Petra Lundh ny rikspolischef

Kan det bli värre?

Hon är riksåklagaren som 2016 skrev till justitieminister Morgan Johansson att hon ville ha rätt till hemliga tvångsmedel, inklusive avlyssning, av i princip vem som helst som kunde leda till att brott uppdagades. Detta alltså samtidigt som rättsövergreppet mot Karl Hedin började bli känt.

Hon är riksåklagaren som konstaterade att polis och åklagare begått tjänstefel i fallet Karl Hedin, men valde att inte åtala dem. Plusartikel som jag inte kan läsa, men hon omnämns där.

Hon är riksåklagaren som anser att jaktbrott ska likställas med terrorism.

Medlem i Anne Rambergs ökända kvinnointresseorganisation för jurister.

Denna moderatledda regering skämmer ut sig och börjar likna den sämsta någonsin. Nu får det inte bli värre, för då vill folk faktiskt ha sossarna igen.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Petra Lundh ny rikspolischef

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Sanslöst omdömeslöst av Gunnar Strömmer kan man tänka?
  Undrar vad han ville med ”Centrum för rättvisa”?
  Skulle skydda svenskar från maktövergreppen från socialisterna.

 2. Göran skriver:

  Jag höll på att ramla av stolen när jag läste om den där utnämningen. Men, inte på grund av det Mats skriver, utan för att det är en kvinna och en administrativ byråkrat. Det sist Sverige behöver.

  Jag kan nog nästa slå vad om att de har en lista på personer som står på tur i kompisgänget, och denna kvinna råkade nu står först eller bland de första på den listan.

  Det handlar inte om kompetens eller verkstad utan endast om vem som kliar vem på ryggen.

  Jag kan även ansluta till vad jag skrev häromdagen, om att avleda från de riktiga skurkarna. Denna utnämningen är med andra ord en garanti för att rådande doktrin inte ändras.

  ”Medlem i Anne Rambergs ökända kvinnointresseorganisation för jurister.”

  Ja, då är det väl en riktig feministisk korkskalle, som för övrigt redovisas i artikeln.

  Vågar vi gissa hur många mellanchefer hon kommer att sparka? Jag tror på noll. Med andra ord, samma inkompetenta klegg får jobba vidare. Inget händer.

  Fast, jag får väl säga att vi är nog väldigt naiva som tror på att något ska förändras via de politiska vägen eller via myndighetsutövning. Nja, förändringar får vi. Det måste jag erkänna, men det är ju bara till det sämre.

 3. Pingback: Petra Lundh ny rikspolischef | ulsansblogg

 4. Jan Andersson skriver:

  Vi behövde en stor kraftfull man med dito röst som pekar med hela handen och aldrig sitter ner när beslut skall tas. Ser han normalt arg och farlig ut är det ett stort plus. Vad alla manliga poliser inte behöver är en ny kvinnlig chef (de som är gifta har ju redan en sådan hemma). Risken är stor nu att gangstergängen skrattar hela vägen till Colombia och börsnoterar hela rörelsen.

 5. Benny skriver:

  Borde man inte ha en riktig gammal hårdför polis som rikspolischef? Men visst ”vi” hade en malaj som mer eller mindre blev utslängd från lumpen som försvarsminister så varför inte? I det underliga landet Sverige är inte kompetens någon ledstjärna nu för tiden…

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Verkligen tänkvärt, det hade vi inte en aaaaaaaannnnning om, eller?
  Nyfiken på hur utfallet blir med den s k Afrikanska Svinpesten på Karl Hedins marker i Fagersta?

  Petra Lund, rättssäkerheten och de hemliga tvångsmedlen
  https://ledarsidorna.se/petra-lund-rattssakerheten-och-de-hemliga-tvangsmedlen/

 7. Göran skriver:

  Nu får vi se om den framtida polisen kommer att lägga mer fokus på jägare och mindre på olaga vapeninnehav hos kriminella klaner.

 8. Göran skriver:

  Under mitt yrkesliv har jag träffat på ytterst skickliga yrkesarbetare inom sina yrken eller bransch, skickliga ingenjörer, säljare och till och med vanliga tjejer och killar i en butik eller café.

  Nu sitter jag här och funderar på om jag kan säga detsamma om någon person jag träftat på inom byråkratin eller myndighetssfären. Jag kan inte komma på någon.

  Jo, faktiskt en. Han hade i uppgift att lägga ned en myndighet.

 9. Pingback: Skräckväldet på polismyndigheten | Frihetsportalen

 10. Jan Andersson skriver:

  Jag mötte för minst trettio år sedan en nyanställd ung civilingenjör i jobbet, som snabbt blev befordrad långt över sin kompetensnivå, men han mötte alla med öppen blick, förklarade att han inte kunde något om de olika problem han ställdes för och bad om hjälp. Det fick han hur mycket som helst, tills han själv hade byggt upp en försvarlig erfarenhetsbank och kunde återgälda den goodwill han mötte i ungdomen med egen goodwill, knappast bara med en klapp på axeln med ett lätt skratt utan med tid och engagemang tills det nya problemet var löst också. För han hade ju blivit ännu litet klokare själv då också. Och han minns allt och alla. Det finns inget negativt alls att säga om en sådan person.

 11. Pingback: Skräckväldet på polismyndigheten | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.