Korruption är odemokratiskt- och vanligt i Sverige

Den abdikerade politiken och dess konsekvenser har jag skrivit om tidigare. Nu har andra börjat skriva om det, så jag tar det ett varv till. Jag tror detta svenska tillstånd börjar med jantelagen, denna dumhetsnorm som socialisterna gjort till sin egen och som folket instruerats att följa om de vill att det ska gå dem väl. Enligt jante är en vanlig medborgare ingenting. Det är förbjudet att tro sig själv om att kunna något och absolut inte bättre än andra. Våra udda exemplar till idrottsmän tjänar bara som exempel på att vanligt folk är värdelösa.

Värdelösa människor har bara ett val, att hålla med om allt. De kallar det konsensus, men det är konformism. Konsensus kan man ibland nå efter en öppen och genomlysande debatt. Vid konformism finns ingen debatt, allt bestäms uppifrån. Tvingad konsensus hämmar debatten, konformism dödar den. Med tvingad konsensus menar jag när man måste nå en samsyn för att meningsskiljaktigheter är förbjudna. Ett annat sätt att beskriva det är att medborgarna är förbjudna att göra egna val. De får inte välja vårdgivare eller skolform. De får inte välja vad deras intjänade pengar ska användas till. De tar staten och spenderar utan att fråga om lov.

En grupp som får sådana pengar ur statens skattkista är NGOs som förutsätts ha ett direkt eller indirekt folkbildningsprogram. Till dem med direkt folkbildnings- eller utbildningsprogram hör folkhögskolor av olika slag. Det finns ett flertal sådana på konfessionell grund, alltså religiösa, både kristna, muslimska och andra. Varför de ska få del av skattebetalarnas pengar för sin propaganda och indoktrinering är högst oklart.

Kristdemokrater och liberaler hör typiskt till dem som gärna vill se sådan misskötsel av skattepengar, trots att de räknar sig som borgerliga. Även sossar gillar att ge skattemedel till folkhögskolor, men det var ju ingen hemlighet. Till indirekta bildningsorganisationer kan vi räkna Naturskyddsföreningen och andra som sprider det budskap politikerna vill ha spritt men inte tål en faktagranskning eller legalitetskontroll.

Myndigheterna är en stor grupp med korrumperad verksamhet. Mer regel än undantag är de genomsyrade av tjänstemän med socialdemokratisk värdegrund. De fattar hellre beslut som går i linje med socialdemokratisk politik än med lagarna. Av inköp som görs i offentlig verksamhet är vart tionde resultat av korruption visar ny undersökning.

När dessa myndighetsbeslut genom exempelvis överklagande från medborgare hamnar hos domstolarna, beslutar dessa slentrianmässigt till myndigheternas fördel och inte till medborgarnas. För myndigheter och domstolar tillhör samma lag, de goda. Det vill säga socialdemokraterna. Domar som blir ifrågasatta av fel personer väcker stark kritik från domstolarna.

Public Service är som alla vet statsägt. deras politiska bevakning före valet gick tydligt ut på att försöka bevara socialdemokratiskt styre och framför allt näpsa den folkvilja som vill ge inflytande till SD. Efter valet intervjuas Magdalena Andersson oftare än Ulf Kristersson eller andra ministrar. Socialdemokraterna tillåts sätta stämpeln på de politiska frågorna att det är de som fortfarande bestämmer. Blott Sverige svenska undersåtar har.

Korruption kan man även kalla det när politiker inte alls ser till rikets eller befolkningens bästa, utan istället följer och söker tillfredsställa strömningar som andra makthavare påbjuder lydnad mot. WEF, FN, IPCC, WHO, EU är sådana institutioner som är i princip helt tjänstemannastyrda, trots försök att bedyra annat för oss. Sverige är på väg att lägga sig helt platt för dess pirater, oavsett vilken regering vi väljer.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Korruption är odemokratiskt- och vanligt i Sverige

 1. Niklas skriver:

  Jantelagen är en onödig import från Danmark https://www.faktoider.nu/jante.html

 2. Patrik Axelson skriver:

  Vi har den här mandatperioden på oss att vrida saker och ting till rätta. Lyckas det kan nästa mandatperiod kanske vinnas. All media MSM försöker skjuta regeringen i sank. Viktigt att behålla fattningen och svara officiellt på genomtänkta pressträffar och stå upp för borgerliga ideologi. Fall inte i fällan när enskilda ”tyck synd om fall” dras upp av MSM.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ministrarna i dagens regering, inklusive statsministern själv, är barn av den korruption jag beskriver. De ser den inte och kommer inte göra ett dyft för att ändra på detta.

  • Göran skriver:

   Jag ser bara nuvarande regering som en samling landsförrädare. Vad ska de vrida rätt? Ulf Kristersson är helt och hållet en springpojke åt globalisterna och USA.

