Klimathotet skapar krig

Svenska Freds Kerstin Bergeå satt i SVTs morgonstudio och önskade fred i världen. Det gör jag också, men jag delar inte hennes analys av hur. Dels för att hon talar i Svenska Freds långa tradition av avrustning och nedrustning, även ensidig sådan. Jag är för ett starkt svenskt försvar. Det är medlemskapet i en anfallskoalition som jag avråder ifrån. Jag betraktar Nato som en sådan anfallskoalition trots att de själva säger att de är fredsbevarande. Men deras spår och gärningar avslöjar dem, de har anfallit flera gånger, både i Europa och andra världsdelar.

Men den stora naivitet Bergeå avslöjar är mantrat om klimathotet och jordklotets ändliga resurser. Om det är något som lockar fram roffare och andra totalitära personer och får dem att inleda krig så är det farhågan att jordens resurser håller på att ta slut och att de riskerar bli utan!

I deras föreställningsvärld gäller det alltså att snabbt gripa till vapen och säkra, först och främst det egna behovet, men gärna ett överskott som kan användas för byteshandel eller ren utpressning. I den andra änden av spektrat av klimatgalningar återfinner vi dem som med ångest tror att Ragnarök är här. Dessa människor är de som frivilligt anmäler sig till aktivism, sabotage, lägervakter och exekutionspatruller.

Inte nog alltså med att klimathotet är falskt och skadligt för ekonomi och civilsamhällets goda ordning. Egentligen finns resurserna i tillräcklig mängd och de fördelas enklast och bäst i vanlig marknadsekonomi. Klimatbluffen och dess kompisteori om utarmning av biologisk mångfald, lockar fram antidemokrater och personer som struntar i lag och ordning, samtidigt som det för dem till makten.

En skadligare offentlig filosofi kan man knappast föreställa sig. Lika fullt är det den som marknadsförs i media, lärs ut i skolor och bejakas av politiker. Världen är galen!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Klimathotet skapar krig

 1. Ivar Andersson skriver:

  Klimatpolitiken inom EU och USA kommer att leda till matbrist. Vi är helt beroende av fotosyntesen och fotosyntesen behöver koldioxid som klimatpolitiken bekämpar.

  • Göran skriver:

   Det finns hur mycket mat som helst, men politikerna begränsar tillgången till mat. Anses det inte viktigt att befolkningen får mat? I mitt tycke borde tillgången till mat vara den högst prioriterade frågan.

   • Jan Andersson skriver:

    Den högst prioriterade frågan verkar nu vara hur ofta man får åka till Bryssel eller Bilderbergmötet och hor många stora pojkar man få leka med.

   • Ivar Andersson skriver:

    Kommer det att finnas eltraktorer 2035 eller ska vi återgå till att använda oxar/hästar i jordbruket som på den gamla ”goda” tiden?

    • Göran skriver:

     Ska bli kul att se hur bönderna löser det med eltraktor när behöver sitta i traktorn dygnet runt i princip när vädret tillåter bärgning. Blir många batteripack att byta mellan. Eller, har man flera traktorer där några få stå på laddning?

     • Mats Jangdal skriver:

      Många kompletta eltraktorer på gården blir ju billigt och bra!

 2. Jan Andersson skriver:

  Den regim som startar en nytt krig i Världen, dessutom med utrotning som målsättning, måste inse att de själva är den största förloraren i det långa loppet. Folk glömmer inte och den avbönspolitik de måste genomför för att kunna existera vidare kommer att pågå i århundraden. För folken glömmer inte sina döda. De finns för evigt kvar som en påminnelse att fiendelandet inte går att lita på. Inte bra för något eller någon.

  • Thomas skriver:

   Hmm… tvivlar på det…
   det är segraren som skriver historien..
   Att vissa redan tagit ut segern kan man notera i svensk press.. så att säga.

   • Benny skriver:

    Och så kommer nya segrare som skriver om historien igen, och så håller det på! Nu verkar det som den stora världen utanför väst som drabbats av västvärldens krig och koloniala förflutna i århundraden vädrar morgonluft och vill ha bort EU/USA. Vi får väl se om EU/USA än en gång lyckas kväsa upproret från tredje världen och fixa nya korrupta västvänliga ledare via s.k ”regimchange”? Det stundar nog än mer besvärliga tider…

   • Jan Andersson skriver:

    Vi lär inte glömma Adolf Hitler och Nazityskland i brådrasket. Eller Stalin i Sovjetunionen. Under andra världskriget dog 85 miljoner människor över hela världen, trots att många länder inte hade några soldater som deltog i striderna. All mörkläggning och allt segerrus kommer så småningom att klarläggas och modereras till vad som i någon mån liknar sanningen, vad som verkligen hände, och vilka små människors sjuka ambitioner som startade alla vansinnigheter.

