skrotade fossilbilar med nya elbilar under den korta tid som återstår, skrotbranschen har ingen möjlighet att ta hand om de gamla bilarna, och det finns ingen eldistribution någonstans i världen som på några få år kan byggas om för 100% elbilar.

  Alltså är den deklarerade målsättningen helt tagen ur luften och måste bortses från, och hur ska man i fortsättningen kunna uppnå någon form av trovärdighet i alla andra politiska frågor?

  Den svenska regeringen är inte värst men illa ute. Vilka styrmedel finns när inte medborgarna bryr sig längre? Nackskott utan rättegång? Anarki?

  • Åke Sundström skriver:

   Bra observation om bilparken.

   Men hur förvånad kan man vara? Anarki råder, det tvingas man inse. Att en borgerlig regeringen skulle sköta sig nämnvärt bättre är väl också skrivet i stjärnorna. Vokabulären är i stort densamma om att staten allt skall ombesörja. Att det skulle finnas en borgerlig opposition är en myt, dessa partier är ju till 95 procent överens med Löfvens gäng.

   • Jan Andersson skriver:

    Antag att alla partier också snart uttalar tydligt att vi inte har någon opposition därför att den inte behövs och vi är på alldeles rätt väg och är tvungna att göra allt för att inte klimatet ska drabba oss snart på något outhärdligt vis så att allt stannar för gott. .

    Vad gör vi då? Revolution?

    Bara tanken på att det förstnämnda inte är orealistiskt nu borde få alla tänkande svenskar att storma riksdagshuset och regeringkansliet före midsommar. Bättre att de är tomma än att det ska vara ett säte för fanatism och historisk brist på civilkurage.

    • Åke Sundström skriver:

     Eländigt är det, kanske dags att börja rekommendera våra barn att emigrera, som många redan gjort. Men mycket binder, sommarhus och annat. Och sen finns ju ett svagt hopp om att en ny regering tar sig samman nästa höst, i absolut sista minuten?

     .

Kommentarer är stängda.