   Tro inte att nuvarande regering kommer lösa energiproblem, invandringsproblem, kriminalitetsproblemen. Allt detta är designat.

   Vad vi kommer att få se är hur privat egendom tas från medborgarna; helt och hållet designat.

   Medborgarnas fria rörlighet kommer att inskränkas. Större kontroll på vad medborgarna använder sina pengar till kommer att öka, tillsammans med restriktioner på hur vi får använda våra intjänade pengar, och ifrågasättande vad vi använder våra pengar till.

 3. Pingback: Korruption är odemokratiskt- och vanligt i Sverige | ulsansblogg

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Det finns ju ingen möjlighet att utmäta STRAFF mot dessa.
  De köper sig en fribiljett vid varje val, som det dessutom finns starka misstankar om att redovisningen är manipulerad.
  Kristersson är livsfarlig för svenska FOLKET och skall sparkas. Han skall ha ett annat job.

  • Göran skriver:

   Ulf Kristersson ska inte ha ett annat jobb. Han ska förvisas från Sverige eller sitta i fängelse resten av sitt liv.

 5. Göran skriver:

  Om nuvarande korrupta regering menade allvar med energiproblemet så skulle regeringen fram till idag ha tagit bort lagen om att avstängda kärnreaktorer inte får tas i bruk igen. Detta oavsett om det är praktiskt möjligt eller inte att starta upp en eller flera kärnreaktorer igen.

  Fram till idag skulle regeringen även ha infört en lag att nya kärnreaktorer får byggas på samma platser där vi idag har kärnreaktorer.

  Detta har inte skett. Slutsats. Nuvarande regeringen struntar fullständigt i Sverige, dess medborgare och dess företag.

  • Göran skriver:

   Jag kan även tillföra att nuvarande VD för Vattenfall och dess styrelse skulle alla ha fått sparken fram till idag.

  • Mats Jangdal skriver:

   Kan bara instämma. Det finns så mycket av sosseriet de bara kunde ha avlägsnat, klimatlagen till exempel. Men de har varit fullt upptagna med internationell anpassning av sådant vi inte efterfrågat. Helt fel fokus!

   • Göran skriver:

    Är det så att Sveriges befolkning vill leva i ett land som mer eller mindre styrs av andra länder?

    • Mats Jangdal skriver:

     Inte folket, men politikerna gillar det, bekvämast så!

     • Benny skriver:

      Japp, då behöver man inte ta något eget ansvar utan hänvisar till Bryssel och Washington. Men feta löner ska de ha ändå!

 6. Göran skriver:

  Orsaken till inflation är höga skatter vilket är baserat på för stora kostnader inom staten.

  Vad gör nya regeringen? Höjer skatter och skapar fler myndigheter. De borde göra tvärtom. Sänka skatter och avskaffa myndigheter – minska kostnaderna.

  Så vad ska nuvarande regeringen vrida rätt? De förstår inte ens hur det skulle gå till?

  Privata personer och civilsamhället är mycket duktigare på att allokera pengar än vad staten är. I princip tar staten och korkade politiker pengar från fungerande verksamhet och ger till dysfunktionella verksamheter. Det kan bara bli värre med andra ord.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Göran, Jag vet inte hur många jag frågat om kopplingen mellan STATENS KOSTNADER och inflationen.
   Har gjort mindre försök att redovisa prisförändringar på kostnader för mitt/vårt hushåll. Som jag skrivit till Mats från Martin Armstrongs blog, ju mer detaljer du stoppar in i ett inflationsindex ju lägre och mer vanställt blir det. Det passar ju precis för socialistiska byråkrater att sitta och leka med på kontoren som vi håller dem med för att inte glömma politikerna som verkligen kan lura FOLKET. Vi måste få ett trovärdigt index som visar det verkliga röveriet.
   Enligt Martin Armstrong är inflationen, den som drabbar den ”vanlige” amerikanen, om han finns runt räknat 32%.
   Tack för att Du påminner oss!

 7. Göran skriver:

  Nuvarande regeringen förslår att införa en lag om klassificering av en organisation som kriminell.

  Socialdemokraterna kritiserar det. Men, är socialdemokraterna egentligen emot det? Det tror jag inte. Detta är mer en form av formell korruption. En part av två föreslår något som båda parterna vill ha. Den part som fick lotten att inte föreslå något kritiserar den part som fick lotten att föreslå något.

 8. Jan Andersson skriver:

  Vårt lands högsta ledning skaffar sig kontinuerligt allt fler kontakter i världen och allt mer att göra för allt fler anställda. EU och FN är kanske de största och dyraste för svenska folket att vara medlemmar i. Men allt blir med automatik allt mer omfattande och kostnadskrävande och kräver ännu fler anställa. Många av dessa lever ett slags zombieliv avskurna från all praktisk verklighet i Sverige men skriver ändå sina rapporter som ingen läser eftersom de knappast berör svenska medborgares vardag i Sverige. Statsmedia kallar dem ”experter och forskare” för att vi ska tro att det rör sig om viktiga och angelägna saker att ta itu med.

