Krigsliknande scener i Sverige under påskhelgen

Dagens gästskribent är Christer Nilsson

Grundlagarna står på dansken, med svenskt pass, Rasmus Paludans sida när han åberopar våra grundlagsskyddade rättigheter och när han därför, i laga ordning, sökt demonstrationstillstånd för att bränna en koran dvs. då handlar det om vår mötesfrihet, demonstrationsfrihet och yttrandefrihet. Detta kraschade mot muslimernas sharialagar. Är det någon tvekan om vilken lag som gäller i Sverige, svensk lag eller muslimsk lag?

Vi har nu kommit till det illavarslande stadiet att man i 60 (Källa: Polisen 2019) stycken utanförskapsområden runtom i landet bl.a. i Stockholm, Malmö, Västerås, Linköping, Örebro och Norrköping nu anser sig stå över det svenska rättssamhället och vara berättigad att tillgripa våld och våldsamt upplopp (med en mobb av flera hundra muslimer), enligt sharialagarna, inte mot Paludan i sig utan mot våra grundlagar och deras beskyddare, polisen.

Rikspolischefen är ”jävligt förbannad – jag har hört vittnesmål från mina kollegor att de trodde att de skulle dö” – och anser att muslimerna med berått mod försökt döda poliser vilket resulterade i 26 skadade poliser, tre skottskadade våldsverkare av polisens verkanseld, 14 skadade ur allmänheten, 20 skadade polisbilar av vilka fyra stacks i brand och en blev kapad, krossade skyltfönster med plundring, uppbrutna gatstenar stora som fotbollar som slungade mot poliserna och deras fordon. Anders Thornberg, rikspolischefen, säger vidare: ”Vi har starka misstankar att de som gått till angrepp har anknytning till de muslimska kriminella gängen; det finns uppgifter om uppvigling på sociala medier som organiserats utanför landet”. Källa: Polisen.

Hur har det blivit så här? Det har skjutits och mördats bland dessa kriminella narkotikagäng i aldrig tidigare skådad omfattning. Sverige ligger vanärat i topp när det gäller skjutvapenvåld i Europa. Under 2021 inträffade 335 skjutningar med 46 döda, varav en polis – Andreas Danman, och 112 skadade. Källa: BRÅ och Polisens statistik.

De fyra tidigare åren 2017-20 såg ungefär likadana ut med samma antal mördare varje år av vilka knappast några blivit fällda och lagförda, vilket betyder att drygt 200 mördare går lösa på våra gator och knappast någon blir väl förvånad över att många återfinns bland dem som attackerade polisen under påsken.

Det yttersta ansvaret för denna avgrundslika verklighet har den under åtta år handligsförlamade regeringen (S+Mp) som inte ens ”såg det komma”. Nu finns det bara en väg ut och framåt – att polisen inte backar en millimeter längre – och använder det lagstadgade våld som är nödvändigt: skjutvapen, gummikulor, elpistoler, pepparsprej, hundar, hästar, vattenkanoner och tårgas. Vi är där nu. Silkesvantarnas tid är förbi.

Christer Nilsson

 

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Krigsliknande scener i Sverige under påskhelgen

 1. Glöm inte äganderätten. Det är ägarens rätt att bränna vilken som helst av sina böcker.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Försvarar inte Anders Thornberg för det har jag ingen insikt i däremot kan jag utan tvekan beskylla Andersson, Löfven, Reinfeldt, Persson m fl om att ha ödelagt och vandaliserat vårt SVERIGE.
  Varför har SVENSKA FFOLKET fråntagits rätten att sparka dessa?

 3. ivarandersson skriver:

  Scenerna från utanförskapsområdena som jag sett via TV påminner om scener från Gazaremsan. Nu har man konstaterat att det inte bara var unga män som kastade sten utan även mammor och barn. Det var inte hitresta huliganer utan huliganer boende i utanförskapsområdena. Det hjälper inte med fler ungdomsgårdar eller grillkvällar.

 4. Göran skriver:

  Stackars polisen Nej, de har sig själva att skylla och de har valt sida; invandrare före etniska svenskar. Våldet kommer bara att eskalera desto fler av dessa människor det blir. Inga socialdemokratiska fritidsgårdar kan ändra på det.

  Varje områden som det var bråk i under påsken har en socialdemokratisk majoritet av väljarna. Socialdemokraterna kommer aldrig acceptera de åtgärder som t.ex. artikelförfattaren vill genomföra, mot socialdemokraternas väljare.

  Tvärtom. Desto mer våld och upplopp desto bättre. Desto mer våld mot polisen och skadade poliser, desto bättre.

  Har man införskaffat sig information om islam är det som sker inte det minsta förvånande utan ett helt logiskt steg i islamisering. Det enda som förvånar är den otroliga naivitet som existerar om islam i Sverige, speciellt bland politiker.

  Korkade svenskar ylar om NATO, när det utan jämförelse största hotet mot Sverige och etniska svenskar är invandringen. Ryssland, som exempel, är ett pyttelitet problem för Sverige i jämförelse med invandringen och dess förespråkare – Sveriges Riksdag.

  Vid valunorna i år kommer etniska svenskar att rösta för ännu mer stenar och brinnande polisbilar utan att inse att det kommer den dagen då stenarna landar på dem och det är deras bilar som eldas upp och det kommer inte att stanna där.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Kristallklart Göran ! ! !

