Militärkuppen i Sverige

Den 16 maj 2022 beslutade den socialdemokratiska regeringen ledd av Magdalena Andersson, livligt påhejad av moderater och liberaler att söka svenskt medlemskap i Nato. Inget formellt beslut fattades i riksdagen. De demokratiskt folkvalda fick aldrig en chans att säga sin mening och har inte heller kunnat ställas till svars. Det hela beslutades av icke valda partieliter i respektive partier. Ingen folkomröstning i saken var ens på fråga.

Det blir allt mer tydligt att detta egentligen var en militärkupp.
Det som också blir smärtsamt tydligt är att Magdalena Andersson är en sanslöst feg och dålig politiker. Hon hade inte modet, inte sinnesnärvaron att begära en stunds eftertanke och klargörande konsekvensanalyser när propåerna om en snabb Natoanslutning dök upp i debatten, som ett resultat av Rysslands invasion av Ukraina. Det minst lika skrämmande är att socialdemokraterna anser hon är det bästa de kan ställa upp med för att vinna valet 2026. I deras föreställningsvärld är hon räddningen för Sverige.

Vi betalar politiker och diplomater för att de ska upprätthålla freden. Idag söker de ursäkter för krig. För just dessa politiker och diplomater finns det inga ursäkter för krig. Blir det ändå krig har de misslyckats fullständigt. Nu har de gått i bräschen för att militarisera och mobilisera Sverige i ett proxykrig som USA önskar bedriva mor Ryssland.

Alla som undrat hur det går till när USA infiltrerar bananrepubliker och ordnar militärkupper för att göra landet mer följsamt till amerikansk politik, nu vet ni!

Medan jag totar ihop denna text beslutar Nederländerna ge ett enormt stöd till kriget i Ukraina i tio år. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen twittrar dagligen om att Ukrainas sak är EUs och inget får stoppa EUkrainas totala seger över Ryssland.

Det lutar alltså åt att hela Europa är utsatt för en militärkupp, styrd av USA, WEF och ekonomiska intressen som tex. svenska Wallenbergs. För att sedan marschera Europas militär mot Ryssland. Allt utan debatt, konsekvensanalys eller motstånd.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

55 svar på Militärkuppen i Sverige

 1. Jan Andersson skriver:

  Tungt att inse men alldeles sant.

  Vad som inte kommer fram i MSM är hur biståndet från EU betalas ut. Man misstänker starkt att det består av kulor och krut, bomber, granater, missiler, stridsfordon och flygplan, inklusive upplärning och underhåll från den egna krigsindustrin (om det nu finns något med en livslängd mer än ett dygn). Alltså: det blir en jäkla fart på den egna krigsindustrin, väl behövligt eftetsom andra branscher fått slå igen och jobben behövs desperat.

  Allt till för att ta död på fler tyssar. Det är inget vidare utgångsläge för de långsiktiga relationerna med jättelandet Ryssland, som trots EU:s desperata åtgärder tar det ganska cool och väntar ut läget. När kriget väl är slut sitter vi liksom Ukraina med Svarte Petter och har inte tjänat något alls på våra ställningstaganden, bara skaffat oss mer långsiktiga utgifter i en före detta världsregim utan framtid: Västvärlden, som redan nu visar tecken på kollaps, mest på grund av alla kvinnliga åsikter om Putin själv, klimatmålen, kolonialskulden, vita män dominans etcetera, av vilket inget är sant. Vi jagar alltså demoner utan att finna några, tydliga tecken på vansinne.

  ”En idiot och hans pengar skiljs snart åt”.

 2. Carl Hermelin, Degla skriver:

  Amerikansk militär överhöghet i Sverige – är inte detta högförräderi? Potentiellt medförande samma offer av Sverige för Amerikanska intressen (och svensk vapenindustri) som det Ukrainska folket har fått lida och lider! Avbryt processen och ställ ansvariga inför rätta!
  Carl Hermelin, Degla

  • Göran skriver:

   Klart att det är högförräderi. Glöm inte bort USA:s 17 nya militärbaser i Sverige. Att folk ens fortfarande överväger att rösta på SD som kallar sig sverigevänner är en gåta.

