Inget nytt med IPPCs AR6

Jag har inte läst AR6, tänker inte göra det utan särskild anledning. Skälet är enkelt. Det finns ingen ny kunskap som styrker hypotesen om AGW eller människoskapad klimatförändring. De klimattokiga journalisterna samt Rockström och Rummukainen med flera, tar i från tårna och skriker att nu finns FAKTA, som visar att KATASTROFEN ÄR NÄRA.

Nej det gör det inte! Ingen fakta. Allt är teorier, cherrypicking, curvefitting, manipulerad data, gissningar om framtiden, drömmar och ångest. Grundläggande kunskap är dock inte ändrad på en enda punkt:

0 Växthusteorin är inte bevisad.
0 CO2 styr inte klimatet.
0 Vårt bidrag, som är i storleksordning en sjundedel (1/7) så stor som den naturliga årliga variationen, är försumbar för Jordens CO2-balans.
0 Det finns inget belägg, ingen matematisk formel, inget fysikaliskt bevis för växthuseffekten.
0 Koldioxid är livets gas, via fotosyntesen helt nödvändig för allt liv på Jorden.
0 IPCC erkänner fortfarande inte historiska fakta, som att CO2-halten oftast varit högre än idag, eller att globala temperaturer varit både väsentlig högre och lägre än idag. Vid lägre temperaturer (istid) har livet lidit svårt.
0 IPCC erkänner inte validerad data, som att ovädren minskat i antal och styrka, att färre människor dör av dem, att polområdenas isar mår bra, att havsnivån inte ändras mer än förr, att det brann mera förr, att djurlivet mår i huvudsak bra.
0 Årsmån är ett svenskt arfarenhetsbaserat uttryck som används inom akademia med bäring på väder och klimat. Men som svenska klimatalarmister vägrar ta tillsig.
0 Fortfarande gäller att det är de som vill genomföra drastiska ändringar av våra samhällen som har hela bevisbördan. Dels att ändringarna behövs, dels att de som föreslås har avsedd verkan.
0 Eftersom en sådan samhällsförändring inte lagligen kan ske utan omröstning i våra demokratier måste folket få en ärlig chans att rösta om saken. Det kräver allsidig och korrekt information. Om folket bestämmer sig för att ”chansa” på att det ordnar sig utan drastiska förändringar måste det respekteras av politikerna.

Alarmisterna älskar att hänvisa till Fourier, Tyndall och Arrhenius och påstå att växthuseffekten är välkänd sedan mer än hundra år. Men de kan aldrig redovisa en korrekt naturvetenskaplig beskrivning av den. Jag har frågat många gånger, men aldrig fått något svar, tvärtom svar uteblir.

Camille Veyre, fransk ingenjör, har påtalat att Fourier avfärdade tanken om atmosfären som en glaslåda. Det skulle kräva att luften vid någon höjd övergår i fast form, vilket inte sker, menade han. Orden växthus och växthuseffekt använde han aldrig. Camille har hjälpt mig översätta den franska texten från 1824 när Fourier berättade om sina studier av atmosfären för akademien i Paris. Både originalet och översättningen till svenska finns här.

Många har försökt reproducera Tyndalls experiment med gaser. Men bara alarmister kommer till samma resultat. Alla vet att värme inte fastnar i CO2-molekylen, så vart tar den vägen? De norska Klimarealistene har frågat samma sak och försökt ge ett svar. Deras slutsats är att värmen sprids till provutrustningens väggar och där ansamlas. Vilket också bekräftas om man mäter väggarnas temperatur. Något som Klimaraelistene gjort, men Tyndall aldrig gjorde.

Arrhenius drömde om en varmare värld, särskilt i Norden. Han räknade på hur mycket atmosfären skulle värmas av tillförd CO2, med antagande att Tyndalls experiment var rättvisande och CO2-molekylerna behöll tillförd värme. År 1896 fick han fram ett värde som han som han publicerade. År 1900 påpekade kollegan Knut Ångström att han räknat fel. Så 1906, tio år efter sin första publicering i saken, redovisade han besviket att han räknat så kraftigt fel att all tänkbar uppvärmning var försumbar.

