LRF – landsbygdens fiende

Från uppmärksamma läsare med närmare kontakter med LRF än vad jag själv har numera, har jag fått oroande information. Bondeorganisationen är nu med hull och hår på vindkraftslobbyns sida. Det gäller såväl förtroendevalda som anställda och dess media.

När man läser att de anställt ”påverkansexperter”, då måste man reagera och inse att de vet att ljuger. Men de är fullt övertygade att de med lögnerna kan sko sig själva. Bönder och tredjeparts landsbygdboende bryr man sig inte ett skvatt om!

Läs och bedöm själva!

LRF gillar vindkraft, det ger kortsiktiga pengar som värmer lika gott som att pissa i byxan.

LRF gillar VKV så mycket att de värvat Energiföretagens VD, Pernilla Winnhed,  till en chefsposition som också innebär plats i ledningsgruppen.

Ni som har FB kan läsa här vad LRF säger på sin ansiktssida.

Bertil Persson, som på egen sajt och med egen maillista kämpar mot VKV är värd att citera:

Efter famösa SOU2023:18, häromdagen, samt diverse artiklar i Pressen, har klimatet blivit en perfekt klassfråga: det är boenden långt ut i skogarna, resp. de på ”första parkett” längs kuster, som betalar. Det är fråga om hundratusentals hus på landsbygden, som skall lösas in, resp. sommarhus längs kusterna, som blir just sommarhus framgent.
Ingen kan längre bo kvar i omnämnda kategorier av hus, vintertid, eftersom ljudberäkning, enligt rättspraxis, endast krävs under, för prospektörerna, idealiska förhållanden, nämligen torr luft och hög markabsorption i terrängen, sommartid.
Var skall inlösta boenden bli av? Finns det en statlig plan för reservbostäder? Hur förfars med boskap, företag och maskiner på inlösta gårdar? Att tilläggsisolera eller byta fönster räcker inte långt för trähus, om huset inte gjuts om i betong. Beräkning av ljud inomhus sker nämligen för moderna väggar – inte kusternas sommarhus eller landsbygdens, i trä.
Att njuta utomhus, sommarkvällar, blir en Nåd (läs gärna ”mode”) att stilla bedja om.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på LRF – landsbygdens fiende

 1. Thomas skriver:

  Hmm… att Sverige är en koloni borde väl snart majoriteten inse…
  Att gränsen till Norrland börjar i Smygehuk…
  Att alla etablerade organisationer spelar med, borde väl inte vara någon överraskning…
  Att Bryssel insåg den svenska ”utvecklingen” redan i början av 1970-talet och ”erbjöd” landet medlemskap i EG/EEC – just utifrån vår politiska tradition av inomnationell kolonialism, dvs norrlandsmodellen, att ”I Norrland ha vi vårt Indien”, som det hette..
  Att hela befolkningen nu blir, tydligare, just kapitalets slavar enligt fascismens principer.. men hur skall man få befolkningen att inse det när Expo och andra blandar bort korten för att gynna maktens intressen..
  Kissingers skröna gäller: den som behärskar maten, behärskar folket.. den som behärskar energin, behärskar kontinenter.. den som behärskar ekonomin, behärskar världen.. Svårare än så är det inte.

  • Thomas skriver:

   Jag är alltid lika förvånad över att jag ALDRIG får någon reaktion på mina skriverier när jag påpekar landets VERKLIGA situation, som KOLONI…
   vad är det för mening med att diskutera vindkraft eller annat – om man inte förstår vad som verkligen är orsaken till att det som sker verkligen sker..!?

   Alltså, att inbilla sig att POLITIKEN har något inflytande i ett samhälle där AKTIEBOLAGEN har den verkliga makten?!
   OK, jag kan förstå att man försvarar vad som sker om man levt hela sitt liv i bolagsvärlden, det är givet att det blir så… men för den skull behöver man inte vara blind inför vad det innebär för den enskilde och för samhället i stort.

   • Mats Jangdal skriver:

    En länsstyrelsedirektör i Norrbotten, Kjell Öström, sa på 60-talet i ett föredrag att Norrbotten är en koloni. De har alla kännetecken av koloni; råvarubaserad eknomi, ägandet på annat håll, konjunkturkänsligt, beroende av politiska beslut på annat håll, in- och utflyttning mm.
    Det väckte visst uppseende. Men den starka kritiken uteblev, för han hade jobbar i ett antal utvecklingsländer och kände igen symptomen.
    Jag har träffat honom, när han hälsade på hemma hos oss och han kom i sin gröna Jaguar med ratten på höger sida, importerad när han flyttade hem från Afrika.

    Tror han tvingades luta säga precis så, men han fortsatte säga att det LIKNAR en koloni osv. Han sade något liknande i en paneldebatt i SVT på 90-talet. Alla svenska partier gillar att ha hela Norrland som koloni.

    Sara Lidman talade ofta om det, henne har jag också träffat. Även om hon var kommunist så hade hon rätt i analysen läget, men inte i förslag till åtgärder.