  • Jan Andersson skriver:

   När till och med svenska högre officerare motsättet sig NATO så finns det bara en sak att göra: återställ det svenska försvaret som det var under kalla kriget, för nu har vi kalla kriget här igen!

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Det hela beslutades av icke valda partieliter i respektive partier. Ingen folkomröstning i saken var ens på fråga”.
  Varenda s k RIKSDAGSLEDAMOT bör offentligt utfrågas inför en tv kamera och sändas på bästa sändningstid, deras ståndpunkt och förfarande vid omröstningen i Maj.
  Det är det minsta SVENSKA FOLKET kan begära. GÖR DET!!!
  Imponerande hur statskupper går till nu för tiden.

 4. Ivar Andersson skriver:

  Militärkupp är en överdrift. Politikerkupp är närmare sanningen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Eftersom det är en kupp för att ställa svenskt försvar och statsförvaltning under främmande makts militär anser jag att militärkupp är en korrekt benämning.

   Andra har också reagerat och till exempel kallat det för grundlagsbrott.
   https://www.nyatider.nu/experter-vansinnigt-forsvarsavtal-med-usa-bryter-mot-grundlagen-och-kan-leda-till-krig/

   • Ivar Andersson skriver:

    Motståndare till Nato tar till värsta vokabulären. Invandringen är kanske ett värre problem?

  • Benny skriver:

   Nu ska du inte relativisera som vanligt Ivar! Man ska kalla en spade för en spade! Att bjuda in utländsk, potentiellt fientlig militär till Sverige måste betecknas för vad det är, landsförräderi och inget annat! Regimen i Stockholm jobbar verkligen inte för svenska folket utan globalistmaffian!

   • Göran skriver:

    Exakt! Hur kommer det att kännas när det börjar flygas militära flygplan över ens huvud. Idag flygs det mycket JAS Gripen över mitt huvud där jag bor, och jag måste säga att den dagen dessa börjar bli F16 eller liknande, då är det spykänsla.

    Jag kan inte fatta att vi har sådana fega kräk i riksdagen.

   • Ivar Andersson skriver:

    Vem jobbar du för?

    Jag har tidigare varit tydlig med att jag knappast är den som gått i spetsen för ett svenskt Natomedlemskap, men efter den ryska invasionen av Ukraina 2022 (som följer efter rysk aggression mot Tjetjenien, Georgien och Moldavien, samt ockupationen av Krim och stödet till beväpnade rebeller i östra Ukraina 2014) ser vi dels hur aggressivt Ryssland är, dels ser vi hur utsatt man är som nation om man inte har försvarssamarbete med andra.

    • Göran skriver:

     Sveriges regering och hela riksdagen arbetar för USA och inte för Sverige och svenskar.

     Hur kommer det sig att Ryssland inte fick vara med på försvarssamarbete när de frågade om det?

     Om man nu är så rädd att Ryssland ska attackera Sverige, hur kommer det sig att Sverige just nu har mer en avrustning än upprustning?

     Du har ju alltid skrivit att Sverige ska vara under USA:s kärnvapenparaply. Kärnvapen kommer i första hand att riktas mot militära installationer och Ryssland har nog i dagsläget riktat minst 17 kärnvapen mot de 17 amerikanska militärbaser som vi snart har på svensk mark.

     Räkna även att dessa är prioriterade mål med tanke på att de ligger nära Ryssland. De flesta av dem ligger närmare Moskva än vad Murmansk ligger, för att ge en liten proportion.

     • Ivar Andersson skriver:

      Nu är du ute och cyklar. Anslagen till försvaret och försvaret ökar utan tvekan. Motsatsen är desinformation.

      • Benny skriver:

       Desinformationen står du och regimen i Stockholm för Ivar! Vi andra söker sanningen och absolut inte de lögner som politiker och MSM-fulmedia torgför.

       • Ivar Andersson skriver:

        Vissa är helt indoktrinerade i USA-hat:

       • Ivar Andersson skriver:

        De enda som har skäl att sura är förstås den ryska ledningen i Kreml, och vissa i Sverige som beskriver medlemskapet som någon sorts förlust av svensk autonomi och själ. I Dalademokraten skriver Göran Greider att Sverige som Natomedlem mentalt har ”krympt”, vi har blivit ett mer ”medelmåttigt” land ”utan egen väg”.
        Ledare i GP

        • Glenn skriver:

         Oj Göran skriver. Denne linlus har babblat på i årtionerden. Megafon. . Om vadå ? Hmm . Vad vet han eg? Skaffa dig bättre källor.

