MeToo fäller kvinnorna (och männen)

Nu redovisar män i exempelvis finansbranschen vad de i spåren av MeToo gör för att skydda sig mot FALSKA ANKLAGELSER från kvinnor. Notera ordet falska. Det handlar om att inte vistas i enrum med; inte sitta jämte; inte bo på samma hotell som; kvinnor på jobbet. Naturligtvis helst inte anställa en risk (kvinna). Frida Bratt på Expressen har inte förstått att det handlar om falska anklagelser. Har inte fattat, vill inte erkänna att det finns kvinnor som ljuger.

Torbjörn Sassersson på Newsvoice har berättat om några incidenter han råkat ut för innan metoo. Illavarslande och tankeväckande. Jag råkade ha sönder en porslinstallrik häromdagen när jag plockade med disken. Då kom jag ihåg följande episod.

För cirka 15 år sedan var vi ett gäng som organiserat gemensamt familjevänligt intresse i klubbform. En av medlemmarna var också krögare på orten, så det föll sig naturligt att när vi ville slå på stort och organisera en klubbmiddag gjorde vi det på krögarens restaurang. Där jobbade även krögarens hustru, som delade vårt intresse, och på ledig tid från skolan även deras dotter, samt annan personal. 

Vi hade inte arrenderat hela restaurangen, men vi hade planerat middagen till en stillsam kväll, så att krögarparet skulle kunna dricka kaffet tillsammans med oss andra. Vi var ett tjugotal personer från klubben som bevistade middagen.

Strax innan det var dags för kaffet hörde vi ett brak från köksregionerna. Efter en stund frun ut med omlindat blödande finger. En trave kaffekoppar hade vält när hon skulle plocka fram dem, och reflexmässigt hade hon försökt hejda dem. Vilket resulterade i att hon fick grepp på en kopp just som den slog i bänken under skåpet. Med resultat att det spräckta porslinet skar upp ett jack i ett finger. Inget allvarligt, men det behövde ses om.

Ambulans tillkallades och samtidigt kom polisen. Till vår förvåning kom krögaren ut till oss och förklarade att han var tvungen följa med polisen, men dottern och resten av personalen skulle ordna allt till oss. Polisen stod inte längre bort än vi kunde fråga dem vad det var fråga om. De svarade misstänkt hustrumisshandel!

Vi alla kunde intyga att så inte var fallet. Men poliserna menade att de hade instruktion från åklagare att alltid ta in mannen i ett förhållande när en kvinna skadats. Om inte, kunde poliserna råka illa ut, tjänstefel eller liknande.

Vi stannade kvar drack och kaffe, pratade med dottern. Efter ett tag kom hustrun tillbaks från akuten, sydd med ett par stygn i fingret. Senare fick vi höra att krögaren kvarhållits på polisstationen till dess att de bedömde att han inte utgjorde någon fara för hustrun. Fallet gick aldrig till åtal eller ens till vidare utredning.

Hela händelsen, och andra vittnesmål från verkligheten visar sammantaget på mäns utsatthet i dagens pk-samhälle. Livet är tillräckligt svårt och ansträngande, för både man och kvinna. Det finns ingen anledning att låta sociopater förstöra vårt samhälle med befängda idéer och vantolkningar av verkligheten.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på MeToo fäller kvinnorna (och männen)

 1. Rikard skriver:

  Hej.

  Omvänd moral i anekdotform, men om samma ämne:

  När min bror var nyinflyttad i Malmö blev han vittne till ett litet drama på Möllan. Mitt framför hans ögon pågår en animerad dispyt mellan en man och en kvinna, vilka hörde till ett större sällskap från samma språkområde, och utan förvarning (då min bror inte talar deras språk) får kvinnan som är del i dispyten en lavett så hon går i däck. Då min bror på reflex skyndar till för att hjälpa henne på fötter blir han avvärjd dels av gruppens blixtsnabbt hårdnade anletsdrag och hållning, dels och kanske framförallt av kvinnans ”Nej, nej – det var mitt fel”.

  Möllan är full av folk av alla de slag dygnet runt, och sedan länge kameraövervakad. Där dräller av dessa Sveriges mest goda aktivister, och där finns alltid en polispatrull i närheten.

  Min bror behövde prata av sig en smula vid hemkomsten, då han trots att han själv är delvis uppvuxen i ett av huvudstadens mer notoriska områden aldrig bevittnat dylikt uppträdande där.

  Sens moral? Egentligen ingen särskild. Det är som det är, helt enkelt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Dandersan skriver:

   Kulturkrock!
   Sköt dig själv och skit i andra. (Ordspråk förekommande i Malmö på 60 talet)

 2. Dandersan skriver:

  Lena Andersson drar sitt strå till debatten: Kvinnor som går till män bör se över sitt beteende-det kan misstolkas.
  För detta får hon motstånd i debatten. Kvinnor söker ofta bekräftelse i männen och även om de blir utnyttjade så överger de sällan männen. Även om de blir behandlade på ett sätt de misstycker om-därför bör deras handlade ses med milda ögon.
  De missar helt den vilsne mannens upplevelse. Jag slog och våldförde mig på henne, ändå återvänder hon. Är det något hon inte har något emot?

