VDL skandal

Allas vår stormamma i EU, Ursula von der Layen, gillar att soloköra EU-politiken. Det är noterat tidigare och blir allt tydligare. Nu har bulgariska politiker till sin förvåning och stora bryderi avslöjat att det där med regler och god processordning inte är så nödvändigt i hennes värld.

Hon sa i princip till några av Europas mest korrupta politiker att de kunde strunta i reglerna för kvalificering till Schengen och EU-medlemskap. Det skulle nog ordna sig bara det såg ut som om de gjort något så när rätt. Inte underligt att de kliar sig i skallen och undrar om hon menar allvar eller lurar dem. Och menar hon allvar kanske korruptionen är värre i EU än i Bulgarien, så vad vinner man då på medlemskap i EU?

Om VDL bjuder in Östeuropas mest korrupta länder, som Bulgarien och Ukraina på villkor som är mindre strikta än för de gamla medlemmarna, vad väntar EU som helhet då? I området finns dessutom fler korrupta länder som inte är medlemmar ännu.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

26 svar på VDL skandal

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Sommaren 1968 besökte jag tillsammans med min far EUś Brysselbyggnader under uppförande och inredning, ”det här bådar inte gott för framtiden” blev hans koncisa kommentar. Utplundring av svenska Skattemedborgare fortgår alltjämt, nu värre än någonsin!

  • Mats Jangdal skriver:

   Samma sommar bilade vi genom Västtysland, Österrike, Italien, Schweiz och tillbaks genom Västtyskland. Spår av kriget syntes fortfarande här och var. Man kan förstå att folken på kontinenten var måna om en hållbar fred. Men vilka var egentligen beredda att helt lämna bort sin nationella suveränitet, som det nu blivit och som de krigat för att behålla?
   Holland, Belgien (Bryssel) och Frankrike på landsväg blev inte av förrän 1994.

   • Göran skriver:

    I princip kan man säga att man krigar för sin kultur. Idag ger vi bort vår kultur utan minsta motstånd, och till och med utan diskussion. Ja, i Sverige har vi inte ens en kultur.

    Förstå hur korkade svenska ledare är när de säger att Sverige inte har någon kultur, när vi de facto har en kultur som är rikare än de flesta länder på jorden.

    • Jan Andersson skriver:

     Vi har kanske redan gett bort kulturen? Jag tror inte att våra EU-politruker vet vad de olika medlemsländernas unika kulturer betyder eller hur extremt viktiga de är för länderna och EU-ropa.
     En vän frågade en gång: ”Om en restaurang har fem olika soppor på menyn och som säljer dåligt, och hovmästaren beslutar att hälla ihop alla till en enda, blir det en bättre eller sämre soppa då?“

   • Jan Andersson skriver:

    Tänkvärt!

 2. Göran skriver:

  Hur pass korkade ledare har länder som vill gå med i EU? Borde det inte idag vara uppenbart vilken skit EU är? Vilket land inom EU kan säga att deras ekonomi blev bättre av att gå med i EU, eftersom det verkar vara ett huvudargument för att gå med i EU?

  EU skulle delvis skapa en stor inhemsk marknad. Kan någon då förklara för mig hur det kommer sig att en massa stora företag i Sverige och inom EU har hamnat utanför EU.

  • Thomas skriver:

   Fram till mitten av 1980-talet så var det politiker som hade sin erfarenhet från kriget som styrde i EG/EEC… Helmut Kohl med flera..
   Befolkningens väl och ve var deras intresse…
   Med Reagan i USA så blev det storkapitalet som tog över även i Europa och då blev allt kallat Europeiska Unionen..
   Globalismen dominerade helt – fram till år 2020…
   Med järnridån åter på plats så är nationalismen på återkomst… spännande tider..

   • Jan Andersson skriver:

    Margaret Thatcher gillade inte Helmut Kohl, därför att han var så – tysk, och gillade korv. När han kom till London serverade hon bara mat som hon visste att han avskydde. Maggie var en realpoitiker utan motstycke men som kvinna kunde hon inte skilja på politik och person.