      • Göran skriver:

       Om vi säger att Sverige har 100 stridsvagnar och med är meningen att det ska bli 10 nya per år och vi skickar 20 till Ukraina, då tycker jag det mer ser ut som en avrustning än en upprustning.

       Sverige kommer inte att ha något försvar att tal om inom de närmaste 20 åren.

       • Ivar Andersson skriver:

        Tanksen gör större nytta i Ukraina för Sveriges försvar eftersom Putin har svårt att öppna en front till.

        • Göran skriver:

         Tanksen skulle göra mer nytta på en skrot i Sverige.

         Tror du på allvar att Putin skulle t.ex. anfalla Finland eller börja med en stor invasion via Östersjön till Sverige.

         Å andra sidan kan Ryssland enkelt kontrollera NATO-vilja att hjälpa varandra genom att invadera de nordligaste delarna av Finland. Vilka andra länder inom NATO skulle vilja skicka soldater för att försvara ingenting i princip.

         Snackar vi om en andra front, så lär knappast NATO ha råd med en andra front. NATO tömmer sina resurser i Ukraina och det kanske bäddar för en andra front.

         • Ivar Andersson skriver:

          Å andra sidan kan Ryssland enkelt kontrollera NATO-vilja att hjälpa varandra genom att invadera de nordligaste delarna av Finland.
          Är det ditt önskemål?

       • Glenn skriver:

        Helt rätt.
        Dessa pangpang grejor blir en munsbit för ryssen. Ukraina har en drös av olika vapensystem som skickats från diverse länder. Man har snabbutbildats för att hantera dessa – det räcker inte. Waste av liv, pengar och tid. Mao avrustar vi.

       • Jan Andersson skriver:

        Tanks eller stridsvagnar är stridsmedel på dinosaurienivå. De är bara användbara på öppna fält eller stäppmark med buskar. De är lätta att stoppa om de framförs på allmänna vägar därför att terrängen inte är farbar. Vad händer med besättningen då? Jo, de får skrapas ner från innerväggarns.

        Om Ryssland skulle få för sig att invadera Sverige måste de ta sig över Östersjön eller över Nordkalotten (det var därför vi hade fyra regementen i Boden).

        De är i båda fallen lätta att se och lokalisera via satellitövervakning. De måste också samla ihop en stor invasionsarmé på sin egen mark innan invasionsförsöket och dessa ska ha sovplatser, utspisning och bajamajor och det tar åtskilliga dagar att samla ihop stora mängder soldater. De är också sittade villebråd under tiden och det är lätt att fördröja och sabotera deras förberedelser

        Det farliga är därför inte en ”romersk invasion” vi är rädda för utan istället enstaka sabotörer som t. ex. kan stänga av elen i Stockholm en vecka eller förgifta dricksvattnet.

        Dessa kan redan finnas i Sverige eller istället vara ”Spetsnaz” fallskärmsjägare som kan hoppa ut upp till åtta mil från målet på 20000 m höjd och precisionslanda plus minus 50 meter från målet. Och de genomför sitt uppdrag även om de så skulle dö efteråt.

        Den stora skillnaden mot förr är alltså satellitövervakningssystemet som byggts och hanterats av NATO. Det är det samma som vårt GPS-system men har (mycket) högre precision att ta till om man vill bevaka något speciellt.

        • Glenn skriver:

         Ytterligare en ENORM skillnad i krigföring på fältet är drönare. Utvecklingen är ”explosions”artad. En stridsvagn kommer att bli ett lätt byte. Lägg därtill svärmar av drönare i 10 tal , 100 , 1000 tal ja ni fattar. Någon sitter på distans å styr , eller kanske AI. I Ukraina är drönare oerhört effektiva. Inom några år har konventionell krigföring på marken vridits 180 grader.