 3. Mats Jangdal skriver:

  Även domen mot kulturprofilen Arnault visar att det politiskt införts en rättslöshet i mäns förhållande till kvinnor. Bland annat påtalat av denna danska kvinna.
  http://www.friatider.se/danska-kritiken-inga-svenska-m-n-g-r-s-kra

  • Åke Sundström skriver:

   Ursäkta, men rättslösheten är ju en generell farsot! Det finns avgjort värre exempel. T ex öppen och ogenerad stöld av egendom, som konfiskeringen (via hyresregleringen) av privata fastighetsägares och enskilda kommuners egendom och inkomster. Kombinerat med överlåtelsen till hyresgästerna, till solklara underpriser. Även i borgerligt styrda kommuner som Stockholm.

   Arnaults och andras sexövergrepp är i den jämförelsen ganska triviala, i ljuset också av de påstådda offrens aningslösa eller nonchalanta agerande. Och inte minst i jämförelse med den våg av mord och våldtäkter som svept över landet på sistone, av förövare vars ursprung inte får nämnas. DEN tystnadskulturen godtas av kvinnorörelserna själva, som därmed hör till mördandets och sextrakasserandets möjliggörare. Detta magstarka hyckleri!

   • Mats Jangdal skriver:

    Jo, att vi var rättslösa mot statens tjänstemän visste vi ju sedan tidigare. Det nya med feminismen och metoo är ju att nu har staten gett fribrev till halva mänskligheten att på egen utsaga göra den andra halvan rättslös.

 4. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Precis efter nyår 2017 knäckte jag ett revben på min granne när jag gjorde en Heimlich på henne efter att hon satt en vindruva i halsen. (http://genusdebatten.se/grannfrun-fortjanar-att-jag-knackte-ett-revben-pa-hennejag-skams-inte-ett-dugg/)
  Någon dag senare körde jag in henne till akuten för hon hade ont i bröstkorgen. Jag satt ute i väntrummet medan grannen var inne och blev undersökt. Jag tyckte det verkade som jag fick lite konstiga vibbar från personalen. Efteråt berättade grannen att de hade varit väldigt misstänksamma och undrade om jag hade misshandlat henne (vilket jag väl i och för sig hade gjort, fast inte riktigt på det viset) och om de skulle underrätta polisen. Nu sa väl grannen till dem utan några krusiduller att jag helt enkelt hade räddat livet på henne så ett bräckt revben var inget att tjafsa om. Men bara tanken på hur det skulle ha kunnat gått. Inte minst med tanke på att hon var ganska så berusad när hon satte vindruvan i halsen och det är ofta ganska så sissodär med hennes minne dagen efter. Det kunde ha slutat illa för min del.

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Du vet man säger:

   ”The only thing evil need to triumph is for good men to do nothing”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   • Åke Sundström skriver:

    Jo, de godas och kunnigas tystnad är vårt allra allvarligaste problem. Det fega tigandet, med professorsklassen i täten, har successivt och ganska omärkligt tagit död på demokratin och förvandlat Sverige till en enpartidiktatur.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Framtidens kvinnor avser nog att besöka ”papporna” till sina telningar på Tivoli i Köpenhamn, om de är anträffbara. Arma barn, skyll inte på svenska männen bara.

 6. Göran skriver:

  En normal funtad man skulle skydda sin kvinna mer än vad poliserna skulle göra.

  Men problemet i historien ovan kommer att försvinna med tiden. När Sverige har blivit en islamisk stat. Då får vi män slå våra kvinnor. Jag tycker vi var och en ska tala om och påminna kvinnorna i Sverige om det. Var snälla mot oss män, för ni kan få tillbaka i framtiden.

 7. Jan Andersson skriver:

  Jag tycker att Mats’ första referat från klubbmötet säger mycket om Sverige. Jag tror inte det hade kunnat hända i Finland eller Danmark där en polis förväntas bedöma situationen och fatta beslut själv. Kanske i Norge, däremot.

 8. Mats Jangdal skriver:

  Birger Jarl fridlyste svenska kvinnor. Regelverket och fridlysningen har under seklerna byggts på så till den grad att svenska män blivit närmast fredlösa.
  Så importerar man plötsligt en stor mängd män från en kultur där män är fridlysta och kvinnor fredlösa. Det har resulterat i en kraftig ökning av våldtäkter. Men svenska politiker, media och rättsväsen är sena att vakna upp till detta paradigmskifte, de betraktar fortfarande män och kvinnor i huvudsak enligt den feministiska kulturmarxistiska synvinkeln.
  Arma svenskar!

  • Göran skriver:

   Retroriken från feminister börjar bli att det finns värre saker än att bli gruppvåldtagen för en kvinna.

   Men låt oss nu dra fördelar av situationen. Ni känner nog alla till när en kvinna har tagit på sig något fult medan hon själv tycker att det är vackert och ber dig om din åsikt. Nu handlar det om att vara ärlig eller bevara husfriden. Lösningen finns nu. Du säger bara att du inte kan uttala dig eftersom du då riskerar att var sexistisk och kan riskera åtal för det, så du kan helt enkelt inte uttala dig.

  • Risto Matinen skriver:

   Babbar av manligt kön är fridlysta! Inga andra män, planerat ondskefullt nog.

   Om jag bestämde skulle alla invällare förklaras fredslösa…

 9. rutger staaf skriver:

  Har inte förstått detta med Metoo. Jag nyper en kvinnlig arbetskollega i rumpan och hon blir ilsk efter exempelvis fyra år och anmäler mig! Så fungerar inte mina kvinnliga arbetskollegor i skolans värld, här skulle det vara omedelbara reaktioner. Som min kvinnliga rektor sa angående Metoo. Jag känner inte igen mig i detta.

Kommentarer är stängda.