Den som tidigt och med list drivit frågan om påverkan på naturen var oljemagnaten John D. Rockefeller (1839-1937). Han insåg tidigt att den vurm för den vilda naturen som rotlösa storstadsbor hade börjat ägna sig åt kunde brukas för att manipulera politiken. Han skänkte pengar till etablering av nationalparker och startade stiftelser samt bekostade forskning som gynnade hans planer. Familjen Rockefeller har fortsatt i samma anda, vilket redovisats i detalj av Jacob Nordangård.

Från familjen Rockefeller löper trådar direkt till amerikanska presidenter Förenta Nationerna, Universitet och forskning, samt toppstyrda miljörörelser. Där börjar klimathotet, med en girig oljemagnat som redan från start sa att han ville styra världen och vars ättlingar tillkännagett att de är stolta över att delta i en konspiration att styra världen.

Oljebolagen är idag Energikoncerner och äger skogar, vindkraftparker, solcellsindustrier och även delar i kärnkraft. De kommer alltid att tjäna pengar på energi. Rockefeller och deras likasinnade spelar lika falskt som pokerhajarna en gång gjorde på Mississippis flodångare.

Att Olof Palme med uppmuntran av tenniskompisen Olof Bolin hoppade på klimattåget för att skydda sin kärnkraftssatsning och samtidigt slå folket i bojor, är inte mer än man kunde förvänta sig.

Men när 500 riktiga forskare med integritet går samman och publicerar ett upprop om att det inte finns någon klimatkris, då vägrar IPCC ta notis. Politiker och media håller tyst och tittar åt annat håll.

Svensk allmänhet är grundlurad och partiernas företrädare likaså. De senare har inte tillräcklig grundförståelse för frågan för att kunna bilda sig en egen uppfattning eller ifrågasätta dogmen.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Inget nytt med IPPCs AR6

 1. Jan Andersson skriver:

  Om man gjorde en tio minuters paus i ”Allsång” eller ”Idol* för att sakligt informera om klimatutfallet skulle svenska folket bli långa som fiollådor i ansiktet och protestera högljutt; alla ”vet” ju att klimatet inom kort kommer att spränga jorden i småbitar (eller något liknande).

  Första gången jag blev medveten om att frågan debatterades ”på riktigt” och inte bara i science-fiction var 1986. En tysk meteorolog förklarade att det inte finns någon växthuseffekt; det vara bara att hålla upp en glaskiva över huvudet och upptäcka att det inte blev varmare. En rysk meteorolog förvånades över frågan och svarade att det är solen som värmer jorden och att värmen därifrån varierar, inget annat.

  En grön nolla hade kommit med förslaget att snart skulle alla bilar ha solceller på taket och bilarna skulle på så sätt bli självgående, men en tekniker hade svarat att solcellerna skulle möjligen räcka till för att driva vindrutetorkarna, men bara när solen sken och det inte regnade…

  De enda bomber vi bokstavligen sitter på är elbilsbatterierna.

 2. Thomas skriver:

  De senaste dagarnas turbulens med IPCC är inte nog…
  IMF och deras SDR har närmast exploderat…
  Vaxxet börjar ifrågasättas på ett sätt som också närmast liknar en explosion…
  Att allt är samordnat torde väl vara lätt att inse..om man bara vill öppna sina sinnen något.
  Hösten kan bli spännande.

 3. Åke Sundström skriver:

  Väl rutet, som vanligt! Och så bra att du berörde sambandet mellan klimathysterin och svensk kärnkraft, när du skriver att ”Palme ..hoppade på klimattåget FÖR ATT SKYDDA SIN KÄRNKRAFTSSATSNING (min spärr).

  Än tydligare: S drev igenom 12-reaktorsprogrammet därför att Tage Erlanders led av en övertro på Lenins teser om elektricitetens betydelse och dessutom blev grovt vilseledd av kemiprofessorer som ingenting begrip om hur energimarknaden fungerar. Och att Palme blev lurad även av den dåvarande ASEA-chefen, Curt Nicolin, som vill bygga dessa reaktorer och struntade i vem skulle betala kalaset. .