    • Mats Jangdal skriver:

     Ivar, du är alltså moderat-medlem. Alla sådana tycks ha tappat fattningen inför tanken att allmänborgerliga väljare kan vara motståndare till svenskt natomedlemskap.
     Så ni använder invektiv ovärdiga en sansad debatt, men påstår att det är vi som gör det.
     Ni frågar efter vems om finansierar oss, precis som S gör om fria debattörer.

     Inser du hur ovärdigt det är och hur lika S ni är i verkligheten?

     • Göran skriver:

      Moderaterna har väl typ varit en lättversion av socialdemokraterna ända sedan Gösta Boman hoppade av politiken.

     • Ivar Andersson skriver:

      Jag är inte med i något parti och hur jag röstar har du inte med att göra.

      • Mats Jangdal skriver:

       Märkligt då, att du resonerar exakt så som samtliga Ms riksdagsledamöter jag sett på Twitter resonerar.

       • Ivar Andersson skriver:

        Åsikterna kan vara samma utan att jag är partimedlem. Jag förbehåller mig rätten att välja de åsikter som verkar mest förnuftiga.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  En kupp som var minst lika allvarlig var den som det s k ”Folkpartiet” (hette ngt annat då) genomförde 10 Juni 1932 som tyvärr ytterst få fattat konsekvensen av.
  Den som ledde till förslavningen av den svenska bondekåren och fördrivning av landsbygdsbefolkningen. Kanske borde vi skriva dagens urdåliga PRODUKTIONSAPPARAT av livsmedel på just det kontot. Glömskan är socialistens främsta vapen mot svenska folket.
  Prof. Bo Rothstein har skrivit en mkt klargörande artikel i DN 1991 om hur ”Bönderna får skylla sig själva”. Mats har skrivit en bra sammanfattning
  KUPP som KUPP.

 6. Jan Andersson skriver:

  Och det värsta är att vi blir handlingsförlamade under NATO och måste fråga Erdogan igen vad han tycker i del del frågor. Turkiet är väl det land som sannolikt startar krig först av alla mot Europa, när religionsmotsättningna ökat ytterligare. Alla duktiga förhandlare jag har mött inom näringslivet, hade bara rest sig gått när det stod klart att andra utomstående intressen skulle styra ett avtal.

  • Göran skriver:

   Erdogan har sagt att Turkiet ska erövra Europa genom slidan på en muslimsk kvinna.

 7. B.Stymer skriver:

  Javisst.
  För 14 dagar sedan kallade jag detta för en våldtäkt på svenska folket. Alldeles för få reagerade. Feghet eller dumhet?
  Vad kan man annat begära av ett folk som faktiskt tror att det räddar världen och klimatet när de tar emot bidrag för solpaneler på sina stora tak för att därmed snyltar på fattiga skattebetalare som inte har de stora taken.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Precis rätt.
   Sverige, snyltare och parasiters stamort på jorden.
   Saknar bara utnämning av HELIG PLATS som Jerusalem eller Mekka.
   Varthän skall han (svensken) vandra när pengarna är slut?

   • Jan Andersson skriver:

    Någon tipsade om Sydamerika, den enda kontinent som inte har några religionsmotsättningar; alla är katoliker.

  • PerH skriver:

   Har tänkt att dessa stora elproducerande tak kan rekvireras i krigssituation tjänstgöra när infrastruktur är utslagen likt privata fordon rekvireras.

 8. Göran skriver:

  För några år sedan hade så kallad nato-militär en övning tillsammans med svensk militär i Sverige där temat för övningen var inbördeskrig i Sverige.

  Ganska enkelt att förstå vilka som anses vara motståndarna i ett sådant krig och det är nog av den anledningen de vill ha in Sverige i NATO och att det ska finnas amerikansk militär i Sverige. Det är inte riktat mot Ryssland utan mot Sverige, etniska svenskar, mot nationalistiska svenskar, mot motståndare till globalism.

 9. Göran skriver:

  Sedan Andra Världskriget har NATO haft sitt finger med i spelet i 80 % av alla militära konflikter eller krig på jorden.

 10. Pingback: Militärkuppen i Sverige | ulsansblogg

 11. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Vad kan Rysslands mystiska nya rymdvapen vara?
  2024-02-27

  https://klimatupplysningen.se/vad-kan-rysslands-mystiska-nya-rymdvapen-vara/

  Mvh,

  • Göran skriver:

   Claes-Erik! Vad tror du själv att det är för mystiskt vapen?

