FRA-NSA, olagligt?

Europadomstolen har bestämt att den svenska FRA-lagen är olaglig, sedan mer än tio år tillbaks. Under tiden har amerikanska NSA fått hjälp av FRA att spionera på exempelvis svenskar och ryssar via denna lag och de möjligheter den medger att avlyssna all datatrafik som passerar Sverige.

Har det samarbetet därmed varit olagligt hela tiden? Kommer det nu att avbrytas? Ryssland har protesterat mot att de stängs ute från internationellt samarbete. Är det något som sker med hjälp av svensk avlyssning?

Samtidigt har Danmark avslöjats med att avlyssna både Sverige och Tyskland, för USAs räkning.

Nytt är också att EU nu bestämt att politiker och byråkrater kan bestämma vad som är sant, samt att de fått Facebook, Google, Microsoft, TikTok och Twitter med sig på att censurera sådant som bedöms som osant, det som kallas desinformation.

Sammantaget är möjligheten för en oavsättlig byråkratisk elit att bestämma vad som kan tillåtas att säga och samtidigt ha möjlighet att kontrollera att hela befolkningen inte avviker från narrativet, mycket illavarslande.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på FRA-NSA, olagligt?

 1. Thomas skriver:

  Målet med all politik i Väst de senaste 150 åren måste vara att krossa Ryssland för att komma åt Sibiriens naturtillgångar… annars finns det ingen logik i historiens rörelser..
  Och det vet Putin och Lavrov. Så därmed är Sveriges position avslöjad, om man tänker efter.
  Men får vi det? Alltså, tänka efter…

  • Dandersan skriver:

   Hur tänker du här?
   Finns det ingen miljörörelse i Ryssland?
   Vi har enorma möjligheter att bryta naturresurser här men det saknas nödvändig nöd!

   • Benny skriver:

    I Sibirien finns olja, gas, guld, diamanter i mängder och detta vill globalisterna gärna komma åt med en ny Jeltzin i Ryssland! Att folket i Ryssland vill ha Putin som ledare intresserar inte globalisterna det är lakejer man vill ha överallt…Varför tror du att det var sådant hat mot Trump i USA när han var president? Jo, det finns miljörörelser i Ryssland men de är inte lika rabiata som de i väst och dessutom var är miljörörelsen när alla vindsnurror ska byggas och allt runtomkring skövlas? ”Miljörörelsen” som styrs av MP-stollarna ger jag inte mycket för!

 2. Dandersan skriver:

  Anledningen till upprördheten , om den finns, är att media fått nys om spioneriet.
  Självklart skall alla få spionera på alla när de vill.
  Vänner och fiender.
  Hur kan vi annars vara säkra på att vänner inte blir fiender?

  • Göran skriver:

   Vem definierar vem som är vän?

  • Benny skriver:

   Det ”danska” spioneriet har varit känt sedan 2013 så detta är väl knappast någon nyhet! Det måste ligga något annat bakom medias nyvaknade intresse eftersom inte mycket sas i fulmedia då det verkligen var en nyhet! Kanske är det så att danskarna ska misskrediteras för sin nya långt mer restriktiva invandringspolitik som klubbats igenom? Danskarna har som vasallstat till USA inte mycket annat val än att lyda när det gäller spioneri och utrikespolitik…När USA ringer och säger åt dem att hoppa frågar danskarna hur högt! Sverige är väl snart också där…Frågan är väl hur länge Danmark får behålla Grönland då ju USA gjort framstötar på att ta över Grönland? Danmark sa nej till propåer från USA att ”köpa” Grönland för något år sedan men vad kan danskarna göra om USA bestämmer sig för att helt enkelt annektera ön? Troligtvis inget…Danmarks krigsmakt skrämmer inte ens Sveriges och den är ju avskaffad i stor sett!

 3. ivarandersson skriver:

  Facebook är en vindflöjel:
  Dåvarande president Trump talade om att covid-19 kunde komma från ett labb i Wuhan. Då kritiserades han, och teorin förbjöds på Facebook. Nu har president Biden öppnat för samma sak – och då tillåter Facebook återigen teorin på sina plattformar.
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/facebook-tillater-covid-19-labb-teorier-trump-pastod-detta-ett-ar-sedan-vad-vet-man-nu

 4. Åke Sundström skriver:

  Hög tid – med andra ord – att lämna EU:s mini-Gosplan-cum munkavlesamhälle, liksom att snarast skrota den underdåniga lydstaten Sverige och återupprätta den sannare demokrati som gick i graven under SAP:s och Palmes skördetid på 70-talet.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Varför nämns inte den så kallade ”politiska oppositionen” den som skulle förhindrat vansinnigheterna som socialisterna åstadkommit med den totala förödelsen av SVERIGE.
  Inte ett ljud, ingen verksamhet.

  • Åke Sundström skriver:

   Den ständigt obesvarade frågan, där det uteblivna svaret bekräftar att vi ingalunda lever i en demokrati, utan i partiapparaternas gosiga diktatur. Den som dömer Sverige till en fortsatt neråtresa när gratispengarna tar slut och skuldberget MÅSTE nedmonteras, inte längre kan övervältras på våra barnbarn. Som nu sker under ledning av S och MP, de förmenta solidaritetspartierna – och med våra likaledes förment borgerliga partier som förfallsprocessens möjliggörare.

   Alla frihetsvänners högsta önskan borde vara att ge Kristerson sparken och en generös förtidspension. Att han spottat upp sig senaste veckan lär inte vara någon garanti för att han och hans sömniga bunkergäng vaknat till liv.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Moderaterna och den övriga oppositionen är den största katastrofen, långt större än ”Löfvensocialisterna”!!!

  • ivarandersson skriver:

   Den politiska oppositionen har händerna bakbundna av tjänstemännen vilket tjänstemännen på UD demonstrerade inför valet 2018.
   https://ledarsidorna.se/plus/ud-personal-uppmanar-till-olydnad-eventuell-ny-politisk-ledning-utmalas-som-rasistisk/

Kommentarer är stängda.