    • Thomas skriver:

     Man skall ha klart för sig vad kriget åstadkom…
     Den franske jordbruksministern efter kriget hade två mål..det var att fixa söndagssteken åt befolkningen och att få bort det stampade jordgolvet åt bönderna..
     Helmut Kohl hade smör som sitt ”godis”.. han var präglad av sina erfarenheter som tonåring då han drog runt på de tyska åkarna för att plocka spillsäd för att ha något att äta…
     Den generation som tog över politiken efter Kohl-generationen har inte denna erfarenhet utan är uppfostrade i den globalistiska andan, WEF, IMF, BIS och annat.. en generation som nu får se sina politiska ambitioner gå under på ett sätt som de inte tror är möjligt.

     • Thomas skriver:

      och…
      Bolton och Blinken vill troligen starta en nordlig front mot Ryssland – när vi kommit med i Nato…
      Allt hänger nu på Erdogan.. hur känns det?
      hmm… är våra högsta politiker bara landsförrädare som får sin lön från WEF, IMF, BIS eller så..?

      • Mats Jangdal skriver:

       Vår attackdykande Pålle som extraknäcker som försvarsminister verkar tycka att krig är lattjolajbans och håller sig väl med de värsta hökarna i gamet.

  • Jan Andersson skriver:

   Under Sveriges storhetstid när exporten gick som tåget, behövdes inga ”gemensamma regler” för exportföretagen. Den enda fördelen är väl att vissa skyddstullar har försvunnit, men de hade inte en gång lanserats utan anledning, samt att valutarisken alltid fanns i bakgrunden, men den är faktiskt dubbelriktad. Företagen fixar detta utan EU. Det mesta jag sett av EU:s reformer ger jag inte mycket för, vi hade perfekt fungerande nationella normer innan. Om vi skulle exportera använde vi helt enkelt mottagarlandets normer istället utan problem. CE-märkningen blev ett skämt. Och nu ser man ofta att t.ex. tankbilar med farlig last fortfarande kör med orangefärgade varningsskyltar bak, fast de numera sedan länge ska vara vita (som inte syns).

   • Göran skriver:

    En lärare i juridik sade:

    Guds tio budord: 70 ord
    Amerikanska frihetsförklaringen: 270 ord
    EU-lag om gurkor: 3.000 ord

    Lätt att inse vad som delvis kväver länder inom EU.

    CE-märkningen har jag aldrig förstått mig på. I princip. Denna produkt är farlig. Använd den inte. Bara larv och ändå finns det folk som blir upprörda om något inte är CE-märkt.

    • Jan Andersson skriver:

     Citat Wikipedia:
     ”Bokstäverna CE påstås ibland stå för Conformité Européenne (’i europeisk överensstämmelse’), men i europeisk lagstiftning definieras inte vad CE står för.
     Länk:
     https://sv.wikipedia.org/wiki/CE-m%C3%A4rkning
     Läs om” China Export” underförstått hur kinesiska affärsmän skrattar hela vägen till banken.

     ”Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta” och borde vara en slogan för hela EU-samarbetet.

     • Thomas skriver:

      För hundra år sedan så var textilindustrin stor här i bygden…
      men det byggde på att råvaran bomull var tullfritt att importera , medan färdiga tyger var det tull på… samma gällde Volvo, SKF, varven osv..
      när sedan svensk politik fick hybris så inbillade man sig att en ”fri” världshandel, styrd av amerikanska storbolag, skulle kunna vara en lämplig arena för svenska bolag. Självklart så funkar det – om man kan använda landets naturresurser på samma sätt som i en afrikansk koloni (eller som Axel sade ”I Norrland ha vi vårt Indien, – idag är Norrland allt norr om Smygehuk!)

  • Jan Andersson skriver:

   Vissa smarta länder som Spanien fick motorvägat och världens mest omfattande järnvägsnät efter Kina betalt av EU. Som inte används eftersom behovet att åka från kustområdena till Madrid är mycket litet. Däremot hade kanske en snabbtåglinje från Frankrike förbi östkustens badorter inklusive Barcelona, kanske med förlängning till Malaga varit en god idé eftersom många fransmän weekendsemestrar här hela året.

   Storbritannien betalade år efter år lika mycket till EU som Spanien fick – förmodligen en bidragande orsak till Brexit.

