Social kontroll

Om ni undrar när social kontroll av samma snitt som i kommunistkina införs här i väst kan ni sluta undra, det är redan här. I den länkade artikeln kan ni läsa om hur välkända Radio City Music Hall i New York har infört automatisk ansiktsigenkänning och avvisar personer som datorprogrammet väljer ut för inträdesförbud. Biljett? Nej, det är bara ett bevis om erlagd betalning, inte någon rätt att beträda faciliteterna och ta del av underhållningen.

Lite förutsägbart på ett ironiskt sätt är det dock att just Radio City Music Hall (eller Radio Silly Music Hall som min bror trodde att det hette) är en av de första affärsverksamheterna att tillgripa denna teknik. Denna urkapitalistiska kulturyttring excellerar i mastodontuppsättningar av samordnad koreografi som ärligt talat inte är mer sevärt än paraden av stridsvagnar i Moskva, Peking eller Pyongyang vid något firande i nationalistisk yra över kommunismen.

Tro dock inte för ett ögonblick att dessa ingrepp i normal rörelsefrihet och deltagande i kulturliv eller besök på marknadsplatser kommer att begränsas till människor som av ett program utpekas att vara i konflikt med affärsledningen. Nej, starka krafter i det genomkorrumperade FN verkar för att WHOs rekommendation att alla människor ska vara fullvaccinerade med mRNA-giftet skall integreras i dessa system. Eliten själv är naturligtvis undantagen från dessa krav.

Tillsammans med exempelvis vår nya anti-yttrandefrihetslag är vi snart fångar i den dystopi Ray Bradbury beskrev i Fahrenheit 451. Boken ger mer ingående beskrivning än vad spelfilmen gör. Det räcker inte med vi reduceras till undersåtar, som idag, nej vi måste sänkas till boskapens nivå. Vårt enda hopp står då till att en stark djurskyddslagstiftning förhindrar de värsta övergreppen från våra ”skötare”.

https://youtu.be/JTwwhl2FebE

 

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Social kontroll

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  På annan plats på nätet får vi veta att USA myndigheter går 5 år tillbaka på ditt Facebook, Instagram och andra tech program för att ev bevilja dig inresevisum till USA.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, och det är nu 20 år sedan de började samla in biometriska data på alla icke-amerikaner som reser in i landet. Dock ej på de som korsar den södra gränsen illegalt verkar det som.

  • Göran skriver:

   Att inte existera på Facebook eller liknande anses not vara mer suspekt än att visa sig vara, via sina inlägg, en idiot på dem.

   • Jan Andersson skriver:

    Vi fick problem med Amazon.de. De kunde inte registrera två konton med samma telefonnummer, så därför ströks mitt. Så att använda en gemensam mobil för två pensionärer anses suspekt, fast det borde vara rätt vanligt när den används som telefon högst en gång i veckan.

    Men så har vi ju det här med sociala media. Vilken svensk man vill ha tillgång till en miljard dåliga foton på katter? Ge frun en egen mobil, så slipper du. Enklaste sättet att behålla förståndet ännu en tid.

 2. Göran skriver:

  Det samlas in så mycket information om oss av myndigheter att de inte vet vad de ska använda den till. Det har ingen som helst säkerhetshöjande funktion. Det verkar mer som om informationen ska användas till efterhandskonstruktion.

  Jag läste en roman som delvis handlade om en person som gick in och ändrade i olika myndigheters register. Det är mer skrämmande än vad de känner till om en.

 3. Göran skriver:

  Rickard Falkvinge, grundaren av Piratpartiet, berättade följande historia (ur mitt minne) en gång.

  Varje dag efter jobbet stannar du bilen utanför en liten pub på vägen hem för att äta deras utsökta köttbullar.

  Varje fredag besöker du din mamma som bor på Malmskillnadsgatan i Stockholm.

  Två totalt oskyldiga händelser.

  Vad myndigheterna kan dra av dina oskyldiga händelser.

  Du är alkoholist eftersom du besöker en pub varje vardag. Du kör dessutom bil onykter och varje fredag nyttjar du prostituerade.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är precis det som är risken för alla med rent mjöl i påsen. Man kan inte ens i sin vildaste fantasi föreställa sig vad perversa människor med makt kan koka ihop för lögner!

  • Jan Andersson skriver:

   Publuncherna i GB finns på många ställen, även på typ museer och köpcentra. Det är oftast en riktigt god soppa med ett par franskbröd och kanske en öl, som passar perfekt när man är på språng till rimligt pris.
   Jag minns när allt kostade 25-30 kr…

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Har det alltid varit gratis att fara med osanningar?