  I dag är det värnandet om den falska historieskrivningen plus statens inkomster från de extrema koldioxidskatterna som spelar huvudrollen för S, medan dagens moderater och Svenskt Näringsliv gillar energisocialismen därför att den gynnar/subventionerar vår elkrävande svenska basindustri. Allt medan folkhushållet (AB Sverige) förlorat många 100-tals miljarder, Utan att medborgarna informeras om saken (på grund av ekonomkårens tigande). En avsevärt del av den faktiska blocköverskridande svenska diktaturens samlade illgärningar.

 4. Åke Sundström skriver:

  Borde ha tillagt att Mats har fel, när han i sista stycket påstår att ”partierna inte har tillräcklig grundförståelse för frågan för att kunna bilda sig en egen uppfattning eller ifrågasätta dogmen”.

  Dom vet — men dom vet också att sanningen inte tål att berättas, utan avsevärda opinionsförluster för ALLA politiska partier, framför allt för dagens superhycklare i vårt en gång relativt seriösa miljöparti.

  • Mats Jangdal skriver:

   Klicka på länken får du se vad partiföreträdarna sa!

   • Åke Sundström skriver:

    Men Mats, nog inser du väl att det är jättestor skillnad mellan vad partiföreträdare säger eller har sagt – och vad dom vet?

    • Mats Jangdal skriver:

     I en del fall är det så. Men när det gäller klimatet, nej tyvärr!

     • Åke Sundström skriver:

      Jo. även i den frågan, Nog förstår du att det är kopplingen till vissa särintressen som styr i framför allt i Kristerssons parti men även i övrigt. Intelligenta och mångkunniga borgerliga partister SPELAR ovetande, för att kunna förlänga sin sinekur på Helgeandsholmen.

      Svårare än så är det inte. Fast förfärande nog!

     • Åke Sundström skriver:

      Vill du påstå att Kristersson och hans riksdagsgrupp inte har läst i grundskolan om vikingarnas bosättningar på Grönland? Och alltså vet att det varmare då än nu?
      Vilket stämmer illa med IPCC:s nya hockeyklubba, har du inte noterat den saken? Inte heller Klimatsans verkar ha upptäckt detta nya, fräcka bedrägeri. Eller feltolkar jag?

      • Mats Jangdal skriver:

       De må ha läst, men inte förstått. De applicerar inte logik på ”kända” fakta. De litar blint på media och gaphalsar i NGO ( som antas yttra folkets vilja) och bolagsstyrelser (som antas tala för näringslivet).

 5. Göran skriver:

  Tror ni verkligen att folket skulle ens vilja ta emot korrekt information om klimatet? Jag tror inte det.

  Tittar man analogt på hur folk tar emot information om mRNA-vaccinen så är det i princip lika med noll. När vaccination öppnas för 16-åringar och uppåt anmäler sig 60.000 för det på mer eller mindre en dag. Tror ni någon enda av dessa har informerat sig om mRNA-vaccinen? Förstår de ens att vaccinen är experiment och ingen vet utgången av dem. Jag tror inte det vet det minsta lilla om vaccinen.

  Jag vet inte om ni känner till Youtubekanalen ”Sverigebilden”. Ni kan gärna söka på den. En person som brukar intervjua folk på stan. Det är häpnadsväckande av dessa intervjuer hur lite förstånd folk har.

  Man kan även titta på gatuintervjuer av Mark Dice, fast då får man gå till bitchute.com. Han har just nu två intervjuer där han uppmanar folk att skriva på ett upprop om att dels folk som inte vill vaccinera sig ska sättas i fängelse och dels ett upprop att folk som hävdar att Joe Biden vann via valfusk ska sättas i fängelse. Vill ni inte se dessa videos kan jag berätta att 90 % av folk skriver på uppropen. Men, det mest häpnadsväckande enligt min mening är att de som skriver på aldrig ställer en enda fråga, såsom ”på vilket sätt var det valfusk”.

