J’accuse Volvo et Nader

Vad har de gemensamt och vad har de gjort nu då, kanske du undrar? Ralph Nader blev känd på 60-talet för sin rapport om den amerikanska bilflottan, ”Unsafe at Any Speed!” Det vill säga osäker vid alla hastigheter, alltså OAVSETT hastighet. De flesta minns orden unsafe och speed. Därmed etablerades kopplingen hastighet – osäkerhet.

Samtidig lanserade Volvo trepunktsbältet och sin säkerhetskaross. Ett säkerhetsarbete och en image som de putsat på allt sedan dess, även genom muskelbilseran kring 1970 när andra märken sålde på kraft och fart.

Men socialisterna, inte minst de svenska sossarna, som alltid önskat hålla folket i rädsla och osäkerhet, plockade upp tråden och utmålade sig själva som den enda garanten för medborgarnas trygghet. Företagande utmålades ömsom som parasitering ömsom som otrygghet (skapad inte minst av sossarna själva). Som den högsta formen av trygghet utmålades lönearbete och LO-anslutning.

Med tiden blev svenskarna det trygghetsknarkande folk som idag önskar vara ”den humanitära stormakten”, men vars naiva godhet håller på bringa hela nationen i fördärv. Majoriteten av svenskarna vägrar fortfarande se det, för det skulle rubba deras självbild, både vad det gäller tryggheten och godheten.

När jag anklagar Volvo och Nader för ”Safety at all costs” som försvagar, fördummar och förslavar folket, så är det naturligtvis inte hela sanningen. De såg en affärsmöjlighet och exploaterade den svaghet socialismen hade implanterat i folket. Men ingen har naturligtvis exploaterat den så fullständigt som sossarna.

Trevlig Nationaldag tillönskas!

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på J’accuse Volvo et Nader

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det materiella överflödet med hjälp av FIAT pengar är minst lika otäckt.
  Vi funderar väl knappast på vad som skapar bestående värden?

  • Benny skriver:

   Tydligen är det väl så att de flesta inte ens vet vilka jobb som bidrar till att svensk ekonomi kan hållas flytande? De tror att ”klimatsamordnare” och andra typer av ”gröna jobb” bidrar till samhället? Sverige är översvämmat med politiker på alla möjliga nivåer, invandrade bidragstagare, meningslösa byråkrater och rena lösdrivare på många arbetsplatser. Och vi ser ju vart svensk ”ekonomi” är på väg? Vi är snart i samma skit som Storbritannien, Italien, USA m m på väg mot statsbankrutt. Skillnaden är att de andra länderna nämnda ovan är för stora för att sätta i konkurs men Sverige kan bankmaffian fimpa utan större problem precis som man gjorde med Grekland.

 2. Ivar Andersson skriver:

  Företagandet är en förutsättning även för Arbetarpartiet att få skatteinkomster som kan försörja politikerna och deras svans. I Sovjetunionen var de statliga företagen så olönsamma att bara politikerna, militären och polisen kunde försörjas.

  • Göran skriver:

   Vi kan vara tacksamma att det finns människor som i princip är villiga att offra precis allt de äger och har för att försöka driva ett företag som ger jobb åt de som gnäller.

   När jag träffar på de gnälliga frågar dem hur det kommer sig att de inte själva startar företag och inrättar de löner de förespråkar, den arbetsmiljö de förespråkar, den arbetsfördelning de förespråkar etc.

   Jag kan säga att det i princip alltid stupar på att de inte vill ta ansvar eller ha ansvar.

 3. Göran skriver:

  Jag såg en video med en japan som förklarade anledningen till att det går så trögt för Japan. Enligt honom berodde det på för lite innovation i landet. Orsaken till liten innovation var deras hierarkiska sociala system. Unga människor kan inte lansera innovationer utan innovationer måste komma från äldre och uppifrån så att säga.

  I Sverige har vi inte det sociala systemet, men vi har byråkrati som sätter käppar i hjulet. En de av den byråkratin är trygghetsnarkomanin; mycket byråkrati skapas för trygghet.

