Skräckväldet på polismyndigheten

Med utnämningen av Petra Lundh till ny rikspolischef, RPC, nådde moderaterna, Kristerssons regering och även SD en ny bottennivå. Jag skrev direkt om det här. Förutom hennes karriär med lång och trogen tjänst inom socialiststatens rättsväsende utnämndes hon på en enda merit. Hon är redo att kasta rättsstatens principer över bord för att komma åt de kriminella gängen.

Det finns gissningsvis i runda tal 2 miljoner registrerade privata vapen som ägs av legalt av laglydiga svenskar, skyttar och jägare. Ägarna och deras innehav är godkänt av polisen. Dessa vapen används i princip aldrig vid brott. De kriminella har några tusen illegala vapen till sitt förfogande. Det är uteslutande dessa vapen som används vid brott, men det är de godkända lagliga vapnen och deras ägare som bekymrar våra okunniga politiker och deras aktivistiska tjänstemän på olika nivåer.

Det förstnämnda om Lundhs meriter, karriären inom socialiststaten gillades av Morgan Johansson och sossarna. Men de vågade inte offentligt säga bu eller bä om hennes krav på övergivande av rättsstaten, förmodligen i rädsla för att spela borgerliga partier i händerna. Det behöver de inte oroa sig för längre.

Lundh gjorde alla fel man kan tänka sig i fallet Karl Hedin, för att få sparken. Men hon fick sitta kvar och blev nu belönad. Hon lät inte granska det hon borde granska, hon anmälde inte jäv när hennes make begick tjänstefel, hon förhalade granskningar så att preskriptionstider gick ut, med mera. Hon gjorde allt hon kunde för att låta aktivismen inom polis och åklagareämbetet få verka fritt och laglöst.

Nu ska hon som RPC implementera de drakoniska inskränkningar på de laglydiga medborgarna som vår regering, EU och FN redan beslutat eller är i färd med att besluta. Det gäller allt från alla hemliga tvångsmedel hon själv efterlyst, till anonyma vittnen, global pandemidiktatur och klimatdiktatur.

Åter igen är det poliskonstapel Paulus Bergströms norm som gäller. Ni vet polisen i Grönköping, vars motto lyder: Det finnes tvenne typer av människor i vårt samhälle. De som äro straffade och de som ännu icke äro straffade.
Med en lätt parafras på konstapel Bergströms devis kunna vi konstatera att svenska folket bestå av tvenne sorters medborgare. De som blifvit utsatta för öfvergrepp af staten och de som ännu icke blifvit det.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Skräckväldet på polismyndigheten

 1. Jan Andersson skriver:

  Det är väl så enkelt att ingen annan ville ha detta omöjliga skitjobb, och om några år i evighet få bära skulden till att Sverige rasat samman som ett korthus under ett okontrollerbart gangster- och jihadvälde som vi bara sett början av.

  Det finns en anledning till att gamla gorillor ser ut som de gör.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Åklagaranställd ljög för polisen.https://www.epochtimes.se/%C3%85klagaranstalld-ljog-for-polisen. Ruttet från toppen hela vägen ner?
  Socialisterna har gjort SVERIGE till ett gangstervälde.
  När vi ser bilder på Forssmed, Pål Jonsson, Arga Magdalena Andersson och alla ”gängkriminella” i den så kallade ”RIKSDAGEN” som var avsedd för FOLKVALDA men i verkligheten är helt ”FAKE” så borde ingen förvåna sig,

  • Mats Jangdal skriver:

   Är det någon idé att vi betalar skatt för att antälla sådana personer?

 3. Benny skriver:

  Självklart vill regimen ha bort vapnen från laglydiga eftersom de kan bli ett hot mot de kriminella som härjar på landsbygden men även i städer. Dessutom så är ett avväpnat folk mycket lättare att styra och hunsa. Det finns ju en orsak till varför ”demokraterna” i USA vill göra samma sak?

 4. Ivar Andersson skriver:

  ”Högsta förvaltningsdomstolen avgjorde slutligen hur Ordningslagen skall tolkas efter att Polismyndigheten vid flera tillfällen obstruerat och ställt in allmänna sammankomster. Ett välkommet beslut men det är långt ifrån över ännu. Med utnämningen av Petra Lundh till rikspolischef kommer det med en sannolikhet gränsande till visshet innebära fler försök till inskränkningar i medborgarnas friheter.”
  Ledarsidorna.se

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, ändamålsglidning och tolkningsförändring utan föregående ändring av lagen är en socialdemokratisk metod. Självklart påverkar det rättstryggheten.

 5. Göran skriver:

  Det går att bli av med gängkriminaliteten och klanerna inom rådande lagstiftning. Det behövs ingen ny lagstiftning med tvångsåtgärder, varken hemliga eller icke.