  • Jan Andersson skriver:

   Helt korrekt analys och det troligaste utfallet, speciellt ett valår. Men polisen löser ändå aldrig grundproblemet; att vi har släppt in en stor mängd unga viljestarka lycksökare och trängt ihop dem i trånga getton, utan framtidshopp och en chans att komna in i det svenska samhället, för vilket det krävs mycket och svårt arbete av både invandraren själv och de sociala myndigheterna.

   Invandrarungdomar vill ändå gärna stanna i Sverige, men har inte förmåga att byta identitet från fyraårsnivån. Allt måste helst vara klart före femton års ålder, sedan (enligt KRIM) går det inte att ställa om en ung man som har fått den för honom positiva identiteten ”kriminell”.

   Den enda rimliga och fungerande lösningen är att återplantera detta mänskliga ogräs i den jord som de kom ifrån – hur gärna våra känslostyrda och beräknandr politiker skulle vilja något annat så är det en omöjlighet att lyckas med integrationen och konklikterna kommer bara att bli fler och fler. Invandrarungdomen är oåtkomlig för fakta, och de sociala myndigheterna vet inte vad de ska göra och har instruktioner och föreskrifter som i många fall bygger på orimligheter och de når ändå inte rätt personer med rätta åtgärder.

   Det är inte lätt att bli vuxen, inte ens för en svensk ungdom, och man får bara en chans. Tar man inte den så slutar det ofta med personlig katastrof. Vi kan inte minska problemen genom att bortse från dem och hoppas på gudskelov. Den bästa åtgärden är högst troligt en hemresa, det är en tillvaro där som invandrarungdomarna är uppväxta med och som de får en chans att fullborda..

   • Göran skriver:

    ”…en chans att komna in i det svenska samhället…”

    En sak med islam. Förbud mot integration.

    Islam tillåter en fejkad eller tillfällig integration om det är ett nödvändigt steg i spridandet av den rätta läran. När det finns tillräckligt många rättrogna ska integrationen överges och den rätta läran följas.

   • tompas11 skriver:

    ”… vi har släppt in en stor mängd unga viljestarka lycksökare och trängt ihop dem i trånga getton,”
    Vi har inte släppt in dessa personer. Det har faktiskt politikerna klarat alldeles själva. Det är också dessa importerade personer som valt att bosätta sig med likasinnade, inget annat.

    • Göran skriver:

     Det är alltid ”vi”. Integration är jätteenkel. Den som vill integrera sig gör det och behöver ingen hjälp av andra.

     Det hela är enkelt. Den som kommer till Sverige och säger, ”integrera mig”, ska endast få hjälp med en biljett hem igen.

    • Jan Andersson skriver:

     Vi – folket och dess valda företrädare,

     Men nu bestämmer EU som vi aldrig har röstat för att bli medlem av (vi röstade för EG) och EU är idag en organsisation långt ut på vänsterkanten och på så sätt självdestruerande efter långt och plågsamt lidande hos folket i medlemsländerna eftersom mycket av det EU sysslar med bara är hjärnspöken och kommer bara att leda till en eller flera förlorade generationer av medborgare, vilket är förtvivlat ledsamt.

     Ett land kan vara öppet och fritt, men ändå ha järnkoll på alla som reser in och ut (som Japan och Australien, bland många). Hade vi haft bara en antydan till självbevarensedrift så hade vi aldrig fallit för det barnsliga önsketänkandet ”Öppna gränser”.

     Sen tycker jag nog att Rasmus Paludan är lika dåligt integrerad som invandrarna som protesterar med otillåtna medel. Om alla medborgare plötsligt kräver sina ”rättigheter” så havererar det offentliga Sverige dag ett.

 5. ivarandersson skriver:

  Kända kriminella har identifierats bland de som attackerade polisen – men även kvinnor och barn fanns bland angriparna, enligt polis och åklagare.
  – Det är unga män företrädesvis, även medelålders män, men också flera kvinnor med sina barn som kastar sten, eller när barnen kastat applåderar de och hejar på, sade åklagare Eva Nemec Nordh i Linköping till SR.

  • Göran skriver:

   Bevis på en korkad, naiv och okunnig åklagare. Vet man något om deras religion så är det inte det minsta förvånande, utan snarare ett bekräftande.

   Denna åklagare kommer inte att förstå någonting förrän hon via lag måste ta på sig en slöja och förbjudas praktisera sitt yrke.

   • ivarandersson skriver:

    Bevis på en kunnig åklagare som ser verkligheten. I Sverige gäller svensk lag och inget annat även om du inte gillar det.

    • Göran skriver:

     Det är en åklagare som ser vad som händer men inte förstår varför det händer. Det har ingenting med svensk lag att göra.

     Det finns väldigt många lagar som jag ogillar och som är rent destruktiva. Det finns t.ex. lagar som gör att du eller jag inte kan skriva vad vi tycker utan att riskera att straffas för det, speciellt i den fråga som denna artikel handlar om.

 6. Göran skriver:

  Jag tittade på Sverigebilden på Youtube om hur polisen ska agera vid våldsamma demonstrationer. Om man jämför svaren från kvinnorna mot männen så får man svaret på hur det kommer sig att polisen backar.

Kommentarer är stängda.