  Att vara högste chef för hela denna medarbetarstab i svensk förvaltning är en omöjlig uppgift. Därför klubbas alla anslagsäskanden igenom utan diskussion och granskning, alternativet vore att skaffa sig mer bekymmer och bli hudflängd i media för att man lägger ner meningslös verksamhet (vilket näringslivet ständigt måste göra för att slippa kostnaderna och ”fokusera på kärnvecrksamheten” – ett nött uttryck men ack så viktigt för att överleva när intäkterna minskar och för att behålla fokus och den intellektuella nivån i företaget och slippa subversiva idéer utanför företagsledningens kontroll).

  Blir man dissad i media så får man problem att på igenom sin mest angelägna och högst motiverade politik också. Det är ingen nyhet att media är vårt egentligen största problem och den mest fördummande företeelse Sverige nånsin haft. Inga media alls vore en bättre lösning eftersom vi behöver högst akut medborgare som tänker själva istället.

  Vilka av alla dessa påhittade organisationer är direkt till nytta för merparten av svenska medborgare, vilka kan utan vidare raderas utan att någon skulle ens märka det, och vilka är direkt skadliga varje dag för vårt land och dess folk?

  Och vem skulle ens kunna skaffa sig en överblick och göra dessa urval? Ingen! Det är otäckt att inse att storindustrin säljs till utlandet eller läggs ner, och enda möjligheten för egna, syskons eller kusiners barn och barnbarn är att skaffa sig en examen med livslånga låneskulder och ett jobb i någon statlig myndighet.

  Svenska myndigheter har blivit ett enormt självspelande piano som ingen kan få stopp på. Utom ett nytt storkrig här eller i vår närhet.

  Vårt hopp har ofta ställts till oppositionen, för de lovar och svär att om bara de får makten, så… händer ingenting. Idag är alla svenska poletter slut, vi måste ha andra, gärna imaginella; det finns ändå ingen ryggrad i någon politisk ledare i västvärlden, förfallet är ohyggligt.

  Igår kom en elräkning större än den totala intäkten, som ändå knappast varit fy skam hittills. Vi har förbrukat dubbelt så mycket el i december 2022 som december 2021. Det har vi givetvis inte, vi har eldat upp all vår ved och ändå hackat tänder i kylan, och sparat på allt som varit möjligt att göra. Men hastigt och lustigt fått en ny lurig elmätare… . Vi kan betala elräkningen – en gång. Kommer det fler likadana så finns inga alternativ kvar. När kommer EU att besluta om att Sverige ska läggas ner? Vänta nu – det har dom redan gjort! På landytan som en gång kallades Sverige ska byggas hundratusen vindsnurror och inte ett träd får huggas ner i framtiden. Träindustrin köper redan virke från Mellaneuropa för att överleva ytterligare en tid, men domedagen närmar sig snabbt… Ursula ler i mjugg.

  • Mats Jangdal skriver:

   Hårda men mycket berättigade ord om svensk byråkrati = korrumperade myndigheter.
   Vi närmar oss en latinamerikansk situation. Där har som bekant i över hundra år amerikanska storföretag betalat för socialism och kommunism för att kunna stjäla råvaror och arbetskraft. För detta betalar de en avgift till korrumperade ledare som stoppar pengarna i egen ficka. Venezuela är ”paradexemplet”.
   Demokrati, lag och ordning tillåts inte. Brasilien har försökt resa sig mot denna korruption, men kapitalister och socialister i väst tillåter det inte.
   I Peru tar folk till våld för att återinsätta en korrumperad avsatt vänsterpresident, men i media liknas det vid protesterna vid Kapitoleum den 6 januari 2021.
   En rapport om Brasilien som nu är en månad gammal, men ändå aktuell.
   https://youtu.be/gdSWGlI13b4

   • Jan Andersson skriver:

    Jag har alltid jobbat i eller för industrin och sett både storförluster och enorma vinster. Det har varit förbuffande att se hur rena förlustmaskiner vänt utvecklingen och blivit världsledande inom sitt produktområde. Det har tagit tid men duktiga ledare och riskkapitalister som sett ljuset i tunneln har aldrig gett upp, stödda av en lojal arbetarstam som sett fabriken som sin hemmaplan och en trygg framtid för sina barn i en miljö som de är fullständigt hemtama i på alla sätt – den så kallade hembygden. Att sitta i en studentlägenhet i Storstaden är dem totalt främmande och andefattigt.