  Denna Petra Lundh tror inte på föregående stycke. Med det sagt har jag bevisat vilken komplett nolla Petra Lundh är.

  Jag ägnade en liten tid denna morgon med att fundera på vad jag skulle göra som rikspolischef. Det jag kom fram till är att det inte går att göra något. Det spelar nog ingen roll vem som är chef, eftersom polisen har en politisk styrelse och det är den som bestämmer.

  Hur kommer man runt de korkade politikerna med andra ord? Det kommer aldrig att gå.

 6. Göran skriver:

  Ledarsidorna: ”Regeringens utnämning av Petra Lund som ny rikspolischef förvånade många men möttes av ett starkt bifall från Sverigedemokraterna.”

  Jag har hävdat att bästa sättet att bli av med SD är att låta dem vara med i en regeringen. Då skulle folk se hur värdelösa de är och ingen rösta på dem. SD borde minska i opinionsundersökningar, men de ökar i stället. Vad fan är det för fel på folk?

  Socialdemokraterna är värdelösa. Ökar i stöd. SD är värdelösa. Ökar i stöd. Finns det ens någon chans för någon vettig person i Sverige? Det verkar vara någon form av naturlag att kompetens leder till lite stöd och inkompetens leder till stöd.

  • Benny skriver:

   Göran, detta är Sverige! I andra länder så finns riktiga oppositionspartier som inte byter partiprogram för att blidka en nomenklatur. Och här har vi roten till Sveriges problem, S-partiet och deras långa maktinnehav vilken helt hjärntvättat stora delar av befolkningen och dessutom sitter S-politruker på alla viktiga samhällspositioner vilket gör en ändring närmast omöjlig. De sitter hellre och ser Sverige förstöras än släpper ifrån sig makten väl medvetna om att brakar det loss på riktigt så kan man alltid smita utomlands och leva på pengarna man smusslat undan genom åren.

  • Gurra skriver:

   Ja hålker med. Nu är de delaktiga i samhällsbygget och kan inte längre svära sig fria från dårskapen.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  PATRIK ENGELLAU: Politiska narrativ: https://detgodasamhallet.com/2023/11/20/patrik-engellau-politiska-narrativ/
  ”Hur kunde man tillsätta Petra Lundh, chef för den taffliga och omotiverade polisjakten på företagsledaren Karl Hedin, som ansvarig för hela polisapparaten när den lilla del som hon ansvarade för bröt mot snart sagt alla rimliga regler. Vem ska läsa sagor för Mormor”?
  Jag har äntligen kommit underfund med varför SOCIALISTERNA värnar, omhuldar, beundrar och använder sig av ROVDJUR i alla former. Deras ”Jaktform” går ut på att upphetsa skrämma all deltagarna i jakten efter de har sorterat ut det lämpliga OFFRET för att på ett eller annat sätt avliva detsamma helst med så grymma metoder som möjligt och alla till beskådande.
  Undrar när Petra Lund skiljer ut sitt första offer i den den nya tjänsten. Kan hon verkligen förskona KARL HEDIN?

  • Jan Andersson skriver:

   Karl Hedin ”Dalarnas rikaste man” stod redan på S svarta lista just därför, och var automatiskt bevakad varje dag på samma sätt som vi andra varje morgon drar upp rullgardinen och kollar utetempen.

 8. Benny skriver:

  Nu jäsingen kraftsamlar polisen i Stockholm och har spanare som bevakar kunder som besöker massagesalonger! ”Torskarna” ska klämmas åt, det rör sig ju om något som i PK-kretsar anses vara grov ”brottslighet”??!! Polisen borde i stället kraftsamla mot gängkriminella som springer omkring och skjuter, spränger och knivhugger på allmän plats men resurserna slösas bort på sexköpare som Wahlgren i stället? Nu snackar vi prioritering enligt PK-maffian och då ska torskarna klämmas åt och man kan redan känna Petra Lundhs anda påverka polisens prioriteringar. Tja, för polisen så bättras ju statistiken för uppklarade ”brott” betydligt men i verkligheten är detta totalt bortkastade resurser. Ett löjets skimmer sänker sig alltmer över den svenska Kling o Klang-polisens agerande!

 9. Jan Andersson skriver:

  Om vi ska ens vara i närheten av en demokrati, så ske vi informeras i media om vilka som sökt jobbet som rikspolischef och en kort sammanfattning av deras meriter, minst en vecka innan beslutet fattas och utnämningen sker. Om bara en enda söker, så ska ingen utnämning ske, förrän åtminstone två seriösa har sökt av fri vilja. Kommenderingar är kommunistfasoner. Hur vet vi att hon har tagit jobbet frivilligt? 2

Kommentarer är stängda.