   Ryssland är ganska öppna med vad de puttar upp i Rymden. Det behövs mer skrämsel i väst så fokus flyttas från de odugliga politikerna till mer eller mindre påhittade hot, vapen, klimat, virus m.m. De behöver bara kalla det hemligt så slipper de redovisa vad som är i de tomma lådan.

   En hel del journalistik går till på följande sätt. En eller två journalister får i uppdrag av redaktionen att skriva något om X. Journalisterna upptäcker att det inte finns något att skriva om X. De kan dock inte komma tillbaka till redaktionen med tomma händer. De ska ju ha lön. De hittar då bara på något om X.

   De brukar även stödja sin påhittade historia om X genom att få någon att säga något som kan tas ur sitt sammanhang eller påstå något som inte går att dementera. Enkelt gör man bara så att man t.ex. påstår att det regnar mer under vecka 33 i år än det gjorde vecka 33 för 12 år sedan. Eftersom ingen har det i huvudet hur mycket det regnade för 12 år sedan, är påståendet sant eftersom det inte går att dementera. De kan således skriva: Ingen kan minnas att det tidigare har regnat så mycket tidigare som det gör nu.

 12. Göran skriver:

  Nu börjar det bli aktuellt att skicka soldater från NATO-länder till Ukraina. Jag nog nästa slå vad om, att om så kommer ske kommer Sveriges regering säkert stå i första ledet att få skicka trupp.

  Vad vore inte det bästa för att hetsa Sverige mot Ryssland än att skicka soldater till Ukraina som får dö där för rysk eld. Ja, vi får väl se vilka svenska puckon som ställer upp på det.

  Synd bara att det inte blir Sveriges riksdag som åker i, om ni förstår vad jag menar.

  • Benny skriver:

   Tja, ska Makaronen i Frankrike skicka franska soldater till Ukraina är det bäst att han skickar med vita flaggor så att de kan ge upp innan de sprängs i luften? Det enda hopp som svenska soldater skulle ha i Ukraina är att när ”di svenske” kommer marscherande viftande med sina HBTQ-vimplar så skrattar ryssarna ihjäl sig! I Avdevyka så stack legosoldaterna från USA och andra länder iväg fort som f-n när de insåg att de höll på att bli inringade och lämnade de stackars ukrainarna åt sitt öde.

   • Jan Andersson skriver:

    De är med så länge det känns kul och spännande. Men det är väl det sista ett krig är.

 13. Jan Andersson skriver:

  Jag tänker på en miniversion av Ukrainakriget: ett drängslagsmål med snusdosor i knytnävarna för att man blivit ovänner om en piga eller pengar och tålt brännvin dåligt. Det avslutades oftast snabbt av en bastant bondmora med hårda nypor och stark röst som tog båda hårt i öronen, utdelade ett par rejäla örfilar och uppmanade dem att gå hem och sova ruset av sig.

  Skulle det börja något sådant idag skulle det samlas ett antal personer som höll vadslagning om vem som skulle vinna. Det är de samma som i allo land på något högre nivå ser stora chanser till goda affärer.

  Visste ni att lastbilstrafiken TILL Ukraina med hjälpsändningar varit omfattande, men att lastbiltrafiken FRÅN Ukraina varit betydligt livligare? Vag finns på de flaken? Jo, ligor från hela Europa har omfattande plundrat alla bombade och utrymda hus på allt säljbart och försöker sedan ta sig ur landet så snabbt som möjligt. Inresan gick bra eftetsom de hade med sig vissa ”hjälpsändningar” i form av bohag m.m. som de lyckades smuggla ut förra veckan besök och som ligger kvar.

 14. Göran skriver:

  USA med hjälp av Ukraina provocerade fram denna väpnade konflikt i tron att Ryssland var ett svagt land. Ukraina var lovat av USA att få alla vapen de behövde och alla finansiella bidrag som de behövde.

  Hur kunde man vara så otroligt korkad att man trodde att man skulle kunna besegra Ryssland? Ryssland är knappast den bananrepublik som USA brukar fixa till politiska eller militära kupper i.

