Hemma på vår gata, i stan!

I ett villaområde med lite större och dyrare villor insåg man för några år sedan att vissa boende i området inte respekterade hastighetsgränsen på 50 km/h. Så i samråd med MYNDIGHETEN infördes 30 km/h som övre hastighetsgräns för hela området. Man satte också upp fartgupp på strategiska ställen.

Så hände det nyligen att en av de boende ertappades med att köra ordentligt över tillåten gräns. Medan polisen höll på att utreda saken och fastställa eventuellt bötesbelopp beslutade MYNDIGHETEN att samtliga boende i området skulle förlora sina körkort. Man inväntade inte polisens utredning men MYNDGIHETEN gjorde inte heller någon ny. Man gick bara på de gamla omständigheter som medfört de redan vidtagna åtgärderna, hastighetssänkning och fartgupp.

När de drabbade protesterade och sa att det där är ju en kollektiv bestraffning för något som vi inte är skydliga till, svarade MYNDIGHETEN: ”Äsch, ni som bor i så lyxiga hus kan gott bekväma er med att åka kollektivt som alla andra! Det går ändå inte att lita på er. Ni har ett halvår på er att visa att ni är lämpliga att få tillbaks körkorten.”

Nej det handlar naturligtvis inte om trafik och hastigheter. Det handlar förstås om Lundsbergs skola. Eller handlar det kanske om myndighetsmissbruk? Eller kanske rent av om politisk upptrappning inför riksdagsvalet om ett år. Ett val som sossarna känner och uttalat att de måste vinna till varje pris.

Det förefaller som om media för ett par år sedan fick marschorder att granska sönder riksinternaten, Lundsberg, Sigtuna och Grenna. Till sin hjälp tog man Skolverket och Skolinspektionen och matade dem med rykten och lögner, uttalanden som pressen sedan kunde citera från ”säker källa”. Politikerna tvingades spela med i upprördheten, eller om det var de som drog i trådarna?

Det tycks finnas planer på politisk nivå att helt skrota den förordning som ger extra pengar till riksinternaten för deras utlandselever. För Grenna och Sigtuna skulle det vara slutet. De skulle förlora miljontals kronor i stöd. Lundsberg skulle förlora kanske några hundra tusen kronor. Det är pengar som Lundsberg förmodligen skulle kunna täcka upp på annat sätt, inte minst med fler elever som annars skulle gått på någon av de andra skolorna.

Därför måste Lundsberg knäckas på annat vis. En skandal, stor eller aldrig så liten, skulle kunna bli den utlösande faktorn för ett drev där PKP-media, myndigheter och politiker lyckas begå ett justitiemord på skolan utan att väcka det motstånd en vaken allmänhet skulle bjuda. Det är den skandalen man tror sig funnit nu.

Skulle detta lyckas, väntar ett beslut som från och med nästa höst sätter de andra två riksinternaten på bar backe.

Inte minst är agerandet mot Lundsberg märkligt med tanke på hur svagt Skolinspektionen agerar mot andra skolor med betydligt större problem. Som exempelvis i Malmö, vilket beskrivs i denna artikel i Skånskan. Uttalandet att Skolinspektionen inte gärna kan stänga en kommunal skola på samma grunder är minst sagt uppseendeväckande.

Notera att i Malmöfallet uppträder problemen i skolan på skoltid med lärarna närvarande. I Lundsberg var den aktuella strykjärnsbränningen inte avsiktlig, den var ett misstag. Det skedde dessutom inte på skoltid, inte i skollokalerna och inte i närvaro av lärare. Frågan är om skolinspektionen ens är rätt myndighet att agera i det läget. Det kanske är socialstyrelsen som borde ha jurisdiktionen i det aktuella fallet i Lundsberg?

Socialstyrelsen får inte stänga skolors undervisning för sådant som inte sker på skoltid och Skolinspektionen ska rimligen inte ha rätt att stänga undervisningen för sådant som bevisligen inte har koppling till undervisningen. Skolinspektionen gör nu sitt bästa för att mistänkliggöra Lundsberg och sprida uppfattningen att det där är ett omfattande och ständigt närvarande problem med kränkningar och otrygghet. Det är helt enkelt inte sant, det har deras egen tillsyn tidigare visat. Kan man få begära redlighet i konsekvens med sina egna regler även från en myndighet?

Vanligt folk, med barn, barnbarn eller bekantas barn i skolor med problem börjar nu ställa allvarliga frågor om varför inget görs på deras skolor, trots anmälningar till polis, socialtjänst och lokala skolmyndigheter. Inte ens fällande domar för brott som misshandel, våldtäkt, mobbing har fått Skolinspektionen att reagera. Silar man mygg och sväljer kameler?

Det kan vara läge att se de 3,5 miljoner Skolinspektionen plötsligt fått i extra anslag som en avskedsgåva till GD Begler och en uppmaning till myndigheten att inspektera där de verkliga problemen finns.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Hemma på vår gata, i stan!

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Är det inte avskyvärt att Reinfeldt premierar Ann-Mari Begler med 3,5 miljoner av mina och Dina pengar som Reinfeldt med hot om våld tagit ifrån oss? Kan man spotta en svensk medborgare mer effektivt rakt i ansiktet? Man kan se på saker lite hur som helst men Reinfeldt föser ”väljarna” rakt i armarna på Sverige Demokraterna.

Kommentarer är stängda.