  Hur pass ignoranta folk är kan dras av en historia som Stalin ska ha sagt. Det var något i stil med att Stalin ryckte av alla fjädrar på en kyckling och sedan satte kycklingen på golvet. Kycklingen skrek av smärta och blodet rann. Stalin gav sedan kycklingen några frön och kycklingen följde därefter Stalin. Stalin sade att detta var en demonstration av hur folket är. Man kan göra vad man vill med dem och de kommer ändå följa en om man ger dem lite godis.

  Frihet är inte en rättighet utan ett privilegium för den som går i statens ledband. Eller hur?

  • Åke Sundström skriver:

   Omotiverat pessimistiskt, Göran – hur kan du ifrågasätta folks VILJA att bli korrekt informerade? Att dom f n inte BLIR det, är ju det grundproblem som måste angripas: att Sverige f n INTE är en sann demokrati! Är kanske även du ovillig att tydligt dra den slutsatsen, utan att skämta bort förbrytarstaten med talet om den lustiga ”demokraturen”?

 6. Göran skriver:

  Klimat-Greta twittrar att kläder bidrar i stor grad till klimatkrisen. Sedan gör hon reklam för kläder. Ser hon inte själv motsatsen, eller räknar hon bara alla miljoner som trillar in på hennes konto? Smart liten tjej.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Göran m fl
   Jag har kämpat med de ”mina” i familjen och verkligen försökt informera mig om virusgalenskapen, framför allt följderna.
   I 90 fall av hundra har jag fått till svar, men far om vi får ”sprutan” behöver ju inte diskutera frågan mer. Garanterat, locket är på och far i huset tystad för tillfället.
   Jag påminner familjemedlemmarna om vilket nummer socialisterna en gång i tiden gjorde sig över den så kallade ”ÅNGERVECKAN” som alla skulle ha rätt till. Inga uttömmande svar där inte!?!?!

   • Mats Jangdal skriver:

    Som det sagts många gånger förut, de som föredrar bekvämlighet före frihet förtjänar varken eller.
    Är de tillräckligt många som väljer bekvämligheten så förstör de friheten också för dem som hellre vill ha friheten. Helt enkelt för att de som försvarar friheten blir för få för att lyckas. Bedrövligt!

    • Åke Sundström skriver:

     Också nu tycker jag är att du svartmålar väljarna som passiva ignoranter som i princip får skylla sig själva.

     Hur berätta för mig hur en stackars gräsrot skall kunna värja sig mot den kompakta spärreld av lögner och halvsanningar som han dagligen och stundligen möter i etermedia, i tidningar och på nätet – samt numera inge minst i skolbänken och som elev vid någon av våra genompolitiserade högskolor?

     Jag fortsätter att kritisera våra politiker, framför allt de påstår sig vara liberaler eller konservativa, och den växande horden av fuskande forskare. Inte de väljare som du och andra verkar betrakta som hopplöst vilsna får. Det är dom inte!

     Dom är GRUNDLURADE av i första hand 7-klövern. Hur SD kommer att agera, den dag de når fram till maktens köttgrytor vet vi inte så mycket om.

     • Jan Andersson skriver:

      Ja, nog skulle det vara stor skillnad på den allmänna kunskapen om det mesta om ingen försökte sig på att bluffa utan lägga fram intressanta sanningar!

    • Göran skriver:

     För min del är det inte en fråga om bekvämlighet eller frihet. Frihet är en fråga om välstånd. Ta bort människors frihet och välståndet försvinner. Ironiskt nog försvinner även bekvämligheten. Hela tillvaron blir mer eller mindre utan mening, vilket i sin tur leder till psykisk sjukdom.

  • ivarandersson skriver:

   Sunt förnuft är inte Gretas starka sida. Att förstå orsak och verkan ligger utanför hennes kompetensområde men hon ser koldioxid enligt mammans bok.

Kommentarer är stängda.