  Donald Trump sade en klar sak: ”Ryssland besegrade Hitler och Napoleon. Ryssland är en krismaskin.”

  Ganska lustigt att personer i Sverige ser Ryssland som ett hot mot dem när Sverige samtidigt har en regering och riksdagsledamöter som håller på att omvandlar Sverige till ett skithålsland och byter ut svenskar mot folk från andra länder.

 15. Göran skriver:

  Sveriges politiker säger att det är dyrt att bygga ett kärnkraftverk, men vi kan utan vidare skänka pengar till Ukraina motsvarande ett kärnkraftverk.

 16. Göran skriver:

  Angående drönare. Sverige verkar ha noll utveckling av beväpnade drönare. Ukraina använder dem framgångsrikt, i alla fall enligt propagandan. Ryssland använder också drönare framgångsrikt. Ryssland har även lärt sig att störa ut drönare.

  Det lär nog bli drönare med AI, så ingen kommunikation mellan drönare och operatör behövs eftersom den kommunikationen kan störas ut. Sedan får väl Sverige åka omkring med sina 100 förlegade stridsvagnar.

  • Jan Andersson skriver:

   Japan håller på att vidareutveckla ett stridsflygplan från USA med en ”elektronisk kanon” som slår ut all elektronik på marken och luften, inklusive radarstationer, missilers styrprogram, drönare med mera.

 17. Jan Andersson skriver:

  Vad alla som skriver kommentarer på den här bloggen egentligen bekymrar sig om mest är om alla yngre medborgare (och speciellt de som valt och anställts i alla skattefinansierade myndigheter och styrelser överallt) verkligen förstår konsekvenserna av alla beslut som fattas (antas) eller inte. Har de tillräcklig erfarenhet av tidigare liknande problemställningar, eller anser de att det gamla är ointressant för nu är det annorlunda?

  Man blir bekymrad när inte ens en skitsak som snöröjningen fungerar i många kommuner och att de ansvariga inte kan lösa problemet. Vi äldre har erfarenhet av många besvärliga snövintrar i landet sedan femtiotalet och vet hur snöröjning brukar utföras och med vad. Och hur ska dessa jämfört med oss oerfarna individer kunna fatta genomtänkta beslut om t.ex. äldrevården eller skolan? Vad jag vet har aldrig någon frågat mig något alls.

  Och så skall vi alltmer styras av utländska krafter, vilket egentligen bara borde intressera näringslivet och möjligen turistbranschen. Vad har vi för nytta av deras överstyrning när deras långa näsor blir allt mer närgångna och ingen säger stopp, det här sköter vi själva!

  Vi har nu framför oss ett flertal existentiella problem som skapats helt av missförstånd och bristande erfarenhet. De borde vi ha avsagt oss från för länge sedan, men vem skall göra det nu i elfte timmen?

  Eller är vi alla så köpta av välfärdssamhället att vi inte bryr oss? Då är det bara de unga kvar, och det kommer att bli stökigt…

  • Göran skriver:

   ”Vad jag vet har aldrig någon frågat mig något alls.”

   De är inte intresserade av att höra vad du vill säga.

   Folk kämpar och sliter för att göra sin vardag lite bättre, medan politikerna förstör att som vanligt folk sliter för.

 18. Jan Andersson skriver:

  Här är en YouTubefilm som kanske talar FÖR svenskt medlemskap i NATO om man ser enögt på situationen – få av de europeiska länderna har någon egen armé att tala om kvar (om ryssen kommer). Fast det säger förstås ingen högt…

  https://youtu.be/82fCHuqcOFE?si=NUWsnkNIEZCNwiD0

 19. Jan Andersson skriver:

  Gårdagens officiella NATO-anslutning lämnar bara ceremoniellt åtskilliga frågetecken och avslöjar genom Ulf Kristerssons tal till svenska folket (på svenska!) att han inte har en susning om vad svenska folket egentligen tycker om denna militärkupp och skiter i det. Barnspråket avslöjade allt. Han säger att Sverige utövade påtryckningar mot Turkiet och Ungern för att de skulle godkänna vår ansökan när det var exakt tvärtom!

  Om han jobbade åt mig skulle han få gå idag med lön månaden ut.

  Men hjälp! Det är ju det han gör!

Kommentarer är stängda.