 2. Pingback: LRF – landsbygdens fiende | ulsansblogg

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Tidsaxeln med alla angrepp LRF har gjort på den svenska lant och skogsbrukarkåren har tyvärr fallit lite i glömska men att de spelat under täcket med socialisterna genom alla åren har tyvärr inte belysts överhuvudtaget. Alla egendomsrättigheter till lands och till vands som ”smygstulits” med LRFs goda minne. Se bara till Mälardalsböndernas markförluster apropå det s k ”slussenombyggnaden”
  Vad har LRF gjort för att förhindra socialisternas avfolkning av den svenska LANDSBYGDEN?

  • Göran skriver:

   Samuel, har du någon förklaring till att bönderna fortsätter vara medlemmar i LRF?

   • Thomas skriver:

    1932 fick RLF/LRF monopol på bönderna via regeringsbeslut (en borgerlig regering, frisinnad) och S protesterade – men insåg att de, när de fick regeringsmakten kunde göra samma åtgärd med arbetarrörelsen/LO.. och så blev det. De borgerliga kunde då inte protestera…
    En fascistisk konstruktion…med kooperativa producent- (och konsument-) kooperativa föreningar som fick marknadsdominans.. och regelstyrd myndighetskontroll.
    Allt detta har fortsatt över i ett EU-system, eller hur, som alla MÅSTE leva med, enligt reglerna…
    Det har alltså, inte funnits någon marknadsekonomi sedan åtminstone 1932 för bönder/livsmedel… bara en fascistisk styrning. (och LO??)

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Som i alla andra sammanhang, BIDRAG i former som man minst anar det. Enklare att skaffa sig inkomster genom att fylla i blanketter till 344 olika myndigheter?
    Man offrade sin självständighet och rätt att bestämma över sin EGENDOM.
    LRF är infiltrerade av väl utbildade ”regelbögar” som vet hur det fungerar. Har Du avvikande synpunkter eller handlar på ”fel” ställe är du osolidarisk med rörelsen och ditt liv förkortat i yrket.

    • Thomas skriver:

     När RLF blev LRF, vilket innebar att de ekonomiska föreningarna, som dittills inte varit medlemmar i RLF, blev ”likvärdiga” medlemmar via sammanslagningen med de ekonomiska föreningarna, som tidigare bara gällde fysiska bönder/lantbrukare (möjligen godsägare via ”Jordägarförbundet”, kärnan i LRF), så blev schackspelet tydligt… Bönderna stod i fronten som symbolisk kanonmat..
     En del RLF-medlemmar lämnade då men hur många noterade det..? (1972 skedde det, har jag för mig)
     Alltså, Swedbank är medlem i LRF, som exempel…

     • Thomas skriver:

      Det innebär också, naturligtvis, att näringen, jordbruket, är en tydlig fascistisk konstruktion där samhällsbyråkratin och bolagsfunktioner jobbar över huvudet på de medborgare som inte fattat utan inbillar sig att jordbruk (och skog) är ”fria” näringar (ungefär som jag själv trott)… I ”Fascismens doktrin” står detta helt klart och förklaras som ”korporativism”, dvs exakt på det sätt som Carl Bildt en gång ville förklara hur samhället funkar…

     • Mats Jangdal skriver:

      Ja, 1971 skedde sammanslagningen. Strax efter det inträdde jag i jordbruksnäringen. Motsättningarna fanns då kvar mellan de som ville ha en egen ”kamporganisation” och de som tyckte att en arvoderad plats i den nya ”vovven” i statens kennel av lydiga organisationer var tillräckligt bra.

      • Thomas skriver:

       Samma gällde ”Småbrukarna”, som blev totalt bortdribblad vid 1947 års jordbrukspolitiska beslut.. de bytte namn till Familjejordbrukarnas Riksförbund och efter något år anslöt sig Rune Lanestrand som var en klar centerpartist och hans ambition var att ta över förbundets tidning vilket resulterade i närmast fysisk konflikt med övriga i styrelsen…
       Därmed startade han ”Småbrukare i Väst” som blev en framgång då Lanestrand var effektivt medial…
       Att det därmed försvann det enda alternativet till LRF var det nog ingen som insåg… Splittringen på landsbygden var total. Idag är allt över, enligt min uppfattning.. Spännande tider!

 4. Benny skriver:

  Varför envisas med vindkraft när den inte är samhällsekonomiskt lönsam? Det är ju för att subventioner snedvridit den ekonomiska kalkylen så att vindsnurror plötsligt blir ”lönsam” och notan skickas till skattebetalarna. Rena Ebberöds Bank alltså men politiker förstår som vanligt inget om ekonomi och därför är västvärlden på väg mot konkurs. Det är inte bara Sverige som drabbats av vansinnet utan den är allmän i västvärlden. Landsbygden ska tömmas och bli en industripark har EU beslutat och svenska politiker hörsammar som vanligt order uppifrån. Och visst borde EU-högkvarteret jämnas med marken av en välriktad missil när alla skunkar sitter där…

Kommentarer är stängda.