 4. Pingback: Social kontroll | ulsansblogg

 5. Peter Sjöström skriver:

  Att läsa för alla som betalar med kort eller shwis och liknande .Något så dumt att göra är omöjligt att diskutera med folk om . Undantaget för mig är bilprovningen , där betalar jag med kort men alltid med en anmärkning på att behöva göra det och de risker som följer med kontrollapparaten vilket de inte har en susning om och inte heller tror på när man berättar lite .
  Hälsningar Sjöström

  • Göran Åkesson skriver:

   Enig med Dig! Använder kontanter överallt, där det är möjligt. Vi konstaterar att ’maktapparaten’ snarast vill införa digital valuta, eftersom det ger möjlighet till att kontrollera/konfiskera pengar efter skön. När endast digital valuta är tillåten som betalningsmedel är den sociala kontrollen fulländad. Vi behöver inte vara mer än normalt ifrågasättande för att förstå på vilket sätt endast digital valuta kan användas. Bitcoin mm. är en del i kontrollapparaten. Exploatering av människors pengar kan t.ex. enkelt ske genom att limitera användningen av t.ex. nyförvärvade digitala pengar såsom lön eller pension; tidsmässigt, ändamålsorienterat (såsom att betala övertrassering av kommande koldioxidutsläppsbegränsningar privat), eller för att tillförsäkra reglerat uppförande, skriftliga uttryck etc. mm.

   • Thomas skriver:

    Papperspengar är ju inte mer värda än kort…
    Hur man måste agera är naturligtvis inget som man kan skylta med på nätet…
    Eller hur?!

   • Jan Andersson skriver:

    Jag har inte haft en enda krona kontant i fickan sedan senaste myntreformen, och vet inte hur svenska mynt och sedlar ser ut. Det vet inte kassapersonalen heller, som vrider och vänder på mynten för att se om de är svenska och vilken siffra som finns någonstans. Många butiker upphör nu med kontanthantering. Jag ser ändå aldrig någon som betalar med kontanter.

    Det går att betala direkt med en mobil i Sverige också, bara att hålla den mot kortläsaren ett par sekunder. Mycket vanligt i Kina, och grattis till de som orkar läsa och fultolka 360 x 1,5 miljarder kortläsningar varje år.

    • Göran skriver:

     Jag ser folk betala kontant varje gång jag är ute och handlar. Ett par gånger har jag varit med om att kortterminalen inte fungerar. Kul att kunna hiva upp kontanter.

     Kontanter är även bra när man vill ha ”rabatter”. Vad jag menar med det får ni lista ut själva. Men så mycket kan jag säga att det känns väldigt bra att inte förmedla skatter.

 6. Thomas skriver:

  Perfekt video… Inte visste de hur man skulle tolka den låten i framtiden..

  Pandemilagen tycks vara organiserad på samma sätt som djurskyddslagen…
  Ett riksdagsbeslut om en ramlag.. en myndighet som får skriva de tekniska föreskrifterna inom lagens ramar… en annan myndighet (länsstyrelsen) som sköter kontrollen i praktiken.. Inget ansvar någonstans och även eventuella ”brott” mot föreskrifterna innebär då förbud (existensförbud?) som kallas ”Administrativa åtgärder” (beslutat av en tjänste- person!) som innebär att man vid överträdande av det ”Administrativa kravet” blir ställd inför rätta och troligen döms för det… (Det kallas ”rättssäkert” enligt svensk värdenihilistisk tradition…) Nu är befolkningen så hjärntvättade att när islamistiska politiker (Nyans) påpekar vansinnet så reagerar svensken med att tro att islamisterna är galna… När det är tvärtom!

  • Mats Jangdal skriver:

   Jo, jag hade en baktanke åt det hållet med att nämna djurskyddslagen, även om inte alla skulle förstå

 7. ivarandersson skriver:

  En del har avslöjats sedan Elon Musk köpte twitter och gjorde många uppgifter tillgängliga för allmänheten.

  • Benny skriver:

   Elon gick ut med ett meddelande innan han offentliggjorde spioneriet i förebyggande syfte…Han sa att hittas jag död är det INTE självmord! Visar väl på att han och många andra är väl medvetna om vad CIA, NSA, FBI m.m är kapabla till!

Kommentarer är stängda.