 4. Thomas skriver:

  Märkligt att vi hade samma diskussion här i morse..
  Men som alltid utgick vi från jordbruket…
  Småbrukarlivet, som min mor beskrev det, som jag använde i boken ”Vårt jordnära tjugotal”, som jag kom med 2020, berättade om självägande småbönders tillvaro där alla skötte allt och hjälpte varann på olika sätt. Det innebar att man byggde vägar gemensamt, planterade in fisk i sjöar som man ansåg vara lämpligt, man skickade med barnen extra smörgåsar till grannbarn som man visste hade problem, osv…
  sedan, ja, efter kriget 1945, så skulle allt bli så ”modernt” enligt det mönster som de italienska fascisterna så beundrade.. och så blev det.
  1947 års jordbrukspolitiska beslut bestämde att småbönderna skulle bli arbetskraft i industrin.. och så blev det.
  Idag styrs svenskt jordbruk och livsmedelsproduktion av en karusell av handelsbolag, alltså ICA med flera andra internationella bolag, en stor svensk byråkrati som inte bara finns på SJV och Bryssels regelverk som innebär att de svenska politikerna är bortkopplade och har accepterat detta…
  En ”självägande” bonde kan idag bara, kanske, syssla med självhushållning i lönndom – precis som en kolchosarbetare i Sovjet – därför att allt annat bestäms av ”Någon Annan”…
  Hur detta slutar inser man ju då facit finns, dvs Sovjet.
  Men nu går det fort….

  • Göran skriver:

   All ekonomi startar i jordbruket. Det är först när jordbruket kan producera ett överskott som övriga näringar kan uppstå och fortleva.

   När nu jordbruket ska minska på grund av klimathotet så förstår inte de som predikar för detta att det samtidigt kommer att kväva alla annan näring.

   Irland ska göra sig av med 200.000 mjölkkossor på 3 år. Det kommer att ge en hel del följdeffekter, precis som när energipriserna går upp.

   Klimataktivister vet väldigt lite om klimatet, men de vill lämna en bra värld till sina barn och barnbarn. Men, vad är det för mening med lite mindre koldioxid om vi samtidigt lever i armod, i ett samhälle där vi inte har råd med mat, energi, arbetslöshet eller ens något som gör att vi mår bra?

  • Jan Andersson skriver:

   Jag är nu på kort sikt rädd för att den mat vi köper (måste köpa) är mer och mer onyttig, eftersom tillverkarna måste köpa billigare råvaror någonstans, och naturligtvis finns en stor spännvidd.

   Det första som avslöjar ursprunget är smaken, under det senaste året kan man äta hela veckan utan att något enda smakar som det ska. Men folk måste ju ha mat och handlar ändå. Efter huvudmålen hittar man ändå billig insmickrande smak i godis- eller snackspåsen, men bevare mig för den dagen då det är den enda smak vi erbjuds.

   Hur ska unga veta vad riktigt kött smakar, eller en högst en halvtimme gammal makrill eller fjällröding? Och hur kan ett äpple hålla sig i flera veckor i rumsvärmen inomhus? Det är något som inte stämmer här, och smaken avslöjar ursprunget och konserveringsmetoderna. Ägg har blivit en ”räddare i nöden nu” men även här finns små hönserier som producerar ägg med långt bättre smak än de stora drakarna. Vi har serverat gäster såda frukostägg och de slutar först att tugga, sedan stirrar alla på varandra innan de sväljer och kommernerar: ”Oj så goda ägg!“

   • Thomas skriver:

    Jag tror inte ni förstår vad som har hänt…
    De irländska korna är en del i en kontrollfunktion som politiken inte längre begriper då de mestadels är vanliga medborgare i grunden..att forsla nötkött från Brasilien till EU (Mercosuravtalet) måste påverka något i Europa och då passar klimatargument väl i detta…(Bryssel styrs av bolagsintressen)
    Och.. stora eller små hönserier.. 50 000 hönor eller 5 000 hönor.. Vad är skillnaden? En nolla – inget annat.
    Att ha 50 hönor är en hobby, 5 hönor är en djurskyddsfråga numera… så allt är bara frågan om nollor, därför att alla hönor får i grunden samma foder…(Och vi alla blir vad vi äter)

   • Göran skriver:

    Jag har inte den erfarenheten av ägg som du beskriver. Med andra ord ingen större skillnad i smak på storproducenten av ägg mot den lilla producenten. Inte ens hobbyäggen smakar speciellt bättre än massproducerade ägg. Vid blindtest går det inte att peka ut hobbyäggen som bättre smakande ägg.