    USA är kvar i segerruset och NATO vill öva sin militär med verkliga konfliktsituationer, men när skolan är slut för dagen åker de hem igen, eftersom de aldrig egentligen förstått vilka hundraåriga kulturella konfliktungar och språkförbistringar som under lång tid lett till öppna konflkter, och inte bryr sig heller.

    De behöver inte riskera krig på sitt eget territorium, och har alltid en egen trygg plats på jordklotet att dra sig tillbaka till.
    Det har knappast européer, men det största hotet nu kommer från de egna inhemska unioner som skapats över nästan hela kontinenten för att säkerställa evig fred, men som istället blåser upp konflikterna och sin betydelse med fri kravlös invandring och klimathotet med ”fossilfritt” som mantra. Det är betecknande att den största staten Tyskland driver dessa frågor mest och resten av Europa borde fråga sig: ”Är det dags nu igen, eller är de som förra gången omedvetna om konsekvenserna?”.

    Sverige borde hålla sig utanför alla sådana här allianser som existerar av oklara skäl och som ständigt håller sig halvvägs i den blå farliga stora okända framtiden för att inte omedelbart genomskådas.

    Sverige har blivit det vi är på grund av vår förmåga att se bort från alla märkliga allianser, spotta i nävarna och göra jobbet själva som vi vill ha det.

    Gustav II Adolfs målsättning var att skapa ett lättförsvarat land, och det måste man säga att han lyckades med. Det svenska försvaret har sedan inriktat sig på försvar av riksgränsen, vilket det också måste säjas att vi har lyckats med, under 60-talet avvisade vi främmande makt från vår riksgräns varje dag, nästan alltid över Östersjön, i praktiken ryssar som testade vår beredskap, mest som skarpa övningar för sin försvarspersonal (och för vår).

    Tack för visat intresse, men vi klarar oss själva! Sverige är SVERIGE inte en försumbar del av EU. Don’t call us, we call you.

 3. Thomas skriver:

  jag har Småbrukarnas Riksförbunds (numera Familjejordbrukarnas Riksförbund) inbundna tidskrift från några krigsår från 1940-talet här hemma….
  Där nämns kriget knappt alls.. kändes litet märkligt för två år sedan då jag fick hand om detta då vår ordförande Guy Allan Svensson dog precis när hela coronacirkusen drog igång och jag fick ta över detta material. Jag noterade då, just det att hade jag inte vetat att det just var krigsårens tidskrifter så hade jag inte kunnat läsa om det…
  Idag är vi i samma situation. 1930-40-talen går igen… fast nu förstår jag varför det inte stod något om kriget.
  Fast, ni som är skåningar kan kanske bevista landsmötet som just skall ske i Skåne i juni… bara ett tips.

  • Mats Jangdal skriver:

   Vad väljer de att aktivt prioritera istället för text om kriget?

 4. Göran skriver:

  Märk att NATO nu skickar trupp till Kosovo och ställer sig på muslimers sida mot kristna.

  Vad tror ni kommer att hända när Sverige är med i NATO och etniska svenskar börjar ta till vapen mot främmande människor i Sverige? Vilken sida går NATO in på?

  Sverige och svenskar är unika i världen. Svenskar är förmodligen det enda folk i hela världen som frivilligt stället upp på att utrota sig själva och gladeligen betalar för det ur egen ficka och till och med går till val för att rösta för det.

  Kanske klimatkrisen kan förhindra det. Vi kan bara spekulera i hur folk kommer reagera när Sverige är ett skithål, lider brist på energi, har affärer med tomma hyllor, skyhög arbetslöshet, icke fungerande sjukvård etc.

  • Benny skriver:

   När man såg bilderna på invandrade studenter i Göteborg som gjorde ”fuck you” till Sverige så inser man hur illa det är! Nu har de fått utbildningen bekostad av oss skattebetalare och kan de dra till länder som Kanada, Frankrike, Norge, Gulfstaterna m.m och få bättre betalda jobb än för småpengar i Sverige. Vi får dock behålla de gängkriminella som aldrig gick till skolan då brottslighet är närmast riskfritt i Sverige och knarket ger goda inkomster…

 5. Pingback: ulsansblogg

 6. Göan skriver:

  Nu har svenska vapen som skickats till Ukraina leta sig fram till kartellerna i Mexiko. Korruptionen i Ukraina har nog blomstrande tider just nu.

Kommentarer är stängda.