Vindkraften är ett sabotage mot hela samhället

Dagens gästskribent är Ove Björklund

Den svenska energipolitiken är i fritt fall. Regeringen plus C o V satsar allt på en korg med 8-faldig utbyggnad av vindkraften. Planerna har redan delats ut på länsnivå med uppdrag att barskrapa återstående markområden intill de kriminella avståndet 800 m från bostäder.

EU är ännu värre o har beslutat om en 25-faldig utveckling av vindkraften under ledning av två svenskor, Jytte Guteland (S) o Johanna Sandahl (Naturskyddsföreningen o ordförande i den mäktiga lobbyistorganisationen EEB, European Environmental Bureu, Bryssel).

Besluten är tagna utan någon som helst hänsyn till vetenskapliga fakta om vindkraftens destruktiva effekter på folkhälsa, välfärdssystem, barnens rättigheter, klimat, ekosystem, biologisk mångfald, de dämpande effekterna på viktiga basnäringarna lantbruk, skogsbranschen, fiske, rennäringen o turismen. Ej heller mänskliga rättigheter avseende privatekonomiska förluster, bolagens kopplingar till skatteparadisen o de geopolitiska riskerna.

Jag har just bemött en typisk svepande artikel  från EEB o också informerat om vår skrivelse till den svenska regeringen nyligen.

Man kan notera skillnaden på den engagerade norska sidan där Norsk Miljöverneförbund o The Norwegian Turbine Group o Tax Justice Network – Norge, agerar på ett kraftfullt sätt i motsats till den statsunderstödda Svenska Naturskyddsföreningen.

Vår skrivelse till regeringen har fått viss effekt inom regeringssfären där riksdagsledamöter uttalat att ”det gått för långt”.

M, SD, KD o L agerar redan kraftfullt. Riskerna för nationell ohälsa o ekonomisk stagnation är uppenbara.

Vi framför förslag på moratorium o beslut om en Parlamentarisk Kommission för riskanalys enligt Klimatlagen 2§ o Miljöbalken 2 resp 6 Kap. Under medverkan av oberoende vetenskaplig expertis o insyn från allmänheten.

Vittnesmålen på Youtube talar för sig själv;

Anna https://www.youtube.com/watch?v=pjHiHyGoJ34

Ellinor https://youtu.be/NfQEw8haRPc

Elisabeth https://www.youtube.com/watch?v=aLcpilL_8qA

Barbro https://www.youtube.com/watch?v=5_BtaA_5RO0&t=201s

Ulla Heine. Doctor. The health group Rättvisa vindar Norra Östergötland. Summary.

https://www.youtube.com/watch?v=GWm8c0BZIZQ

Renewable o förnybart är varken hållbart eller klimatvänligt.

Förhoppningsvis är det inte för sent att ändra energipolitiken, trots den massiva missledande informationen från hållbarhetsförnekarna.

Putin behöver inte göra någonting alls.

Bilden från 2017 nedan, visar att den tyska förbundsstaten redan påbörjat en väg mot avgrunden. Över 1000 lokala organisationer kämpar mot  Die Grünes” o Merkels övergrepp.

Får Jytte Guteland igenom sina planer på den massiva utbyggnaden av havbaserad vindkraft i Nordsjön, Skagerak o Kattegatt, så kommer haven vara lika packade med verk som på land. Idag söks redan tillstånd för 4 projekt utanför den svenska västkusten med upp till 350 m höga verk. Miljö-, hälso- de ekonomiskt destruktiva effekterna mörkläggs i lokalpressen där våra inlägg blockeras medan Naturskyddsföreningen, Svensk vindenergi (Tysk-kinesisk) o Fossil 100 % (tysk) får fritt spelrum av deras politiske ledarskribent Mattias Karlsson. Vi har flera exempel på vår hemsida om denna mörkläggning där fakta inte når allmänheten.

Ove Björklund
God Livsmiljö Hylte

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Vindkraften är ett sabotage mot hela samhället

 1. Jan Andersson skriver:

  Man funderar på om bojkotten av Cementa har något samband med EU:s planer att bygga nittiotusen nya vindkraftverk runt Östetsjön, alla med ett bautafundament av prima betong…

 2. Göran skriver:

  Moderaterna är inget att lita på i detta sammanhang. De är bara kontrollerad opposition i frågan.

 3. Benny skriver:

  Tyskland är nedlusat med vindmöllor ändå så måste man alltså importera el från utlandet och ha mängder med reservkraft i beredskap i fall det sluta att blåsa eller blåser för mycket! Som sagt, hur kunde tyskarna låta sig luras av klimatdårarna till den grad att de äventyrat själva fundamentet för sitt välstånd industrin? Men så blir det när klimathysteriker, politiker och media har en agenda att förstöra ett tidigare fungerande land med vanvettig energipolitik och lika tokig invandringspolitik. Och samma händer i Sverige trots att vi har facit från Tyskland…Men för h-e….vakna nu ”Svensson” innan det är för sent!

  • Jan Andersson skriver:

   Exakt så! Man har en känsla av att Tysklands alla grannar ser på med illa dold förtjusning när de förut så stöddiga tyskarna faller på eget grepp (obs! förklarat för mig av en tysk tekniker från Ravensburg) och har bestämt sig att inte falla i samma grop.

   Men skrattet kan fastna i halsen; utan drivkraften i tysk industri kommer inte de andra heller att klara sig helskinnade.

   Och det gör ditt klara konstaterarande än mera förunderligt. Sverige är också granne till Tyskland…

  • ivarandersson skriver:

   Tyskarna har gjort sig beroende av Putin och rysk gas med sin politik.

Kommentarer är stängda.