Massutrotning av förnuft

Ni har säkert hört det minst ett par gånger den senaste månaden, 98% av alla djur på Jorden riskerar utrotning! Vi är på randen av planetens sjätte massutrotning av arter! Bla, bla, bla! En av författarna till rapporten är Paul Ehrlich, samme man som 1968 publicerade dystopin Befolkningsexplosionen. Om den nya rapporten säger han: ”Jag är en alarmist, mina kollegor är alarmister”. Ehrlich har haft fel hela tiden och varje gång. Varför finns det fortfarande människor som lyssnar på honom?

I motsats till Ehrlich säger Doug Erwin, paleontolog vid Smithsonian Institute, att vi behöver inte oroa oss för en ny massutrotning av arter. Historien visar nämligen att när det sker, när utrotningen kan påvisas, då har redan de faktorer som orsakar utrotningen varit verksamma en tid och kan inte längre reverseras. Skulle de som nu larmar få rätt kan vi inget göra åt utrotningen, vi kan endast agera med vad som blir kvar.

Inte heller står vi inför ett överbefolkningsproblem. I över 100 länder sjunker befolkningen eftersom födelsetalen är lägre än 2,1 barn per kvinna. Allt fler länder hamnar i den situationen. I Mexiko, där för bara några decennier sedan varje kvinna födde i genomsnitt sju barn, är det nu nere i 2,3. Med nuvarande utveckling komer Jordens befolkning att börja minska från år 2070.

De kapitalistiska industrinationerna har idag mer skog och renare vatten, med mera, än för hundra år sedan. Frågan är inte om vi kan tillåta de fattiga underutvecklade länderna att leva som vi. Den verkliga frågan är om vi kan tillåta att de inte gör det!

Men det tror inte FN! Där tror man att högubildade människor utgör ett hot mot planeten. För de har högre löner och konsumerar mer än fattiga lågutbildade. Konsumtion är i det socialistiska FNs ögon inte en hållbar livsstil. Därför förordar man att FN ska få utbilda barnen till att bli pionjärer, eller den kritiska kraften, för en förändrad global livsstil som bestäms av FN. Deras Toolkit för denna indoktrinering finns här. Det gäller alltså att utrota förnuftet hos hela mänskligheten innan massan hunnit fatta vilket bedrägeri de är utsatta för.

Det här inlägget postades i Frihet, Miljö och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Massutrotning av förnuft

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Kanske något för den socialistiska självupptagna godheten eller är det för komplicerat?

 2. Göran skriver:

  Dessa så kallade miljömänniskor och räddare av jorden, sitter de i en källare hela dagarna och nätter? Är de aldrig ute i naturen och ser vad som sker där. Speciellt ni som bor på landsbygden måste ha en klar bild av hur snabbt naturen återtar det som människan slutar att brukar.

  Finns det tillgångar på jorden så att mänskligheten kan leva gott och bekvämt. Ja, hur mycket som helst och de kommer att överleva mänskligheten och det kommer knappt synas att mänskligheten har nallat på dem.

  Vad planerar då dårarna i FN och andra organ? Jo, en gigantisk centralplanering. Vad det leder till vet vi. Livegenskap, psykisk sjuka människor från vaggan till graven, brist på det mesta, och miljöproblem som vi idag inte ens kan fantisera om.

  Läs i Mats artikel om hur subtil indoktrineringen är, hur det nu i små steg kommer att påpekas vilket problem högutbildade och personer med hög lön är. Drevet mot dem kommer att gå. Naturligtvis kommer det att riktas mot produktiva människor såsom ingenjörer medan de med meningslösa utbildningar som statsvetare, nationalekonomer eller genusvetare, som i stort lever som parasiter på de produktiva kommer att lämnas i fred. De är dessa som kommer att ingå i den styrande centralplaneringen.

  Det fascinerar mig en del att svarta människor i USA skriker som galningar om deras förfäders liv som slavar och samtidigt tågar de gator upp och ner och demonstrerar, dödar folk eller vandaliserar för att få till en politisk dagordning som åter igen gör dem till slavar.

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Landsbygd i all ära – min egen mor kan berätta om området hon växte upp i. Där det nu är svart granskog var det då åkermark så långt ögat kunde se.