   För Sveriges del är det viktigt att börja planera Swexit redan nu, innan EU lägger beslag på malmen också – skogen har de som bekant lagt vantarna på (något som omedelbart måste tillbaka till svensk enskild förvaltning).

   Jag misstänker att det i kulisserna finns svenska makthavare som vill avsluta allt klimatvansinne nu, men får inte för EU och är mer eller mindre tvingade att följa EU:s huvudlösa beslut om t.ex. mängder av vindkraftsparker till havs – Halland är bara en liten blygsam början. Vi kommer snarare förr än senare att sitta med Svarte Petter i detta fulspel. Så börja snacka allvar om Swexit nu!

  • Jan Andersson skriver:

   Varför ligger IKEA eller ABB inte i Sverige?

 3. Pingback: VDL skandal | ulsansblogg

 4. Lille Göran skriver:

  Är EU korrupt nog för att bli medlem i Ukraina?

  • Göran skriver:

   EU verkar i alla fall jobba hårt på att bli medlem. Vet inte hur pass maffiastyrt EU är ännu för att accepteras av maffian i Ukraina, som är de verkliga ledarna av Ukraina.

   • Jan Andersson skriver:

    Ja, inte är det skådespelaren och marionetten Volodomyr Zelenskij, hur många gånger han än framträder orakad i militärtröja. Han tillsattes av kuppmakarna 2014 för att vara just den viljelösa marionett har är. En mer Mike Tyson-liknande karaktär hade skickat en stor missil första dagen rakt in bland Kremls lökkupoler och sedan hade det varit ten and out. Det gäller att förstå vad man har i ringen att göra…
    Ingen vill se en match som slutar oavgjort efter 12 ronder…

    • Thomas skriver:

     Det stora misstaget var att ryssarna testade Väst med Minskavtalet..
     Att man visste att Väst inte var att lita på var man nog medveten om, men eftersom moralen hos putinisterna är det som driver den rörelsen så ville man ge Väst en chans att visa vad man står för.. och som Merkel erkände – man står inte för vad man skriver på.
     Under tiden så rustade ryssarna för fullt medan neocons ville ha ett krig oavsett om det sänker hela Väst..
     och nu är vi där.

 5. Jan Andersson skriver:

  Bara en ytterligare ihopfantiserad EU-pålaga som kan påverka alla som skaffat värmepump, eftersom snart alla andra värmekällor i våra hus är förbjudna eller staffbart dyra:

  http://alltomfgas.se/hem

  EU för ett utrotningskrig mot sig självt genom att bannlysa och förbjuda teknik som funnits under långliga tider och som har utvecklats och tillverkats i unionens länder, medan alternativen nu endast kan tillverkas i Kina, just på grund av de nya restriktionerna inom EU… samtidigt som (citat) ”Vi ska förklara krig (!) mot Kina” för att de tar över mer och mer av världsproduktionen inom de flesta teknikområden.

  Det är sådant här som kallas idotisk vänsterpolitik utan minsta konsekvensanalys och som bygger på vidskepelse och oförmåga att förstå storleksordningar.

  Sverige ska inte längre acceptera alla dessa dumheter, det står under vår värdighet att spela med i elakt spel.

 6. Glenn skriver:

  Apropå EU så har detta klipp , se länk – nyss tydligen haft typ 200 miljoner visningar
  Intressant.
  Jag köper inte berättelsen rakt av , det finns ännu lösa trådar i detta scam ,väldigt intressant i alla fall.

  https://rumble.com/v2ncp8w-dr-david-e.-martin-phd-covid-summit-european-union-parliament-may-2023.html

  ”När man känner sig själv slutar man vara rädd”

  • Thomas skriver:

   De har liksom ingen betydelse om det Martin påstår är sant eller inte…
   S.k. mRNA-vacciner är ett snedspår.. som vi nog blir varse.

   • Glenn skriver:

    Precis. Det är möjligtvis så att man nu cementerar berättelsen . Det pyr en undertryck diskussion lite här å där på nätet om hur ”viruset” hittades och definierades och hur man sedan på något sätt lyckades hitta å namnsätta flera varianter av detsamma.
    Intressanta diskussioner.

Kommentarer är stängda.