    Det enda fabriksledarna inte rår på är typ energipolitik på EU-nivå. Årtiondens investeringar kan raderas ut över en natt, livsverk gå till spillo och familjer brytas upp. Och de ansvariga politikerna som inte såg det inte komma, tvår sina händer och väntar på sin riksdagspension. Det är oduglighet på världsnivå.

   • Jan Andersson skriver:

    Frun i vårt kalla hus råkade knäppa på TV:n för en stund sedan när en miljöpartistisk kvinna med emfas hävdade att vi inte alls ska ha någon ny kärnkraft – utan mycket mer havsbaserad vindkraft. Hustrun blev så förbannad att jag gjorde mig beredd att köra henne till akuten…

    • Göran skriver:

     Jag kan inte få ihop på något som helst logiskt sätt, att t.ex. miljöpartister kan vara så korkade. De är inte ensamma. De följas tätt av resten av politikervärlden i stort.

     Det enda jag kan komma fram till är att det helt enkelt är något med deras DNA; den måste vara defekt på något sätt.

     • Jan Andersson skriver:

      Min bror hövdar att det är exakt samma beteende som man kan finna i religiösa sekter där man kan följa ledaren i döden om han så kräver. Det spelar ingen roll vad man säger till dem, de är helt oemottagliga för kritik.

   • Göran skriver:

    Sydamerikaner är lustiga. De får socialism som de vill ha. Socialism förstör deras länder, men de vill ändå ha mer socialism.

    I Afrika börjar några länder inse att fri företagsverksamhet är vägen till välstånd. Rwanda har målet att bli Afrikas Singapore.

 9. Jan Andersson skriver:

  När det gäller svensk energiförsörjning anklagar jag idag alla tusentals forskare, professorer och vetenskapsmän som nästan alltid fått sin roll och sin utkomst vid högskolor och forskningsinstitut i svenska städer med tekniska högskolor, främst naturligvis Stockholm. Man känner ibland lust att ställa sig på Osquars backe och ropa som i alla sponsrade diskbänksdramer: ”Va’ fan håller ni på med?”

  Vilken tjugofemöresingenjör som helst kan hitta alla nödvändiga siffror på nätet för att på en halvtimme räkna ut att svensk elförsörjning måste fördubblas när alla tvingats till att köra elbil. Alla kommer naturligtvis att ladda sin elbil även iskalla söndagskvällar och nätter i februari för att ta sig till jobbet måndag morgon. Men tillfrågade ”experter” säjer utan darr på stämman att vi har all elström vi behöver. Tyvärr har vi inte det vilket nu övertydligt demonstreras av att vi måste betala tiodubbelt för elenergin i den darriga försörjningssituation vi redan har hamnat i, i hög grad beroende på att fanatikerna i olika miljöorganisationer släppts fram och tillåtits styra utvecklingen, samt att aktivistparadiset EU som är inriktade efter samma förödande självmordskurs tillåts bestämma att vår otillräckliga egenproduktion också måste fördelas till övriga Europa, främst tyskar som grundlurats av extremaktivisterna, alla utan förmåga att tänka på risker, utan bara på möjligheter.

  Kan man inte bryta avtal ens i den nödsituation Sverige hamnst i? Nej knappast när ni som borde höjt era röster för länge sedan (eftersom politikerna bara lyssnar på er) säger att försörjningsläget är betryggande. Har ni överhuvudtaget någon aning om ämnet, eller säger ni det politikerna helst vill höra för att inte riskera forskningsanslagen? Snacka om korruption!

  Om en ansvarig näringslivschef så nära huvudstaden som Södertälje utropar sitt befogade misstroende lyssnar ingen. Det finns nämligen ingen på landet som begriper något, man måste sitta i Stockholm för att överhuvudtaget beaktas som sakkunnig. Politikerna sover lugnt. Det sitter säkert någon just nu och planerar för den löneökning som måste till för att täcka deras ökade levnadsomkostnader.

  Svenska folket sitter med elräkningar som de inte kan betala hur gärna de än vill bidra till vansinnet. Och vi har dessutom blivit lovade många fler sådana i framtiden.
  Om du inte kan betala så stänger vi av strömmen och säljer din andel till tyskarna också för de betalar bra. Den som frusit ihjäl utandas ingen koldioxid, och behöver varken bil eller läslampa. En vinnande strategi för vårt framtida Sverige, jag menar förstås EU-ropa

 10. Mats Jangdal skriver:

  Nu avslöjar SvD hur genomkorrupt satsningen med fem miljarder skattepengar på Hybrit är. Hybris om klimatbluffen smittar av sig på hybris om Hybrit.
  https://esvd.svd.se/p/svenska-dagbladet/2023-01-12/a/hybrit-har-blivit-ett-klagg/1001/923691/35516239

Kommentarer är stängda.