   Det är dock, i mitt tycke, i städer man snabbast ser denna återgång till det naturliga tillståndet (alla livsformers krig mot alla andra livsformer) – man behöver inte resa till Pripyat utan kan nöja sig med ett besök på en nedlagd rangerbangård eller en öde industritomt. till och med i Banverkets gamla impregnerade slipers kan både björk och svampar finna en boplats.

   Som jag blev lärd som barn, apropå vad som här skrivs om FN och många människors hysteriska resonemang: lite kunskap är mycket farligt.

   Din avslutande kommentar om svarta amerikaners relation till slaveriet är passande: okunskap, passion, historielöshet och ett i grunden rasistiskt behov av att skylla sina nutida problem och egna tillkortakommanden på ”Den Vite Mannen”. Att ta reda på hur omfattande slavhandeln svarta afrikaner sinsemellan var (och på en del platser ännu är) eller hur stor den av araberna utförda slavhandeln var och är – eller ens vilken amerikansk president som satte stopp för slavjägar-räder mot Europa – är otänkbart.

   Tron är viktigare än kunskapen, och jag fruktar att vi bara sett början på mot-Upplysningen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   • Göran skriver:

    Tittar man på järnvägsstationen i Malung där tågtrafiken lades ner för tre år sedan så kan man snart inte se att det har varit en tågstation där.

    En stor stad skulle försvinna på ett mansår i stort om man övergav den. Att jag skrev om erfarenheten på landsbygden var för att det är mer påtagligt (exempel) där än att städer lämnas vid för våg.

    Om svartas situation i USA kan jag säga rent cynisk att tack vare slaveriet har svarta i USA fått en situation där de som svarta har bäst förutsättningar bland alla svarta i hela världen att skapa sig ett bra liv. Frågan är hur det kommer sig att de inte tar till vara på den möjligheten?

    • Rikard skriver:

     Hej.

     Arvet från den medborgarrättsrörelse som ville ha lika möjlighet att via personlig strävan, prestation och hängivenhet leva samman med de vita (och då talade man om den burgna medelklassen, inte de fattiga vita som fanns och finns i många av USA:s bakvatten) är dött; man kan rentav säga att det dog med Martin Luther King.

     Istället kombinerades Nation of Islam med de marxistiska militanta Black Panthers och med ’white guilt’-trippande liberaler till den rasistiska härva av att skylla på de vita som vi idag ser.

     De har helt enkelt getts möjlighet att utveckla ett skuldkomplex och en dolkstötslegend som inte står de palestinska araberna efter.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

 3. mats skriver:

  Ett litet tips, Jacob Nordangårds senaste inlägg på Pharos.
  http://pharos.stiftelsen-pharos.org/2017/07/27/det-verkliga-hotet-mot-manniskan/

 4. Göran skriver:

  Idag kan jag läsa att svenskens inställning till EU ökar i positiva lag. Från att Sverige har varit ett land med en befolkning som varit mycket allmänbildade om Sverige och om omvärlden verkar det som om att svensken idag börjar bli ett av de mest korkade folken på jorden – i alla fall i västvärden.

  Det borde inte behövs speciellt mycket kunskap för att både se och förstå vilken skit EU är. Hur kan folk vara så naiva och tro att rörlighet mellan länderna inom EU – möjligheten att jobba, bo eller studera – endast kan tillkomma genom att ha en centralstyrande maktkoncentration? Det gick utmärkt att studera, jobba och bo i ett land i Europa innan EU skapades. Ja, det har faktiskt fungerat i hundratals år innan EU skapades.

  • Jan Andersson skriver:

   Friheten att resa och studera inom Europa fanns naturligt men som vanligt är det en knäppskalle som sätter stopp: Napoleon III. Sedan 1870 har européerna tittat snett på varandra och försökt hitta alla möjliga karaktärsfel hos sina grannländers invånare, trots att man är beroende av sin handel med dem. Politiker är något man blir av revanschlust, affärsman av sunt förnuft. Jämför Palme-Merkel-Löfvén med Trump. I demokratier har vi de facto möjligheten att välja de klokaste, men folket lyssnar bara till HUR man säger sin sak, inte på VAD man säger.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Folket lyssnar bara till HUR man säger sin sak, inte på VAD man säger”.
  YES!!! Där satt den.

Kommentarer är stängda.