    Viktigare för mig än smaken är att få ägg från friska hönor.

    • Jan Andersson skriver:

     Om man normalt inte gillar ens ett löskokt ägg, men plötsligt får ett som smakar perfekt, så inser man att det finns en skillnad. Köper numera ägg ftån ett mindre hönseri i en halalbutik, vilket är tänkvärt.

   • Göran skriver:

    I takt med att politikerna vill att vi ska äta skräp såsom insekter, så måste all denna skräp ges en smak som vi kan acceptera. Det kommer att ske med socker, vegetabiliska oljor och annat liknande skit rent ut sagt.

    Detta kommer att leda till att vi mår sämre både psykiskt och fysiskt. Sämre psykiskt mående kommer att ”botas” med medicin, och brist på näring kommer att ”botas” med medicin.

    Ni kan själva funderar på hur det skulle vara att vara en tjugoåring som inte ser någon framtid, som tycker att allt är meningslöst, som orkar inte engagera sig i något och inte förstår sin egen existens. Och detta kommer bestå livet ut för tjugoåringen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Vi har liknande referensramar, så det är väl inte underligt om våra tankar vid vissa nyheter går i samma banor.

 5. Glenn skriver:

  Nu går det fort skrev någon. Ja det går fort men folket får vad folket frågar efter emedan krafter bakom styr upp , snabbt och effektivt vår nya kommande värld -någon slags fascistisk 1984 digital Stasi-värld. Detta handlar om ont – inte gott. Jag väljer att se det på det sättet numera och lirar inte med vänster , mitt , höger på den politiska skalan längre. Det som sker handlar inte om politik utan nåt större än så och inte är det nåt gott som väntar oss.

  • Mats Jangdal skriver:

   Hunger Games och en del andra apokalyptiska Hollywoodproduktioner verkar komma allt närmare verkligehten.

   • Benny skriver:

    Frågan är ju hur ska politikerna förklara för folket att deras framtida ekonomi måste anpassas efter reala förutsättningar? Eftersom västvärldens ekonomier är så gravt övervärderade och består till mer än hälften av luftpengar så kommer justeringen neråt att fortsätta. En vanlig lön på ca 30.000 kommer alltså att vara värd ca 15.000 i dagens penningvärde men med samma kostnader för mat och energi m m. Ni kan alltså glömma nya bilar, köksrenoveringar, utlandsresor osv för den vanliga löntagaren utan det kommer att bli knapert. MP:s drömsamhälle infriar sig själv med hjälp att idiotiska politiska beslut som att drivit ut industrin till låglöneländer, enorma skatter, höga energikostnader och andra pålagor som kväver den reala ekonomin. Detta ser vi hända mitt framför våra ögon men svensken lallar vidare precis som i övriga västvärlden.

    • Glenn skriver:

     Ja, vi lallar vidare. Mänskligheten är under attack och någon bygger vår nya framtid. Inte på våra villkor utan på ” deras” . Enorma maktförskjutningar kan anas där flera planerade events sker och kommer att ske runt om i världen eller globalt. Pandemin var en av dem. Frapperande är att massprotester runt om i tex europa under och efter pandemin noterades med axelryckningar av makten. Låt dem hålla på – vi kör vårt race ändå. Vägen verkar vara utstakad och svenska ledare är involverade. Som demokratin är uppbyggd idag så fungerar den inte. Man kör över folket.

 6. Pingback: J’accuse Volvo et Nader | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.