Bezmenovs testamente

Jag hänvisar då och då till Bezmenov och hans avslöjanden om hur man förstör ett samhälle. Han var en ryss som hoppade av till väst redan 1969 och hans kunskaper om psykologisk påverkan blev offentliga på 80-talet. Texten nedan är en översättning från engelska och en sammanfattning av vad jag funnit på olika sidor. Han finns också på flera youtubefilmer. Om det inte kommer någon bättre beskrivning på svenska kommer jag i fortsättningen att hänvisa hit när jag skriver om Bezmenov.

Mycket få kommer någonsin att erhålla några ledtrådar till vad som pågår i och mot vårt land från de medskyldiga massmedierna. Men en KGB-expert som hoppat av till den goda sidan förklarade saken för oss redan på 80-talet. Yuri Bezmenov försökte varna oss. Här är hans varning för hur kommunisterna planerat en världsomvälvning.

Steg 1, Demoralisering

Eliminering av nationella särdrag, grundläggande förändring av nationell identitet, strukturell dekonstruktion av grundläggande principer, eliminering av religion. Inlagring av en ny social ordning i medvetandet på generationer av akademiska studenter. Påtryckningar på akademia och samhällsdebatt för att övertyga om att tidigare värderingar var genomgående felaktiga, rasistiska, fördomsfulla etc. Nationell identitet förringas med nedsättande omdömen om historiska referenser. Den nationella historien skrivs om, omdefinieras, och formas för att passa den avsedda nya uppförandekoden och skapa nya värderingar. När demoraliseringen är genomförd kan befolkningen inte längre skilja sant och falskt, rätt och fel. Demoraliseringen kan pågå i ett par decennier.

Steg 2. Destabilisering

Skapande av ekonomiska och finansiella kriser, liksom kriser i den nationella säkerheten. Därtill kommer omvärderingar av sociala relationer och sammanbrott av tidigare självklara moraliska uppföranderegler. Samhällsekonomin, liksom myndigheternas legitimitet överbelastas genom att fler blir mottagare än givarna till systemet. Destabiliseringen banar väg för löftesrika ledare som utlovar ”hopp” och ”förändring”, för att möta folkets krav på social och ekonomisk rättvisa. Man uppger falska förespeglingar om att situationen kan hållas under kontroll under förutsättning att vissa strategiska direktiv följs. Under denna period slår man mot samhällets institutioner, ekonomi, försvar, utrikes relationer, domstolsväsende. Räddningspaket, stimulanser, arbetsmarknadsprojekt, styrning av företagandet, funktionssocialism, maktkoncentration till myndigheter, förkastadande av äldre lagar, förändringar i lagstiftningsprocessen (ex ramlagar), försämringar för folket att utkräva ansvar, är metoder som förekommer. Destabiliseringen kan gå på mindre än ett decennium.

Steg 3, Kris

De obekväma känslorna av förändringar som innebär förlust av frihet blir införlivade och accepterade i vardagen. Förlusten av nationell identitet accepteras som norm i den nya samhällsordningen. Nu inträffar en period av ny namngivning av gamla företeelser (orwellskt språkbruk) vilket gör folk så överbelastade att de blir stumma och börjar acceptera den nya ordningen som normal. Denna period av normalisering pågår oupphörligt så länge som förändringarna fortskrider och accepterande sker i små kontrollerade doser. Övervakning, kontroller, visiteringar, intrång i privatlivet, med mera, uppfattas som att ”det är så det är nu för tiden”. En kris kan fullbordas på så lite som sex veckor.

Steg 4, Normalisering

Normalisering lika mycket orwellskt nyspråk som sovjetisk propaganda. Det är naturligtvis skapat för att förvilla, inget är normalt i normaliseringen. Till skillnad från i krismomentet behövs inte längre de personer (nyttiga idioter) som hjälpte till att genomföra förändringarna. Den nya ”övermäktiga” centralstyrda regeringsmodellen börjar ta form. Vänsterelement som ursprungligen deltog i maktövertagandet och trodde att de skulle bli en del av den nya maktstrukturen börjar ana att de har blivit manipulerade och utnyttjade, de har själva blivit fiender till sina egna mål. Just för att de har ingående kännedom om maktövertagandets agenda blir dessa de första måltavlorna för eliminering. De kanske ignoreras, misstänkliggjorda, avskedade, eller än värre fängslade eller mördade. Det finns inte längre utryme för avvikande meningar. Meningsskiljaktigheter var bara möjligt i det fria samhälle som nu blivit dekonstruerat. Vänsterelementens uppgift är fullgjord när destabiliseringen är genomförd. Den totalitära staten tar makten. Normaliseringen pågår utan slut.

Dessa nedteckningar av Bezmenovs vittnesmål är naturligtvis präglade av att han hamnade i USA och den period han kom dit. I början av 80-talet var kalla kriget riktigt kallt. Det han berättar om demoraliseringens strategi är egentligen inget nytt. Redan krigskonstens fader i Kina Sun Tzu, beskrev för två och ett halvt årtusende sedan att: All krigföring är i grunden baserad på möjligheten att lura fienden. Att kriga på slagfältet är den primitivaste formen av krig. Det finns ingen högre konst än att förgöra sin fiende utan strid – genom att fördärva allt av värde i fiendens eget land. Krig ska föras på fiendens mark – på våra villkor (bestämda av den desinformation vi förmedlat).

Men med Bezmenovs manual för födärvandet av ett samhälle är det bara ge sig ut i samhället, iaktta, fundera, resonera. Beroende av vilken slutsats man drar kan det vara dags att dra i strängen till larmklockan.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Bezmenovs testamente

 1. thojak skriver:

  Situationen ’as-is’ idag i Sverige ger vid handen, att det redan är fem ÖVER tolv för att öht. ett dragande i larmklockans sträng har en chans att påverka, än mindre ändra kursen mot vårt samhälles totala fördärv/sammanbrott. ’It has to get [even] worse Before it can get better’.
  Arma Land ! 🙁

  • mats skriver:

   Det är nog många som kommer till samma slutsats. Men än fler är det som tror att allt är väl och som behöver hjälp att upptäcka verkligheten. Bezmenovs vittnesmål är en av de saker som kan öppna ögon.

 2. JIMMY skriver:

  Här har du en bra sammanfattning av den flera timmar långa intervjun med då Kanada avhoppade KGB Yuri Bezmenov.

  How To Brainwash A Nation.

  https://www.youtube.com/watch?v=_Iz3VjoHXLA

Kommentarer är stängda.