Går det så går det

Om myndigheters övertramp utan att det kostar dem något. Lagbrott och aktivism på prov, egna advokater avlönade via budget för att skydda myndigheten. Om medborgaren förlorar får han betala allt. Fällande dom åtlyds ej av myndigheter. Dessa får ej stifta lag, men tar sig gärna friheter som i praktiken betyder att de skapar lagar som ej stiftats av riksdag och regering. Författningsdomstol med vassa klor behövs!


Skattemynd, SJV, Naturvårdsv, Skogsvss, Länsstyr, Polis, åklagare mfl. är skyldiga. Några exempel:

Åklagare Jarlås inser inte vad domstolarna medverkat till.

Polisen ”passar på” att trakassera jägare.

Staten tar jägarnas pengar och skickar dem till jaktfientliga organisationer för att dessa ska kunna undergräva jaktens legitimitet.

SVF, Sveriges Vapenägares Förbund har skrivit flera artiklar om myndighetsaktivism hos svensk polis, exempelvis på sidan 5 i detta nummer.

En riktig konstitution och konstitutionsdomstol kan göra skillnad:
Bump stock, som gör att ett halvautomatiskt vapen kan simulera ett helatuomatiskt är inte förbjudet, enligt amerikansk domstol!

Men det är inte säkert att det gör skillnad, the deep state har sin egen agenda:
Med den nya presidenten och majoriteten förnya ansträngningarna att runda konstitutionen göra legalt vapenägande svårare eller omöjligt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Går det så går det

 1. Dandersan skriver:

  Gäller att ligga lågt med vapeninnehav-även med leksakspistoler.
  Minns barndom då vi fick ett gevär som smattrade-det snodde mormor!
  Gissa om jag blev arg, speciellt när jag såg henne stå med geväret och skrämma fåglarna som attackerade körsbärsträdet!

 2. Thomas skriver:

  Bambi- effekten kryper in i många samhällsfunktioner. Det insåg man ju redan i mitten av 1980-talet, med djurskyddslagen och Astrid Lindgrens situation i Pomperipossadebatten.. Politiken hade, som vanligt, inte en aning om vad deras beslut har för resultat.. Den klara korporativa politiken som dominerade mellan 1945 till 1995 hade sina svagheter som få insåg, men som idag blivit ganska så tydliga… Insikten kommer kanske med åren, medan de som är yngre lever med situationen och anpassar sig.. Man blir byråkrat!

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det redovisas inte hur många naturvetare som hamnar snett här i livet.
  Hämtat ur Jordbruks Aktuellt :https://www.ja.se/artikel/2228222/tredje-mest-attraktiva-arbetsplatsen.html
  Totalt deltog över 21 000 studenter, med olika inriktningar, i Universums årliga undersökning om vilka som är de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Hos naturvetarstudenterna toppades årets lista av Naturvårdsverket följt av AstraZeneca och Jordbruksverket.
  − Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över vår fina placering i Universums undersökning. För mig är det ett kvitto på att det arbete vi gör för att upplevas som en attraktiv arbetsgivare för alla våra medarbetare också når hela vägen fram till studenterna! Det är också ett kvitto på att vårt uppdrag inom mat, djur, miljö, hållbarhet och landsbygd upplevs både viktigt och engagerande, säger Anna Coreback, HR-chef på Jordbruksverket, i ett pressmeddelande.
  År 2019 var första gången Jordbruksverket var med i tävlingen, även då tog de hem tredjeplatsen och utsågs då till ”årets nykomling”.

  Blivande LIVSMEDELSPRODUCENTER?

  • Thomas skriver:

   Jag såg en prislista på timmer från Södra häromdagen, fast året var 1980….
   bästa pris var drygt 400 kr kubiken… Idag? Tja, det bästa jag hittat – från idag – är 690kr toppmätt…
   Som en agronom uttryckte det.. man kan inte jobba med jordbruk, för det ger ingen normal lön, då kan man inte ha en familj, utan allt måste vara en hobby…
   Enligt Brysseluppgifter så ligger de svenska lantbrukarinkomsterna på 43% av landets medianinkomst.. tydligen inklusive stöden..
   Jämför då med Irlands lantbrukare.. Mjölkproducenterna toppar med dubbla medianinkomsten, medan får, köttdjur och spannmålsodlare har likartat de svenska lantbrukarna (runt halva medianinkomsten), exklusive stöden…
   Så att bli byråkrat är en intelligent tanke..

  • Göran skriver:

   Varför blir man inte en jordbrukare i stället för att bli en käpp i hjulet för jordbrukare?

   • Thomas skriver:

    Du förstod tydligen inte… ”Jordbruk är en skitbransch”..

   • Anders Rydén skriver:

    För att lönen är 43% av medianinkomst och lite mer än 50% av intäkterna är olika former av stöd.

    Ett av de stakaste skälet till att folk har valt lantbruk som yrke har varit friheten.
    Det finns ett ordspråk som säger: ”Handen som ger är över handen som tar emot.”
    Man är alltså inte fri om man måste leva på stöd.
    Så, därför har lantbruket blivit en skitbransch.

    • Samuel af Ugglas skriver:

     Det förblir en ”skit bransch” tills den dag mattemplens hyllor gapar tomma, Nu har Bill Gates plus socialister fått för sig att begränsa storleken på jordens befolkning med hjälp av vaccin hellre än att anpassa livsmedelsproduktionen. Gates lär ha köpt miljontals hektar mark i USA och ingen fattar varför.
     Finns det ett bättre tillstånd för ”ambivalens”?

     • Thomas skriver:

      På en fungerande marknad brukar det finnas begagnade produkter… men finns det begagnad mat? Nej, knappast …. så matfrågan måste hanteras annorlunda än nu då jordbrukarna får bära lasset (Via stödsystemet, bl.a.)

 4. Thomas skriver:

  Apropå vapen, vilket jag helst undviker att diskutera då jag har ett par stycken stående i vapenskåpet, så tycks Biden vilja dra in den frikostiga linjen som man har i denna fråga. Enligt info även i SVT… (Att jaga är inte så nödvändigt, men att jaga med hund – bara för att se hur hunden jobbar – har ett värde (Precis som gamla jägare gjorde förr, de hade en stövare som hängde på en hare som lurade hunden hela tiden och fast haren sprang förbi jägaren, gång på gång, så sköt inte jägaren.. För det roliga var att se skådespelet.)

  • Mats Jangdal skriver:

   Jakt är ju alltid en avvägning mellan nöje och arbete. För nöje med minimalt efterarbete går man till skjutbanan.
   Några av mina bästa jaktminnen är tillfällen då jag inte skjutit.

Kommentarer är stängda.